På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Redovisningsassistent

Redovisningsassistent

Redovisningsassistenter har arbetsuppgifter som liknar de arbetsuppgifter som ekonomiassistenter har.

Redovisningsassistenterna använder sig av olika bokförings- och faktureringsprogram när de arbetar med företagets eller organisationers bokföring.

Det är en stor fördel att tycka om att arbeta med siffror, att vara noggrann och organiserad eftersom små fel i bokföringen kan få stora konsekvenser och skapa hinder och problem för företaget/organisationen på olika sätt.

Utbildning

Inom gymnasieskolan rekommenderas i första hand ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi.  

Akademisk examen med ekonomisk inriktning är starkt meriterande. Lämpliga utbildningar finns även inom Yrkeshögskolan.

Personliga egenskaper

Eftersom redovisningsassistenter har ofta kontakt med kunder, krävs det att man är serviceinriktad, flexibel och tillmötesgående.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

497 Lediga jobb

Ekonomiassistent inom Kundreskontra

Arbetsgivare / Ort: I.A. Hedin Bil AB (publ)
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Ekonomiassistent

Om jobbet
Om jobbet Är du snabb, strukturerad och vill arbeta med en liten del av kakan på en stor avdelning? Vi söker en snabb och självständig person som trivs med att jobba i ett högt tempo. Vi söker dig som är en driven och strukturerad ekonomiassistent som vill arbeta dedikerat med kundreskontra. Skicka in din ansökan redan idag, för det kanske är just dig vi söker! Om tjänsten Ekonomiavdelningen på Hedin Bil har hand om ekonomin för åtta bilbolag och består av 27 medarbetare. Du välkomnas in i ett team på sex (snart sju) personer som jobbar engagerat och prestigelöst med kundreskontra. Kundreskontragruppen ansvarar för allt efterarbete i åtta bolags kundreskontra och har daglig kontakt med personalen på våra ca 70 anläggningar, där man sköter själva faktureringen. Gruppen samarbetar även med leverantörsreskontra, Redovisningsansvariga och Redovisningsassistenter. Arbetsuppgifterna består till stor del av att boka betalningar manuellt, läsa in BG-filer, återbetalningar, påminnelsehantering, inkasso samt att kontinuerligt stämma av och ”städa” kundreskontran. Arbetet innehåller även utredningar av olika slag samt att vi bistår organisationen med information. Fokus ligger helt och hållet på kundreskontra. Profil Denna tjänst kräver att man är snabb, noggrann och kan hålla många bollar i luften samtidigt. Det är viktigt att ha en positiv attityd och se roliga utmaningar snarare än problem. Detta för att en positiv attityd och arbetsmiljö leder till effektivt arbete samt trivsel på arbetsplatsen. Vi ser gärna att du tycker om att hjälpa människor och att du har en trevlig, hjälpsam och lösningsorienterad personlighet. Du behöver ha lätt för att hjälpa kollegor över telefonen och mail så flytande svenska i både tal och skrift är ett måste. Vi har höga fakturaflöden och ett högt tempo, vilket kräver högt eget driv. I arbetet krävs också en god struktur, samarbetsförmåga samt att du har en fallenhet för att prata med olika typer av människor och en genuin vilja att göra ett bra jobb. Vi ser gärna sökande som har relevant KY-utbildning eller motsvarande. Du ska ha goda kunskaper i Officepaketet och vara snabb på tangentbordet. Har du arbetat i affärssystemet Kobra eller inom fordonsbranschen tidigare är det meriterande. Vi erbjuder Förutom en fartfylld utmaning i ett tillväxtbolag kan vi erbjuda dig en trygg anställning inom kollektivavtal, med bl.a. övertidsersättning, semester, friskvårdsbidrag, tjänstepension och försäkringar. Sysselsättningsgraden är på heltid och tjänsten är en provanställning på 6 månader med tillträde snarast. Välkommen med din ansökan! Är du snabb och vill tillhöra ett starkt växande företag där det hela tiden händer något så är denna tjänst passande för dig. Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.
Arbetsgivare
I.A. Hedin Bil AB (publ)
Hemsida: www.hedinbil.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

General Accountant

Arbetsgivare / Ort: Förvaltnings AB Tegelbacken
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-05-31
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Ekonomiassistent

Om jobbet
Sheraton Stockholm Hotel är ett förstklassigt hotell beläget mitt i centrala Stockholm som erbjuder 465 gästrum och 15 mötesrum med komfort utöver det vanliga. Sheraton Stockholm Hotel är en del av den ledande och globala hotellkedjan Marriott International, med mer än 7500 förstklassiga hotell världen runt. Vi söker nu en General Accountant till vårt team !   Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:   ·         Förberedande av standardiserade bokföringsorders vid bokslut ·         Ansvar för avstämning av hotellets samtliga balanskonton och se till att nödvändigt           underlag finns enligt företagets policy ·         Assistera med bokföring av periodiseringar av förutbetalda kostnader. ·         Assistera i den löpande bokföringen. ·         Förberedande av samt rapportering av moms- och skattedeklarationer. ·         Bidra vid förberedandet av månadsrapporter enligt uppsatt deadline, för vidare rapportering           till hotellets ledning och ägare. ·         Koordinera med hotellets avdelningschefer och säkertställa att reservationer för            upplupna kostnader görs i korrekt  redovisningsperiod.  ·         Assistera vid intern och extern revision. ·         Säkerställa att vi följer Marriott Accounting Policies and Procedures samt            lokala lagar och förordningar. ·         Vid behov kunna assistera ansvariga för levreskontra/kundreskontra, income audit            samt hotellets huvudkassa. ·         Behjälplig vid andra vanligt förekommande uppgifter på ekonomiavdelningen   Du som söker har/är: Kandidatexamen inom ekonomi/finans eller likvärdig. Minimum 2 års relevant erfarenhet från arbete på ekonomiavdelning. Gärna erfarenhet från ekonomifunktioner inom hotell/restaurang Kunskap i svenska redovisningsprinciper. Målmedveten, ansvarsfull och flexibel. Bra analytisk och organisationsförmåga. Bra på att arbeta både självständigt och i team, i en snabb miljö. Behärska engelska och svenska flytande i tal och skrift. Goda datakunskaper speciellt i officepaketet, då framförallt Excel. Fördel om du har erfarenhet av Peoplesoft, Opera/Micros samt Adaco   Vad kan vi erbjuda dig? En tjänst i ett fantastiskt team !. Då vi är en del av Marriott Hotels International finns också möjligheter att fortsätta sin karriär internt och internationellt. Som anställd har du dessutom möjlighet att besöka några av våra drygt 7000 hotell världen över till väldigt förmånliga priser.   Dina arbetstider kommer i huvudsak att vara måndag till fredag, flexibilitet förväntas – speciellt runt månadssluten. Tjänsten heltidstjänst, tillsvidare efter 6 månaders provanställning.   Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Andreas Wiberg (Director of Finance) på  tel: 070-814 26 01 Vi kommer att starta rekryteringen omgående och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan till oss på Sheraton Stockholm Hotel senast den 20 juni, 2021.        
Arbetsgivare
Förvaltnings AB Tegelbacken
Hemsida: http://www.sheratonstockholm.com
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Ekonomiassistent- Kund- och leverantörsreskontra

Arbetsgivare / Ort: AB Bemanningskontoret Rt i Sverige
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-05-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Ekonomiassistent

Om jobbet
Dina arbetsuppgifter Har du tidigare erfarenhet utav att ha arbetat med kund- och leverantörsreskontra och söker efter nytt jobb och nya utmaningar? Nu söker vi efter dig med ett par års erfarenhet utav detta till vår uppdragsgivare i Göteborg. Du kommer att vara stationerad på deras huvudkontor i Göteborg, men med möjlighet att jobba hemifrån emellanåt framöver efter färdig utbildning/onboarding. Som ekonomiassistent kommer du främst att hantera kund- och leverantörsfaktureringen i bolaget. Du hanterar även andra uppgifter som att lägga upp nya orders i systemen och bokföra leverantörsfakturor. Vidare sköter du även andra kontorsgöromål tillsamammans med dina övriga kollegor i teamet.. Exempel på övriga arbetsuppgifter som ingår i tjänsten: - Hantera betalningspåminnelser och kravbrev ifrån leverantörer - Lägga upp och återrapportera manuella betalningar - Månadsavstämning av balanskonto relaterat till leverantörsreskontra - Vara behjälplig vid frågeställningar angående faktura/reskontra från medarbetare Din profil För att lyckas i denna tjänst så tror vi att du som söker har ett par års erfarenhet ifrån likvärdiga roller. Du kanske tidigare har jobbat deltid med detta i ett par år, men nu söker efter ett heltidsjobb? Alternativt är ute efter förändring i ditt arbetsliv och därav söker efter nya utmaningar inom likvärdiga roller och tjänster. Vi tror att du som söker är en person som tar stort ägandeskap för dina ansvarsuppgifter, utförandet av dessa och säkerställer att alla blir slutförda i tid. Du är noggrann i ditt arbete och har förmågan att hålla och skapa struktur. I ditt arbete är du grundlig och du tycker om att göra saker ordentligt och i rätt ordning. Därtill är du duktig på att planera och driva ditt arbete framåt och har heller inga problem med att be om hjälp när det såväl krävs. Om företaget Tjänsten är på heltid och vi applicerar 6 månaders provanställning med start enligt överenskommelse, men vi ser gärna att du har möjlighet att påbörja din anställning redan under Juni månad. Företaget är ledande inom påbyggnadsbranschen för lastbilar i Norden. De utvecklar, tillverkar och marknadsför hydrauliskt styrda lastbilspåbyggnader. Deras målsättning är att med hög kvalité, teknisk kompetens och service i fokus skapa effektiva transportlösningar för deras kunder inom främst åkeri- och återvinningsnäringen. Om du anser att detta är en roll för dig så skicka ditt CV och Personliga brev till [email protected] Vi tar ENDAST emot din ansökan direkt till [email protected] Vi sparar inga ansökningar efter avslutad rekryteringsprocess. Om oss BemanningsKontoret är ett auktoriserat bemanning och rekryteringsföretag i Göteborg och vi utmärker oss i vårt engagemang för kund och medarbetare. Verksamheten präglas av flexibilitet, lyhördhet och service och vi tror på kvalitet, personlig dialog och att ha ett nära samarbete med våra kunder och personal. Läs gärna mer på vår hemsida www.bemanningskontoret.se DI Gasellföretag 2019 samt 2020
Arbetsgivare
AB Bemanningskontoret Rt i Sverige
Hemsida: http://www.bemanningskontoret.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Ekonomiassistent inom leverantörsreskontra

Arbetsgivare / Ort: Procruitment AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-05-31
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Ekonomiassistent

Om jobbet
Om kunden Konfidentiellt, mer information ges vid intervjutillfälle. Om tjänsten I rollen som ekonomiassistent kommer du tillhöra ett team om fyra personer som arbetar i olika roller inom ekonomi. Ditt huvudsakliga ansvar är att arbeta med leverantörsreskontra. Arbetsklimatet är positivt och trivsamt. Här får du snabbt att ta stort eget ansvar i ditt arbete. Arbetsuppgifter - Arbeta med leverantörsfakturahantering - Stötta internt gällande ekonomifrågor - Vid behov täcka upp i telefonväxel och guida besökare rätt - Vara med vid månadsbokslut Din kompetens Skallkrav - Tidigare erfarenhet som ekonomiassistent - Flytande svenska i tal och skrift - God kunskap i engelska Meriterande - Körkort B - Erfarenhet inom Medius Flow och/- eller Jeeves Personliga egenskaper Som person har du ett stort driv och tar eget ansvar över dina arbetsuppgifter. Du är social och har förmåga att kunna bemöta människor, både på telefon och i fysiska möten. Vidare är du strukturerad och prestigelös. Övrigt Lön: Fast månadslön Omfattning: Heltid Start: 1 juli eller tidigare enligt överenskommelse Placeringsort: Jönköping Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, skicka din ansökan redan idag! Om oss Vår främsta uppgift är att ge företag kraft att växa med rätt människor. Samtidigt ger vi jobbmöjligheter till människor genom hela arbetslivet. Dagens nyexaminerade talang - morgondagens specialist eller ledare. Oavsett var du befinner dig i din karriär så är vi en partner för dig - idag och imorgon.
Arbetsgivare
Procruitment AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Sommarjobb / Ekonomiassistent / Leverantörsreskontra

Arbetsgivare / Ort: Bravura Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-05-31
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Ekonomiassistent

Om jobbet
Om Bravura: Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat. Om tjänsten: Det här är ett konsultuppdrag på heltid med start omgående fram till vecka 34. Du blir anställd av Bravura och arbetar som konsult hos Schenker AB. Om företaget: Schenker är en global koncern som arbetar med att leverera logistiktjänster till kunder inom bland annat fordonsindustrin och tillverkningsindustrin. Tjänsten är placerad på deras kontor i Bäckebol. De söker nu dig som vill bidra till effektiva logistiska flöden och nöjda kunder. Som logistikadministratör blir du en del av ett team som präglas av nära samarbete och god gemenskap. Denna tjänst är ett konsultuppdrag fram till september 2021, därefter finns goda chanser till förlängning alternativt anställning hos företaget vid uppdragets slut. Som medarbetare på Dagab blir du del av en företagskultur som kännetecknas av stort engagemang och god kamratskap. Är du redo att ta plats inom Axfood där kunden alltid står i centrum? Arbetsuppgifter: Som ekonomiassistent ansvarar du för registrering och manuell hantering av fakturor inom leverantörsreskontra. Du registrerar fakturor löpande och säkerställer att informationen stämmer. Utöver registrering och hantering av fakturor hanterar du inkommande post och säkerställer att ärendena skickas vidare till rätt avdelning. Du arbetar i flertalet olika system, där bland annat SAP. Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper: • Tidigare administrativ arbetslivserfarenhet, gärna inom ekonomi och/eller leverantörsreskontra • Mycket god dator- och systemvana • Du uttrycker dig väl i tal och skrift i svenska och engelska Vi söker dig som har förmåga att snabba sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och då denna roll uteslutande innefattar administrativa moment är du som söker noggrann i ditt arbete. Vi tror att du som söker är en person som har en öppenhet för förändring och snabbt kan ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du har även förmåga och intresse för att samarbeta med andra människor. Övrig information: Start: Juni Plats: Göteborg Lön: Enligt överenskommelse Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar. Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, [email protected] eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller. Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan! Sökord: Ekonomiassistent, leverantörsreskontra, faktura, Excel, logistik, systemadministratör, service, administration, Göteborg, sommarjobb, omgående
Arbetsgivare
Bravura Sverige AB
Hemsida: www.bravura.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.