På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Bovärd/husvärd

Bovärd/husvärd

Bovärden/husvärden som också kan ha andra arbetstitlar, ex. kvartersvärd, är fastighetsägarens ansikte utåt.

Arbetsuppgifterna varierar mycket, men sammanfattningsvis kan man säga att värdens uppgift är att se till så att hyresgästerna trivs med sitt boende.

Exempel på övergripande arbetsuppgifter som ingår i arbetet:

 • Röra sig ute i bostadsområdena
 • Träffa och skapa kontakt med hyresgäster
 • Inspektion av fastigheter (ofta handlar det om bostadshus) och bedömningar av skador
 • Viss budget ansvar kan ingå i arbetsuppgifterna
 • Hantering av nycklar och viss dyrbar utrystning kan ingå.

 

Värden ska finnas till hands för hyresgästerna och även känna till deras önskemål.

Finns det behov av förbättringar på området, som fler lekplatser eller grillplatser, ska bovärden fånga upp signaler om det. Värden får också ta hand om klagomål på grannar.

Det krävs att man har lätt att ta kontakt med andra människor, även när det handlar om negativa saker.

Eftersom värden är kontaktperson mot hyresgästerna handlar en del av jobbet om att svara på frågor av olika slag, exempelvis genom att finnas tillgänglig på telefon. Då styrs arbetsuppgifterna delvis av vilka frågor hyresgästerna ställer.

Felanmälningar kan komma till bovärden. Vissa problem kan värden lösa själv, medan annat slussas vidare till exempelvis reparatörer.

Värden välkomnar hyresgästerna vid inflyttning och träffar dem även vid utflyttning.

Jobbet kräver drivkraft, engagemang och en vilja att hyresgästerna ska trivas. I jobbet ingår även mycket kontakt med annan personal, exempelvis reparatörer och kontorspersonal samt med fastighetsägare, fastighetsförvaltare och uthyrare.

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs. Man kan bli upplärd på en arbetsplats. Gymnasiekompetens och/eller B-körkort kan ställas som krav för att få anställning.

Grundläggande gymnasieutbildning är bl a VVS- och fastighetsprogrammet.

Passande utbildning kan finnas inom yrkeshögskolan.

Personliga egenskaper

Jobbet innebär mycket kontakt med andra människor och det krävs att man tycker om att ge bra service. Ansvarstagande och drivkraft är viktiga egenskaper. Det är en fördel att vara händig och praktiskt lagd.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

15 Lediga jobb

Vi söker dig som vill leda en grupp inom fastighetsskötsel i Kungälv med...

Arbetsgivare / Ort: HSB Riksförbund Ekonomisk Fören
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
HSB Göteborg söker dig som vill ha en viktig roll som arbetsledare/områdessamordnare för att säkerställa leverans inom teknisk förvaltning. Tjänsten är en tillsvidareanställning i marknadsområde Norr, heltid, med tillträde snarast. För närvarande kommer du att utgå ifrån Kungälv. Arbetsuppgifter Du kommer i tjänsten vara direkt underställd teknisk chef inom ditt marknadsområde. Du kommer delta i det operativa arbetet i arbetsgruppen som fastighetsskötare samtidigt som du leder samordningen för området. Befattningen innebär ett samordningsansvar för de arbetsuppgifter som utförs av gruppen och dess medarbetare, som är geografiskt utspridda, men innebär inte personalansvar. Som områdessamordnare ska du stödja medarbetarna inom arbetsgruppen i det operativa arbetet för att säkerställa kvalitet, ekonomi och samordning. Du kommer ha mycket dialog med flertalet kunder samt ha ett nära samarbete med teknisk chef och övriga områdessamordnare. Kvalifikationer Vi ser att du har goda kunskaper inom teknisk förvaltning och är van att arbeta digitalt, med både dator och telefon som redskap i vardagen. Du har förståelse och lätt för att sätta dig in i arbetsrutiner och processer. Du blundar inte inför att ge klara direktiv och anpassa dig efter förändringar . B-körkort är ett krav. Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som person ser vi att du har en positiv människosyn, god samarbetsförmåga, integritet, är strukturerad och har en hög social kompetens. Ett plus är om man jobbat med fastighetsskötsel och arbetsledning eller liknande. Vi erbjuder Ett stimulerande arbete i en utvecklingsdriven organisation. Hos oss får du arbeta i en dynamisk verksamhet med värderingarna i centrum och med fokus på att ständigt utveckla det goda boendet. Sista ansökningsdag är 26 september men vi kommer att hålla intervjuer löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vill du veta mer, finns Teknisk Chef Lena Krantz tillgänglig för frågor [email protected] Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. HSB Göteborg är Västsveriges största bostadskooperativa företag. Vi ägs av 75 000 medlemmar och all vinst går till att utveckla framtidens boende, bland annat genom att producera tjänster och bostäder som ligger i framkant. Inom HSB Göteborg finns drygt 350 bostadsrättsföreningar och vi äger samt förvaltar även hyresrätter och lokaler. Vår vision är att höja kvaliteten på allt från grannskap och gemenskap till arkitektur och boendeekonomi. Vägen dit ska vara hållbar enligt ISO 26000 och visa att vi tar vårt miljömässiga, ekonomiska och sociala ansvar för framtiden. HSB Göteborg har utsetts till bästa arbetsgivare i branschen och fått hedersomnämnande för att vi arbetar föredömligt med mångfald och likabehandling.
Arbetsgivare
HSB Riksförbund Ekonomisk Fören
Hemsida: http://www.hsb.se
Ansökan
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Händig bovärd för konsultuppdrag!

Arbetsgivare / Ort: Devotum AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - upp till 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 29 september (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Bovärd/Fastighetsvärd/Husvärd

Om jobbet
Vi söker en bovärd för ett konsultuppdrag i Stockholm. Ett perfekt uppdrag för Dig som är serviceinriktad, händig och vill ha en omväxlande roll! Om uppdraget Som bovärd ansvarar du för och säkerställer att service till hyresgäster, tillsyn och skötsel av fastigheterna, dess allmänna utrymmen samt dess närmiljö i det egna området hanteras utifrån företagets mål, verksamhetsplan och myndighetskrav. I rollen som bovärd hos vår kund kommer din huvudsakliga arbetsuppgift vara att upprätthålla en god nivå på rondering under hela uppdragsperioden. Detta innebär att allmänintrycket vid en genomgång av fastigheten skall vara rent och snyggt. Du kommer även utföra byten av ljuskällor, se till att lås och dörrar skall vara smörjda och funktionskontrollerade samt utföra enklare reparationer. Övrigt Placering: Stockholm (Järva) Omfattning: Heltid Period: 01-okt-2021 t.o.m. 30-nov-2021 Om dig Vi söker dig med gedigen erfarenhet från ovanstående arbetsuppgifter och gärna en utbildning inom fastighetsteknik eller skötsel. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. B-körkort är ett krav. I din roll ingår både planering och självständigt arbete och det är därför viktigt att du är strukturerad och ansvarstagande. Då du är fastighetsägarens ansikte utåt och kommer att ha löpande kontakt med hyresgäster och entreprenörer bör du vara social, serviceinriktad, flexibel och ha god samarbetsförmåga. Ett artigt, tydligt och trevligt kundbemötande är avgörande för denna tjänst. Du är händig, gärna tekniskt intresserad och trivs med ett högt tempo där du tar egna initiativ. Du uppskattar en arbetsdag med varierande arbetsuppgifter där ingen dag är den andra lik. Ansökan Låter uppdraget intressant? Skicka in din ansökan snarast då urvalsarbetet och intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Du ansöker enkelt genom att skicka in ditt CV samt svara på några frågor. De kandidater som bäst matchar rollen kommer telefonintervjuas och sedan bli kallade till en digital intervju med oss på Devotum. Nästa steg är en intervju hos kunden. Har du några frågor om uppdraget är du välkommen att höra av dig till Angela Hanna Kassab på 072-7108200 eller Lina Widevall på 070-4993800. Vi ser fram emot din ansökan!
Arbetsgivare
Devotum AB
Hemsida: http://www.devotum.se
Ansökan
Ansök senast 29 september (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Fastighetsskötare

Arbetsgivare / Ort: Fastighets AB Balder / GÖTEBORG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 september (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Bovärd/Fastighetsvärd/Husvärd

Om jobbet

Som fastighetsskötare hos oss på Balder har du stora möjligheter att göra skillnad i våra hyresgästers vardag. Ditt engagemang och driv sätter gränserna. Uppdraget innebär att skapa en miljö där hyresgästerna känner sig trygga och nöjda i sin arbets- och boendemiljö. Det är ett oerhört viktigt och betydelsefullt arbete. Är du rätt person för uppdraget?

Vi söker nu fastighetsskötare som kan ta hand om våra fastigheter i Helsingborg.  

Du behöver inte nödvändigtvis ha arbetat som fastighetsskötare förut men du behöver vara praktiskt lagd och gilla kundkontakt. Några av våra fastighetsskötare har en bakgrund som slöjdlärare, dansare och bilmekaniker. Gemensamt är deras intresset för våra fastigheter, hyresgäster och kollegor.

Något som våra fastighetsskötare uppskattar är möjligheten att själv styra sin arbetsdag. Den kommer exempelvis att innehålla: 

 • Utföra service och reparationer hos våra hyresgäster samt på våra fastigheter. T.ex. installation och reparation av vitvaror, service på entréer och lås, byte av köksluckor etc.
 • Rondera och arbeta för att hålla rent och snyggt i bostadsområdena. Vi eftersträvar ordning och reda och ser vi skräp på marken så tar vi hand om det direkt.
 • Att komma med förslag på förbättrings- och åtgärdsförslag som syftar till bättre service gentemot hyresgästerna och miljö och ekonomi på våra fastigheter. Vi älskar nytänk!
 • Kontakt med såväl hyresgäster, kollegor som med entreprenörer. Goda relationer är värt massor!

Hos en framtida kollega önskar vi nedan erfarenheter och egenskaper:

 • Problemlösningsförmåga
 • Felsökningar av problem och reparationer är grunden i din arbetsvardag.
 • Service och kommunikationsförmåga
 • En nöjd kund är en bra kund. Eftersom du kommer att befinna dig i våra hyresgästers hem är det av yttersta vikt att du har ett bra och respektfullt förhållningssätt till hyresgästerna.
 • Samarbetsförmåga
 • Ibland behöver vi kavla upp ärmarna och hjälpa varandra där det behövs, även om arbetsuppgifterna kan ligga utanför våra ordinarie. Några av dem du kommer samarbeta med är dina kollegor (förvaltare, förvaltningsassistenter, fastighetsskötare, drifttekniker) samt entreprenörer m.fl.
 • Initiativförmåga & engagemang
 • Du behöver kunna ta eget ansvar och driva dina ärenden från felsök till avslut.

Vissa delar av ditt arbete sker digitalt så det krävs viss datorvana samt vana av iPhone.

Ansökan

Låter detta som en tjänst för dig? Fantastiskt! Efter att ansökan har kommit in får du ett mail med en länk med tillgång till våra rekryteringstester. Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning.

Har du frågor gällande tjänsten får du gärna höra av dig till rekryterande chef Jens Berglund på 0406009658 alt [email protected]

Hjärtligt välkommen att bli en av oss och välkommen till ett bolag som är fullt av möjligheter.

Arbetsgivare
Fastighets AB Balder
Parkgatan 49
40015 GÖTEBORG
Hemsida: www.balder.se
Ansökan
Ansök senast 30 september (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Bovärd till Uppsala kommuns fastighetsstab

Arbetsgivare / Ort: Uppsala kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 september (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Bovärd/Fastighetsvärd/Husvärd

Om jobbet
Fastighetsstaben Vill du ha spännande arbetsuppgifter och en trevlig arbetsmiljö som kännetecknas av gott samarbete mellan olika enheter och en tillåtande kultur med högt i tak? Då ska du söka tjänsten som bovärd! Ditt uppdrag Du kommer att arbeta förebyggande så att fler hyresgäster klarar att sköta sitt boende och kan bli godkända för egna hyreskontrakt. I tjänsten ingår att följa hyresgäster med kommunala kontrakt från inflyttning till utflyttning. Du medverkar därför i samband med in- och utflyttning för alla hyresgäster samt fortsätter att ha en tät kontakt, i huvudsak genom hembesök. Det förebyggande arbetet omfattar boendeintroduktion och kontinuerlig uppföljning av introduktionen för att säkra att boendet fungerar och att bostaden är välskött. I arbetet ingår bland annat att hantera eventuella hyresskulder, störningar, otillåten andrahandsuthyrning. Du förväntas informera om gällande lagar och regler och ha kontinuerlig kontakt med klienter. Det ingår även att ta fram beslutsunderlag, arbeta med handläggning och utredning av varierande omfattning och komplexitet samt göra kvalitetskontroller och följa upp dessa. I uppdraget ingår även att planera in möten med klienter och dokumentera ärenden. Din bakgrund Vi söker dig som med fördel har erfarenhet av arbete med lägenhetsbesiktning och ärendehantering. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom offentlig sektor till exempel inom kommunal verksamhet. Du behöver ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt engelska. Arbetet kräver att du har B-körkort. Utöver detta behöver du ha goda kunskaper i Office-paketet, speciellt i Excel. Vi ser gärna att du har kunskaper i Agresso. Har du språkkunskaper utöver svenska och engelska ses det som meriterande. Som person är du lugn och samlad i pressade situationer. Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Vidare är du en person som är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Sist men inte minst söker vi dig som är serviceinriktad, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Dessutom är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Upplysningar Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Robert Tillaeus, enhetschef, 018-727 42 09 Daniel Altersberg, enhetschef, 018-727 44 68. Fackliga företrädare: Kommunal, 010-442 88 16 SACO, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58 Vision, Andreas Morström, 018-727 24 33. Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24. I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen. Om vår organisation Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet. Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se) Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.
Arbetsgivare
Uppsala kommun
Ansökan
Ansök senast 30 september (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Bovärd - Hallstavik

Arbetsgivare / Ort: Roslagsbostäder AB / NORRTÄLJE
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 september (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Bovärd/Fastighetsvärd/Husvärd

Om jobbet

Som bovärd blir du en del av ett team som sköter den dagliga förvaltningen av våra fastigheter. Du kommer att arbeta med inre och yttre skötsel i våra bostadsområden och i arbetsuppgifterna ingår bland annat fastighetsreparationer, tillsyn av fastigheter, kundkontakter, trädgårdsskötsel, underhåll av maskiner och handverktyg. Du tilldelas egna boendeområden där du kommer ha helhetsansvar av daglig drift och skötsel för området samt kontakter till dess hyresgäster. Du kommer att arbeta både självständigt och tillsammans med dina kollegor och du får stor frihet att på egen hand lösa de utmaningar du ställs inför i ditt arbete.

Vem är du?

Vi söker dig som har en positiv och serviceinriktad inställning till arbetet och våra hyresgäster. Du har en hög servicenivå och tycker det är kul att jobba med människor. Det är viktigt att du tycker om lagarbete och har ett positivt förhållningssätt till arbetet, kunder och dina arbetskamrater. Det är även viktigt att du är kvalitetsmedveten och har förmågan att lägga upp ditt arbete på ett effektivt sätt.

Vi tror att du har gymnasieutbildning och/eller KY-utbildning gärna med inriktning mot fastighetsskötsel eller motsvarande relevant arbetslivserfarenhet.

Kvalifikationer

 • Ett par års erfarenhet av fastighetsskötaryrket eller erfarenhet som bedöms likvärdig
 • Utbildning/erfarenhet gällande redskapsbärare och gräsklippare
 • Tjänsten kräver B-körkort
 • Tidigare erfarenhet av VVS, El, och styr- och regler är meriterande
 • Händig med maskiner och ett intresse av mekanik är meriterande.

Roslagsbostäder strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Vi erbjuder:

 • Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
 • Heltidstjänst, 40 tim/veckan, måndag till fredag.
 • Kollektivavtal.
 • 25 dagar semester per år.
 • Friskvårdsbidrag samt Friskvårdstimme varje vecka.

Ansök:

Skicka ett mail som beskriver vem du är, varför du vill jobba hos oss tillsammans med ditt CV och kontaktuppgifter till [email protected]

Skriv om du är intresserad av tjänsten i Rimbo eller i Hallstavik då vi söker på båda orterna.

Ansök senast 30/9 2021. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Vid frågor kontakta gärna HR-ansvarig Erika Hellsten på [email protected] Vi ser fram emot din ansökan!

Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller representanter från rekryterings eller bemanningsföretag.

Arbetsgivare
Roslagsbostäder AB
LOMMARVÄGEN 1
76121 NORRTÄLJE
Hemsida: www.roslagsbostader.se
Ansökan
Ansök senast 30 september (5 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.