På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Avgiftsförvaltare

Avgiftsförvaltare

Avgiftsförvaltarens huvudsakliga arbetsuppgifter är att självständigt samt i ett team hantera avgifts- och hyresförvaltning åt bostadsrättsföreningar. De för lägenhetsförteckningar, inklusive information om pantsättningar, ansvarar för administrativ överlåtelsehantering, med avisering flera gånger per år, kontrolluppgifter, påminnelser och kravhantering.

Inom sitt arbete möter avfigtsförvaltare många olika människor, har både interna och externa kontakter och hanterar diverse olika arbetsuppgifter där en stor del av arbetstid går åt för administration och kundhantering.

I arbetet ingår också att via telefon och e-post svara på frågor och ge rådgivning på ett korrekt och trevligt sätt. Personliga egenskaper som krävs för att lyckas i yrkesrollen som avfigtsförvaltare är självgående, initiativtagande, serviceinriktad, kvalitetsmedveten med personlig mognad och god samarbetsförmåga.

Utbildning

Utbildning som krävs är minst gymnasiekompetens med ekonomisk eller administrativ inriktning men även andra inriktningar på utbildningen kan vara relevanta, t.ex utbildningar inom fastighetsbranschen. Eftergymnasial utbildning, helst med ekonomisk inriktning, är en stor merit.

Goda kunskaper i Office-paketet, speciellt i Excel, och vana av att arbeta i större affärssystem kan också ställas som krav för att få arbete. Vidare krävs det att kunna behärska svenska språket i tal och skrift på en hög nivå. 

Ett alternativt väg in i yrket kan vara genom att börja arbeta som bovärd/husvärd eller som uthyrare och skaffa sig erfarenhet inom hyresgästhantering. En annan väg in i yrket kan ligga via en yrkeshögskoleutbildning, t.ex fastighetsförvaltare eller ekonomiassistent.

Länktips

  • ifn.se - Institutet för Näringslivsforskning.

Obs! Varje yrkesbenämning under LIKNANDE YRKEN är en klickbar länk.

8 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.