Familjebostäder

Familjebostäder

Familjebostäder bildades i januari 1936. Uppgiften var från början att bygga bra bostäder för barnrika familjer med små ekonomiska resurser. Sedan dess har Familjebostäder bidragit till utvecklingen av nya stadsmiljöer i Stockholm, från Kristineberg på 1930-talet och Gubbängen på 1950-talet till Hammarby Sjöstad på 2000-talet. Att arbeta på ett bostadsföretag är både roligt, omväxlande och spännande och innefattar många yrkesområden. Du kan arbeta med ex. teknik, service, byggprojekt, fastighetsekonomi och miljöfrågor.

Vill du skapa ett Stockholm i världsklass?
Stockholm växer. Människor kommer alltid behöva ha någonstans att bo. I vår bransch finns jobben. Hos oss får du vara med och forma Stockholms nya stadsdelar och se till att våra 145 000 hyresgäster har ett tryggt och välskött boende. Tillsammans skapar vi ett Stockholm i världsklass!

Ända sedan slutet av 1930-talet har vi på Svenska Bostäder, Stockholmshem och Familjebostäder medverkat till utbyggnaden av Stockholms nya stadsdelar. Vårt uppdrag är att bidra till att Stockholm får en fungerande bostadsmarknad. Vi ska genom satsningar på ett miljömässigt och hälsosamt boende bidra till att hela Stockholm blir en attraktiv stad i världsklass.

Att jobba på ett bostadsföretag är både roligt, omväxlande och spännande. Arbetet hos oss är fritt och självständigt – oavsett om du har ansvar för att åtgärda fel i lägenheter eller för att bygga helt nya hus. Du kan jobba med teknik, service, byggprojekt, fastighetsekonomi och miljöfrågor. Inom några år är det många av våra kunniga medarbetare som går i pension. Därför behöver vi nya medarbetare inom flera yrkesområden.

Vi arbetar varje dag för att våra hyresgäster ska ha ett bra boende som är tryggt och välskött. Ett hem där man trivs. För oss är dagens och framtidens kunder lika viktiga. Vi sköter om och vårdar vårt befintliga bostadsbestånd men vi bygger också nytt i hög takt med cirka 1 500 nya lägenheter per år i fastigheter som klarar höga miljö- och energikrav.

Några yrkesgrupper hos oss:

Husvärd/Bovärd/Områdestekniker
Som Husvärd/bovärd är du företagets ansikte utåt och fungerar som en viktig länk mellan företaget och hyresgästerna.
Utbildningsväg: Lämplig yrkesprogram på gymnasiet, ex. VVS- och fastighetsprogrammet, eller YH-utbildning.

Drifttekniker/driftledare
Ansvarar för drift och skötsel av värme- och ventilationssystem
Fokus är att optimera driften och ge våra hyresgäster en god boendekomfort. Som drifttekniker/driftledare ansvarar du också för rådgivare i drift- och energifrågor.
Utbildningsväg: Driftteknikerutbildning eller motsvarande

Förvaltare
Som fastighetsförvaltare ansvarar du för fastighetens underhåll, ekonomi och att hyresgästerna är nöjda. Många gånger har du också personalansvar.
Utbildningsväg: Förvaltarutbildning, samhällsbyggnadsprogram med fastighetsinriktning på högskolenivå eller YH-utbildning

Projektledare
Inom ny- och ombyggnad är det du som projektledare som håller i alla trådarna från planering till inflyttning.
Utbildningsväg: Byggnadsingenjörsutbildning eller utbildning till civilingenjör.

Visa mer
Visa mindre