På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Drifttekniker inom Fastighet

Drifttekniker inom Fastighet

Är du nyfiken, gillar att lära sig nya saker och lösa problem, är driven och serviceinriktad person som vill jobba med fastighetsteknik, då är yrket "Drifttekniker inom fastighet" kanske rätt yrke för dig!

Drifttekniker inom fastighet är ett rörligt jobb då man oftast arbetar mot flera olika objekt och fastigheter. Som drifttekniker ansvarar man för att genomföra drift, skötsel och underhåll av fastighetstekniska system, vilket innebär att drifttekniker säkerställer att de fungerar korrekt.

Det är ett varierat självständigt arbete där man oftast ingå i team, samt det är också så att oftast har man även nära kontakt med kunder och det är därför viktigt att behärska svenska mycket väl, både i tal och skrift samt vara serviceinriktad och kunna hantera kunder på ett professionellt sätt. Vidare är man i yrkesrollen som drifttekniker inom fastighet vara strukturerad, duktig på at prioritera och kunna ta initiativ och fatta självständiga beslut i stressiga situationer.

Var god se även information om andra yrken i fastighetsbranschen. Se gärna även andra yrkespresentationer, t.ex om yrket Ingenjör och om andra yrken inom Tekniskt arbete.

Utbildning

Teknisk utbildning på minst gymnasienivå, teknisk eftergymnasial utbildning är meriterande. Lämpliga utbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan. B-körkort kan kravas för att få anställning som drifttekniker inom fastighet.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.