På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Medicinsk sekreterare
Spela filmen

Medicinsk sekreterare

Det är vanligt att yrket kallas för läkarsekreterare eller vårdadministratör. Att föra protokoll vid möten och konferenser kan ingå i arbetet liksom administrativa uppgifter, till exempel arbete med statistik, budget och personalrapportering. 

En arbetsuppgift för medicinska sekreterare som arbetar inom slutenvården är att tillsammans med läkaren klassificera diagnoserna rätt enligt DRG (Diagnos Relaterade Grupper). Att arbeta med detta kräver vidareutbildning och blir allt vanligare eftersom den ersättningen som vårdenheten får för behandlingen av patienten, baseras på DRG-klassificeringen.

Utbildning

Kunskaper i språk, i första hand i svenska och engelska, i medicinsk dokumentation, hälso- och sjukvårdsjuridik, diagnoskodning, statistik och vissa ekonomiska kunskaper krävs.

Bra grundkunskaper finns bl a på gymnasiets Vård- och omsorgsprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet.

Ett flertal yrkeshögskoleutbildningar finns på olika platser i landet under benämningar som Läkarsekreterare, Sekreterare inom hälso- och sjukvård, Medicinsk dokumentation, Vårdadministration eller Vårdadministratör.

Personliga egenskaper

Att vara noggrann och ha intresse för språk är viktigt för den medicinska sekreteraren som bland annat skriver patientjournaler inom hälso- och sjukvården.

Arbetsplats

Medicinska sekreterare har många och varierande arbetsuppgifter vid sjukhus, vårdcentraler och inom företagshälsovård. Även på privata mottagningar, inom läkemedelsindustrin och vid medicinska forskningsinstitutioner finns medicinska sekreterare.

Visa mer
Visa mindre

188 Lediga jobb

Vårdadministratörer, vårdadministration, område slutenvård

Arbetsgivare / Ort: REGION VÄRMLAND
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.

Inom verksamhetsområdet arbetar en stor del av slutenvårdens vårdadministratörer. Verksamhetsområdet består av cirka 240 vårdadministratörer som främst är placerade ute i de olika verksamheterna på Centralsjukhuset Karlstad samt sjukhuset i Arvika. En gemensam vårdadministrativ enhet bidrar till att utveckla vården genom en renodling och effektivisering av administrativa processer samt kompetensutveckling inom den vårdadministrativa gruppen. Vi söker en vårdadministratör till verksamhetsområdet vårdadministration, område slutenvård. Du kommer att ha din placering inom barn- och ungdomskliniken men med möjlighet att utvecklas även inom andra specialiteteter.

Vårdadministratörer, vårdadministration, område slutenvård

Arbetsuppgifter

Som vårdadministratör hos oss kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av dokumentation i journalsystemet Cosmic utifrån diktat, diagnosklassificering, remisshantering, bemanna reception och i övrigt förekommande vårdadministrativa uppgifter. En tillsvidareanställning heltid och ett vikariat på 12 månader heltid.

Övrig information

Inför eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Kvalifikationer

Du är utbildad vårdadministratör, medicinsk sekreterare eller läkarsekreterare med goda kunskaper i svenska språket samt medicinsk terminologi. Du är noggrann, har ett gott bemötande, tycker om att ge service och att ta ansvar. För att trivas hos oss bör du ha förmåga att ta egna initiativ och organisera ditt arbete självständigt men också ha en god förmåga att arbeta i team. Du ser möjligheter och är positiv till utvecklingsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Erfarenhet är meriterande.  

Ansökan

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Läs mer här

Här berättar några av våra anställda om sitt arbete

https://www.regionvarmland.se/berattelser

Facklig företrädare, Vision nås via växeln 010-831 50 00

Arbetsgivare
REGION VÄRMLAND
Hemsida: https://www.regionvarmland.se/
Ansökan
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Medicinsk sekreterare

Arbetsgivare / Ort: REGION UPPSALA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Läkarsekreterare/Vårdadministratör/Medicinsk sekreterare

Om jobbet
Medicinsk administration Lasarettet i Enköping har cirka 550 medarbetare och är en del av Region Uppsala. Enköping har goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Västerås. Vi arbetar för mångfald och jämställdhet och hela sjukhuset är HBTQ- certifierat. Vi är ett hälsofrämjande sjukhus och arbetar aktivt med att ständigt utveckla verksamheten. Vår verksamhet Medicinsk administration är organiserade under Verksamhetsnära stöd där administrativa resurser, medicinska sekreterare, produktionsplanering, sterilteknik och materialteam finns samlat. Inom Medicinsk administration arbetar vi tillsammans och gränsöverskridande över sjukhusets alla verksamhetsområden. Vi är medicinska sekreterare som säkerställer att sjukhuset har rätt registreringar, korrekt vårdadministration och ett professionellt bemötande mot våra kunder och besökare. Totalt är vi 26 medarbetare som arbetar här och vår verksamhet kännetecknas av hög kvalité, kompetens och nära samarbete. Ditt uppdrag Som medicinsk sekreterare hos oss har du en viktig roll där du och övriga i sekreterargruppen stöttar alla enheter inom lasarettet med olika administrativa uppgifter. Huvuduppdraget är journalskrivning, både öppenvård och slutenvård, diagnosklassificering och DRG-registrering, registerhantering, remisser, posthantering och kassa ingår i det dagliga arbetet. Vi arbetar i journalsystemet Cambio Cosmic och programmet Orbit. Dina kvalifikationer Du som söker är utbildad medicinsk sekreterare och har goda kunskaper i det svenska språket i både skrift och tal. Erfarenhet av diagnosklassificering och kunskaper i vårt journalsystem Cosmic är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. • Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och du ser möjligheterna i förändringarna. • Du är stabil och kontrollerade i pressade situationer och har förmåga att behålla ett realistiskt perspektiv. • Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett självständigt och effektivt sätt. • Du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Vi erbjuder Tillsvidareanställning, heltid, tillträde efter överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/). Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta avdelningschef Liselott Hedberg 0171-418248, [email protected] om du har frågor om tjänsten eller verksamheten. Vill du jobba med oss? Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga gärna examensintyg i din ansökan. Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Arbetsgivare
REGION UPPSALA
Ansökan
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Medicinsk sekreterare

Arbetsgivare / Ort: REGION SÖRMLAND
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Läkarsekreterare/Vårdadministratör/Medicinsk sekreterare

Om jobbet
Vårdcentralen Oxelösund Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss Hos oss arbetar ca 50 medarbetare. Vårt uppdrag är att ta hand om våra drygt 10 000 listade patienter. Vi arbetar med och för kvalité, helhetssyn och kontinuitet. Vi har en primärvård som inkluderar läkarmottagning, sjuksköterskemottagning, barnhälsovård, laboratorium, psykoterapeut, psykolog, kurator, fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Vi har roligt på jobbet och vill gärna dela med oss av vår goda stämning. Vårdcentralen ligger mitt i skärgårdstaden Oxelösund med goda kommunikationsmöjligheter. Hos oss får du ett omväxlande arbete där du möter vårdsökande i alla åldrar och med olika bakgrund. Alla med behov av varierande grad, där vi anser att alla ska få vård av jämlik och god kvalitet. Du är en del av ett team med flera kollegor som arbetar nära tillsammans. Dina arbetsuppgifter I arbetet som medicinsk sekreterare på vårdcentralen ingår journalskrivning (NCS Cross), receptionsarbete, post- och remisshantering, scanning, kopiering, arkivering och lägga in bilder i PACS. Även registerhantering ingår. Vi kommer att arbeta med att digitalisera vårdcentralen allt mer så intresse och kunskap om liknande arbete är en merit. Som medicinsk sekreterare hos oss har du en viktig roll i kontakten med patienter, ”vara ansiktet utåt”. Vi söker dig som har patienten i fokus med ett gott bemötande, är serviceinriktad, flexibel och har lätt för att samarbeta. Din kompetens Du ska ha utbildning inom Hälso- och sjukvårdsadministration (KYHSA) 80 p eller motsvarande medicinsk sekreterarutbildning/läkarsekreterarutbildning. Vi arbetar i NCS Cross journalsystem och ser gärna att du behärskar detta program. Erfarenheten från primärvård är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som att du är strukturerad och har förmåga att ta eget ansvar, tycker om att arbeta i ett högt tempo i en flexibel verksamhet där du kan ta egna initiativ och se till helheten, har en god samarbetsförmåga, är noggrann och har en känsla för god service. Du behöver vara utbildad medicinsk sekreterare med mycket goda kunskaper i svenska språket och medicinsk terminologi. Anställningsform Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Information om tjänsten lämnas av Verksamhetschef, Elinor Spong, 079-062 29 24. Samordnare medicinska sekreterare, Margareta Nilsson Kantarp, 0155-24 70 13. Facklig företrädare, Elisabeth Wårdsäter, 0155-24 73 92. Övriga fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00. Kom och jobba hos oss på vårdcentralen Oxelösund! Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2021-09-26. Intervjuer kan komma att ske löpande. Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/) Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/) Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt. Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.
Arbetsgivare
REGION SÖRMLAND
Ansökan
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Medicinsk sekreterare till Kirurgkliniken i Hudiksvall

Arbetsgivare / Ort: REGION GÄVLEBORG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Hälso- och sjukvården har cirka 6500 medarbetare inom 26 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden - Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient - så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet. Verksamhetsområde Kirurgi är en länsövergripande klinik med mottagning och avdelningar i både Gävle och Hudiksvall. På kliniken finns specialister i urologi, kärl, plastik, övre- och nedre magtarm, bröst- och endokrinkirurgi. Kirurgkliniken i Hudiksvall består av en vårdavdelning, kirurgmottagning och endoskopimottagning. Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten med oss. Du kommer tillsammans med övriga medicinska sekreterare att ansvara för det patientnära administrativa arbetet på kliniken. Vi erbjuder dig ett givande arbete med eget ansvar och goda utvecklingsmöjligheter i en trivsam patientfokuserad miljö. Vi arbetar i team i ett nära samarbete mellan sekreterare och andra personalkategorier på kliniken. Vi tillämpar flexibel arbetstid samt möjlighet till distansarbete. Utöver detta erbjuder vi även ett generöst friskvårdsbidrag. ARBETSUPPGIFTER Arbetsuppgifterna består av vårddokumentation och registrering i olika vårdsystem, diagnoskodning samt alla i övrigt förekommande sekreteraruppgifter inom både öppen- och slutenvården. Vidare har medicinska sekreterare hos oss en viktig roll i att arbeta med kvalitetsregister och vara delaktig i arbetet med kodning av standardiserade vårdförlopp. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är utbildad medicinsk sekreterare och som vill arbeta i en stimulerande arbetsmiljö. Som sekreterare hos oss blir du en viktig medarbetare i teamet av läkare, sjuksköterskor, sekreterare och undersköterskor. Du är en bra lagarbetare, men har också förmågan att arbeta självständigt. Du är positiv och har ett gott bemötande. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet som medicinsk sekreterare och goda kunskaper i Region Gävleborgs olika vårdsystem som Melior och Elvis. Du är öppen för förändring och utveckling, samt tar ett professionellt ansvar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt att dina personliga egenskaper stämmer överens med Region Gävleborgs värdegrundsord: Professionalism & Ansvar, Respekt & Ödmjukhet och Öppenhet & Ärlighet. Intervjuer sker löpande. ÖVRIGT Region Gävleborg är en proaktiv samhällsaktör med erfarenheter som sträcker sig över 150 år. Vi bidrar till att skapa välfärd och livskraft för våra invånare och sätter deras bästa i fokus genom vår historia, vår framtidstro och dagens arbete. Vår värdegrund är professionalism och ansvar, respekt och ödmjukhet samt öppenhet och ärlighet. Vi erbjuder hög kvalificerad kompetens inom hälso- och sjukvård, regiontrafik, kulturutveckling, folkbildning och regional utveckling som tillsammans ökar attraktionskraften för vår region. Vi ger människor goda förutsättningar för ett aktivt liv med ökad livskvalitet. Det gör oss till en modern och livskraftig aktör som är under ständig utveckling och som visar på en stark framtidstro. Med cirka 7 600 medarbetare är vi regionens största arbetsgivare som driver samhällsutvecklingen framåt för ett livskraftigt Gävleborg. Välkommen till oss! Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Vi har redan beslutat var vi vill synas med våra platsannonser samt vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa annonsplats eller tjänster för pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Arbetsgivare
REGION GÄVLEBORG
Ansökan
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vårdadministratör, Bild- och funktionsdiagnostik

Arbetsgivare / Ort: REGION VÄRMLAND
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.

Bild- och funktionsdiagnostik omfattar våra röntgenmottagningar i Arvika, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Torsby, mammografimottagningen samt klinisk fysiologi. Med placering på röntgenmottagningen i Karlstad söker vi en vårdadministratör. Vi har påbörjat en organisationsförändring inom den administrativa enheten där flera administrativa uppgifter kommer att samordnas.

Vårdadministratör, Bild- och funktionsdiagnostik

Arbetsuppgifter

Som vårdadministratör kommer ditt arbete att vara ett administrativt stöd till verksamheten, där sedvanliga vårdadministratörsuppgifter ingår. I arbetet tänker vi oss också att visst bokningsarbete ingår, vilket innebär bokningar till undersökning och koordinering med interna och externa remittenter, samt patientkontakter. Du kommer också att ansvara för mötesdokumentation på uppdrag från ledningsgruppen.

Övrig information

Inför eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Kvalifikationer

Du har vårdadministratörsutbildning. Goda datakunskaper. Har du tidigare arbetat i SECTRA RIS/PACS dokumentationssystem är det en merit. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet, samarbetsförmåga, ansvarstagande, flexibilitet samt att du har ett serviceinriktat arbetssätt och ser positivt på utveckling. Tidigare erfarenhet inom bild- och funktionsdiagnostik och kännedom om verksamhetsområdet ser vi som en merit. Urvalsprocess kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Ansökan

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Läs mer här

Här berättar några av våra medarbetare om sitt arbete

https://www.regionvarmland.se/berattelser

Facklig företrädare nås via växeln 010-8315000

Arbetsgivare
REGION VÄRMLAND
Hemsida: https://www.regionvarmland.se/
Ansökan
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.