På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Stockholmshem

Stockholmshem

Stockholmshem är Stockholms största och landets näst största bostadsföretag. Hos StochoImshem bor det drygt 50 000 stockholmare -  lika många som i en mellanstor svensk stad, eller 5 procent av alla stadens invånare. Stockholmshem bildades 1937 och har sedan dess varit en av de största aktörerna i huvudstadens utbyggnad och framväxt. I snart 75 år har företaget skapat nya kvarter och hem till både gamla och nyinflyttade stockholmare.
Stockholmshem är ett allmännyttigt bostadsföretag som ägs av Stockholms stad och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Verksamheten har genom åren renodlats mot förvaltning och uthyrning av bostäder. Att arbeta på ett bostadsföretag är både roligt, omväxlande och spännande och innefattar många yrkesområden. Du kan arbeta med ex. teknik, service, byggprojekt, fastighetsekonomi och miljöfrågor.

Vill du skapa ett Stockholm i världsklass?
Stockholm växer. Människor kommer alltid behöva ha någonstans att bo. I vår bransch finns jobben. Hos oss får du vara med och forma Stockholms nya stadsdelar och se till att våra 145 000 hyresgäster har ett tryggt och välskött boende. Tillsammans skapar vi ett Stockholm i världsklass!

Ända sedan slutet av 1930-talet har vi på Svenska Bostäder, Stockholmshem och Familjebostäder medverkat till utbyggnaden av Stockholms nya stadsdelar. Vårt uppdrag är att bidra till att Stockholm får en fungerande bostadsmarknad. Vi ska genom satsningar på ett miljömässigt och hälsosamt boende bidra till att hela Stockholm blir en attraktiv stad i världsklass.

Att jobba på ett bostadsföretag är både roligt, omväxlande och spännande. Arbetet hos oss är fritt och självständigt – oavsett om du har ansvar för att åtgärda fel i lägenheter eller för att bygga helt nya hus. Du kan jobba med teknik, service, byggprojekt, fastighetsekonomi och miljöfrågor. Inom några år är det många av våra kunniga medarbetare som går i pension. Därför behöver vi nya medarbetare inom flera yrkesområden.

Vi arbetar varje dag för att våra hyresgäster ska ha ett bra boende som är tryggt och välskött. Ett hem där man trivs. För oss är dagens och framtidens kunder lika viktiga. Vi sköter om och vårdar vårt befintliga bostadsbestånd men vi bygger också nytt i hög takt med cirka 1 500 nya lägenheter per år i fastigheter som klarar höga miljö- och energikrav.

Några yrkesgrupper hos oss:

Husvärd/Bovärd/Områdestekniker
Som Husvärd/bovärd är du företagets ansikte utåt och fungerar som en viktig länk mellan företaget och hyresgästerna
Utbildningsväg: Lämplig yrkesprogram på gymnasiet, ex. VVS- och fastighetsprogrammet, eller YH-utbildning.

Drifttekniker/driftledare
Ansvarar för drift och skötsel av värme- och ventilationssystem
Fokus är att optimera driften och ge våra hyresgäster en god boendekomfort. Som drifttekniker/driftledare ansvarar du också för rådgivare i drift- och energifrågor.
Utbildningsväg: Driftteknikerutbildning eller motsvarande.

Förvaltare
Som fastighetsförvaltare ansvarar du för fastighetens underhåll, ekonomi och att hyresgästerna är nöjda. Många gånger har du också personalansvar.
Utbildningsväg: Förvaltarutbildning, samhällsbyggnadsprogram med fastighetsinriktning på högskolenivå eller YH-utbildning.

Projektledare
Inom ny- och ombyggnad är det du som projektledare som håller i alla trådarna från planering till inflyttning.
Utbildningsväg: Byggnadsingenjörsutbildning eller minst utbildning till civilingenjör.