På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Industrielektriker
Spela filmen

Industrielektriker

Det finns många olika inriktningar för dig som vill bli elektriker, industrielektriker är en av dem. Många företag behöver industrielektriker som underhåller och sköter företagens maskinparker.

Industrielektrikern installerar och monterar elektrisk utrustning och kontrollerar, underhåller och reparerar el- och automatikutrustningar. Du arbetar med både hög- och lågspänning och kan antingen vara anställd i ett industriföretag eller i ett installationsföretag och utföra uppdrag på olika industrier.

Utbildning

Yrkesutgång Industrielektriker kan finnas på El- och energiprogrammet inom gymnasieskolan, på inriktningen automation eller på inriktningen Elteknik, beroende på vilka valbara kurser som gymnasieskolan kan erbjuda inom programfördjupningen och inom individuella valet.

Från industrins sida efterfrågas generellt behörighet för starkströmsinstallation, vilket innebär A-behörighet och fullständig auktorisation (finns även en för svagström och en för begränsad behörighet). Förutsättningarna för att få den kan finnas för både elever som läser inriktningen automation eller inriktningen elteknik på EE.

Efter den grundläggande utbildningen i gymnasieskolan arbetar du som anställd lärling på ett elföretag under cirka 1 år.

Efter godkänd utbildning och avslutad lärlingstid utfärdar Elbranschens centrala yrkesnämnd ett certifikat som visar att du har fullgjort din utbildning.

Motsvarande gymnasial utbildning för vuxna kan finnas inom Komvux.

Utbildningar med inriktning mot elinstallationsområdet finns även inom Yrkeshögskolan.

Visste du att...?

... ordet industri kommer från latinets industria och kan översättas till svenska ungefär som "flit" eller "sysselsättning". I dagens betydelsen menas det med "Industriell tillverkning", att produkter framställs i en stor skala genom att råvaror förädlas, oftast på fabriker.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

109 Lediga jobb

Elektriker

Arbetsgivare / Ort: Ibc Elinstallation AB / Höganäs
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Industrielektriker

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

IBC elinstallation är Höganäs största elföretag. Vi expanderar ytterligare och söker därför tre duktiga elektriker. IBC har lång erfarenhet och mycket bred kompetens när det gäller el. Vi har haft en fantastisk utveckling och går mot en spännande framtid. Vi söker nu erfarna industri-, service- och entreprenad elektriker. IBC:s styrka är att vi har hög kompetens, trevliga medarbetare och vi levererar den bästa servicen till våra kunder.

Är du en riktigt duktig elektriker, social, trevlig, ordningsam, ansvarstagande och har mycket god samarbetsförmåga, välkommen att skicka in din ansökan.

Är du intresserad? Skicka din ansökan med CV och personligt brev till [email protected] senast den 23 oktober 2021.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper som kännetecknas av kunskap, ansvar och ditt starka engagemang.

Om du har frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen vänligen kontakta Åsa Rosengren, personalansvarig, 042-36 02 62

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt från rekryterare.

Arbetsgivare
Ibc Elinstallation AB
Brännerigatan 5 A
26337 Höganäs
Hemsida: www.ibcelinstallation.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Arla Falkenberg söker en Underhållselektriker

Arbetsgivare / Ort: Arla Foods AB / FALKENBERG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Industrielektriker

Språk
Krav
  • Svenska
  • Engelska

Om jobbet

Vill du bli del av ett framgångsrikt och sammansvetsat underhållsgäng som tillsammans och med högt engagemang ständigt utvecklar underhållsarbetet på Arlas mejeri i Falkenberg?

Har du dessutom ett tekniskt intresse och en bakgrund som industrielektriker, då kan du vara vår nya kollega i vår fortsatta resa att värna om vår goda kultur av samarbete där vi ställer upp för varandra och delar med oss av kompetens.

Just nu söker vi en lagspelare med el bakgrund och är du intresserad så kan vi erbjuda ett omväxlande arbete med goda möjligheter till yrkesmässig utveckling i ett väl sammansvetsat gäng med hög kompetens.

Vad innebär rollen?

Som Industrielektriker arbetar du med ett stort fokus på driftsäkerheten i mejeriet, både med förebyggande underhåll, akut problemlösning och projekt. Du kommer främst jobba med våra maskiner men även rena installationsarbeten förekommer. Arbetsuppgifterna löser man både i grupp men även självständigt så det är viktigt att du gillar utmaningar, har ett logiskt och metodiskt tänkande samtidigt som du alltid sätter säkerheten främst.

Arbetet sker dagtid med återkommande beredskap vilket kräver att du som söker kan möta vår inställelsetid på 1h.

Delar som ingår i arbetsuppgifterna är

· Löpande och förebyggande underhåll

· Felsökning och Reparationer

· Inspektioner och funktionskontroller

· Registrera alla arbeten som utförs i vårt UH system (SAP)

· Delta i möten för ständiga förbättringar, riskanalyser och grundorsaksanalyser

· Det ingår även i dina arbetsuppgifter att hantera automatiserade processer.

Grundläggande krav för tjänsten

· Utbildad elektriker med några års arbetslivserfarenhet som installatör eller industrielektriker.

· Utbildning och erfarenhet av felsökning inom el

· Grundläggande kunskaper inom automation och PLC

· Behärska svenska och engelska i tal och skrift

· Datorvana (vana att arbeta med Office-paket)

· B-körkort

Meriterande

· Praktisk yrkeserfarenhet av automation och PLC styrsystem såsom Siemens.

· Praktisk yrkeserfarenhet av underhålls- och reparationsarbeten av industrimaskiner.

· Praktisk erfarenhet av arbete i underhållssystem, såsom SAP

· Utbildning och erfarenhet inom mekanik (möjlighet kan finnas att utbildas inom detta på arbetet)

· Praktisk erfarenhet av LEAN-arbete

Vem är du?

Då förbättringsarbete utgör en betydande del av arbetet behöver du vara kreativ och flexibel i ditt sätt att tänka och agera. Vidare krävs även att du är strukturerad, systematisk och ordningsam.

Att jobba i team är för dig lika naturligt som att arbeta självständigt och ta egna initiativ och du arbetar prestigelöst. Mejeriets kärnvärden är Agera Ansvarsfullt, Respekt, Engagemang, Positivt bemötande och TILLSAMMANS, dessa värderingar har du självklart i ryggraden.

I ”Team Keso” värdesätter vi hög samarbetsförmåga, lösningsorienterad attityd och respekt för andra och vår säkerhet är alltid viktigast och envars ansvar.

Om anställningen

· Placeringsort: Falkenberg

· Tjänstgöringsgrad: Heltid

· Tillträde: Enligt överenskommelse

· Anställningsform: Tillsvidare

Vad erbjuder vi?

Arla är ett globalt bondeägt företag som arbetar ”från bondgården till tallriken”. Vi är marknadsledare inom vårt område och stolta över vår verksamhet som genomsyras av mångfald och stora ambitioner. En välkomnande företagskultur som skapar arbetsglädje är viktigt för oss och vi månar om att ge våra anställda utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter. Falkenberg mejeri är Europas största Cottage Cheese mejeri och dina framtida kollegor har alla ett högt engagemang och resultatfokus. På mejeriet uppnår vi alltid våra arbetsresultat tillsammans, bl. a nådde vi nyligen en all-time-low nivå på 7% akuta underhållsåtgärder, genom att successivt bygga bort grundorsaker -tillsammans.

Create the future – Grow with Arla

Ansökan och kontakt

Ansök på https://careers.arla.com/

Vi kommer endast att hantera ansökningar via vår webbplats och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen att kontakta Mikael Johansson på telefon 0708-50 90 28 [email protected] för mer information om tjänsten.

Facklig representant, Livs: Erland Nyman, telefon 0732-02 35 09

Arbetsgivare
Arla Foods AB
ÅRSTADVÄGEN
31121 FALKENBERG
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Helsingborg: Industrielektriker

Arbetsgivare / Ort: Jobbakuten Väst AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-10-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Industrielektriker

Om jobbet
Vi direktrekryterar en el-mekaniker/ industrielektriker till en av våra kunder i Helsingborg Har du haft ett hektiskt liv inom industrin och vill ha ett lugnare tempo? Ett 7 -16 arbete, måndag till fredag. Övertid är sällsynt men förekommer. Ta chansen! Är du i början av ditt arbetsliv men har erfarenheten och viljan att vara med på en rolig resa och kunna forma din egen framtid? Slå till! Arbetsuppgifter: I rollen som el-mekaniker kommer Du erbjudas en omväxlande vardag där Du kommer att vara en viktig kugge i underhållsteamet. Tillsammans med produktionschefen planerar du alla de åtgärder för att lösa de olika fel och problem som kan uppstå på en industri. Tillser att olika schemalagda serviceuppdrag genomförs.  Dina främsta arbetsuppgifter kommer bestå av felsökningar, service, och samtidigt som Du hittar långsiktiga lösningar och förbättringar. Men även att man rycker in där det behövs när det behövs. Är man rätt person för arbetet kommer man att ha stora möjligheter att planera sin egen arbetsdag och sina egna arbetsuppgifter. Kvalifikationer: Vi söker dig som är händig och besitter kunskaper som elektriker men även har ett stort tekniskt intresse. För att passa in i rollen ser vi gärna att du har lägst en el-utbildning på gymnasienivå samt arbetslivserfarenhet av liknande tjänst. Har du dessutom erfarenhet från processindustri är detta meriterande. Du är praktiskt lagd, van att arbeta med händerna, är engagerad, drivs av att hela tiden utvecklas och hålla dig uppdaterad inom den senaste tekniken. Med din kunskap och erfarenhet som elektriker inom processindustrin kommer du att få vara med och utveckla och skapa förbättringar och förändringar i processens alla led. Som person ser vi att Du är flexibel, lösningsorienterad och driven i det Du tar dig an. Då arbetet snabbt kan skifta ser vi att Du har en förmåga att prioritera vad som behöver göras, samtidigt som Du är noggrann och effektiv i ditt arbete. Du är självgående och ser alla problem som dyker upp som utmaningar. För att lyckas i rollen som elektriker är det också viktigt att du har: Kunskaper inom El-Installationer, felsökning, underhåll. Kunskaper inom pneumatik/ styr och reglerteknik och robotar är meriterande. Kunskaper inom PLC är meriterande. Kunskaper och förståelse för elektronik inom Automation. God förståelse för processflöden. Är flexibel, både i sitt sätt att arbeta men också som människa och arbetskamrat. Vana att arbeta mot en uppsatt deadline. Väldigt god Svenska & god Engelska i tal och skrift. Ansökan Du är välkommen att söka tjänsten via länken "Skicka ansökan".  
Arbetsgivare
Jobbakuten Väst AB
Hemsida: http://www.jobbakuten.se
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Industrielektriker

Arbetsgivare / Ort: Ls Jobbet AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-10-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vi på Erasteel söker nu Industrielektriker till teamet. Var med och utvecklas med oss!

Om dig

Vi söker dig som har en el-teknisk gymnasieutbildning med inriktning automation, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper genom annan likvärdig utbildning eller arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har en bred tekniskt kunskap när det kommer till industriella anläggningar samt att du har goda kunskaper i svenska och engelska.

Då du ingår i ett team som ansvarar för reparationer och underhåll av produktionsmaskiner och kringutrustning ser vi gärna att du är social och trivs med att arbeta i både grupp och individuellt. Du ser problemlösning som en utmaning och brinner för teknik. Du bör även vara flexibel samt ha ett sinne för ordning och reda.

Om arbetsuppgifterna

I arbetsuppgifterna ingår bland annat förebyggande och avhjälpande underhåll på produktionsmaskiner. De arbetsområden som finns är industriella styrsystem, elektriska anläggningar och elkraft. Du kommer utöver ovanstående också att delta vid ombyggnader och nyanskaffning av utrustning.

Vi erbjuder en möjlighet till ett stimulerande arbete i ett globalt företag. Med utgångspunkt från våra grundläggande värderingar vill vi premiera teamwork, uppmärksamma varje medarbetare och uppmuntra att våra medarbetare delar med sig av sin kunskap till varandra.

Annat viktigt att veta

Tjänsten är heltid, tillsvidare.

Arbetstiden är dagtid, skift och beredskap förekommer.

Har du frågor vänligen kontakta Tobias Johansson på 029-354423 eller [email protected]

Rekryteringen sker löpande så välkommen med din ansökan redan nu!

Krav

  • El-teknisk gymnasieutbildning alternativt en annan likvärdig utbildning eller arbetslivserfarenhet.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska.

Meriterande

  • Erfarenhet/kunskap från industri och industriella anläggningar.


Arbetsgivare
Ls Jobbet AB
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Elektriker till Tarkett i Ronneby

Arbetsgivare / Ort: OnePartnerGroup Kalmar AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-10-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Industrielektriker

Om jobbet
Drivs du av av att ha ett stort ansvar och genomföra förbättringar inom produktion? Är du en erfaren Industrielektriker som söker nya utmaningar och vill bli en del av ett innovativt team för en ledande organisation i branschen? Då kan tjänsten som Industrielektriker på Tarkett AB i Ronneby vara något för dig. 

Om oss
Tarkett har tillverkat golv i Sverige sedan 1886 och marknadsför idag golv och vägg för hemmiljö såväl som hela funktionslösningar för offentlig miljö. Tarkett erbjuder ett rikt utbud av trägolv, plastgolv, laminatgolv, linoleum, textilgolv samt våtrumsgolv och vägg. Med sina ca 13 000 anställda är Tarkett en av de största golvtillverkarna i världen. 2019 omsatte företaget 2,8 mrd Euro. Ronneby är koncernens största produktionsenhet för homogena plastgolv för offentlig miljö. Vi arbetar enligt WCM, World Class Manufacturing, vilket är en metodik inom Lean Production som fokuserar på hur vi ska utveckla vår tillverkning till att nå världsklass. 

Läs mer på: www.tarkett.se

Nu förstärker vi vår organisation med två Industrielektriker.

Om tjänsten
I din roll som Industrielektriker arbetar du både självständigt men också tillsammans i ett team som följer en processlinje med övriga Elektriker, Mekaniker och Tekniker på underhållsavdelningen. I rollen arbetar du med förebyggande, avhjälpande samt återställande underhåll av fastigheter och maskinparken. Maskinerna är egenutvecklade och det finns både gamla och nya automatiserade maskiner. Eftersom underhållsystemen är datoriserade ingår det administrativa arbetsuppgifter. 

Vi söker två Industrielektriker varav en med med arbete förlagt dagtid 7-16 och en som kommer arbeta 5-skift. Beredskap kan förekomma i tjänsten.

Din profil
För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du har en el-teknisk grundutbildning, B-körkort, goda datakunskaper samt flytande kunskaper i svenska både muntligt och skriftligt. Vi ser gärna att du har 2-3 år erfarenhet som Industrielektriker inom processindustrin, har arbetat med felsökning samt kunskaper i styrsystem och robotteknik. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av programmering i PLC, felsökning i EI/PLC samt har arbetat i SAP och med WCM. 

Som person ser vi att du har en positiv inställning och lätt att samarbeta och kommunicera med dina kollegor. Du är självgående och analytisk och vill alltid utföra ditt arbete med en god kvalité. Du trivs med att strukturera och prioritera i ditt arbete samtidigt som du är en problemlösare med ett högt säkerhetstänk. Din tekniska förståelse är viktig och du förstår hur små detaljer påverkar helheten.

Ansökan
Tarkett har i denna rekrytering valt att samarbeta med OnePartnerGroup. Vänligen skicka in din ansökan senast  24 Oktober  2021 via www.onepartnergroup.se. Vi hanterar ansökningarna löpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag. För ytterligare frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Angelica Persson 0708-15 02 61. 

Välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare
OnePartnerGroup Kalmar AB
Hemsida: www.tarkett.com
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.