På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Industrielektriker
Spela filmen

Industrielektriker

Det finns många olika inriktningar för dig som vill bli elektriker, industrielektriker är en av dem. Många företag behöver industrielektriker som underhåller och sköter företagens maskinparker.

Industrielektrikern installerar och monterar elektrisk utrustning och kontrollerar, underhåller och reparerar el- och automatikutrustningar. Du arbetar med både hög- och lågspänning och kan antingen vara anställd i ett industriföretag eller i ett installationsföretag och utföra uppdrag på olika industrier.

Utbildning

Du utbildas till elektriker på El- och energiprogrammet inom gymnasieskolan, inriktning elteknik. Efter den grundläggande utbildningen i gymnasieskolan gör du oftast en lärlingstid som är ca 1 år. Då har du en anställning som lärling vid ett elföretag.

Efter godkänd utbildning och avslutad lärlingstid utfärdar Elbranschens centrala yrkesnämnd ett certifikat som visar att du har fullgjort sin utbildning.

Utbildningar med inriktning mot elinstallationsområdet finns även inom Yrkeshögskolan.

Visste du att...?

... ordet industri kommer från latinets industria och kan översättas till svenska ungefär som "flit" eller "sysselsättning". I dagens betydelsen menas det med "Industriell tillverkning", att produkter framställs i en stor skala genom att råvaror förädlas, oftast på fabriker.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

Industrielektriker rekryteras (tillsvidareanställning)

Arbetsgivare / Ort: Industri Support Värmland AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 August (1 månad 23 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-03
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Industrielektriker

Om jobbet
Om företaget Vill du ingå i ett väl sammansvetsat underhållsteam där man strävar mot gemensamma mål? Då kanske det här är jobbet för dig! ZamPart är största företaget i en koncern med mekaniska verkstäder för kvalificerad bearbetning och har funnits i Karlstad sedan 1994. Företaget är dels känt för sin höga kvalitet och leveranssäkerhet till världsledande företag, dels för sin viktiga arbetsgivarroll på orten med många utvecklingsmöjligheter. Nu har du möjlighet till ett fast jobb som industrielektriker. Läs gärna mer på www.rzg.se/bolag/rz-zampart-ab/ Dina arbetsuppgifter Du kommer att som en av två elektriker ingå i ett underhållsteam om fem personer som arbetar med det gemensamma målet att hålla maskinparken och produktionen igång. Dina arbetsuppgifter inom felsökning, analys och åtgärder av el och automation är stimulerande och varierande. Du planerar och genomför förebyggande och akut underhåll samt deltar i förbättringsprojekt, såsom ombyggnader i fabriken och maskinuppdateringar. Du jobbar mestadels med CNC-maskiner (svarvar och fleropar) och pressar, men även övrig produktionsutrustning som tvättar, pumpar, transportbanor mm. Det här är ett serviceyrke där du tillsammans med arbetslaget löser problemen, vilket i praktiken innebär tätt samarbete med underhållsmekaniker och produktionspersonal. Rollen ger dig möjlighet att påverka, utvecklas och ta ansvar. Din profil Till den här tjänsten söker vi dig som har gått el-programmet på gymnasiet eller har motsvarande kompetens (allmän behörighet) samt några års erfarenhet av praktiskt el-underhåll. Personligheten är viktig och vi söker en serviceminded, prestigelös och flexibel lagspelare som känner sig bekväm i kontakten med andra medarbetare. Meriterande med truck- och/eller traverskort samt kunskaper inom installation, styr- och reglersystem (PLC) och erfarenhet av CNC-maskiner. Förutom att du är noggrann, analytisk och säkerhetsmedveten är det även en fördel att du tycker om en varierad arbetsdag. Om Industrisupport Industrisupport startades 1999 och är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag som idag har verksamhet och kontor på flera orter. Vi arbetar med åtskilliga yrkeskategorier både på kollektiv- och tjänstemannasidan. Det här är en direktrekrytering, vilket innebär att du anställs direkt av kundföretaget, men att Industrisupport sköter rekryteringen. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till någon av våra rekryterare enligt nedan. Urval sker löpande, så vänta inte med din ansökan. Välkommen att söka jobbet!
Arbetsgivare
Industri Support Värmland AB
Hemsida: http://www.industrisupport.com/
Ansökan
Ansök senast 31 August (1 månad 23 dagar kvar)

Ansök här

Industrielektriker

Arbetsgivare / Ort: Erasteel Kloster AB / Långshyttan
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 30 October (3 månader 22 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-10
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Industrielektriker

Språk
Krav
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

Vi söker dig som har en el-teknisk gymnasieutbildning med inriktning automation, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper genom annan likvärdig utbildning eller arbetslivserfarenhet. Du har ett brett tekniskt kunnande om industriella anläggningar samt goda kunskaper i svenska och engelska,

Då du ingår i ett team som ansvarar för reparationer och underhåll av produktionsmaskiner och kringutrustning ser vi gärna att du är social och trivs med att arbeta i både grupp och individuellt. Du ser problemlösning som en utmaning och brinner för teknik. Du bör även vara flexibel samt ha ett sinne för ordning och reda.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår bland annat förebyggande och avhjälpande underhåll på produktionsmaskiner. Arbetsområden är industriella styrsystem, elektriska anläggningar och elkraft. Du kommer utöver ovanstående också att delta vid ombyggnader och nyanskaffning av utrustning.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder en möjlighet till ett stimulerande arbete i ett globalt företag. Med utgångspunkt från våra grundläggande värderingar vill vi premiera teamwork, uppmärksamma varje medarbetare och uppmuntra att våra medarbetare delar med sig av sin kunskap till varandra.


Krav

 • Gymnasiekompetens med inriktning mot el/automation och/eller motsvarande dokumenterade kunskaper genom arbetslivserfarenhet
 • God svenska (tal och skrift)
 • God engelska (tal och skrift)

Meriterande

 • Industriell el och automationsutrustning
 • Programmerbara styrsystem t.ex. ABB, Mitsubishi, Siemens
 • Elkraft
 • Hydraulik och pneumatik


Tjänsten är för närvarande dagtid men kan övergå i skiftgång.

Tillträde enligt överenskommelse

För mer information om tjänsten kontakta Mikael Holmberg

För information om rekryteringsprocessen kontakta Stian Pharo

Arbetsgivare
Erasteel Kloster AB
Hyttgatan 1
77672 Långshyttan

Underhållselektriker

Arbetsgivare / Ort: Ikett Personalpartner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 26 July (18 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-12
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Industrielektriker

Om jobbet
Om tjänsten Vi söker nu industrielektriker till en av våra kunder i Falkenberg. Arbetsmoment som skall utföras: Underhållsarbete och el inom industrin. förebyggande och avhjälpande underhållsåtgärder på produktionsutrustning. Arbetet sker även ute hos företagets kunder. Arbetstid: dagtid Start: Januari Din profil Som person vill vi att du är ansvarstagande, målinriktad, flexibel, positiv, ordningsam och har en god samarbetsförmåga eftersom arbetet sker ute på våra kundföretag. Vi arbetar löpande med inkomna ansökningar och kontaktar endast de som motsvarar ansökningskraven. Krav: Körkort B, tidigare erfarenhet av underhållsjobb, el inom indutri. Välkommen med din ansökan idag! Om Ikett Personalpartner AB Ikett Personalpartner AB är ett auktoriserat bemanningsföretag som arbetar med bemanning och rekrytering av kvalificerad kollektivpersonal och tjänstemän. Främst inom yrkesområdena industri, el, bygg och administration. Ikett är medlem i Almega Kompetensföretagen och har kollektivavtal med LO, Unionen och Akademikerförbunden. Ikett är certifierat enligt ISO 9001. Målet med vårt arbete är nöjda kunder och skickliga medarbetare som trivs. Detta vill vi uppnå genom kvalitet, kompetens och effektivitet. För mer information och nyheter, följ oss gärna på: Facebook: www.facebook.com/ikettpersonalpartner LinkedIn: www.linkedin.com/company/ikett-personalpartner-ab-as
Arbetsgivare
Ikett Personalpartner AB
Hemsida: http://www.ikett.com/
Ansökan
Ansök senast 26 July (18 dagar kvar)

Ansök här

Industrielektriker

Arbetsgivare / Ort: Ikett Personalpartner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 19 July (11 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-15
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Industrielektriker

Om jobbet
Om tjänsten Ikett söker just nu en industrielektriker till en av våra kunder utanför Helsingborg. Arbetet sker i en modern verkstad där maskinerna har mycket automation. Där finns processmaskiner och packningslinjer och arbetet med dem innebär felsökning, reparationer, PLC och förebyggande underhåll samt nyinstallation. Det akuta underhållet i en produktion kan uppstå tvärt och när man minst anar det, då gäller det att vara flexibel och i rollen kan man ofta få göra omprioriteringar. Arbetstiderna är till en början dagtid med kvällsberedskap. På sikt kan arbetstiderna förändras och bli rullande 3 skift med dag, kväll och natt. Din profil Vi ser gärna att du Är behörig elektriker med ECY. Har några års erfarenhet som industrielektriker. Har mekaniska kunskaper och intresse. Kunskap i PLC och god datorvana. Prioriteringsförmåga, flexibilitet samt servicetänk. Körkort och tillgång till bil. Svenska och engelska. Merit är om du har jobbat med LEAN och deltagit i projektarbete. Som person vill vi att du är ansvarstagande, målinriktad, flexibel, positiv, ordningsam och har en god samarbetsförmåga eftersom arbetet sker ute hos våra kunder. Vi arbetar löpande med inkomna ansökningar och kontaktar endast de som motsvarar ansökningskraven. Välkommen med din ansökan idag! Om Ikett Personalpartner AB Ikett Personalpartner AB är ett auktoriserat bemanningsföretag som arbetar med uthyrning och rekrytering av kvalificerad kollektivpersonal och tjänstemän. Främst inom yrkesområdena industri, el, bygg och administration. Som konsult hos Ikett har du möjligheten att söka lokala arbeten och researbeten i Sverige samt Norge. Vi arbetar kontinuerligt för att du och kunden ska trivas så bra som möjligt med varandra och för att era önskemål ska tillgodoses. Ikett är medlem i Almega Kompetensföretagen och har kollektivavtal med LO, Unionen och Akademikerförbunden. Ikett är certifierat enligt ISO 9001. Målet med vårt arbete är nöjda kunder och skickliga medarbetare som trivs. Detta vill vi uppnå genom kvalitet, kompetens och effektivitet. För mer information och nyheter, följ oss gärna på: Facebook: www.facebook.com/ikettpersonalpartner LinkedIn: www.linkedin.com/company/ikett-personalpartner-ab-as
Arbetsgivare
Ikett Personalpartner AB
Hemsida: http://www.ikett.com/
Ansökan
Ansök senast 19 July (11 dagar kvar)

Ansök här
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.