På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Telefonkommunikatör

Telefonkommunikatör

Som telefonkommunikatör får du möjligheten att informera om samt uppmärksamma olika organisationens arbete med målet att få fler människor att ta ställning för t.ex mänskliga rättigheter, barnens rättigheter, djurens rättigheter och andra liknande humanitära budskap.

Dina arbetsuppgifter blir att värva nya medlemmar och givare till välgörande ändamål - per telefon. Som telefonkommunikatör kan dina arbetsuppgifter även innefatta att hålla kontakten med en del av gamla medlemmar, hålla dem informerade om organisationens pågående arbete samt be dem om ökade månadsgåvor.

Som telefonkommunikatör behöver man ha djupa och breda kunskaper om den egna organisationens uppbyggnad och arbete, inklusive många olika pågående projekt samt vara duktig i retorik och samtalsteknik. Det är fördelaktigt att kunna flera språk och att ha en trevlig telefonröst.

Exempel på var man kan få anställning som telefonkommunikatör är Amnesty, Rädda barnen, Röda korset och Djurens rätt i samhället.

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs. Man kan bli upplärd på sin arbetsplats av chefen eller av en mer erfaren kollega. Allmän gymnasiekompetens kan ställas som ett krav för att få anställning. All form av eftergymnasial utbildning är ett plus. Studier inom område samhällskunskap är ett stort plus liksom kunskaper i flera språk, i första hand i tal, men även i skrift.

Visste du att...?

... det är en myt att alla batterier "mår bra" av att helt laddas ut när de är nya, däremot kan man förlänga livslängd på batteriet på sin mobiltelefon, om man har det laddat till ca 80% så mycket som möjligt.

Lilla ordboken

Killgissa - påstå något på ett övertygande sätt som gör att folk tror att man vet vad man pratar om trots att man egentligen bara gissar.
Källa: sprakochfolkminnen.se/sprak/nyord

Nyttiga länkar

Visa mer
Visa mindre

16 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.