På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Installations- och serviceelektriker
Spela filmen

Installations- och serviceelektriker

Som elektriker arbetar du både med att sätta upp ledningar och belysning i ny- och ombyggda hus och med service och reparation. Har du kunskaper om svagström kan du också installera till exempel data- och telenät.

Som installationselektriker drar man in ledningar och installerar elektrisk utrustning i bostäder, kontor, affärer och industrier. Det är ett rörligt arbete och det kan ske både på höga höjder och i trånga utrymmen.

Utbildning

På gymnasiet läser man på El- och energiprogrammet.

Motsvarande utbildning kan finnas inom Komvux.

Vidareutbildningar för elektriker finns inom Yrkeshögskolan.

B-körkort kan krävas för att få anställning.

Personliga egenskaper

Händighet och noggrannhet är bra egenskaper för en elektriker liksom att ha normalt färgseende. Ett stort säkerthetstänk är extremt viktigt att ha, olyckor på arbetsplatsen kan leda till mycket allvarliga skador.

Arbetsplats

Som installationstekniker arbetar man med att dra ledningar och installera elektrisk utrustning i bostäder, kontor och industrier. Man kan arbeta med allt från nybyggnation till renoveringar.

Som servicetekniker arbetar man med nyinstallation, ombyggnad, felsökning och reparation av elektriska anläggningar för privatpersoner, på kontor och industrier. Man gör ofta även mindre installationer till exempel av vitvaror eller solpaneler.

Visa mer
Visa mindre

256 Lediga jobb

Vi söker elektriker

Arbetsgivare / Ort: Nevrum Invest AB / RINKABY
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-11-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Vi söker Dig som är behörig elektriker. Antingen har du flera års erfarenhet eller så är du relativt ny på marknaden. Det viktigaste för oss är att du är behörig och målinriktad, samt att du tar ditt arbete på stort allvar. Antingen är du redan självgående eller så kommer du vara detta inom en snar framtid. Ute på fältet arbetar du ensam och kan därför ta egna initiativ.

Du har erfarenhet av – eller vilja att – arbeta med elinstallationer mot privatpersoner. Du är socialt kompetent och har lätt att kommunicera – både med kollegor, arbetsgivare och kund.

Du är:

- Utbildad elektriker.

- Socialt kompetent, trevlig och positiv.

- Erfaren elektriker eller självsäker nykomling.

- En god bilförare, med B-körkort.

- Kvalitetsorinterad och har öga för detaljer.

Vi är ett växande företag inom hantverkssektorn. Vi är anslutna till Byggnads och är måna om att ha ett bra klimat på arbetsplatsen. Vi förser dig med bil och de verktyg du kan komma att behöva. Du kommer in i företaget i en tid då alla som kommer in har en god chans att växa och utvecklas.

Heltid. Fast lön. Semester och villkor enligt Byggnads.

Ansök redan idag. Vi kommer att påbörja rekryteringsarbetet omgående.

#jobbjustnu

Arbetsgivare
Nevrum Invest AB
Gälltoftavägen 1
29176 RINKABY
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Elektriker med ECY-certifikat till ledande företag…

Arbetsgivare / Ort: Quattro Bemanning & Rekrytering AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 8 december (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-11-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Installationselektriker

Om jobbet
Beskrivning Till vår kund söker vi dig som är elektriker med ECY-certifikat för arbete med ombyggnation av nätstationer. Du kommer att arbeta måndag till torsdag och utgår från kundens depå i Mälardalen (Märsta) resp. Västsverige (Borås). Vi står för boende på annan ort, traktamente och resor vilket innebär att du kan bo på annan plats i Sverige. Du erbjuds möjlighet utöver den fasta lönen att få bonus vilket ger möjlighet till en god arbetsinkomst. Vår kund är en av de ledandande leverantörerna av tekniska tjänster inom bland annat elinstallationer. De finns etablerade i flera nordiska länder och har flera långvariga större projekt i bland annat Sverige. Som elektriker erbjuds du en självständig roll i ett stort, spännande projekt med god fast lön och utöver det möjlighet till bonus utan tak! Arbetsuppgifter Arbetet innebär ombyggnation, felsökning och driftsättning av nätstationer på olika platser. Du kommer att arbeta självständigt ute i fält, men ingår också i ett härligt team där ni arbetar gemensamt mot uppställda tidplaner och mål. Det är ett heltidsarbete där du jobbar en hel arbetsvecka på fyra dagar, 40h uppdelat på mån-tors.   Är du elutbildad och har ECY-certifikat? Har du fallenhet för att arbeta effektivt och noggrant med säkerhet i fokus? Då är det här en tjänst för dig! Kvalifikationer - Certifierad elektriker. ECY certifikat samt klar med lärlingstimmar. - Körkort B (manuell växling), kunden tillhandahåller bil och du behöver ta dig till och från anläggningar. - Svenska och Engelska i både tal och skrift samt grundläggande datorvana. - Det är meriterande att ha tidigare erfarenhet av att jobba med Nätstationer men inget krav - Det är meriterande att ha tidigare erfarenhet av att jobba med kabeldragning men inget krav Villkor Du erbjuds en fast och en rörlig lönedel, vilket ger stor möjlighet till en riktigt bra arbetsinkomst när du arbetar och når uppställda mål.  Företaget tillhandahåller nödvändiga utbildningar för det specifika uppdraget inledningsvis i anställningen. Projekten hos vår kund löper över många år och över tid finns möjlighet till anställning direkt hos kundföretaget. Resor på annan ort förekommer i projektet varför du bör ha möjlighet att kunna resa i tjänsten. Du erbjuds då boende av företaget och erhåller traktamente.  Tjänsten kräver körkort B för manuell bil då du kommer erhålla en arbetsbil med manuell växellåda i tjänsten.  Kandidater presenteras löpande till vår kund så vänta därför inte med din ansökan! Tjänsterna planeras tillträdas i början av 2022. Q är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag och medlem i branschorganisationen Almega Kompetensföretagen samt i Svenskt Näringsliv. Företaget erbjuder interims- och rekryteringslösningar inom branscherna IT, teknik, administration, ekonomi, industri samt lager/logistik med personallösningar inom olika befattningsnivåer.
Arbetsgivare
Quattro Bemanning & Rekrytering AB
Ansökan
Ansök senast 8 december (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Elektriker till Eltel! - Resjobb

Arbetsgivare / Ort: MTX Rekrytering & Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 8 december (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-11-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Installationselektriker

Om jobbet
Eltel arbetar med att planera, bygga, ansluta och underhålla el- och telenät. Det gör vi på uppdrag av våra kunder som i huvudsak är operatörer, nätägare och myndigheter samt statliga verk. Eltels affärsområde Smart Grid är verksamt inom elmätning och har vunnit flera stora projekt som kommer att pågå under cirka 4 år framöver. Eltel har med sin långa erfarenhet av elmätarprojekt i hela Norden utvecklat ett unikt framgångsrikt arbetssätt, uppskattat av både medarbetare och kunder! Vi söker ett antal elektriker för arbete med ombyggnation av nätstationer. Tjänsterna är uthyrningsuppdrag på lång sikt där du anställs av MTX Rekrytering & Bemanning och hyrs ut till Eltel. Projektet pågår fram till 2025 och Energi och mätning är fokusområden för Eltel. Därmed kommer att finnas möjlighet till fortsatt arbete både i Sverige och utomlands även efter projektets slut. Tjänsten inleds med en betald utbildning, för att säkerställa att du har bästa möjliga förutsättningar att utföra arbetet. Arbetet utförs framförallt på olika orter i norra Mälardalen. Vi står för resor och boende, vilket innebär att du kan bo varsomhelst i Sverige. Du kan söka tjänsten även om du saknar cv eller Linkedinprofil och komplettera med det senare i processen. Dina arbetsuppgifter Du arbetar främst med och ombyggnation av nätstationer. Driftsättning och felsökning är också vanligt förekommande arbetsuppgifter. Du arbetar till största delen självständigt med servicebil från Eltel. Till din hjälp har du tydliga instruktioner och rutiner samt kompetenta och engagerade ledande montörer. Då verksamheten växer och Eltel aktivt arbetar med internrekrytering finns det goda möjligheter utveckling i företaget. Vi erbjuder • Ett tekniskt komplext arbete och chansen att lära dig en ny del av elbranschen! • Ett kompetent ledarskap och ett engagerat och sammansvetsat team! • En verksamhet med ett genomtänkt och framgångsrikt arbetssätt! • Arbete i den konjunkturs- och framtidssäkra energibranschen! Kravprofil Vi söker dig som har elutbildning på minst gymnasienivå. Du är också klar med din lärlingstid och du har fått ut ditt ECY-certifikat. Pga. samarbete med medarbetare från både Sverige och andra nordiska länder krävs god svenska och engelska i tal och skrift. B-körkort är ett krav. För den här tjänsten kommer ett utdrag ur belastningsregistret att krävas innan anställning. Övrigt Placering: Resjobb. Placeringen varierar med projekten. Vi står för traktamente och boende. Arbetstider: Måndag-torsdag (Du åker hemifrån måndag morgon och kommer hem torsdag kväll) Lön: Enligt kollektivavtal. Möjlighet till extra betalt via bonussystem finns! Start: Efter årsskiftet, men rekryteringen sker löpande så skicka din ansökan direkt. Omfattning: Heltid på lång sikt. Projekten pågår fram till 2025 Eltel har anlitat MTX Rekrytering & Bemanning för den här rekryteringen och det är Eltels önskemål att alla frågor kring tjänsten hanteras av MTX Rekrytering & Bemanning. Så länge annonsen är publicerad är tjänsten inte tillsatt. Kontaktpersoner Julia Edoff, ansvarig rekryteringskonsult Tel: 076-880 26 81 Emanuel Davén, rekryteringskonsult Tel: 076- 880 03 67 Sökord: eltel smart grid,, mätteknik, mättekniker, mätartekniker, elmätartekniker, elmätare, elektriker, amr, amm, energi, energibranschen, serviceelektriker, installationselektriker, servicetekniker, elinstallatör, el, elutbildning, elprogrammet, tillsvidare, tillsvidareanställning, direktrekrytering, elektrikerjobb, eljobb, resjobb, resejobb
Arbetsgivare
MTX Rekrytering & Bemanning AB
Ansökan
Ansök senast 8 december (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Elektriker med ECY-certifikat till ledande företag…

Arbetsgivare / Ort: Quattro Bemanning & Rekrytering AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 8 december (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-11-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Installationselektriker

Om jobbet
Beskrivning Till vår kund söker vi dig som är elektriker med ECY-certifikat för arbete med ombyggnation av nätstationer. Du kommer att arbeta måndag till torsdag och utgår från kundens depå i Mälardalen (Märsta) resp. Västsverige (Borås). Vi står för boende på annan ort, traktamente och resor vilket innebär att du kan bo på annan plats i Sverige. Du erbjuds möjlighet utöver den fasta lönen att få bonus vilket ger möjlighet till en god arbetsinkomst. Vår kund är en av de ledandande leverantörerna av tekniska tjänster inom bland annat elinstallationer. De finns etablerade i flera nordiska länder och har flera långvariga större projekt i bland annat Sverige. Som elektriker erbjuds du en självständig roll i ett stort, spännande projekt med god fast lön och utöver det möjlighet till bonus utan tak! Arbetsuppgifter Arbetet innebär ombyggnation, felsökning och driftsättning av nätstationer på olika platser. Du kommer att arbeta självständigt ute i fält, men ingår också i ett härligt team där ni arbetar gemensamt mot uppställda tidplaner och mål. Det är ett heltidsarbete där du jobbar en hel arbetsvecka på fyra dagar, 40h uppdelat på mån-tors.   Är du elutbildad och har ECY-certifikat? Har du fallenhet för att arbeta effektivt och noggrant med säkerhet i fokus? Då är det här en tjänst för dig! Kvalifikationer - Certifierad elektriker. ECY certifikat samt klar med lärlingstimmar. - Körkort B (manuell växling), kunden tillhandahåller bil och du behöver ta dig till och från anläggningar. - Svenska och Engelska i både tal och skrift samt grundläggande datorvana. - Det är meriterande att ha tidigare erfarenhet av att jobba med Nätstationer men inget krav - Det är meriterande att ha tidigare erfarenhet av att jobba med kabeldragning men inget krav Villkor Du erbjuds en fast och en rörlig lönedel, vilket ger stor möjlighet till en riktigt bra arbetsinkomst när du arbetar och når uppställda mål.  Företaget tillhandahåller nödvändiga utbildningar för det specifika uppdraget inledningsvis i anställningen. Projekten hos vår kund löper över många år och över tid finns möjlighet till anställning direkt hos kundföretaget. Resor på annan ort förekommer i projektet varför du bör ha möjlighet att kunna resa i tjänsten. Du erbjuds då boende av företaget och erhåller traktamente.  Tjänsten kräver körkort B för manuell bil då du kommer erhålla en arbetsbil med manuell växellåda i tjänsten.  Kandidater presenteras löpande till vår kund så vänta därför inte med din ansökan! Tjänsterna planeras tillträdas i början av 2022. Q är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag och medlem i branschorganisationen Almega Kompetensföretagen samt i Svenskt Näringsliv. Företaget erbjuder interims- och rekryteringslösningar inom branscherna IT, teknik, administration, ekonomi, industri samt lager/logistik med personallösningar inom olika befattningsnivåer.
Arbetsgivare
Quattro Bemanning & Rekrytering AB
Ansökan
Ansök senast 8 december (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Elektriker med ECY-certifikat till ledande företag…

Arbetsgivare / Ort: Quattro Bemanning & Rekrytering AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 8 december (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-11-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Installationselektriker

Om jobbet
Beskrivning Till vår kund söker vi dig som är elektriker med ECY-certifikat för arbete med ombyggnation av nätstationer. Du kommer att arbeta måndag till torsdag och utgår från kundens depå i Mälardalen (Märsta) resp. Västsverige (Borås). Vi står för boende på annan ort, traktamente och resor vilket innebär att du kan bo på annan plats i Sverige. Du erbjuds möjlighet utöver den fasta lönen att få bonus vilket ger möjlighet till en god arbetsinkomst. Vår kund är en av de ledandande leverantörerna av tekniska tjänster inom bland annat elinstallationer. De finns etablerade i flera nordiska länder och har flera långvariga större projekt i bland annat Sverige. Som elektriker erbjuds du en självständig roll i ett stort, spännande projekt med god fast lön och utöver det möjlighet till bonus utan tak! Arbetsuppgifter Arbetet innebär ombyggnation, felsökning och driftsättning av nätstationer på olika platser. Du kommer att arbeta självständigt ute i fält, men ingår också i ett härligt team där ni arbetar gemensamt mot uppställda tidplaner och mål. Det är ett heltidsarbete där du jobbar en hel arbetsvecka på fyra dagar, 40h uppdelat på mån-tors.   Är du elutbildad och har ECY-certifikat? Har du fallenhet för att arbeta effektivt och noggrant med säkerhet i fokus? Då är det här en tjänst för dig! Kvalifikationer - Certifierad elektriker. ECY certifikat samt klar med lärlingstimmar. - Körkort B (manuell växling), kunden tillhandahåller bil och du behöver ta dig till och från anläggningar. - Svenska och Engelska i både tal och skrift samt grundläggande datorvana. - Det är meriterande att ha tidigare erfarenhet av att jobba med Nätstationer men inget krav - Det är meriterande att ha tidigare erfarenhet av att jobba med kabeldragning men inget krav Villkor Du erbjuds en fast och en rörlig lönedel, vilket ger stor möjlighet till en riktigt bra arbetsinkomst när du arbetar och når uppställda mål.  Företaget tillhandahåller nödvändiga utbildningar för det specifika uppdraget inledningsvis i anställningen. Projekten hos vår kund löper över många år och över tid finns möjlighet till anställning direkt hos kundföretaget. Resor på annan ort förekommer i projektet varför du bör ha möjlighet att kunna resa i tjänsten. Du erbjuds då boende av företaget och erhåller traktamente.  Tjänsten kräver körkort B för manuell bil då du kommer erhålla en arbetsbil med manuell växellåda i tjänsten.  Kandidater presenteras löpande till vår kund så vänta därför inte med din ansökan! Tjänsterna planeras tillträdas i början av 2022. Q är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag och medlem i branschorganisationen Almega Kompetensföretagen samt i Svenskt Näringsliv. Företaget erbjuder interims- och rekryteringslösningar inom branscherna IT, teknik, administration, ekonomi, industri samt lager/logistik med personallösningar inom olika befattningsnivåer.
Arbetsgivare
Quattro Bemanning & Rekrytering AB
Ansökan
Ansök senast 8 december (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.