Drifttekniker inom Fastighet

Drifttekniker inom Fastighet

Är du nyfiken, gillar att lära sig nya saker och lösa problem, är driven och serviceinriktad person som vill jobba med fastighetsteknik, då är yrket som drifttekniker inom fastighet kanske rätt yrke för dig!

Drifttekniker inom fastighet är ett rörligt jobb eftersom du oftast arbetar mot flera olika objekt och fastigheter. Som drifttekniker ansvarar du för att genomföra drift, skötsel och underhåll av fastighetstekniska system, vilket innebär att drifttekniker säkerställer att de fungerar korrekt.

Utbildning

Bra grundutbildning finns på gymnasiets VVS- och fastighetsprogrammet samt på El- och energiprogrammet, teknisk eftergymnasial utbildning är meriterande.

Lämpliga utbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan. B-körkort kan krävas för att få anställning.

Personliga egenskaper

Det är ett varierat självständigt arbete där du oftast ingå i team. Du har nära kontakt med kunder och det är därför viktigt att behärska svenska mycket väl, både i tal och skrift samt att du serviceinriktad hanterar kunder på ett professionellt sätt. Som drifttekniker inom fastighet är det viktigt att du är strukturerad, duktig på att prioritera och kunna ta initiativ och fatta självständiga beslut i stressiga situationer.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.