På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Automationselektriker
Spela filmen

Automationselektriker

Som automationselektriker jobbar du med att montera, ställa in, reparera och sköta utrustning för automatisk styrning av olika anläggningar inom exempelvis industri, värme och luft.

Att vara elektriker är ett rörligt och varierande arbete och det kan ske både på höga höjder och i trånga utrymmen. Förutom kabeldragningen jobbar automationselektrikern också med att montera större elcentraler för industri. Säkerheten är viktig och kräver att du är noggrann. En elektriker gör även en teknisk beskrivning av installationen så att andra kan se hur den är gjord.

Utbildning

Du måste vara behörig elektriker för att arbeta som automationselektriker.

På gymnasiet läser du El- och energiprogrammet.

Motsvarande utbildning kan finnas inom Komvux. Påbyggnadsutbildningar till El-ingenjör finns inom Yrkeshögskolan.

Information om ECY-certifikat och ETG-certifikat.

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

Underhållstekniker med inriktning el och automation

Arbetsgivare / Ort: Oxelösunds Hamn AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 21 August (1 månad 5 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-12
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Automationselektriker

Om jobbet
Oxelösunds Hamn är ett förutseende serviceföretag som utvecklar och säljer hamnrelaterade terminaltjänster i effektiva systemlösningar till våra kunder. Hamnen utvecklas i snabb takt både avseende volymer och affärer. Oxelösunds Hamn har flera fördelar; 16,5 meters vattendjup, den är isfri, har kort insegling och specialiserad för att hantera tunga godsflöden till/från Mälardalen, Bergslagen och Stockholm. Hamnen drivs med dygnet runt-service. Oxgas är ett helägt dotterbolag till Oxelösunds Hamn. Oxgas ska projektera, äga och driva LNG-terminalen i Oxelösunds Hamn. Läs mer på www.oxhamn.se Om tjänsten I Oxelösunds Hamn har vi många anläggningar och maskiner som behöver vara driftsäkra samt utvecklas för att vi ska kunna producera och möta kundernas behov idag och framöver. Om du har bred teknisk kompetens och trivs i industrimiljö med skärgården runt knuten så är detta jobbet för dig. Tjänsten som underhållstekniker med inriktning el och automation innebär att du tillsammans med produktions- och underhållspersonal söker optimala tekniska lösningar för att utveckla och säkerställa en bra produktion. I arbetsuppgifterna ingår att följa upp och analysera data samt driva förbättringsarbete för att långsiktigt och kostnadseffektivt öka anläggningens tillgänglighet och produktivitet. Du har kontroll på anläggningens status och framtida behov samt medverkar vid utarbetning av avdelningens investerings- och handlingsplaner. I nära samverkan med verksamheten ger du också förutsättningar för och utvecklar det förebyggande underhållet.  Din profil För att trivas hos oss behöver du vara ansvarstagande, driven och självgående. Du är van att strukturera och prioritera ditt arbete och du är duktig på att samverka med andra för att uppnå resultat. Vi tror att du har flerårig erfarenhet av el- och automationsbaserat underhållsarbete inom industri där du har arbetat processorienterat och stött på flera olika teknikområden. Vi förutsätter också att du: • har minst 3-årig teknisk gymnasieutbildning och/eller YH/KY-utbildning inom el/automation eller motsvarande • är en noggrann administratör som är duktig på att hantera olika IT-system • har goda kunskaper i engelska  Övrigt Urval sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Sista ansökningsdag 21 augusti 2020. Tjänsten kräver gymnasiekompetens och B-körkort. Anställningsform: Tillsvidare Arbetstid: Dagtid   Samtal från rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Arbetsgivare
Oxelösunds Hamn AB
Hemsida: www.oxhamn.se
Ansökan
Ansök senast 21 August (1 månad 5 dagar kvar)

Ansök här

Automationsingenjör, programmering robot/PLC

Arbetsgivare / Ort: Industri Support Värmland AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 August (1 månad 15 dagar kvar)
Publicerad: 2020-07-13
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Automationselektriker

Om jobbet
Om företaget Vår kund har behov av automationsingenjörer som kan programmera robot och/eller PLC. Dina arbetsuppgifter Arbetsuppgifterna omfattar systemering, programmering av PLC, HMI och robot, idrifttagning, felsökning samt kundsupport. Du får flexibla arbetstider och programmerar bl.a. i Siemens och Mitsubishi. Det är frihet under ansvar och man planerar självständigt. Din profil Vi söker dig som har automationsutbildning och kan programmera PLC och robot. Du skall vara väl förtrogen med säkerhet, program till robot, FAT- och SAT-tester m.m. samt ha B-körkort. Meriterande om du har kunskaper om automationsceller och liknande samt om du redan från början har erfarenhet av Siemens, Mitsubishi, Fanuc, KUKA eller ABB. Om Industrisupport Bifoga CV, men utelämna referenser, de tar vi vid eventuell intervju. Utelämna även information om etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexualliv. Industrisupport startades 1999 och är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag som idag har verksamhet och kontor på flera orter. Vi arbetar med åtskilliga yrkeskategorier både på kollektiv- och tjänstemannasidan. Genom vår värdegrund, affärsidé och vision skall vi vara en attraktiv arbetsgivare för duktiga medarbetare och därigenom vara kundernas förstaval när de väljer samarbetspartner i rekryterings- och bemanningsfrågor. Det är viktigt för oss att du mår bra och känner dig trygg, vilket innebär att vi har kollektivavtal, försäkringar, företagshälsovård och friskvårdsbidrag.
Arbetsgivare
Industri Support Värmland AB
Hemsida: http://www.industrisupport.com/
Ansökan
Ansök senast 31 August (1 månad 15 dagar kvar)

Ansök här
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.