På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Socialadministratör

Socialadministratör

Socialadministratör är en yrkesroll för dig som vill arbeta med främst administrativa uppgifter inom Socialtjänsten.

Socialadministratörernas arbetsuppgifter bland annat består av att bistå en socialsekreterare i utredningsarbetet, bland annat med dokumentation, telefonkontakter och resebokningar. Som socialadministratör ska du också självständigt kunna utföra administrativa handläggningsuppgifter.

Socialadministratörer måste besitta tillräckliga praktiska och teoretiska kunskaper för att kunna arbeta inom en offentlig förvaltning inriktad mot socialt arbete. Du måste också ha vissa kunskaper inom socialtjänstlagen och äga verktygen för att kunna kommunicera och bemöta klienter på ett professionellt sätt. 

Utbildning

Arbetsgivaren bestämmer vilken utbildning som krävs. Gymnasiekompetens brukar vara minikravet. Eftergymnasial utbildning är meriterande. Utbildningar kan finnas inom yrkeshögskolan och kan t.ex vara tre heltidsterminer och kan ges både i bunden form eller på distans.

Man måste ha tillräckliga kunskaper och färdigheter inom de sociala arbetets villkor, ha rätt värdegrund och människosyn, känna till vissa delar av lagstiftningen som berör arbete inom socialtjänsten och känna till hur ekonomin inom socialt arbete fungerar.

Man måste också behärska svenska i tal och skrift då det förekommer en hel dokumentation, man måste bl a känna till terminologi inom socialt arbete, man måste vara bekväm inom områden som kommunikation, kundbemötande samt inom administration och IT.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

596 Lediga jobb

Erfaren Administratör till Sveriges a-kassor

Arbetsgivare / Ort: Barona Professionals AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Administrativ assistent

Om jobbet
Arbetsmarknaden förändras i allt snabbare takt och arbetslöshetskassornas uppdrag har kanske aldrig varit viktigare. Det finns 25 a-kassor i Sverige. Sveriges a-kassor är deras gemensamma service- och intresseorganisation. Det betyder att vi hjälper a-kassorna med bland annat IT-utveckling, utbildning och opinionsbildning. Syftet är att a-kassorna ska kunna administrera arbetslöshetsförsäkringen på ett så snabbt och effektivt sätt som möjligt. 

Nu söker vi en erfaren Administratör för ett vikariat i på ca 6 månader.

Som Administratör inom avdelningen verksamhetsstöd har du ett viktigt uppdrag med många kontaktytor då du kommer att samordna möten mellan kansliet och a-kassor såväl som interna möten.  Du har varierande arbetsuppgifter och har goda möjligheter att påverka ditt arbete.


Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta bl a:
 • Att förbereda, administrera och dokumentera möten
 • Att skriva protokoll och minnesanteckningar
 • Att boka in möten, ta in anmälningar och skicka påminnelser
 • Att uppdatera förteckningar
 • Att lägga ut information på intranät och extranät
 • Att agera sekreterare i olika mötesforum
 • Att sköta diarieföring och viss avtalshantering
 • Att vid behov vara backup för vår växel och reception

Är du den vi söker?
 • Genomförd gymnasieutbildning
 • Erfarenhet av administrativa uppgifter och stor erfarenhet av att föra protokoll/minnesanteckningar
 • Serviceinriktad, flexibel, ansvarsfull, noggrann och driven
 • Du är också en lugn och organiserad person
 • Mycket goda kunskaper i svenska i såväl språk som i skrift
 • Van att ta ansvar för ditt eget arbete och arbeta mot gemensamma mål

Meriterande
 • Tidigare arbete i MS Sharepoint är starkt meriterande
 • Viss teknisk förståelse
 • God datavana
 • Tidigare erfarenhet inom liknande organisation/myndighet eller som advokatsekreterare

Övrig information

Tjänsten är ett mammavikariat med start i mitten av augusti och minst 6 månader, med eventuell förlängning. Sveriges a-kassor ligger centralt beläget intill Skanstulls tunnelbanestation. Intervjuer hålls löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så skicka in din ansökan redan nu.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta [email protected] 

Varmt välkommen med din ansökan!


Barona är en internationell koncern med kontor i 10 länder. I Sverige har vi kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Falun och Strömsund men levererar lösningar inom kompetensförsörjning över hela landet. Vi erbjuder våra kunder ett visionärt och framtidsanpassat partnerskap och våra medarbetare spännande möjligheter i alla skeden av karriären. Ända sedan starten i Finland 1999, bygger vår framgång på att hela vår organisation är kundorienterad och utmanar traditionellt tänkande när det gäller tjänsteutbud och affärsutveckling. Genom vårt fokus på innovation och digitalisering kan vi ständigt ligga i framkant när det gäller modern rekrytering.

När vi blickar framåt ser vi växande möjligheter och ett större fokus på internationella lösningar. I Sverige har vi under 2019 förvärvat Ageris, AMGA och Prizta och har den långsiktiga planen att bli en marknadsledande aktör samtidigt som vi behåller vår entreprenöriella kultur och framgångsrika specialiseringstrategi.

Läs mer här:  http://barona.se/om-oss/

 
Arbetsgivare
Barona Professionals AB
Hemsida: https://www.sverigesakassor.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Administratör till Ströms Slott AB i Ljungskile

Arbetsgivare / Ort: Ströms Slott AB / Ljungskile
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vi på Ströms Slott AB söker nu en vikarierande administrativ assistent för 1 år med start 21 08 10. Vår nuvarande administratör kommer att vara tjänstledig för studier under ett år.

Som administratör hos oss har du en bred och omväxlande roll som stöttar upp där behov finns men dina huvudsakliga arbetsuppgifter är administration av löner, personal och kontakter med olika kommuner.

Du som söker bör ha god dator- samt systemvana. Erfarenhet är meriterande. Vi söker en person som är ansvarstagande, noggrann och strukturerad och har en god samarbetsförmåga.

Vi på Ströms Slott AB driver förskolor och pedagogisk omsorg på flertal platser i landet från Kiruna i norr till Hörby i söder.

Arbetsgivare
Ströms Slott AB
Strandvägen 7
45930 Ljungskile
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Handläggare till flyttprojekt sökes

Arbetsgivare / Ort: Bemannia Kontor AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vi söker nu en erfaren handläggare som tycker det låter spännande att vara med och samordna en flytt av en avdelning. Kan det vara du vi söker? Välkommen att läsa mer nedan. Om uppdraget Vår kund, en statlig myndighet inom jordbruk, söker nu en handläggare till Svalöv. Handläggaren kommer att arbeta på utsädesenheten. Tjänsten är på heltid och beräknas starta den 5/8 2021 och pågå fram till 4/12 2021. Det finns möjlighet till förlängning. Dina arbetsuppgifter Dina arbetsuppgifter kommer att centrera kring den flytt utsädesenheten kommer genomföra under 2022. Som handläggare kommer du att arbeta med att ta fram underlag för utsädesenhetens flyttplanering gällande laboratoriet och kontor. Du kommer även utarbeta förslag för flytt av laboratoriet utifrån olika scenarier och bereda beslutsunderlag samt planera, följa upp och avrapportera förberedelser för flytten. Vidare planerar du, samordnar och följer upp arbetet på enhetens laboratorium samt även granska och handlägga laboratorieärenden, och fatta beslut i enklare ärenden. Övriga arbetsuppgifter som kan förekomma är självständigt arbete utifrån riktlinjer och praxis, att utarbeta beslutsunderlag, planera, handlägga och följa upp ärenden. Samt att avrapportera utredningsresultat och ge förslag på beslut samt analysera och utvärdera arbetsuppgifter och projekt. Arbetet består av utredande och samordnande karaktär. Dina kvalifikationer - Högskoleutbildning eller likvärdig utbildning inom aktuellt område - Minst tre års arbetslivserfarenhet från liknande arbete - Goda kunskaper i MS Office eller likvärdigt - Kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska, såväl i tal som skrift Vad vi erbjuder dig Som konsult på Bemannia erbjuder vi dig en nära kontakt med din konsultchef och en möjlighet till fler uppdrag via oss. Hos oss får du utvecklas på lärorika arbetsplatser och känna att din kompetens kommer till nytta. Om ansökan Sök tjänsten genom att klicka på ansök nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag 2/8. Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa av ansvarig rekryterare [email protected] För generella funderingar kring din ansökan eller vår rekryteringsprocess når du oss under kontorstid på 08-84 53 00. Bemannia är ett av Sveriges ledande bemannings- och rekryteringsföretag inom offentlig sektor. Vi har ramavtal med 220 kommuner och ett 100-tal förvaltningar, bolag och myndigheter. Bemannia är ett auktoriserat bemanningsföretag som har kollektivavtal. Detta är en trygghet och en kvalitetssäkring såväl för våra kunder som för dig som konsult. Bemannias etablerade samarbeten med tusentals attraktiva arbetsgivare i hela landet erbjuder dig mängder med spännande karriärmöjligheter.
Arbetsgivare
Bemannia Kontor AB
Hemsida: https://www.bemannia.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Socialsekreterare till Socialjouren

Arbetsgivare / Ort: Helsingborgs kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socialsekreterare

Om jobbet
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något. Socialförvaltningen i Helsingborg ansvarar för stadens individ och familjeomsorg. Vi har drygt 500 medarbetare som, med olika kompetenser, bidrar till att barn, unga och vuxna med olika typer av sociala problem och förutsättningar kan bli självständiga med livskvalité. Socialförvaltningen har idag tre verksamhetsområden, Barn/Unga och Familj, Vuxen och Gemensamma resurser. I förvaltningen har vi även stödfunktioner som HR enheten, Serviceenheten, Kvalitetsenheten samt Ekonomienheten.Om arbetsplatsen Socialjouren, som är en del av Gemensamma Resurser, söker efter en ny kollega till vårat team. Enheten arbetar för samtliga kommuner i Familjen Helsingborg, med huvuduppdraget att utföra akut myndighetsutövning efter kontorstid. Arbetstiden är schemalagd med arbetspass på kvällar, nätter och helger. Därutöver förekommer dagtidspass i anslutning till möte, handledning, utbildning mm. Tjänsten som ska tillsättas är en tillsvidareanställning till rollen som Socialsekreterare. Socialjourens arbetsplats finns på Socialförvaltningen, Bredgatan 17, samt på Polishuset i Helsingborg. Arbetsuppgifter Som Socialsekreterare i Socialjouren kommer du, tillsammans med dina kollegor, anta många utmanande uppdrag och använda alla era kunskaper och erfarenheter för att hitta kreativa lösningar. Arbetet i socialjouren utgörs av hög delegation och mycket ansvar. Ärendena kommer till Socialjouren via många olika instanser såsom till exempel, Polis, sjukvård, allmänheten. I arbetet ingår att göra risk- och skyddsbedömningar enligt gällande lagstiftning samt att ge råd och stöd vid akuta barn-, ungdom- och vuxenärenden. Kvalifikationer Vi söker dig som har: • Socionomexamen • Minst 5 års erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänst/IFO • B-körkort och kör bil. Det är meriterande om du har utbildning inom risk/säkerhetsbedömningar samt arbete inom socialjoursverksamhet med akutbedömningar enligt SoL, LVU och LVM. För att lyckas i rollen behöver du vara: • Samarbetsvillig och arbeta prestigelöst i grupp • Modig och behåller lugnet i en föränderlig arbetskontext • Lyhörd, engagerad och öppen för kreativa lösningar • Bekväm med att arbeta på arbetstider utan ett nära ledarskap • Ordningsam och bidra till struktur i arbetet. Dessutom arbetar du med en tydlig kommunikation • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Övrig information Sista ansökningsdag:  2021-08-02 Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid, cirka 95% Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse Varaktighet: Tillsvidare Antal tjänster: 1 tjänst För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Arbetsgivare
Helsingborgs kommun
Hemsida: https://helsingborg.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Åmåls kommun söker verksamhetssamordnare

Arbetsgivare / Ort: Åmåls kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Administratör/Administrativ assistent

Om jobbet
Är du en person som gillar att ha "många bollar i luften". Då är detta jobbet för dig! Vad erbjuder vi Uppdraget som verksamhetssamordnare erbjuder möjlighet att få ingå i ett team som präglas av nära samarbete med enhetschefer. Uppdraget innebär en roll som spindel i nätet med stort eget ansvar. Som medarbetare hos oss är du vår viktigaste tillgång och vi vill erbjuda dig fler förmåner utöver din lön. Däribland bra friskvårdsbidrag, föräldrapenningtillägg, tjänstepension, försäkringar och möjlighet att leasa miljöbil. Du har även möjligheter till vidareutbildning inom ditt kompetensområde för att du ska kunna utvecklas hos oss. Läs mer om förmåner som medarbetare hos Åmåls kommun här: Vårt erbjudande! Ditt uppdrag Som verksamhetssamordnare utgör du ett administrativt och samordnande stöd till enhetschefer inom stöd och funktion. Du kommer att ansvara för den löpande kompetensförsörjningen genom vakansplanering för verksamheterna vid frånvaro. Enhetscheferna inom stöd och funktion är dina huvudsakliga uppdragsgivare men du har din organisatoriska tillhörighet i enheten för bemanning- och kompetensförsörjning där du har kollegor med liknande arbetsuppgifter. Vem är du Viktiga personliga egenskaper för tjänsten är att du är serviceinriktad och att du sätter stort värde i att ge verksamheten bästa möjliga stöd genom att vara ansvarstagande och strukturerad. För att klara uppdraget behöver du ha förmåga att snabbt växla mellan olika arbetsuppgifter och ha lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar och trivas med att hantera många kontaktytor.  Formella kompetenskrav För detta uppdrag ser vi att du har relevant akademisk utbildning med inriktning mot ekonomi- och/eller personaladministration eller förvärvad erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.  -Digital identifikation såsom Bank ID eller motsvarande. Meriterande Goda kunskaper i systemen Medvind och/eller e-Companion. Anställningen Tidsbegränsad anställning på 75 % med start omgående t.om. 31/12-21. Verksamhetssamordnaren är för närvarande placerad vid enheten för bemanning och kompetensförsörjning inom Välfärd- och arbetsmarknadsförvaltningen. Närmaste chef är enhetschef vid enheten för bemanning och kompetensförsörjning. Ansökan Vi vet att en inkluderande arbetsplats är en hållbar arbetsplats. Olika bakgrunder, erfarenheter och egenskaper gör oss sammantaget helt enkelt bättre. Så vem du än är - varmt välkommen med din ansökan i form av personligt brev och cv. Urval och intervjuarbete kommer att ske löpande under ansökningsperioden och vi kan kalla till intervju innan sista ansökningsdatum. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen, samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via ansökningsknappen. Varmt välkommen med din ansökan! (Vi undanbeder oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande).
Arbetsgivare
Åmåls kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.