På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

International broker

International broker

International broker är en fastighetsmäklare på den internationella marknaden.

Inom detta yrket kan du förena intressen för fastigheter, marknadsföring, kultur, geografi, resande och även ha stor nytta av dina språkkunskaper.

Oftast specialiserar en international broker på ett visst land eller en viss begränsad geografisk region. Det är en stor fördel att kunna landets språk. Det är ett måste att vara insatt i gällande lagstiftning och vara bra på marknadsföring

De flesta International brokers är egnaföretagare/entreprenörer.

Utbildning

Vilken utbildning som krävs eller rekommenderas, beror i mångt och mycket på vad lagar och regler i det aktuella landet (där du är verksam som fastighetsmäklare) säger. I Sverige krävs det för att få jobba som fastighetsmäklare en tvåårig högskoleutbildning, som lägst, men i många andra länder kan man utbilda sig på ganska kort tid och på mycket lägre nivå än högskola/universitet.
På gymnasiet, i Sverige, rekommenderas det antingen utbildning från Ekonomiprogrammet, från Bygg- och andäggningsprogrammet eller från IB-diploma, det internationella programmet (med tanke på att man behöver sedan läsa i utlandet).

Visste du att?

... europassen förenklar för arbetsgivare att förstå betyg från andra EU-länder, på så vis blir det enklare för individer att söka jobb och utbildning i hela EU.
Källa: europass.cedefop.europa.eu

Länktips

  • fmf.se - Fastighetsmäklarförbundet.
Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.