På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Registrator

Registrator

En registrator sysslar med avancerad administration. Man registrerar (diarieför) inkommande och utgående handlingar.

Det är registratorns uppgift att känna till vilka handlingar som ska diarieföras, likaså ska man känna till vilka handlingar som är allmänna/offentliga handlingar och bör lämnas ut på begäran och vilka handlingar är sekretesstämplade och får inte lämnas ut. Registratorer behöver alltså även ha en del juridiska kunskaper.

Registrators arbetsuppgifter kan, för övrigt, innehålla även posthantering, och inte endast diarieföring och utlämnade av allmänna handlingar.

Som Registrator är man oftast även ansvarig för att se till att det finns fungerande rutiner och processer för registraturen i sin helhet.

Utbildning

Många personer inom det här yrket har en akademisk utbildning, dvd minst en 3-årig utbildning från högskola/universitet.

Det finns också exempel på att man jobbar som registrator med en annan eftergymnasial utbildning, ex. från en yrkeshögskola eller med endast gymnasiekompetens, som formell utbildning.

På gymnasiet rekommenderas det antingen utbildning från ett högskoleförberedande gymnasieprogram eller från Handels- och administrationsprogrammet, som är ett yrkesprogram.

Arbetsplats

Registratorer finns anställa inom kommuner och landsting, myndigheter och lärosäten, som t.ex högskolor och universitet.

Länktips

 

Visa mer
Visa mindre

14 Lediga jobb

Vikariat Registrator, dataskyddssamordnare samt administratör

Arbetsgivare / Ort: Vaxholms kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 27 September (3 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-10
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Registrator

Om jobbet
Vaxholms stad är en av de mest attraktiva kommunerna i Stockholm. I Vaxholms stad, en liten kommun med hög ambitionsnivå, ges arbeten med stort eget ansvar och möjligheter att påverka. Vi har goda resultat i våra verksamheter, flera pågående utvecklingsprojekt, engagerade medarbetare, omfattande samarbete med andra organisationer och utvecklingsprogram för chefer/medarbetare. För mer information om Vaxholm: http://www.vaxholm.se Du kommer arbeta på socialförvaltningen i Vaxholms stad och mer specifikt på Avdelningen för Myndighetsutövning. Vi ansvarar för all myndighetsutövning inom socialförvaltningen och har även ansvar för förvaltningens registratur samt närarkiv. Vi är en liten myndighet med högt i tak och fantastiska medarbetare, vi består av tre enheter samt en varierad administrativ funktion som rapporterar direkt till myndighetschefen. Du kommer även arbeta nära förvaltningschefens stab och hos oss hugger alla i och stöttar i de uppgifter som behöver utföras. ARBETSUPPGIFTER Tjänsten är ett vikariat till och med 2020-12-31 med eventuell möjlighet till förlängning. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att sköta registraturen, ärendehantering till nämnd och övriga ärenden till ärendehanteringssystemet Evolution samt ansvara för nämndärenden i närarkivet. Du kommer också bli förvaltningens dataskyddsamordnare och kommer även arbeta med avgiftshantering, fakturor och övrig på myndigheten förekommande administration. KVALIFIKATIONER • Du har minst gymnasiexamen. • Du har en grundläggande utbildning/motsvarande arbetslivserfarenhet avseende registratur. • Du har erfarenhet av administration inom offentlig förvaltning. Erfarenhet: • Du har erfarenhet av att arbeta inom offentlig sektor. • Du har tidigare erfarenhet av administration. • Du har erfarenhet av ärendehanteringssystem/diarieföringssysstem. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet. För dig är det en självklarhet att förhålla dig till Vaxholms stads värdeord: SAMSPEL, ENGAGEMANG och RESPEKT ÖVRIGT Välkommen med din ansökan via länk i annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt. Vaxholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Vaxholms kommun
Ansökan
Ansök senast 27 September (3 dagar kvar)

Ansök här

Informationsförvaltare

Arbetsgivare / Ort: Kommunalförbundet Norrvatten / SOLNA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 29 September (5 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-17
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Registrator

Om jobbet

Du kommer vara förvaltningsledare för vårt dokument- och ärendehanteringsverktyg Public360. I uppdraget ingår att vara Norrvattens huvudregistrator och ta ansvar för de styrdokument som är nödvändiga för en effektiv informationshantering på övergripande nivå. Du ansvarar även för diarieföring av handlingar, och övergripande ärendehantering.

Du är med och utvecklar organisationen till en digital verksamhet. Du stöttar och utbildar organisationen i frågor som rör offentlighetsprincipen, offentlighets- och sekretesslagen, dataskyddsförordningen och arkivlagen.

Norrvatten är en mindre organisation och ditt uppdrag kommer att innehålla blandade administrativa uppgifter så som posthantering och inköp av kontorsmaterial.

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning (minst 60hp) i arkivvetenskap eller arkiv- och informationsvetenskap
 • Minst två års erfarenhet av arbete som arkivarie/registrator/e-arkivarie
 • Arbetat som administratör/förvaltningsledare av dokument- och ärendehanteringssystem
 • God kännedom om gällande lagstiftning och föreskrifter
 • B-körkort

Meriterande kunskaper

 • Flerårig relevant erfarenhet av liknande arbete inom kommunal/statlig verksamhet

Personliga egenskaper

Det är naturligt för dig att kontinuerligt lära dig nytt och utvecklas på jobbet. Vi tänker oss att du:

 • Är utåtriktad och pedagogisk och har god förmåga till samarbete.
 • Har integritet, mod och är trygg i din kompetens och i relevant lagstiftning.
 • Tycker om och har fallenhet för struktur, ordning och reda och vara noggrann.

Att vara rådgivare och stötta verksamheter, medarbetare och chefer i informationshanteringsfrågor är en viktig del av uppdraget, och vi tänker att du har en personlighet som gillar att arbeta med många olika kontaktytor.

Vi ser det som självklart att du som en naturlig del av ditt arbete använder digitala verktyg och arbetssätt, samt att du uttrycker dig klart och tydligt i tal och skrift.

Du kommer vara placerad på Norrvattens huvudkontoret i Sundbyberg. Viss del av arbetstiden kommer vara på vattenverket Görvälnverket i Järfälla kommun.

I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning.

Norrvattens erbjudande

Vi erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete i en verksamhet med ett samhällsviktigt uppdrag. Norrvatten är en arbetsplats med hög trivsel och där du får möjlighet att påverka. Norrvatten arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare.

Vi erbjuder flera förmåner för dig som är anställd hos Norrvatten som till exempel friskvårdsbidrag och rikskort för subventionerad lunch. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal genom arbetsgivarorganisationen Sobona.

Om Norrvatten

Norrvatten producerar dricksvatten till 14 kommuner i norra Storstockholm. Närmare 700 000 människor, flera stora sjukhus samt Arlanda flygplats är beroende av att Norrvatten varje dag, dygnet runt levererar ett hälsosamt dricksvatten.

Norrvatten är Sveriges fjärde största dricksvattenproducent. Ungefär 60 personer arbetar hos oss. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg. Vårt vattenverk, Görvälnverket, ligger i Järfälla kommun, och är en av Sveriges vackrast belägna arbetsplatser med närhet till Mälaren och en fantastisk natur. Här producerar vi 1600 liter dricksvatten per sekund.

Arbetsgivare
Kommunalförbundet Norrvatten
16902 SOLNA
Hemsida: www.norrvatten.se
Ansökan
Ansök senast 29 September (5 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Registrator/Dokumentcontroller

Arbetsgivare / Ort: REGION JÖNKÖPINGS LÄN
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 30 September (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-03
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Registrator

Om jobbet
Kansli Region Jönköpings län söker två registratorer/dokumentcontrollers Effektiv informationshantering är prioriterat hos oss. Som en av tre huvudregistratorer har du en nyckelroll i myndigheten. Du kommer inom området för dokument- och ärendehantering att ge råd och stöd både vad gäller system och regelverk till hela verksamheten. Huvudsakliga arbetsuppgifter Dina arbetsuppgifter innefattar: • dokumenthantering, posthantering, diarieföring och till viss del receptionsarbete, • nämndadministration tillsammans med våra nämndsekreterare, • interna och externa kontakter, • hantera officiella e-postlådor, • identifiera och driva aktiviteter som syftar till att utveckla registraturens verksamhet, • arbeta med att göra offentliga handlingar tillgängliga i enlighet med offentlighetsprincipen, • sökning, arkivering och gallring av handlingar i regionens arkiv, • sprida användandet och medverka i utveckling av nya användningsområden för vårt dokument- och ärendehanteringssystem, • projektarbete inom informationsförsörjning. Vi söker dig som har Högskoleutbildning för dokumentcontroller/registrator, offentlig förvaltning, statsvetenskap eller annat som arbetsgivaren bedömer som likvärdig utbildning alternativt arbetslivserfarenhet motsvarande samma kompetens. Det är meriterande om du har Erfarenhet av: • liknande arbetsuppgifter inom offentlig förvaltning och goda kunskaper gällande lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet • nämndadministration • arbete i dokument- och ärendehanteringssystem • utbildning i arkiv- och informationsvetenskap A och B. Personliga egenskaper Arbetet ställer stora krav på din förmåga att snabbt sätta dig in i olika ärenden och att förstå sammanhang. Vidare har du en generellt hög datakunskap, mycket goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och i skrift. Som person är du ansvarstagande, självgående med hög social kompetens och samarbetsförmåga. Du kan strukturera, planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du har förmåga att driva enhetens arbete framåt, tar egna initiativ och har en serviceorienterad personlighet. Det är också viktigt att du har en språklig analytisk förmåga och kan förstå komplicerade språkliga underlag, både i tal och i skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Så här gör du om du är intresserad För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta IT-planeringschef Maria Sundén, 070- 672 23 27. Sista ansökningsdag är den 30 september, urval görs löpande och tillsättning sker så fort vi hittar rätt person. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag. För ett bra liv i en attraktiv region. Bakom den visionen finns Region Jönköpings län med 10 000 anställda och 344 000 invånare i 13 kommuner. Regionens verksamhet utgörs av hälso- och sjukvård, tandvård och regional utveckling. Region Jönköping läns hälso- och sjukvård är en av Sveriges bästa. Tack vare ett strategiskt arbete och goda medarbetare placeras regionen i jämförelser oftast bland de bästa landstingen och regionerna i landet. Där människor lever behövs hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, utbildning, kultur och arbeten. Företag är beroende av rätt utbildade medarbetare och en bra infrastruktur. Region Jönköpings län har ansvaret för både hälso- och sjukvård och den regionala utvecklingen - ett gyllene läge att förena hälso- och sjukvård med tillväxtinsatser, skaparkraft och entreprenörskap.
Arbetsgivare
REGION JÖNKÖPINGS LÄN
Ansökan
Ansök senast 30 September (6 dagar kvar)

Ansök här

Polismyndigheten söker registratorer till informationsförvaltning i Sthlm

Arbetsgivare / Ort: Polismyndigheten
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 30 September (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-17
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Registrator

Om jobbet

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu registratorer till rättsavdelningen med placering på informationsförvaltning i Stockholm. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndighetens rättsavdelning består av ca 800 medarbetare som ansvarar för ett flertal viktiga funktioner i Polismyndigheten. Allt ifrån att ge rättslig styrning och stöd till hela Polismyndigheten, handlägga skadestånds- och förvaltningsärenden, ansvara för Polismyndighetens författningssamling och andra styrdokument till att samordna ärenden om utlämnade av allmänna handlingar och ansvara för personuppgiftsbehandling.

Den breda variationen av arbetsuppgifter gör rättsavdelningen till en spännande och attraktiv arbetsplats. Vissa uppgifter är mycket verksamhetsnära medan andra fokuserar på utveckling tillsammans med andra avdelningar inom Polismyndigheten.

Rättsenheten i Region Stockholm består av en förvaltningsrättssektion, en rättstillämpningssektion och en informationsförvaltningssektion. Det är i den sist nämnda sektionen som registratur- och arkivfunktioner ingår. Registraturen är placerad på Kungsholmen samt i Flemingsberg och i Sollentuna.

Arbetsuppgifter

Informationsförvaltning innebär ett ansvar för att styra, utveckla och följa upp verksamheten inom registratur, arkivfrågor och e-tjänster

Som registrator är du ett viktigt verksamhetsstöd i Polismyndighetens hantering av allmänna handlingar. Du ansvarar för att upprätthålla en effektiv och rättssäker diarieföring och är van vid digitalt ärende- och dokumenthanteringssystem. Som registrator bedömer och hanterar du allmänna handlingar i enlighet med gällande bestämmelser. I rollen förväntas du tillsammans med övriga medarbetare ständigt kvalitetssäkra och förbättra diarieföringen av allmänna handlingar, samt med hjälp av din pedagogiska förmåga informera och utbilda medarbetare i diarieföring i det allmänna diariet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:

 • delta i postöppningen
 • fördela inkommande post och e-post
 • diarieföra handlingar
 • söka fram ärenden till medarbetare inom Polismyndigheten
 • stödja medarbetare internt med din kompetens
 • agera på förfrågningar från allmänheten, försäkringsbolag, andra myndigheter och massmedia vid begäran om att få ut allmänna handlingar
 • tillsammans med övriga medarbetare ständigt kvalitetssäkra och förbättra diarieföringen av allmänna handlingar
 • informera och utbilda medarbetare i diarieföring i allmänna diariet

Tjänsteresor kan förekomma.


Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • gymnasieexamen
 • för området relevant utbildning som exempelvis registratorsutbildning alternativt förvärvade erfarenheter som registrator som arbetsgivaren bedömer relevant
 • mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • mycket god datorvana


Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • god erfarenhet av elektroniskt ärende- och dokumenthanteringssystem
 • tidigare erfarenhet av registratorsarbete inom offentlig förvaltning
 • god vana i Officepaketet
 • minst 2 års erfarenhet i rollen som registrator
 • kännedom om lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet och registratorsfunktionens ansvarsområden
 • goda kunskaper i engelska i tal och skrift
 • utbildning om sekretesslagstiftning
 • övriga språkkunskaper utöver svenska och engelska

Personliga egenskaper

Vi söker dig som gillar att arbeta såväl självständigt som i grupp. Att kunna axla rollen som registrator, i en arbetsmiljö som periodvis har hög arbetsbelastning, kräver att du har förmågan att prioritera och strukturera ditt arbete. Vidare förväntas du på egna initiativ inom givna ramar lösa de frågor som dyker upp och vi ser därför att du är lösningsorienterad.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Maria Werelius, 070 283 38 05, [email protected]

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Johanna Garke, 073 037 85 42, [email protected]

Fackliga företrädare

SACO, Fredrik Bergh, 010-563 91 37

Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10

Fackförbundet ST, Johan Gertz, 010-567 70 92

Seko Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27


Övrig information:

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Registrator, informationsförvaltning vid rättsavdelningen

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till [email protected] senast den 30/9 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A519.181/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A519.181/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare
Polismyndigheten
Ansökan
Ansök senast 30 September (6 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Registrator för ett kortare uppdrag sökes

Arbetsgivare / Ort: Bemannia Kontor AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 1 October (7 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-22
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Registrator

Om jobbet
Har du tidigare arbetat som registrator och i systemet Ecos? Läs mer nedan. Om uppdraget Vi söker just nu en registrator för ett kortare uppdrag på ca 1-2 veckor, antingen på heltid 100% eller på deltid 50% men du kommer arbeta mot en deadline. Det kan eventuellt bli en förlängning på uppdraget. Start början på november. Placering centrala Stockholm. Dina arbetsuppgifter Du behöver ha tidigare kunskap och arbetat som registrator. Du behöver ha kunskap om vad och hur du registrerar i Ecos 1 och besitter en relevant dataerfarenhet. Arbetet innebär bland annat att du inhämtar dokument från ProjektPlace som du sparar i pdf och sedan för över till Ecos. Som person är du noggrann, strukturerad och flexibel. Dina kvalifikationer - Tidigare arbetslivserfarenhet som registrator - Arbetat i systemet Ecos 1 - Relevant dataerfarenhet Vad vi erbjuder dig Som konsult på Bemannia erbjuder vi dig en nära kontakt med din konsultchef och en möjlighet till fler uppdrag via oss. Hos oss får du utvecklas på lärorika arbetsplatser och känna att din kompetens kommer till nytta. Om ansökan Sök tjänsten genom att klicka på ansök nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag 2020-01-10. Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa av ansvarig rekryterare Antonia Gräns Rodhe. För generella funderingar kring din ansökan eller vår rekryteringsprocess når du oss under kontorstid på 08-84 53 00. Bemannia är ett av Sveriges ledande bemannings- och rekryteringsföretag inom offentlig sektor. Vi har ramavtal med 220 kommuner och ett 100-tal förvaltningar, bolag och myndigheter. Bemannia är ett auktoriserat bemanningsföretag som har kollektivavtal. Detta är en trygghet och en kvalitetssäkring såväl för våra kunder som för dig som konsult. Bemannias etablerade samarbeten med tusentals attraktiva arbetsgivare i hela landet erbjuder dig mängder med spännande karriärmöjligheter.
Arbetsgivare
Bemannia Kontor AB
Hemsida: https://www.bemannia.se
Ansökan
Ansök senast 1 October (7 dagar kvar)

Ansök här

Stadsbyggnadskontoret söker registrator

Arbetsgivare / Ort: Stockholms kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 4 October (10 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-18
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Registrator

Om jobbet
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Stadsbyggnadskontoret planerar för ett framtida Stockholm på uppdrag av stadsbyggnadsnämnden. Vi arbetar med stadsplanering såväl översiktligt som på detaljnivå, bygglov, stadsmätning, fastighetsbildning och bostadsanpassning. Stadsbyggnadskontoret, som lyder under stadsbyggnadsnämnden, har ca 360 anställda. Vi sitter centralt på Kungsholmen med ca tio minuters gångavstånd till Stockholms central.  Arbetsplatsbeskrivning Stadsbyggnadskontorets registratur- och arkivenhet ingår i kontorets administrativa avdelning tillsammans med IT, ekonomi och HR och har det övergripande ansvaret för frågor kring hantering av allmänna handlingar. På registraturen tas merparten av kontorets inkommande post emot och registreras. Diarieföringen sker i Public360. På enheten arbetar idag ca 13 personer, varav sju av dessa arbetar med registreringen av inkommande handlingar. Stadsbyggnadskontoret arbetar målmedvetet för att bli helt digitala i handläggningen av ärenden och har både ett digitalt ärende-hanteringssystem och ett digitalt arkiv. Registraturen har en viktig roll i kvalitetssäkringen av processer, utveckling av rutiner mellan avdelningarna och registraturen. Merparten av alla handläggare på kontoret arbetar i systemet och diarieför själva sina utgående dokument. Vi utvecklar bland annat flera e-tjänster för ansökan av olika typer av ärenden inom stadsbyggnadsområdet såsom ansökan om skyltlov, ansökan om bostadsanpassningsbidrag. Registratur- och arkivenheten har en central roll i utvecklingen av dokument- och ärendehanteringssystemet samt den digitala hanteringen av ärenden.  Arbetsuppgifter Som registrator på Stadsbyggnadskontoret registrerar du till kontoret inkomna ärenden, merparten av dessa ärenden är bygglovhandlingar och ritningar som kommer in både via vanlig post men även via epost. Vi hanterar stora informationsmängder varje dag, ca 100 000 ärenden per år, som behöver registreras skyndsamt. Du arbetar i nära samarbete med övriga kollegorna inom registratorsgruppen. Du har också många interna kontakter med kunniga och professionella kollegor från olika verksamhetsområden. Kvalifikationer Vi söker dig som har registratorsutbildning på högskolenivå eller likvärdig utbildning, alternativt har flerårig aktuell arbetslivserfarenhet som registrator. Du har erfarenhet av dokument- och ärendehanteringssystem, meriterande om du har arbetat i Public 360. Du har god kännedom om lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet samt registrators funktion och ansvar. Vi hanterar många bygglovshandlingar och vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av den typen av handlingar eller erfarenhet av stadsbyggnadsfrågor. I denna rekrytering lägger vi särskild vikt vid följande personliga egenskaper: Som person är du noggrann, självgående och strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har en helhetssyn, tar hänsyn till flera perspektiv och har god förmåga att göra korrekta avvägningar, med avseende på verksamhetens bästa. Vi ställer höga krav på din förmåga och vilja att driva ditt arbete framåt med stort fokus på kvalitet, genom ett proaktivt arbetssätt. Du har ett serviceinriktat förhållningssätt, som präglas av din förmåga att hitta lösningar och vilja hjälpa andra. Det är viktigt att du är flexibel och stresstålig då arbetsbördan kan variera över tid. Då arbetet innefattar många kontaktytor, krävs det att du är lyhörd och har en mycket god samarbetsförmåga. Säkerhetsklassning Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningen är säkerhetsklassad. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Varmt välkommen med din ansökan! Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Arbetsgivare
Stockholms kommun
Ansökan
Ansök senast 4 October (10 dagar kvar)

Ansök här

Huvudregistrator till Danderyds kommun

Arbetsgivare / Ort: Danderyds kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 4 October (10 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-08
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Registrator

Om jobbet
Välkommen till Danderyds kommun! Här möter vi invånarnas behov genom hela livet. Vi kombinerar den moderna trädgårdsstaden med en hållbar stadsmiljö. Vi är ca 1550 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds kommun ska bli Sveriges bästa kommun att leva, bo och verka i enligt kommunens nya vision. Vill du vara med på vår resa? Som huvudregistrator är du placerad på Kommunledningskontorets kansli inom administrativa avdelningen. Administrativa avdelningen består av enheterna IT, kansli, kommunikation, Kontaktcenter, säkerhet och trygghet samt en stab och totalt är vi 60 medarbetare. Tillsammans samordnar vi kommungemensamma projekt och uppdrag och säkerställer att verksamheterna får ett professionellt, efterfrågat och relevant stöd för att de ska kunna bli framgångsrika i sina uppdrag. Kanslienheten ansvarar bl.a. för registratur, sekretariat, arkiv samt överförmyndarverksamheten. Tjänsten är en tillsvidareanställning med arbetsplats på Djursholms slott. ARBETSUPPGIFTER Har du erfarenhet av diarieföring i offentlig förvaltning, gillar ordning och reda och har ett stort intresse för digital informationshantering? Då kan du vara den vi söker till den viktiga rollen som huvudregistrator! Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat: • Löpande diarieföring, expediering och posthantering • Utlämnande av allmän handling, inklusive arbete med sekretessprövning • Kvalitetskontroll, säkerställa fullständig dokumentation, aktualitet och sökbarhet • Stödja verksamheten i dokumenthanteringsfrågor • Utveckla informationsstrukturer, metadata samt informera och utbilda dina kollegor • Ge service till medborgare och våra politiker • Vara kommunens expert inom diarieföring • Ge administrativt stöd på kontoret Du kommer dessutom arbeta nära vår verksamhetsutvecklare/systemspecialist för ärendehantering och registratur och delta aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete för att skapa effektiva rutiner och digitala processer. KVALIFIKATIONER Vi söker dig med: • Registratorsutbildning på högskolenivå eller likvärdig utbildning, alternativt flera års erfarenhet som registrator • God kännedom om lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet och registratorns funktion och ansvar • Goda kunskaper i Office-paketet • Kunskaper och erfarenhet av digitalt dokument- och ärendehanteringssystem • Erfarenhet av nämndadministration eller den politiska processen • Erfarenhet av utvecklingsarbete • Vana att arbeta i olika IT-system Meriterande: • Erfarenhet av ärendehanteringssystemet W3D3 Då tjänsten innebär många kontakter både inom och utanför organisationen är det viktigt att du är serviceinriktad och att du har en god förmåga att kommunicera, både muntligt och skriftligt. Du är en person som gillar att ha ordning och reda, är drivande och lyhörd. Genom ett noggrant och strukturerad arbetssätt säkerställer du att du ger bästa möjliga service. Du är intresserad av att effektivisera processer och håller dig uppdaterad om den utveckling som sker inom ditt arbetsområde. Vi värdesätter förmåga att arbeta självständigt och med integritet men också förmåga att skapa goda relationer och ett bra samarbetsklimat. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper och sociala förmåga. ÖVRIGT Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas. Vi kallar till intervju löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Arbetsgivare
Danderyds kommun
Ansökan
Ansök senast 4 October (10 dagar kvar)

Ansök här

Registrator

Arbetsgivare / Ort: Sundbybergs kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 6 October (12 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-16
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Registrator

Om jobbet
Du har öga för detaljer. Och kan se helheten. Precis som vi. Stadsledningskontoret, Sundbybergs stad söker en erfaren och driven registrator. Kontoret stödjer kommunstyrelsen i dess uppdrag att leda, samordna och ha uppsikt över hela den kommunala verksamheten och i att driva på och följa upp genomförandet av kommunfullmäktiges beslut. Tjänsten som registrator är placerad på stadskansliet, som bland annat ansvarar för stadsarkivet, sekretariatsstöd till kommunfullmäktige, kommunstyrelsen dess utskott, råd och kommittéer och äger och förvaltar stadsövergripande ärende- och dokumenthanteringssystem. Som registrator arbetar du för att säkerställa en god ordning i kommunstyrelsens förvaltning. Det gör du genom att löpande arbeta för en effektiv ärende- och dokumenthantering med ändamålsenliga arbetssätt.   Dina arbetsuppgifter innefattar bedömning och klassificering, diarieföring, postöppning, bevakning av myndighetsbrevlådor, expediering, arkivläggning, sekretessprövningar och utlämnande av allmänna offentliga handlingar. Du utarbetar och kvalitetssäkrar styrande dokument, processer och rutiner för hantering av allmänna handlingar och du utbildar stadsledningskontorets medarbetare i dessa frågor. Du ingår dessutom i ett team som ansvarar för systemförvaltningen av stadens övergripande ärende- och dokumenthanteringssystem och du ansvarar för löpande arbete i och systemförvaltning av stadens förtroendemannaregister. I rollen har du kontakter med olika myndigheter, tjänstepersoner i staden, förtroendevalda och allmänhet och deltar i och leder olika nätverk. Vi söker dig som har en utbildning inom arkivvetenskap, förvaltningsrätt, statsvetenskap eller annan lämplig utbildning. Goda kunskaper om de lagar och förordningar som styr myndigheters arbete med allmänna handlingar och några års erfarenhet från arbete som registrator eller motsvarande i offentlig förvaltning är ett krav. Erfarenhet av systemförvaltning av ärende- och dokumenthanteringssystem är meriterande. Som person är du noggrann, ansvarstagande, analytisk med en hög förmåga att självständigt planera och driva ett effektivt arbete som tar sin  utgångspunkt i verksamhetens behov. Du har kompetens och mod att självständigt fatta beslut utifrån gällande lagar och regler. Du kan vid behov arbeta i ett högt tempo utan att ge avkall på kvalitet och du tycker om att arbeta med såväl rutinartade som mer fördjupade uppgifter. Du har en mycket god kommunikativ förmåga och har lätt för att uttrycka dig såväl skriftligen som muntligen på svenska. Att samarbeta, ge god service, bidra till ett gott arbetsklimat och utveckla positiva relationer är självklart för dig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ditt intresse för rollen och vi vill att du beskriver varför du söker tjänsten och vilka dina drivkrafter är. Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillsättning snarast enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är den 6 oktober 2020. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev och vi läser inte ansökningar som författas på annat språk än svenska. Välkommen med din ansökan!  Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.   
Arbetsgivare
Sundbybergs kommun
Hemsida: http://www.sundbyberg.se/
Ansökan
Ansök senast 6 October (12 dagar kvar)

Ansök här

Registrator IVO Jönköping

Arbetsgivare / Ort: Inspektionen För Vård och Omsorg
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 October (13 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-21
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Registrator

Om jobbet
Inspektionen för vård och omsorg (IVO) söker en registrator till Jönköping, avdelning Sydöst. Avdelning Sydöst ansvarar för tillsynen av hälso- och sjukvården samt socialtjänsten i Östergötland, Jönköping och Kalmar län.  Som registrator ansvarar du för handlingar i vårt dokument- och ärendehanteringssystem Som registrator ansvarar du, tillsammans med övriga registratorer på avdelningen, för att ta emot, bedöma, registrera och arkivera handlingar. Du arbetar i vårt dokument- och ärendehanteringssystem samt med att lämna ut allmänna handlingar efter begäran från medborgare, myndigheter eller media.  Du kommer även att svara på förfrågningar per telefon och e-post angående dokument och dokumenthantering samt ge råd och stöd till IVO:s medarbetare i frågor som rör registrering och hantering av handlingar. Andra arbetsuppgifter kan förekomma. Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tjänsten avser heltid med placering i Jönköping.  Vi söker dig med erfarenhet av administration inom offentlig verksamhet Kvalifikationer • Gymnasieexamen • Flerårig och aktuell administrativ erfarenhet inom offentlig förvaltning • Goda kunskaper i svenska, muntligt och skriftligt  • Goda datakunskaper  Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor. Vi söker dig som är noggrann, strukturerad, beredd att ta ansvar och har en hög serviceambition. Du arbetar väl såväl självständigt som tillsammans med andra samt är flexibel och har en god förmåga att tillämpa nya arbetssätt och metoder.  Meriterande • Utbildning till diplomerad registrator eller motsvarande • Erfarenhet av att arbeta som registrator • Erfarenhet av arbete med diarieföring och/eller arkivering av handlingar i offentlig förvaltning, gärna statlig • Erfarenhet av diarieföring i moderna dokument- och ärendehanteringssystem, gärna Public 360 • Kännedom om lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet/registrators funktion och ansvar IVO kan erbjuda dig en utvecklande roll i en spännande kunskapsorganisation Vi erbjuder dig en utvecklande roll i en spännande kunskapsorganisation. Du får chansen att arbeta i en dynamisk miljö där du tillsammans med dina kollegor bidrar till vårt kontinuerliga arbete med att utveckla en modern och kraftfull tillsyn i Sverige.  IVO följer ständigt utvecklingen i omvärlden och uppmuntrar initiativ till egen kunskapsutveckling. Vi arbetar kontinuerligt med nya arbetssätt, metoder och verktyg för att nå bästa resultat. Vi strävar efter en sammansättning medarbetare som speglar samhällets mångfald.    Ansök senast den 7 oktober  2020. Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tjänsten avser heltid med placering i Jönköping.  Skicka in din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 7 oktober 2020. Märk din ansökan med dnr. 2.1.1-42052/2020. Arbetsbetyg och dylikt tas med vid en eventuell intervju.   Varmt välkommen med din ansökan!   Vi undanber oss säljsamtal för ytterligare rekryterings- eller annonseringshjälp. Kontaktperson Daniel Lilja Avdelningschef 010-788 55 29 [email protected]   Maria Carneland Facklig kontakt ST 010-788 54 06 [email protected]   Jonas Nilsson Facklig kontakt Vårdförbundet 010-788 55 12 [email protected]   Cecilia Strandlund Facklig kontakt Saco 010-788 55 80 [email protected]   Petra Fredriksson HR-specialist 010-788 54 51 [email protected]  
Arbetsgivare
Inspektionen För Vård och Omsorg
Hemsida: https://www.ivo.se/
Ansökan
Ansök senast 7 October (13 dagar kvar)

Ansök här

Registrator/administratör

Arbetsgivare / Ort: REGION UPPSALA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 8 October (14 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-22
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Registrator

Om jobbet
Nära vård och hälsas ledningskontor Våra 1400 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster. Välkommer till oss på Nära vård och hälsas ledningskontor Vår registrator har valt att gå vidare till nya utmaningar så därför söker vi nu dig som vill bli vår nya registrator och få ett intressant och utvecklande arbete. Tjänsten är på heltid med tillträde efter överenskommelse. Region Uppsala och Nära vård och hälsa satsar på trygga anställningar och förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba%20hos%20oss/karri%E4rwebben/F%F6rm%E5nsbroschyr%20Region%20Uppsala_2019.pdf). Ditt ansvar och uppdrag Som registrator/administratör ansvarar du för en rättssäker registrering och hantering av allmänna handlingar i vårt diarium. Du fungerar som stöd till hela organisationen i frågor som avser offentlighet och sekretess, där rena utbildningsinsatser kan förekomma. I tjänsten ingår även administrativa uppgifter som posthantering och administrativt stöd till verksamhetens stabs- och verksamhetschefer i form av t ex inköp, beställningar och bokningar. Samt i övrigt förekommande arbetsuppgifter vid arbetsplatsen. Din bakgrund och kompetens Vi vänder oss till dig som har ett förhållningssätt som präglas av engagemang och framåtanda för att stödja och lösa verksamhetens utmaningar, såväl strategiskt som i daglig drift. Du ska ha högskoleutbildning inom arkiv- och informationsvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi vill också att du har några års erfarenhet som registrator eller motsvarande. Du ska ha goda IT-kunskaper och förmåga att utveckla digitala lösningar i arbetet. Vana att arbeta med verktyg som Office 365 är meriterande. Du måste ha goda kunskaper om regelverk och lagstiftning för bland annat diarieföring, sekretesslagstiftning, mm. Du har lätt för att samarbeta med andra och är tydlig i din kommunikation på ett lyhört och smidigt sätt. Det är viktigt att du snabbt kan ändra fokus och anpassa dig till förändrade omständigheter. Du är noggrann och har stor ansvarskänsla. Arbetet kräver att du har förmåga att planera, strukturera och organisera arbetet självständigt, samt att du har god förmåga att uttrycka väl dig i tal och skrift. Vill du veta mer? För mer information är du varmt välkommen att kontakta planerings- och försörjningschef Tord Jansson, tel 018 - 611 77 88. Ansökan Välkommen med din ansökan via länken nedan! Bifoga CV, kopia på ditt examensbevis och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet. Vi vill ha din ansökan senast 8 oktober, men intervjuer kommer att ske fortlöpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Arbetsgivare
REGION UPPSALA
Ansökan
Ansök senast 8 October (14 dagar kvar)

Ansök här

Registrator till nämndkansliet

Arbetsgivare / Ort: Hallstahammars kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 9 October (15 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-23
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Registrator

Om jobbet
Hallstahammar är en liten kommun med stora möjligheter där du som medarbetare är en viktig del av någonting större. Du är med och skapar en kommun där utveckling, kreativitet och nytänkande är viktiga delar av vår vision för framtiden. Kommunstyrelseförvaltningen består av 7 enheter vilka omfattar nämndkansliet, strategisk utveckling och planering, ekonomi och finans, näringsliv, HR- och lön, kundcenter och samhällsbyggnad. ARBETSUPPGIFTER Nämndkansliet söker nu en registrator. Kansliet ansvarar för registratur och sekretariat för kommunstyrelsen, kultur- och fritidsnämnden, valnämnden, barn- och utbildningsnämnden, socialnämnden, tekniska nämnden och bygg- och miljönämnden, samt sekretariat för kommunfullmäktige. Kansliet ansvarar också för kommunens arkiv och genomförande av allmänna val. Du kommer att ingå i ett team på 6 medarbetare där god samarbetsförmåga är viktig. Arbetet har periodvis hög arbetsbelastning så du bör vara stresstålig och beredd på att dagarna inte alltid är så förutsägbara. Som person har du förmåga att arbeta självständigt och på ett strukturerat sätt. Du är noggrann och kan hantera dina arbetsuppgifter med stor integritet. Det är viktigt att du kan vara flexibel och ha känsla för service. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Som registrator ansvarar du för postöppning, registrering, diarieföring och arkivering. Du ska även stödja nämndsekreterarna i deras arbete med allmänt förekommande arbetsuppgifter. KVALIFIKATIONER Vi söker dig med erfarenhet från liknande arbete som registrator inom kommunal eller offentlig förvaltning och god kännedom om kommunens breda uppdrag. Du har relevant gymnasieutbildning eller relevant utbildning förvärvad på annat sätt. Högskoleutbildning är meriterande och önskvärt. ÖVRIGT Hallstahammars kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser gärna sökanden med kunskaper i finska i tal och skrift. Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes vänligen men bestämt.
Arbetsgivare
Hallstahammars kommun
Ansökan
Ansök senast 9 October (15 dagar kvar)

Ansök här

Administratör/registrator på avdelningen för rättsgenetik och rättskemi

Arbetsgivare / Ort: Rättsmedicinalverket
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 9 October (15 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-23
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Registrator

Om jobbet
Låter det spännande att vara en del av Sveriges enda expertmyndighet för rättspsykiatri, rättsmedicin, rättsgenetik och rättskemi? Rättsmedicinalverket (RMV) är en viktig aktör i rättskedjan och bidrar till ett rättssäkert samhälle. Vi finns på flera platser i landet och har cirka 500 kunniga och engagerade medarbetare, vars opartiska bedömningar på vetenskaplig grund hjälper rättsväsendet med undersökningar och bedömningar. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en professionell miljö med hög kvalitet och möjligheter att utvecklas. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvård, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor. Inom RMV finns avdelningen för rättsgenetik och rättskemi i Linköping som har hela landet som sitt upptagningsområde. På uppdrag av bland andra polis och domstol utförs rättskemiska analyser i biologiskt material såsom t ex blod och urin, samt rättsgenetiska undersökningar gällande t ex faderskap och släktärenden. Avdelningen är ackrediterad av kvalitetsorganet Swedac. På avdelningen finns samordningsenheten bestående av bl a gruppen lednings- och verksamhetsstöd som har flera olika stödfunktioner. Ditt uppdrag Lednings- och verksamhetsstöd består av flera olika stödfunktioner, bl a reception/växel, registratur och arkiv, ekonomiadministration och vaktmästeri. Dina arbetsuppgifter är främst med fokus på registratur och diarieföring av allmänna handlingar då du är avdelningens huvudregistrator. Arbetet innebär nära kontakt med många interna funktioner som exempelvis  verksarkivarie och personuppgiftsombud. I rollen ingår också viss fakturering samt arkivering och postning. Myndighetens telefonväxel hanteras från receptionen där du också har en back-up-funktion. Kvalifikationer • erfarenhet av registratur och sekretessbedömning genom offentlighets- och sekretesslagen inom statlig förvaltning eller motsvarande inom annan offentlig verksamhet  Meriter • formell utbildning eller certifiering inom registratur • erfarenhet av ekonomiadministrativt arbete Dina erfarenheter och egenskaper Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper eftersom både externa och interna kontakter är en viktig del i arbetet. Du behöver ha ett strukturerat arbetssätt med god blick för både detaljer och helhet och stimuleras av ett varierande arbete. Du arbetar bra tillsammans med andra och har lätt för att skapa goda relationer. Det är också viktigt att du kommunicerar och uttrycker dig väl i det svenska språket och löser problem på ett konstruktivt sätt med en positiv attityd. Att vara serviceinriktad och besitta en vilja och förmåga att hjälpa andra ser vi som en självklarhet i rollen. Anställningen Anställningen är tillsvidare på heltid med en inledande provanställning om sex månader. Placering i Linköping vid avdelningens samordningsenhet, gruppen lednings- och verksamhetsstöd. Tillträde sker efter överenskommelse. RMV tillämpar individuell lönesättning. Kontaktuppgifter För mer information är du välkommen att kontakta gruppchef Markus Brage, tfn 010-483 41 20. Facklig företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, för ST Nina Ringquist och för Seko Christer Johansson, vxl tfn 010-483 41 00. Sista ansökningsdag Välkommen med din ansökan och CV märkt med d nr X20-90464 genom att klicka på knappen Ansök nedan senast 2020-10-09. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Övrigt Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla. Vi undanber erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.
Arbetsgivare
Rättsmedicinalverket
Hemsida: http://www.rmv.se
Ansökan
Ansök senast 9 October (15 dagar kvar)

Ansök här

Dokumentcontroller/registrator

Arbetsgivare / Ort: REGION GOTLAND
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 11 October (17 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-23
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Registrator

Om jobbet
Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, koncernstyrning, internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar samt kultur och fritidsverksamhet. Våra cirka 700 medarbetare månar om kvalitet och effektivitet. Tjänsten är placerad i regionkansliet som är en enhet där ett antal funktioner som arbetar med informationsförvaltning har samlats. I det ingår en centraliserad registratur. ARBETSUPPGIFTER Som registrator ansvar du för att registrera och distribuera inkommande handlingar till olika verksamheter genom Region Gotlands olika dokument- och ärendehanteringssystem. Du ger stöd och råd i frågor som handlar om diarieföring och i förekommande fall ger du service till allmänheten i frågor som rör diarieföring och allmänna handlingar. Enheten regionkansliet är inne i en utvecklingsfas vilket vi gör genom att arbeta med rutiner och andra stödjande och styrande dokument gällande informationshantering. Du kommer också arbeta med våra närarkiv där vi ställer i ordning akter innan verksamheterna levererar dessa till kollegorna på regionarkivet. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har relevant gymnasial eller eftergymnasial utbildning. Erfarenhet av registratorsarbete eller administration är meriterande. Det är meriterande om du har kunskaper om de regelverk som styr informationshantering vid en offentlig verksamhet, såsom offentlighet- och sekretesslagen och förvaltningslagen. Det är meriterande om du har god erfarenhet av datorprogram från Microsoft Office och att du arbetat med dokument- och ärendehanteringsprogram. Vi ser gärna att du har ett intresse för administration, registrering och arkivering. För oss är det viktigt att du är bra på att kommunicera på svenska, både i tal och i skrift. Som person är du självständig samtidigt som du har lätt för att samarbeta. Du är flexibel, noggrann och arbetar effektivt och metodiskt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. ÖVRIGT Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön. Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/ På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.
Arbetsgivare
REGION GOTLAND
Ansökan
Ansök senast 11 October (17 dagar kvar)

Ansök här

Dokumentcontroller visstidsanställning

Arbetsgivare / Ort: Trafikverket
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 14 October (20 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-23
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Registrator

Om jobbet

Som dokumentcontroller på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Dokumentcontroller visstidsanställning

Arbetsuppgifter

I rollen som dokumentcontroller bidrar du till att Trafikverkets diarieföring och dokumentkontroll utförs på ett enhetligt och effektivt sätt. Du har en hög säkerhet- och sekretessmedvetenhet och många kontakter med verksamheten och Trafikverkets intressenter.

Du agerar stöd till verksamheten genom att bland annat:

 • Öppna inkommande post samt preparera inför skanning
 • Registrera inkomna handlingar/ärenden och fördela till handläggare
 • Bedöma och avvikelsehantera ärenden
 • Styra ärenden i flöden
 • Kontrollera metadatasättningar
 • Avsluta och adacta samt återkoppla till kund både internt och externt
 • Uppfölja handläggningstider och sammanställa JK-lista

I framtiden ser vi en samverkande e-förvaltning där myndighetskontakterna förenklas för medborgare och företag vilket innebär en ökad hantering av automatiska ärendeflöden och självservice.

Övrig information

Skypeintervjuer är planerade att ske enligt preliminär tidplan den 2-3 november.

Tjänsten avser ett vikariat mellan perioden 2020-12-01 - 2021-11-30.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har avslutad 3-årig gymnasieutbildning
 • i närtid har aktuell erfarenhet av digital ärendehantering inom offentlig förvaltning
 • har goda kunskaper i offentlighetsprincipen

Det är meriterande om du

 • har utbildning inom offentlighet och sekretess, förvaltningsrätt eller statskunskap
 • har arbetat som dokumentcontroller eller registrator

Du som person tar ansvar för din uppgift och strukturerar själv ditt angreppssätt samt driver dina processer vidare. Du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och har vilja att hjälpa andra och anstränger dig för att utföra uppgiften. Det är viktigt att du är noggrann och medveten om fastställda rutiner och arbetssätt samt lägger vikt vid att leva upp till dessa. Du har förmåga att anpassa dig och hitta lösningar genom ett prestigelöst fokus på den gemensamma uppgiften.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering är du ingången till Trafikverket för dem som vi finns till för: medborgare och näringsliv. Omvärldens tillgång till våra servicetjänster och till oss som myndighet är viktig. Det är därför vi vill ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Vi behöver smarta e-tjänster och effektiv hantering av både ärenden och dokument.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Arbetsgivare
Trafikverket
Hemsida: www.trafikverket.se
Ansökan
Ansök senast 14 October (20 dagar kvar)

Ansök här
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.