Fastighetsakademin YH

Fastighetsakademin är en yrkeshögskola i Göteborg som ägs och drivs av ett 60-tal, både kommunala aktörer och privata fastighetsbolag, primärt verksamma i Västsverige. Tack vare detta är fastighetsbranschen mycket engagerad i skolans utveckling och delaktig i utbildningarnas innehåll och utformning.

Skolan grundades 1999 och har sedan dess utbildat över 3 000 medarbetare och merparten är idag verksamma i fastighetsbranschen, som -tekniker, -ingenjörer, -förvaltare, projektledare, chefer med flera. Som student på Fastighetsakademin får du pedagogiska lärare handplockade direkt från branschen, lärorika och utvecklande LIA-platser, intressanta gästföreläsare och skräddarsydda utbildningar.

Vi på Fastighetsakademin är också oerhört stolta över våra fantastiska lärare och deras brinnande engagemang. Samtliga har både djupgående teoretiska kunskaper och gedigna praktiska erfarenheter inom sina respektive utbildningsområden och finns alltid nära till hands för att svara på frågor och ge konstruktiv feedback.

Precis som samhället i stort genomgår fastighetsbranschen en stor omställning med stort fokus på en mer klimatsnål energianvändning. Behovet av ny och uppdaterad kunskap är idag större än någonsin och våra utbildningar erbjuder kunskaper inom driftoptimering för att långsiktigt minimera energianvändningen.

Utöver hög lärartäthet, fenomenala öppettider, välutrustade kök, goda förbindelser, gratis parkering och generöst med utrymmen för studier, tillhandahåller vi också kraftigt reducerade studentpriser på vår restaurang som står redo med energirika frukostar och vällagade luncher.

I ÖVER 20 ÅR har vi försett branschen med kompetenta medarbetare och utöver den mycket höga anställningsprocenten bland våra studerande (över 9/10) gläds vi oerhört över att se de imponerande karriärssprång många av våra studerande årligen gör i form av olika chefs- och specialistbefattningar.

Visa mer
Visa mindre