På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Vårdadministratör
Spela filmen

Vårdadministratör

Yrkestitel Vårdadministratör används på många arbetsplatser i Sverige, men mycket liknande arbetsuppgifter kan även Medicinsk sekreterare ha.

Förr i tiden använde man yrkesbenämning Läkarsekreterare, som fortfarande hänger kvar på många svenska arbetsplatser inom Hälso- och sjukvården.

Att föra protokoll vid möten och konferenser kan ingå i arbetet liksom administrativa uppgifter, till exempel arbete med statistik, budget och personalrapportering. 

En arbetsuppgift för medicinska sekreterare som arbetar inom slutenvården är att tillsammans med läkaren klassificera diagnoserna rätt enligt DRG (Diagnos Relaterade Grupper). Att arbeta med detta kräver vidareutbildning och blir allt vanligare eftersom den ersättningen som vårdenheten får för behandlingen av patienten, baseras på DRG-klassificeringen.

Utbildning

Kunskaper i språk, i första hand i svenska och engelska, i medicinsk dokumentation, hälso- och sjukvårdsjuridik, diagnoskodning, statistik och vissa ekonomiska kunskaper krävs.

Bra grundkunskaper finns bl a på gymnasiets Vård- och omsorgsprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet.

Ett flertal yrkeshögskoleutbildningar finns på olika platser i landet under benämningar som Läkarsekreterare, Sekreterare inom hälso- och sjukvård, Medicinsk dokumentation, Vårdadministration eller Vårdadministratör.

Personliga egenskaper

Att vara noggrann och ha intresse för språk är viktigt för den medicinska sekreteraren som bland annat skriver patientjournaler inom hälso- och sjukvården.

Arbetsplats

Medicinska sekreterare har många och varierande arbetsuppgifter vid sjukhus, vårdcentraler och inom företagshälsovård. Även på privata mottagningar, inom läkemedelsindustrin och vid medicinska forskningsinstitutioner finns medicinska sekreterare.

Visa mer
Visa mindre

205 Lediga jobb

Vårdadministratör

Arbetsgivare / Ort: Corell Urologi och Kirurgi AB / NORRKÖPING
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Läkarsekreterare/Vårdadministratör/Medicinsk sekreterare

Om jobbet

Vårdadminstartör till nyetablerad vårdcentral som öppnar 1/11 2021.

Tjänsten innefattar även visst arbete i receptionen.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ha varierande administrativa uppgifter. Journaldokumentation är en basuppgift, men därutöver kan det ingå ett eget ansvarsområde. Likaså ingår arbete i vår reception. Då vi är en nyetablerad verksamhet vill vi att du är med och bidrar med tankar och idéer för ett gott samarbete och god kvalité

Utbildning och erfarenhet

Du är utbildad vårdadministratör eller liknande. Erfarenhet av primärvård, Cosmic och andra relevanta IT-system i Region Östergötland är meriterande.

Personliga egenskaper

Som person är du drivande och van att arbeta såväl självständigt som i samarbete med andra. Du har ett utvecklande förhållningssätt och har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Du har en positiv och problemlösande attityd och ser möjligheter istället för hinder. Du är ansvarstagande, strukturerad, serviceinriktad och lyhörd. Du tycker om att arbeta i grupp, har en förståelse för helheten samt är en god kommunikatör. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetsgivare
Corell Urologi och Kirurgi AB
Tunnbindaregatan 8 A
60221 NORRKÖPING
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Medicinsk vårdadministratör, Ortopediska länskliniken

Arbetsgivare / Ort: REGION ÖREBRO LÄN
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-31
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Läkarsekreterare/Vårdadministratör/Medicinsk sekreterare

Om jobbet
Ortopediska länskliniken söker nu en positiv, driven och ansvarstagande vårdadministratör med placering i Karlskoga eller Lindesberg. Ortopediska länsklinikens sekretariat består av 23 medicinska vårdadministratörer (MVA) och 2 assistenter fördelade på regionens tre sjukhus. I Karlskoga består sekretariatet idag av 5 st MVA och i Lindesberg av 6 st MVA samt 1 enhetschef. De medicinska vårdadministratörerna ses som viktiga medarbetare i vårdteamet för att patientflödet inom verksamheten ska fungera optimalt. Vi arbetar aktivt för att optimera arbetssätt både inom arbetsgruppen men även mellan de olika enheterna. Arbetsuppgifter: Sedvanliga MVA-uppgifter med bland annat diktatutskrift, posthantering. Kvalifikationer: Utbildning som medicinsk vårdadministratör, medicinsk sekreterare eller läkarsekreterare. Tidigare arbete med patientadministrativa systemet IMx, Klinisk Portal vårddokumentation och RoS är meriterande. Vi söker dig som har goda kunskaper i svenska språket och som är serviceinriktad, noggrann samt har en god samarbetsförmåga. Vi värdesätter också egenskaper som positiv attityd, kreativitet och flexibilitet. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet Anställningsform: Vikariat ett år. Heltid. Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse. Upplysningar: Ulla Laursen, enhetschef Telefon: 0586 - 661 92 E-post: [email protected] Facklig företrädare: Vision, Annelie Wetterberg Telefon:0581-850 57 Hemsida: www.regionorebrolan.se Sista ansökningsdag: 2021-09-17 Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju. Om organisationen: Ortopediska kliniken är en länsklinik som bedriver universitetssjukvård och kliniskt forskning vid länets tre sjukhus, Universitetssjukhuset Örebro, Karlskoga lasarett och Lindesbergs lasarett. Kliniken bedriver vård inom hela det ortopediska området inklusive högspecialiserad vård. Inom kliniken pågår en omfattande omstrukturering i syfte att förbättra tillgänglighet, kvalitet och kostnadseffektivitet. Uppbyggnaden av en klinisk forskningsenhet är ett viktigt led i utvecklingsarbetet. Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv. Övrigt: Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.
Arbetsgivare
REGION ÖREBRO LÄN
Hemsida: www.regionorebrolan.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Vårdadministratörer till Kvinnokliniken

Arbetsgivare / Ort: REGION ÖSTERGÖTLAND
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Läkarsekreterare/Vårdadministratör/Medicinsk sekreterare

Om jobbet
Kvinnokliniken i Linköping/Motala arbetar med samtliga verksamhetsgrenar inom kvinnosjukvården; alla former av gynekologisk öppen- och slutenvård med profilering mot högspecialiserad vård, cancerkirurgi, infertilitetsbehandlingar, all typ av obstetrik samt mödravård. Kvinnokliniken i Linköping betjänar patienter i behov av avancerad kvinnosjukvård från hela Sydöstra sjukvårdsregionen. Vårdadministrationens främsta uppgifter är att ansvara för vårdadministrationen i verksamheten, att ge god service till patienter, medarbetare, remittenter och studenter. Vårdadministratören har sin huvudplacering i en enhet och roterar till en annan, utefter kompetens, schemalagt eller vid behov. Administrationen förändras och utvecklas aktivt och kontinuerligt enligt RAK, Rätt Använd Kompetens. Kvinnoklinikens vårdadministration är HBTQ diplomerat. Arbetsbeskrivning Att arbeta i kvinnoklinikens vårdadministration med inriktning mot cytologi och patologi är ett roligt och omväxlande arbete. Sedvanlig journaldokumentation såsom att skriva diktat gällande provsvar, handläggningar av cellprov, olika kallelsesystem, standardiserat vårdförlopp, bokning av patienter etcetera. Därutöver anpassar vi tjänsten utefter dina kunskaper och intressen. Tjänsterna är fördelade 50 % cytologi och patologi och 50 %, journalskrivning och sedvanliga uppgifter på kvinnoklinikens mottagning så som posthantering, skanning, fakturering och journalbeställning. Utbildning och erfarenhet Du är utbildad vårdadministratör. Har du utbildning men ingen erfarenhet, låt inte det hindra dig från att söka! Du kan känna dig trygg i att du lärs upp av kunniga medarbetare som skapar ett introduktionsprogram och finns tillhands vid introduktion. Efter introduktionen finns de kvar som bollplank och dina nya kollegor. Personliga egenskaper Du är positiv som person, trivs bra att arbeta självständigt, men även i grupp. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du arbetar effektivt, är noggrann och utför dina arbetsuppgifter med hög kvalité. Du är flexibel, stresstålig och prioriterar arbetsuppgifterna utifrån hela verksamhetens behov. Ansvarstagande och uppmärksamhet är andra egenskaper du har och använder dig av i ditt dagliga arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Anställning och information Det här är två tillsvidaretjänster på 100 %. Arbetstiden är förlagd dagtid måndag till fredag. Tillträde snarast, efter överenskommelse. Placering är på kvinnoklinikens vårdadministration, universitetssjukhuset. Upplysningar om tjänsten lämnas av: Enhetschef Slavka Spasojevic, 010-103 31 64. Biträdande enhetschef Therese Andersson, 010-103 31 05. Facklig företrädare för Vision är Kristin Viderstedt, [email protected] Ansökan Sista ansökningsdag är den 17 september 2021. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid. Tjänsten har ID-nummer 20211150.  Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser. Region Östergötland
Arbetsgivare
REGION ÖSTERGÖTLAND
Hemsida: www.regionostergotland.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Medicinsk sekreterare till vårdadministrationen på Tema Cancer

Arbetsgivare / Ort: REGION STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Läkarsekreterare/Vårdadministratör/Medicinsk sekreterare

Om jobbet
Vi söker två medicinsk sekreterare med stort intresse för klassificering/kodning som vill arbeta tillsammans med oss inom vårdadministrationen på Tema Cancer med placering inom medicinsk enhet Hematologi, en i Solna och en i Huddinge. Om oss Vårdadministrationen består av 130 medarbetare och leds av en vårdadministrativ chef och 5 enhetschefer och är ett eget verksamhetsområde som samlar medicinska sekreterare, chefsassistenter och administratörer inom Tema Cancer. Vi erbjuder Inom vår organisation finns goda möjligheter till kompetensutveckling och personlig utveckling. Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete i en spännande miljö där vi alla tar ett gemensamt ansvar för att den dagliga administrativa enheten fungerar. Vid behov finns möjlighet till att ingå i ett mentorprogram.  Vi tillämpar flextid och erbjuder subventionerad friskvård och kostnadsfritt gym.   Om tjänsten Dina arbetsuppgifter som medicinsk sekreterare består av journalskrivning i journalsystemet Take Care, DRG-registreringar, remisshantering, fakturering av utomläns- och utlandspatienter samt andra förekommande administrativa arbetsuppgifter. Vi söker  Vi söker dig som gillar att arbeta självständigt och i ett högt tempo. Vi ser gärna att du senaste året har arbetat med likande arbetsuppgifter, och att du har en DRG-utbildning. Du kommer arbeta i en flexibel verksamhet där du tar egna initiativ och ser helheten. Du har god samarbetsförmåga, är noggrann och kan organisera och prioritera dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Du tycker att det är spännande att få vara med att utveckla och påverka framtidens arbetsuppgifter för din yrkesroll. Du har en öppenhet för de varierande arbetsuppgifter som förekommer.  Du delar Karolinska Universitetssjukhuset värderingar: Ansvar  - Medmänsklighet  - Helhetsyn. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten.  Kvalifikationer  Krav: Medicinsk sekreterarutbildning med erfarenhet av yrket. Goda kunskaper i svenska språket, medicinsk terminologi och engelska i tal/skrift. Utbildning och goda kunskaper i DRG.   Meriterande: Erfarenhet av Take Care och officepaketet.     Om rekryteringsprocessen Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Varmt välkommen med din ansökan! För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla: 1. CV 2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall) - Personligt brev (frivilligt) Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.  Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/ Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner. Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag. Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier! Tema Cancer är ett av de största områdena inom sjukhuset. Verksamheten bedrivs huvudsakligen i Huddinge och Solna, men även på Danderyds sjukhus. Våra medarbetare utreder, behandlar och vårdar patienter med någon form av malign tumörsjukdom samt benign hematologi och koagulationssjukdom. Genom att arbeta med värdebaserad vård där multiprofessionella och multidisciplinära team samarbetar strävar vi efter resultat som gör skillnad för våra patienter. Ett nära samarbete med Karolinska Institutet gör att vi även kan bedriva omfattande patientnära klinisk forsknings- och utbildningsverksamhet.   Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar. Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion. http://www.sll.se/
Arbetsgivare
REGION STOCKHOLM
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Medicinsk sekreterare till medicinmottagning i Kristianstad

Arbetsgivare / Ort: REGION SKÅNE
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Gör skillnad. Varje dag. Är du medicinsk sekreterare och på jakt efter nya utmaningar? Då kan du vara den vi söker, välkommen till oss på medicinmottagningen i Kristianstad! Centralsjukhuset i Kristianstad (CSK) är nordöstra Skånes akutsjukhus. Här bedrivs akutsjukvård under dygnets alla timmar av kvalificerade och engagerade medarbetare. CSK har det stora sjukhusets resurser och det mindre sjukhusets närhet och samhörighet. Sjukhuset erbjuder invånarna i upptagningsområdet vård med korta väntetider inom alla specialiteter. Vi är cirka 2 600 medarbetare. Medicinmottagningen tillhör verksamhetsområde medicin vid CSK. Vi finns på plan två där även neurologi-, parkinson- och ekomottagningen ligger. Hos oss blir du en del av ett positivt och kompetent team bestående av fem medicinska sekreterare som arbetar inom kardiologi och neurologi. I teamet finns även två administratörer som arbetar med tidsbokning och receptionsarbete. Vi strävar efter att ha ett teaminriktat arbetssätt där du blir en viktig länk. ARBETSUPPGIFTER Vi välkomnar nu en ny medicinsk sekreterarkollega till vårt härliga team! I rollen som medicinsk sekreterare på medicinmottagningen kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att organisera och strukturera det administrativa arbetet. Det innefattar journalskrivning, posthantering, att boka besök och andra vanligt förekommande arbetsuppgifter på en mottagning. Om du är intresserad av att bredda dina yrkeskunskaper och ta mer ansvar finns det goda möjligheter att göra det på flertalet olika sätt. Du kan exempelvis ta ansvar för något av våra system, arbeta med kvalitetsregister, kvalitetssäkring eller delta i vårt förbättringsarbete. För att du ska komma in i verksamheten och din roll på bästa sätt erbjuder vi dig en introduktion anpassad utifrån dina erfarenheter och behov. Då utveckling är centralt för oss lägger vi stor vikt vid att du som medarbetare är delaktig och får möjlighet att påverka utvecklingen hos oss. KVALIFIKATIONER Vi välkomnar dig som har utbildning i Hälso- och sjukvårdsadministration 80 KY-poäng eller 400 YH-poäng, alternativt motsvarande utbildning som medicinsk sekreterare. För tjänsten krävs även att du har goda kunskaper i såväl medicinsk terminologi som i svenska språket både i tal och skrift. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete som medicinsk sekreterare, likaså om du har kunskaper i Melior. Därtill är det fördelaktigt om du har kunskaper i att boka patienter i Pasis samt DRG-utbildning (diagnosregistrering). Vi söker dig som är nyfiken och som värdesätter utveckling i ditt arbete. Som person är du serviceinriktad och har ett gott bemötande gentemot såväl kollegor som patienter. I ditt arbetssätt är du strukturerad, samtidigt som du är flexibel och kan prioritera bland dina arbetsuppgifter. Vidare ser vi gärna att du är bekväm med att ta egna initiativ och att du är noggrann. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och att du har en positiv attityd. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig! ÖVRIGT Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt. Förvaltning Skånes sjukhus nordost är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar och omfattar Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) och Hässleholms sjukhus. Våra 2 600 medarbetare driver och utvecklar hälso-och sjukvården i livets alla skeden tillsammans med våra patienter och deras närstående. CSK är ett akutsjukhus med verksamhet dygnet runt och vi erbjuder specialiserad vård inom många olika specialiteter. På Hässleholms sjukhus bedriver vi ortopedi, närsjukvård med rehabilitering. Välkommen! På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Arbetsgivare
REGION SKÅNE
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.