Nercia Utbildning - Arbetsmarknadsutbildning

Nya mål tillsammans med oss!

Vill du ta nästa steg i din karriär? Då har du kommit rätt. Vi hjälper dig att nå dina mål. Hos oss handlar utveckling om mer än bara kompetens och resultat. Det handlar också om inspiration och framförallt goda relationer.

Våra utbildningar är utformade för att möta det behov av arbetskraft och kunskap som arbetsmarknaden efterfrågar.

Om du är arbetslös och är inskriven som arbetssökande vid Arbetsförmedlingen kan du söka en yrkesutbildning hos oss på Nercia. Ta kontakt med Arbetsförmedlingen och föreslå vilken utbildning du vill gå.

Har du frågor eller fundering kring någon av våra utbildningar – kontakta oss!

Visa mer
Visa mindre

Privata utbildningar hos Nercia Utbildning - Arbetsmarknadsutbildning

Automationselektriker

Som automationselektriker arbetar du med att installera och underhålla automatiskt styrda anläggningar där industrirobotar kan förekomma. Arbetet är både praktiskt och tekniskt inriktat. I slutet av utbildningen får du möjlighet att praktisera dina nyvunna kunskaper på ett företag i regionen. Förutom att det breddar dina kunskaper ytterligare, ökar det också dina chanser till en anställning.

Distributionselektriker

Som distributionselektriker arbetar du med lokalnät, låg- och högspänning 0,4-20kV, det så kallade distributionsnäten i städer och på landsbygd. Arbetet passar dig som tycker om att arbeta utomhus, självständig och med varierande arbetsuppgifter. Utbildningen är kort och perfekt för dig som vill snabbt ut i yrkeslivet i en bransch med stora möjligheter. I slutet av utbildningen får du möjlighet att praktisera dina nyvunna kunskaper på ett företag i regionen. Förutom att det breddar dina kunskaper ytterligare, ökar det också dina chanser till en anställning.

Fastighetsskötare

Att arbeta som fastighetsskötare är ett minst sagt varierande yrke och arbetsuppgifterna varierar mellan olika företag. Vanliga arbetsuppgifter är trappstädning, sköta om grönytor, klippa gräs, häckar och träd. På vintern är snöröjning och sandning vanliga arbetsuppgifter. I det här jobbet är det viktigt att trivas med fysiskt utomhusarbete i alla väder. I jobbet ingår också att använda maskiner av olika slag och kunna utföra enklare elinstallationer och VVS-arbeten. Under utbildningen får du möjlighet att praktisera dina nyvunna kunskaper på ett företag i regionen. Förutom att det breddar dina kunskaper ytterligare, ökar det också dina chanser till en anställning.

Fastighetstekniker

En fastighetstekniker ser till att alla system fungerar, både utifrån fastighetsägarens krav och hyresgästernas förväntningar. En stor del av arbetet innebär att energieffektivisera och driftoptimera befintliga anläggningar och system inom exempelvis värme och ventilation. Som fastighetstekniker ansvarar för drift, skötsel och underhåll av fastigheters tekniska system. Att vara serviceinriktad och en god problemlösare är viktiga egenskaper, liksom kompetens inom exempelvis styr- och reglerteknik. Under utbildningen får du möjlighet att praktisera dina nyvunna kunskaper på ett företag i regionen. Förutom att det breddar dina kunskaper ytterligare, ökar det också dina chanser till en anställning.

Fastighetsvärd

I fastighetsvärdens ansvar ligger också att ha goda kontakter med entreprenörer, leverantörer och företagets ekonomiska och tekniska förvaltning. Att vara serviceinriktad och en god problemlösare är viktiga förmågor för en fastighetsvärd, eftersom de har kontakt med hyresgäster när det gäller allt från att lämna ut nycklar till att hantera felanmälningar och klagomål. Under utbildningen får du möjlighet att praktisera dina nyvunna kunskaper på ett företag i regionen. Förutom att det breddar dina kunskaper ytterligare, ökar det också dina chanser till en anställning.

Industrielektriker

Som industrielektriker arbetar du med underhåll och reparationer, el- och automatikutrustningar samt installerar ny utrustning. Du arbetar även med underhåll och felsökning av avancerad utrustning som styr olika processer inom industrin. Utbildningen till industrielektriker sker enligt branschrekommendation från Installatörsföretagen. I slutet av utbildningen får du möjlighet att praktisera dina nyvunna kunskaper på ett företag i regionen. Förutom att det breddar dina kunskaper ytterligare, ökar det också dina chanser till en anställning.

Installationselektriker

Som installationselektriker arbetar du med felsökning och reparationer på elektriska anläggningar och kompletterande installationer till exempel uppsättning av elcentraler, kabeldragning och att montera strömbrytare och vägguttag. I slutet av utbildningen får du möjlighet att praktisera dina nyvunna kunskaper på ett företag i regionen. Förutom att det breddar dina kunskaper ytterligare, ökar det också dina chanser till en anställning.

Larm- och säkerhetstekniker

En larm- och säkerhetstekniker installerar brandlarm, inbrottslarm, CCTV (kameraövervakning), passersystem och annan säkerhetsutrustning. Man är ofta anställd av ett elinstallationsföretag, elteknikföretag eller larm- och säkerhetsföretag. Du sköter även service och reparation av larmsystem och säkerhetsanläggningar. I slutet av utbildningen får du möjlighet att praktisera dina nyvunna kunskaper på ett företag i regionen. Förutom att det breddar dina kunskaper ytterligare, ökar det också dina chanser till en anställning.

Solcellsmontör

Efterfrågan på utbildade solcellsmontörer förväntas öka kraftigt under de kommande åren. Som solcellsmontör behöver man vara både teoretisk- och praktiskt lagd samt inneha ett tekniskt intresse, ett intresse för eller erfarenhet av miljö, hållbarhet och omställning är meriterande. Solcellspaneler kan monteras på enskilda tak och fasader men även på mark och vid större anläggningar och sker till största del utomhus. Solcellsbranschen är under ständig utveckling med nya tekniska lösningar. Under utbildningen får du möjlighet att praktisera dina nyvunna kunskaper på ett företag i regionen. Förutom att det breddar dina kunskaper ytterligare, ökar det också dina chanser till en anställning.
Gör intresseanmälan

Kontakta Nercia Utbildning - Arbetsmarknadsutbildning

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad eller har frågor till Nercia Utbildning - Arbetsmarknadsutbildning. Nercia Utbildning - Arbetsmarknadsutbildning hör av sig inom kort!