På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Fastighetsmäklare
Spela filmen

Fastighetsmäklare

En fastighetsmäklare förmedlar kommersiella fastigheter, villor, fritidshus, bostadsrätter och tomträtter. Fastighetsmäklarens uppgift är att förmedla kontakter mellan köpare och säljare. Du sköter förhandlingarna mellan parterna och upprättar kontrakt när parterna kommit överens.

Som fastighetsmäklare ska du ge parterna de råd och upplysningar de behöver för att kunna genomföra affären. Fastighetsmäklaren kontrollerar till exempel ägarförhållanden, inteckningar, tar fram en skriftlig beskrivning av fastigheten samt beräknar köparens boendekostnader.

I mäklaruppdraget ingår att annonsera efter köpare samt att visa objektet för intresserade. Du kan också få i uppdrag att hitta en viss fastighet eller bostadsrätt som en kund är intresserad av att köpa.

Fastighetsmäklare kan också vara specialiserade på en viss marknad. Att sälja fritidshus i Sverige till utländska köpare eller förmedla köp av semesterbostäder i utlandet åt svenskar är några exempel på vad en fastighetsmäklare kan vara inriktad på.

Utbildning

För att bli registrerad som fastighetsmäklare måste du dels ha teoretisk utbildning från universitet eller högskola, dels praktik. Den teoretiska utbildningen ska vara inom kunskapsområdena fastighetsförmedling, civilrätt, fastighetsrätt, skatterätt, ekonomi, byggnadsteknik och fastighetsvärdering.

Du ska ha utbildning från universitet eller högskola med offentlig huvudman eller hos enskild utbildningsanordnare som har tillstånd att utfärda examina i de aktuella ämnena. Väljer du att läsa hos annan utbildningsanordnare, t ex Yrekshögskola, måste du få dessa kurser tillgodoräknade vid ett universitet eller högskola med offentlig huvudman innan du ansöker om registrering.

Utbildningen ska omfatta minst 120 hp fördelade på följande kunskapsområden:

 • fastighetsförmedling (minst 30 hp)
 • civilrätt (minst 15 hp)
 • fastighetsrätt (minst 15 hp)
 • skatterätt (minst 7,5 hp)
 • ekonomi (minst 15 hp)
 • byggnadsteknik (minst 7,5 hp)
 • fastighetsvärdering (minst 7,5 hp)

Resterande 22,5 hp ska vara fördjupning eller breddning inom något av de nämnda kunskapsområdena eller inom nationalekonomi.

Registrering beviljas av den statliga myndigheten Fastighetsmäklarinspektionen och på deras hemsida kan du läsa mer om utbildningskraven.

Arbetsplats

Fastighetsmäklare kan vara anställd vid fastighetsmäklarbyrå eller vara egen företagare. Som fastighetsmäklare har de flesta 100 % provisionsbaserad lön.

Övrigt

Möt Emma A - som läser på fastighetsmäklarprogrammet.

Visa mer
Visa mindre

20 Lediga jobb

Area Manager till Forenom

Arbetsgivare / Ort: Barona Professionals AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 27 juni (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Fastighetsmäklare

Om jobbet
Är du en affärsinriktad, självgående och ansvarsfull person som vill ta dig an nästa utmaning i din karriär? Nu har du chansen att bli en del av Forenoms härliga gäng och bygga vidare på en framgångssaga utöver det vanliga!

Vi letar nu efter en Area Manager som kan ta Forenoms verksamhet till nya höjder i Stockholm Norr. Forenom är Nordens ledande aktör inom möblerade lägenheter med stark inriktning på företagskunder. Forenom erbjuder över 7800 möblerade lägenheter såväl som rum i lägenhetshotell och vandrarhem i alla större städer i Skandinavien och tar emot över 200 000 gäster varje år.

Om tjänsten
Som Area Manager har du varierande och utvecklande arbetsuppgifter. Du kommer axla ansvaret för verksamheten i Norra Stockholm som består av fem lägenhetshotell och 115 lägenheter med fokus på att följa Forenoms mål och budget.
I rollen leder du medarbetare, utvecklar och organiserar arbetet. Rollen innebär även arbete med försäljning och relationsbyggande där du bland annat arbetar nära säljteamet med att hitta nya affärsmöjligheter och kunder. Sist men inte minst så är du med och skapar en unik och djärv framgångssaga för Forenom.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Ansvara för att de finansiella målen uppfylls (fullt PL-ansvar) för verksamheten i norra Stockholm
 • Bygga och utveckla långvariga relationer med kunder, fastighetsägare, förvaltare, leverantörer mm.
 • Säkerställa att det finns relevant kompetens, följa gästnöjdhet och vidta åtgärder för förbättring
 • Ytterst ansvarig för ett serviceteam på sex personer
 • Leva upp till Forenoms unika företagskultur och koncept i ord och handling
 • Utmana status quo i våra arbetssätt och skapa nya innovativa sätt att göra affärer
Din profil
Vi söker dig som tidigare arbetat med någon typ av försäljning och är van i kundmötet. Det är ett stort plus om du har arbetat inom fastighets/logi/hotellbranschen tidigare.

Vi ser gärna att du har arbetat i en internationell miljö och är van att samarbeta över landsgränserna. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Vidare har du en god teknisk förståelse och systemvana. Körkort är ett krav för tjänsten.

För att lyckas i denna roll behöver du:
 • våga ta tag i saker för att få det att hända
 • vara social, positiv och driven
 • vara en passionerad människokännare och en naturlig ledare som kan bygga effektiva team och leda dessa
 • förstå och kunna omsätta en utarbetad strategi till konkreta arbetsuppgifter
 • vara försäljningsinriktad och duktig på att bygga relationer
 • ha en mycket god ekonomisk förståelse och tidigare erfarenhet av budgetarbete
 • vara analytisk och affärsmannamässig
Om Forenom
Stark organisk tillväxt och öppnande av nya kontor har gjort Forenom till den ledande leverantören av möblerade lägenheter i Norden. Forenom har verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland med 25 lokalkontor och över 450 medarbetare.

Våra kärnvärden representerar kurage, 100-procentigt öppet sinne och det faktum att vi åstadkommer mer tillsammans. Vi anser att vi är bättre tillsammans och att vi inspirerar varandra till att uppnå det bästa möjliga.

Vi utmanar oss själva, normer och branschen. Vi är ett team av passionerade, kreativa och engagerade människor som inte räds hårt arbete. Träffa oss här:

Youtube- Life is never boring at Forenom

Facebook    Twitter    LinkedIn    Instagram

Övrig information
I den här rekryteringen samarbetar Forenom med Barona. Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid som börjar med en provanställning på 6 månader. Kollektivavtal tillämpas.
Tillträde för tjänsten är så snart som möjligt.

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post men för frågor om tjänsten eller processen, vänligen kontakta ansvarig rekryterare Sara Fogelberg, [email protected]

Vi går igenom urvalet löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.

Varmt välkommen med din ansökan!
 
Arbetsgivare
Barona Professionals AB
Hemsida: https://www.forenom.com/sv/
Ansökan
Ansök senast 27 juni (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Fastighetsmäklare/kontorschef för ett Superföretag

Arbetsgivare / Ort: Jonas Nilsson Fastighetsförmedling AB / UMEÅ
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Rörlig ackords- eller provisionslön
Ansök senast 30 juni (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-03-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Fastighetsmäklare

Färdigheter
Meriterande
 • Försäljningsvana
 • direktförsäljning konsument

Språk
Krav
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

OBS! Tjänsten som fastighetsmäklare kräver pågående eller avslutad utbildning vid universitetens mäklarprogram, vi kan ej behandla ansökningar som inte uppfyller kraven.

Vi tar endast emot ansökningar i PDF-format.


Om dig

Vi söker efter en driven, fokuserad, och registrerad, eller snart registrerad fastighetsmäklare. Du måste älska att sälja och ha en egen inre motor med tryck i. En hög servicenivå och stor arbetskapacitet för administration är andra viktiga egenskaper. Du har god social kompetens, är engagerad och duktig på att se affärsmöjligheter i olika sammanhang samt komma till avslut i affärer.

Du måste ha körkort och ständig tillgång till en bil!

Dina arbetsuppgifter

Du kommer arbeta med förmedling av de olika objektsstyper JNF förmedlar. Som fastighetsmäklare på JNF kommer du även aktivt att arbeta utåt på marknaden i syfte att skapa förmedlingsuppdrag. Ibland ingår Du i ett team tillsammans med en säljkoordinator där ni tillsammans bearbetar marknaden för att skapa nya affärer.

Lön och förmåner

En av branschens bästa löner, 40% provision inklusive semesterlön samt tre månader garantilön. Flexibla arbetstider, full uppbackning och stöd, god sammanhållning och god gemenskap, friskvård, tjänstepension och en rad andra förmåner.

Om JNF

Jonas Nilsson Fastighetsförmedling AB är en fastighetsmäklarfirma i Norrbotten och Västerbotten. Vi förmedlar bostadsrätter, villor, fritidshus, tomter och kommersiella fastigheter. Huvudkontoret finns i Luleå med lokalkontor i Piteå, Skellefteå, Gällivare och Kiruna.

Vårt fokus är

1. Vi ska förändra fastighetsmäklarbranschen!

2. Vi ska leverera marknadens bästa mäklartjänst!


Vi var ett av Sveriges Superföretag 2018, 2019 och 2020 enligt Bisnode.

Vi var ett av Sveriges Gasellföretag 2018 i tidningen Dagens industri.

Arbetsgivare
Jonas Nilsson Fastighetsförmedling AB
90325 UMEÅ
Hemsida: https://www.jnf.se
Ansökan
Ansök senast 30 juni (6 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Fastighetsmäklare

Arbetsgivare / Ort: Terraferma AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Rörlig ackords- eller provisionslön
Ansök senast 5 juli (11 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Fastighetsmäklare

Om jobbet
Personal Roslagen är ett bemannings- och rekryteringsföretag som grundades år 2000 och har kontor i Norrtälje och Åkersberga. Vi arbetar med personaluthyrning och rekrytering i de flesta branscher och yrken. Mäklarhuset är Norrtäljes ledande fastighetsmäklarföretag, med lång erfarenhet och stor lokalkännedom. Mäklarhuset står för nära engagemang med kunden och personlig service vilket har gjort att Mäklarhuset i flera år haft landets mest nöjda kunder enligt SKI (Svenskt Kvalitetsindex). Då Mäklarhuset fortsätter att expandera söker vi nu fler duktiga Fastighetsmäklare Vi söker dig som har en examen som fastighetsmäklare eller snart kommer att få det. Vi är intresserade av både nyutbildade och erfarna mäklare. Som fastighetsmäklare kommer du att arbeta målinriktat och självständigt. Det är viktigt att du har hög social kompetens samt att du är kvalitetsmedveten, driven och positiv. Eftersom vår kund finns i Roslagen bör du vara bosatt i Roslagen, eller ha lätt att pendla hit. Vi kommer att kalla sökande till intervjuer vartefter ansökningar inkommer, varför du bör ansöka så snart som möjligt I denna rekrytering samarbetar Mäklarhuset med Personal Roslagen, kontaktperson Stefan Palm, telefon 0176-224690.
Arbetsgivare
Terraferma AB
Hemsida: http://www.personalroslagen.com/
Ansökan
Ansök senast 5 juli (11 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Mäklare

Arbetsgivare / Ort: Scandinavian Internet Group AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 juli (12 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Fastighetsmäklare

Om jobbet
Är du mäklare och vill arbeta hos en familjär mäklarbyrå där du får vara med att påverka företagsutveckling framåt. Här syns du och får arbeta i ett härligt team. Låter detta intressant för dig? Då kan du vara ERA Fyris Bostad i Uppsalas nya kollega. Vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och gillar att göra affärer! Du kanske är i början av din mäklarkarriär eller har flera års erfarenhet av mäklaryrket. Initiativförmåga och affärsdriv är viktiga egenskaper. Att bearbeta kunder från tidigare nätverk samtidigt vara på tårna för att hitta nya är något du drivs av! Om kontoret: På Uppsala kontoret möts du av ett litet och sammansvetsat team som värdesätter trivsel och personlig utveckling. Här syns du och du får utöver dina vanliga arbetsuppgifter vara med och påverka hur du vill att kontoret ska arbeta. Din skrivbordsplats blir på deras härliga kontor på Hjalmar Brantingsgatan 32 men du spenderar naturligtvis också stor del av din tid ute hos kunderna. Alla på ERA Fyris Bostad är födda och uppvuxna i Uppsala vilket borgar för en mycket god lokalkännedom. Du erbjuds: ·      Ett stort förtroende och arbeta med frihet under ansvar. ·      Schysta arbetsvillkor och bra förmåner. ·      Gedigen introduktion med garantilön tills du blir varm i kläderna. ·      Trevliga och kompetenta kollegor. ERA har blivit en av de största och snabbast växande mäklarkedjorna i världen med över 33 000 fastighetsmäklare i 35 länder. ERA står för stark lokal närvaro, global erfarenhet och en personlig mäklartjänst. Låter detta intressant att höra mer om? I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras av rekryteringskonsult Mikaela Hansson, [email protected] Skicka din ansökan snarast, urval sker löpande. Din ansökan behandlas konfidentiellt
Arbetsgivare
Scandinavian Internet Group AB
Hemsida: www.jobway.se
Ansökan
Ansök senast 6 juli (12 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Fastighetsmäklare

Arbetsgivare / Ort: Fastighetsförmedlingen Väst Johansson AB / Kungälv
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Rörlig ackords- eller provisionslön
Ansök senast 7 juli (13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Fastighetsmäklare önskas!

Vi på Fastighetsförmedlingen Väst söker dig som är engagerad och drivande och vill ha ett fritt arbete.

Vi arbetar utan geografiska gränser och med samarbetspartners.

Är du, eller vill bli, egen företagare så finns möjligheten att bli en del av företaget.

Vi erbjuder bra arvode och möjlighet till samägande.

Kontoret finns i Kungälv, men du har möjlighet att arbeta där du vill.

Hör av dig redan idag så träffas vi och berättar mer!

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Fastighetsförmedlingen Väst Johansson AB
Gamla Gärdesgatan 10 B
44230 Kungälv
Hemsida: www.fastighetsformedlingenvast.se
Ansökan
Ansök senast 7 juli (13 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.