Telefonkommunikatör

Telefonkommunikatör

Som telefonkommunikatör får du möjligheten att informera om samt uppmärksamma olika organisationens arbete med målet att få fler människor att ta ställning för t ex mänskliga rättigheter, barnens rättigheter, djurens rättigheter och andra liknande humanitära budskap.

Dina arbetsuppgifter blir att värva nya medlemmar och givare till välgörande ändamål - per telefon. Som telefonkommunikatör kan dina arbetsuppgifter även innefatta att hålla kontakten med en del av gamla medlemmar, hålla dem informerade om organisationens pågående arbete samt be dem om ökade månadsgåvor.

Som telefonkommunikatör behöver man ha djupa och breda kunskaper om den egna organisationens uppbyggnad och arbete, inklusive många olika pågående projekt samt vara duktig i retorik och samtalsteknik.

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs. Man kan bli upplärd på sin arbetsplats i samband med anställning.

Allmän gymnasiekompetens kan ställas som ett krav för att få anställning. All form av eftergymnasial utbildning är ett plus. Studier inom område samhällskunskap är ett stort plus liksom kunskaper i flera språk, i första hand i tal, men även i skrift.

Bra grundläggande gymnasial utbildning är Handels- och administrationsprogrammet.

Personliga egenskaper

Det är fördelaktigt att kunna flera språk och att ha en trevlig telefonröst.

Arbetsplats

Exempel på var man kan få anställning som telefonkommunikatör är Amnesty, Rädda barnen, Röda korset och Djurens rätt i samhället.

Övrigt

Killgissa - påstå något på ett övertygande sätt som gör att folk tror att man vet vad man pratar om trots att man egentligen bara gissar.
Källa: sprakochfolkminnen.se

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.