På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Elektronikmontör

Elektronikmontör

Elektronikmontörer monterar främst kretskort, elektroniska komponenter och kablar i diverse elektroniska produkter. Som elektronikmontör kan du ofta kombinera olika arbetsuppgifter och samtidigt arbeta som el-montör, montör av el- och teleutrustning eller som lödare.

Montörer inom elkraft sätter samman delar och bygger elkraftstekniska maskiner och apparater. Exempel på arbetsuppgifter är att inreda en elcentral och sätta ihop de komponenter som ska finnas med inom elcentralen.

Elektronikmontörer jobbar med såväl montering av elektronik och mekanik samt med avsyning och sluttestning. Ofta utförs arbetet i verkstäder där automatiseringen är hög och man använder automatiska monteringsmaskiner, men elektronikmontörerna kan också behöva arbeta i verkstäder där merparten av uppgifterna görs för hand.

Som kretskortsmontör / lödare placerar du ut och löder fast elektroniska komponenter på kretskort. Det finns flera olika metoder, t ex hålmontering och ytmontering. Vid ytmontering plockas komponenterna på automatiskt och löds i lödmaskinen. Oftast ingår det i elektronikmontörens arbetsuppgifter även att testa kretskorten med hjälp av datorer samt rätta till de fel som upptäcks vid testningen.

Utbildning

Grundläggande utbildning ges inom gymnasieskolan, i första hand på Industritekniska programmet eller på El- och energiprogrammet.

Motsvarande utbildningar för vuxna kan finnas inom komvux samt inom yrkeshögskolan.

Alternativa vägar till yrket ligger via arbetsmarknadsutbildning eller genom att bli upplärd på en arbetsplats av en mer erfaren kollega.

Du som har utbildning från ett annat land kan ansöka om att få den validerad. Mer information om Validering finns på Universitets- och högskolerådet, som bedömer utländska gymnasieutbildningar, yrkeshögskoleutbildningar och akademiska utbildningar.

Om man har arbetslivserfarenhet från ett yrke, men saknar betyg/intyg kan man få sina yrkeskunskaper bedömda. Mer information finns hos Arbetsförmedlingen.

Upplärning på en arbetsplats kan ske helt eller delvis, dvs du kanske redan kan en hel del inom de arbetsuppgifter som du ska utföra, men inte allt som krävs. För vissa arbetsmoment sker upplärning endast på arbetsplatsen, eftersom reguljär utbildning inom de områdena saknas eller är svår att komma in på.

El-utbildning eller El-teleutbildning och förmåga att läsa ritningar och el-scheman är ett allt vanligare krav för att kunna få anställning som elmontör. Certifikat för lödning är en stor merit, ibland ställs det även som ett krav.

Även B-körkort kan ställas som ett krav för att kunna få anställning.

Arbetsplats

Företagen som anställer elektronikmontörer är ofta verksamma inom tillverkning och marknadsföring av kretskort och andra moduler för industriella processer. Ofta sker arbetet i verkstäder.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

432 Lediga jobb

Elektriker - Jönköping

Arbetsgivare / Ort: Btp Sweden AB / JÖNKÖPING
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Installationselektriker

Färdigheter
Krav
 • Elteknik

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Till väletablerad kund med stora utvecklingsmöjligheter söker vi nu dig som är elektriker.

Om tjänsten

Du blir en del av ett sammansvetsat team som tar er runt med servicebil för att utföra bland annat installationer på serviceuppdrag, utföra kvalitetskontroller, nyinstallation etc.

Arbetet är på heltid, dagtid. Resor i tjänsten kan förekommer. Tillträde efter överenskommelse. Tjänsten är en visstidsanställning på heltid med goda möjligheter att du efter en period som anställd via Boost, får erbjudande att gå över till anställning direkt hos kunden.

Om dig

Du är en duktig elektriker med utbildning från elprogrammet eller annan relevant yrkesutbildning och har jobbat några år med installation på service eller entreprenadsidan. Det är viktigt att du är självgående i ditt arbete, initiativtagande och och lösningsorienterad. Som person trivs du både med att jobba på egen hand, tillsammans med andra och har god samarbetsförmåga. Du har en vilja att nå uppsatta mål.

Ansökan

Skicka ditt CV och personligt brev till oss där du talar om varför just du passar för den här tjänsten till: [email protected] Vi arbetar med löpande urval så skicka din ansökan så fort som möjligt. Vid ansökan var god ange referens: Elektriker - Jönköping

Om oss

Boost är ett tjänsteföretag som verkar inom sektorerna fastighetsnät, kommunikation, säkerhetsteknik och elinstallationer. Inom Boost kör vi med schyssta anställningsvillkor och kollektivavtal. Vår verksamhet finns där du finns oavsett geografi.

Kontakt

Veronica Bäckström, Konsultchef

[email protected]

070-744 27 52

Arbetsgivare
Btp Sweden AB
55313 JÖNKÖPING
Hemsida: www.btp.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Elektriker, Installation & Service

Arbetsgivare / Ort: J. Berglund Elinstallationer AB / Transtrand
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Installationselektriker

Språk
Krav
 • Svenska
Meriterande
 • Engelska

Om jobbet

Nu söker vi självgående installatörer till Sälenfjällen.

Vi söker dig som har arbetat ett par år som elektriker, är trygg i din yrkesroll och van att jobba självständigt. Arbetsuppgifterna är varierande, installation, reparation, underhåll, service och nyproduktion. Vi riktar oss mot både företag och privatkunder. Vi ser att du är lösningsorienterad, noggrann samt klarar av att arbeta med frihet under ansvar. Tjänsten är heltid, dagtid. Som person är du driven, utåtriktad och en vilja att utföra ett bra och kvalitetsmässigt arbete med kunden i fokus.

Vi är en liten elfirma som servat Sälenfjällen med el sedan mitten av 90-talet. Vår högsäsong är Maj-December men ökar hela året. Just nu är vi i en spännande expanderingsfas där vi söker självgående installatörer. Ta chansen att jobba i en fantastisk miljö där längd och utförsåkning finns utanför dörren. Eller är det skoter som är intresset? Sommar & höst kunna njuta av oändliga cykelleder eller är det kanske fiske som drar?

Arbetsgivare
J. Berglund Elinstallationer AB
Bolheden 112
78068 Transtrand
Hemsida: jbelinst.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Extrajobb Elektriker

Arbetsgivare / Ort: Smakrik Online AB / LANDSKRONA
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Extrajobb Elektriker


Vi söker efter en noggrann, strukturerad, kvalitetsmedveten elektriker med behörighet.

Något vi värdesätter högt är att du är lösningsorienterad och trivs med att ta ansvar för ditt arbete.


Arbetsuppgifterna kan vara av varierande slag men framförallt gäller det att hjälpa våra kunder med olika typer av el-uppdrag.


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet hos vår personal.


Kunderna är oftast privatpersoner men kan också vara företag eller bostadsrättsföreningar.


Man arbetar självständig och har stora möjligheter att styra över sin egen tid.


Du är ansvarsfull, flexibel och lösningsfokuserad. Du tycker om att göra nytta och vill känna att arbetet ger dig en guldkant på tillvaron.


Du blir anställd på timmar och förbinder dig inte till något utan arbetar på dina villkor. Du blir självklart försäkrad och vi följer kollektivavtal. Lön är personlig och kan skilja sig från olika uppdrag men följer alltid avtal.


Vi ser fram emot er ansökan.


Intervjuer kommer ske löpande.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Smakrik Online AB
26133 LANDSKRONA
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Installationselektriker till Moelven Byggmodul i Kil

Arbetsgivare / Ort: Uniflex Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-10-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Installationselektriker

Om jobbet
Jobbeskrivning Vi söker nu en installationselektriker till Moelven Byggmodul i Kil. Det är ett varierande arbete med arbetsuppgifter som bland annat kabeldragning, ombyggnation, renoveringar, montering av elcentraler och kabelstegar, sätta uppsättning av strömbrytare och vägguttag. Arbetet innebär också att dra fram ström till fläktar, värmeanläggningar och belysning. Uppdraget kommer pågå under tre månader, med god chans till förlängning. Arbetstider: Måndag-torsdag kl. 16:05-02:05 Start: Omgående Lön: Enligt kollektivavtal Personliga egenskaper Vi söker dig som gått el-programmet på gymnasiet och som har några års erfarenhet av elektrikeryrket. Som person ska du vara självgående, noggrann, systematisk och ansvarstagande. Du bör vara social, gilla att arbeta självständigt samt i grupp. Vill du arbeta på ett väletablerat företag? Då är du välkommen med din ansökan innehållande CV, personligt brev samt referenser. Du skickar din ansökan via vår hemsida www.Uniflex.se Se till att eventuella referenser som finns namngivna i dina ansökningshandlingar har kännedom om att de finns med där och att de eventuellt kommer att bli kontaktade vid en eventuell rekryteringsprocess. Vi ber dig att utelämna information om följande i dina ansökningshandlingar; etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexualliv. Uniflex är ett auktoriserat bemanningsföretag som arbetar med uthyrning och rekrytering. Uniflex finns i Sverige, Norge, och Finland. I Sverige är vi drygt 3 000 anställda och finns på ett 40 tal orter. Vi är medlemmar i Almega Kompetensföretagen och Sveriges byggindustrier och har kollektivavtal med LO, Byggnads, Unionen och Akademikerförbunden. Uniflex är kvalitéts- miljö- och arbetsmiljöcertifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 samt OHSAS 18001. På Uniflex ser vi våra medarbetare som vår viktigaste tillgång och därför erbjuder vi • Kollektivavtal • Tjänstepension • Friskvårdsbidrag och andra personalförmåner • Försäkringar • Marknadsmässig lön • Karriär och utveckling Vi söker ständigt efter nya kollegor som arbetar i enighet med våra ledstjärnor affärsfokus, engagemang, glädje och ansvarstagande.
Arbetsgivare
Uniflex Sverige AB
Hemsida: http://www.uniflex.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Produktionstekniker/montör till kund i Helsingborg

Arbetsgivare / Ort: Randstad AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Rörlig ackords- eller provisionslön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som har gått en teknisk utbildning på gymnasial eller motsvarande nivå alternativt har arbetslivserfarenhet från montering eller liknande teknik/elektronik relaterad tillverkningstjänst. För att trivas i rollen är du en praktiskt lagd och händig person med en teknisk förståelse. 

Arbetet kräver teknisk färdighet och du behöver ha en förmåga att se till detaljerna i det du arbetar med. Som person är du ordningsam, strukturerad, noggrann och arbetar lika gärna självständigt som tillsammans
med dina kollegor. 

Då det tidvis är högt tempo är det viktigt att du är stresstålig, flexibel, drivande och har en god prioriteringsförmåga. Du är även social, engagerad, med stort ansvarskännande och har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter och ny teknik. 

Då koncernspråket är engelska är det viktigt att du har goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Ansvarsområden

Som Produktionstekniker/montör kommer du att ingå i ett produktionsteam och arbeta huvudsakligen med slutmontering av kundens produkter. Detta innebär montage av både mekanik- och elektronikdelar. Mindre omfattande lödning av elektronikkomponenter och kablage kan också förekomma. Rollen innebär ett omväxlande arbete där kvalitet värderas högt och du ges möjlighet att utvecklas i ditt arbete med våra spännande och högkvalitativa produkter inom området ruggad IT för krävande miljöer.

Uppdraget ingår i vår uthyrningsverksamhet vilket innebär att du kommer att vara anställd av Randstad, men arbeta ute hos en av våra kunder. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som konsult är du ambassadör för Randstad och representerar oss på ett professionellt sätt. Som person har du förmågan att kunna arbeta självständigt men även i grupp - du trivs i båda situationerna. Vidare tror vi att du förstår vikten av säkerhet och håller dig till de riktlinjer du ställs inför. Är du dessutom en person som sprider energi och skapar en bra gruppkänsla kommer du att bli en uppskattad kollega.
 
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Arbetstider

Heltid, dagtid.

Kvalifikationer

För att lyckas bra i denna roll ser vi att du har ett tekniskt intresse och är praktiskt lagd.
 •     Du har gått en teknisk utbildning på gymnasiet alternativt har arbetslivserfarenhet från montering eller liknande teknik/elektronik
 •     Du har goda kunskaper i engelska
 •     Säkerhets-och kvalitetstänk är något du är van vid i ditt dagliga arbete
 •     Du är en ordningsam och noggrann person.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan omgående!  Urval och intervjuer kommer att ske löpande och innebär att uppdraget kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt. 

Om företaget

Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster och erbjuder bemannings-, konsult- och rekryteringslösningar inom alla kompetensområden. Vi erbjuder även interim management, executive search och omställningstjänster. Vi har ett stort nätverk av bolag och kandidater vilket innebär att vi förmedlar hundratals jobb inom olika branscher, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden.

Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och organisationer att nå deras sanna potential. Vi kallar det Human Forward.
Arbetsgivare
Randstad AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.