På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Solcellsmontör

Solcellsmontör

Framtidens byggnader bör helst vara självförsörjande på energi och samtidigt vara miljöanpassade. Solcellstekniker, eller solcellsprojektör som yrket också kallas, är benämningen på en person som arbetar med projektering eller montering av en solcellsanläggning. 

Yrkesnamnen kan variera, du kan till exempel arbeta som ingenjör inom VVS och energi med 3D CAD, BIM och solenergikompetens. En solcellsmontör behöver ha breda praktiska och teoretiska kunskaper inom energiområdet, samt mycket god teknisk allmänbildning och datorvana. All tidigare utbildning och erfarenhet från energi- eller VVS- branschen är en stor fördel om du ska utbilda dig till solcellsmontör, solcellstekniker eller solcellsprojektör. 

Som ingenjör inom VVS och energi med 3D CAD, BIM och solenergikompetens ingår det i arbetsuppgifterna att projektera solvärmesystem och hjälpa el- och takkonstruktörer att projektera solcellssystem. Du utformar ritningar och tekniska underlag för VVS-system och hjälper till att konstruera dessa med hjälp av de senaste inom 3D CAD-teknik.

Förutom att arbeta med konstruktion av VVS-system, klimatanalyser, energistrategier, utredningar, besiktningar, miljöklassning av byggnader, teknisk fastighetsförvaltning och energieffektivisering, har du också spetskompetens inom solenergi.

Utbildning

Relevanta utbildningar finns inom yrkeshögskolan.

Bra förberedande utbildning finns på flera av gymnasieskolans program, i första hand på Teknikprogrammet, El- och energiprogrammet och VVS- och fastighetsprogrammet.

Framtidsutsikter

Det råder stor brist på utbildad personal som kan planera för effektiv värme, ventilation och sanitet (VVS) i nya fastigheter och arbetsgivarna har problem att hitta nya medarbetare som har rätt kompetens.

Med kunskaper i energieffektiv VVS-projektering kommer du att vara högt efterfrågad pga att företagen har behov av att anställa mångdubbelt fler med denna kompetens än vad som utbildas i Sverige.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

45 Lediga jobb

Elektronikmontör för långsiktigt uppdrag

Arbetsgivare / Ort: OnePartnerGroup Väst AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Elektronikmontör

Om jobbet

Är du fingerfärdig och noggrann med känsla för detaljer? Har du tidigare arbetat med elektronikmontering eller har du ett stort intresse för elektronik? Vi söker nu Elektronikmontörer för kommande uppdrag hos ett familjärt företag utanför Göteborg!

Dina arbetsuppgifter
Som montör ute hos vår kund kommer du arbeta med montering av elektronikkomponenter. Arbetet sker stegvis, innebär finmekaniska moment och slutförs genom sluttest/felsökning. Arbetet sker vid egen arbetsstation i en kontorsliknande industrimiljö. Kunden erbjuder en trivsam arbetsmiljö och bjuder bland annat på frukost varje vecka.

Vi tror att du som söker har tidigare erfarenhet av montering av finkomponenter, gärna utefter ritning.  Du har ett högt säkerhetstänk och är ytterst kvalitetsmedveten. Du trivs med att arbeta i ett företag som har ordning och struktur. 

Meriterande
- Gymnasieutbildning, gärna med inriktning El/Teknik eller mekanik

- Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift 

- Certifiering inom lödning 

Villkor
Start: Omgående

Ort:Göteborg

Arbetstider:Skiftarbete dag och kvällstid

Omfattning:Heltid

Din profil
Det är av allra högsta vikt att du är kvalitetsmedveten och noggrann i ditt arbete eftersom du arbetar med väldigt små komponenter. Vi söker därmed dig som har en god komponentkännedom, bra tempo och fingermotorik. Som person är det viktigt att du är noggrann och ambitiös för att möta företagets kvalitetsnivå. Vi tror att du kanske har arbetat med ytmontering tidigare, men vi lägger stor vikt vid din personlighet och arbetsmoral. Det är en rolig och utmanande tjänst för dig som har ett stort teknikintresse och är nyfiken på att lära dig nya saker. Som person är du lugn, sansad och trivs med att jobba både självständigt och i grupp. Du bör kunna arbeta både dagtid men även kvällstid. 

Ansökan
Känner du att denna tjänst är något som passar dig, sök direkt, urval sker löpande!

Arbetsgivare
OnePartnerGroup Väst AB
Hemsida: https://www.onepartnergroup.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Elektronik Operatör, Traineer inom Medtech

Arbetsgivare / Ort: Randstad AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast och rörlig lön
Ansök senast 13 maj (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-04-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Arbetsbeskrivning

Drivs du av att arbeta i en produktionsledande roll där du tar stort ansvar och har ett kvalitetstänk i fokus? Är du dessutom en engagerad person med erfarenhet av elektronikmontering från medtechbranschen? Då har vi ett intressant uppdrag för dig hos vår kund Senzime i Uppsala som står inför en spännande fas!

Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar hos Randstad som hos andra arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort. Utöver det erbjuds du även en mängd karriärmöjligheter, får möta olika företagskulturer och erfarenhet från olika branscher vilket gör att du utvecklar din kompetens och får ett välfyllt CV. Tjänsten kan innebära många kontakter och då är det är viktigt med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Som person ser vi att du är drivande och van att arbeta självständigt. Söker du en arbetsgivare som erbjuder varierande uppdrag och nya kontaktnät kommer du att trivas hos oss.

Ansvarsområden

Vi söker dig med tidigare erfarenhet som elektronik operatör inom medicinteknik, du trivs i miljön där du får vara med och påverka och bygga upp en produktion från början. Som person är du noggrann och van att kommunicera/dokumentera på både svenska och engelska. Du kommer att vara med i en techtransfer fas, där produktion kommer att flyttas till Uppsala och du kommer att vara med och delta i projektet under uppbyggnadsfasen. Arbetet kommer att ske i en ny produktionsmiljö i form av ESD tillverkning inom medicinteknik enligt ISO 13485 och innefattar allt från godsmottagning, produktion till utskeppningar av produkter. Arbetsuppgifterna kommer att vara varierande några exempel är bland annat enklare dokumentations uppdateringar, montering, lödning, programmering, testning av produkter och protyper och delta i verifiering och validering. Utbildningsansvar för nya operatörer och ha god vana att arbeta i ett kvalitetsledningssystem.

 •  Montering och testning av produkter
 •  Lödning
 •  Programmering av mjukvara i produkter
 •  Tillverkning inom medicinteknik enligt ISO 13485
 •  Kvalitetssäkring
 •  Dokumentation 
 •  Handleda och utbilda
 •  Paketering av slutprodukt
 •  Hantering och applicering av kvalitetsledningssystem
 •  Internationellt samarbete

Arbetstider

Heltid, dagtid med start i juni 6 månader med stora möjligheter till anställning hos kund.

Kvalifikationer

Du som söker har avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande och flerårig erfarenhet av elektronikmontering, fördelaktig inom medicinteknik. Vi ser gärna att du tidigare har att arbetat enligt ISO 13485 samt har lödningscertifikat. Du talar och skriver både svenska och engelska och har god datorvana.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Därför ser vi att du har ett stort engagemang för det du tar dig an och en god förmåga att effektivt driva arbetet framåt. Du lär dig snabbt nya saker, har lätt för att samarbeta och är bra på att planera och organisera. Du är noggrann och det är av stor vikt för dig att alltid leverera ett resultat med hög kvalité i rätt tid. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. 

Erfarenhet

Minst 3 års erfarenhet av liknande arbete.

Ansökan

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Hanna Kaponen | Konsultchef | [email protected]

Om företaget

Senzime’s Vision is a world without anesthesia related complications. Senzime develops and markets systems, to follow patients’ nervous systems and electrical impulses – before, during and after surgery. The company's solution is called TetraGraph, a medical technology system that digitally and continuously measures the degree of neuromuscular blockade in the patient. The goal is improved clinical precision and simplified management in healthcare.
We are a passionate and growing team who values vision and impact. If you crave an opportunity to meaningfully improve the lives of patients, come join the charge!
https://www.senzime.com
Arbetsgivare
Randstad AB
Ansökan
Ansök senast 13 maj (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Montör/kontrollant Elektronik

Arbetsgivare / Ort: SAAB AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 13 maj (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-04-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Elektronikmontör

Om jobbet
Saab är ett försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare globalt och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. På Saab Avionics blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats. I affärsområdet där Saab Avionics ingår, Industrial Products & Services (IPS) ingår även affärsenheterna Aerostructures, Combitech och Vricon, samt Ventures portfölj av hel- och delägda företag. IPS fungerar som en holdingorganisation där varje verksamhet utvecklar och arbetar med strategier för lönsam tillväxt efter förutsättningarna på respektive marknad. En stor del av affärerna sker på en så kallad business-to-business-marknad. Affärsområdet har cirka 2400 medarbetare och omsätter ungefär 4 miljarder SEK. Vår produktionsenhet Hydraulic and EMA Production ansvarar bl.a. för tillverkning av elmotorer, elektriska aktuatorer, styrsystem till Gripen samt andra tekniska lösningar inom flygindustrin. Vi söker nu en ersättare för en medarbetare som tyvärr valt att lämna oss. Din roll Du kommer bli en del av en engagerad arbetsgrupp om ca 3-4 personer med mångsidiga arbetsuppgifter som ställer krav på ansvar, noggrannhet och förmåga att prioritera. Som montör/kontrollant kommer du ha stor variation i dina arbetsuppgifter. I arbetet ingår montering, inställning och kontrollarbeten. Att utföra leveransprov i våra testbänkar tillhör också en del av arbetsuppgifterna. Då vi är en flexibel organisation kan arbetsuppgifterna även innebära att montera/kontrollera övriga produkter på andra avdelningar inom vår produktion. Arbetstiden är förlagd på dagtid, men skiftgång kan förekomma. Din profil Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och har ett stort tekniskt intresse. Du är en person med engagemang och med god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har utbildning från tekniskt gymnasium och har minst ett års erfarenhet inom produktion. Du har grundläggande datorkunskaper i Windowsmiljö, engelska och goda kunskaper i ritnings- och instruktionsläsning. Kunskaper inom elektromekanik är en fördel men inget krav. Känner du att detta skulle passa dig så ansök, kanske är det du som är vår näste medarbetare! Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
SAAB AB
Ansökan
Ansök senast 13 maj (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Elektronikmontör till expanderande företag

Arbetsgivare / Ort: Bravura Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 14 maj (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Elektronikmontör

Om jobbet
Om Bravura: Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas! Om tjänsten: Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos W5 Solutions. Om företaget: W5 Solutions är en sammanslagning av tre företag inom försvars- och samhällssäkerhetssektorn och finns fördelade på tre siter, där Solna och Älmhult är produktionsenheter och Nacka är sälj- och huvudkontor. W5 Solutions levererar högteknologiska system och lösningar till svenska och internationella myndigheter och företag inom försvar- och samhällssäkerhet. De är experter inom utbildning och simulering, uppdragssystem, kommunikation och strömförsörjning samt reparation och underhåll. W5 Solutions ser sina medarbetare som sin främsta tillgång och lägger stor vikt vid gemenskap inom företaget. Som arbetsgivare har de en ambition om att medarbetare ska kunna växa och utvecklas inom företaget. Arbetsuppgifter: I rollen som elektronikmontör tillhör du produktionsenheten i ett team omkring 10 personer. Arbetet fördelas mellan dig och ditt team där även operativa arbetsledare ingår. Inom produktionsenheten arbetar ni tillsammans med olika projekt och artiklar. Arbetet innebär klassiskt elektronikmontage, som kan innefatta exempelvis lödning, krimpning, kablagetillverkning och mekanisk montering. Arbetet har generellt korta serier och är därmed relativt omväxlande. Inom produktionsenheten på W5 Solutions finns ett högt förtroende för de anställda, med frihet under ansvar. Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper: • Cirka 5 års arbetslivserfarenhet av liknande arbete, exempelvis i roll som elektronikmontör • Ett stort tekniskt intresse • Certifikat inom lödning • Meriterande med kunskaper om IPC620 För att trivas i rollen är du initiativtagande och framåt med ett kritiskt tänkande inför ditt arbete. Du är en lagspelare med ett flexibelt arbetssätt där du har lätt för att ställa om när situationen kräver det. Avslutningsvis är du noggrann och värderar att genomföra ditt arbete med god kvalité. Övrig information: Start: Omgående Plats: Stockholm, Solna Lön: Enligt överenskommelse, kollektivavtal finns Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar. Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, [email protected] eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller. Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan! Sökord: elektronikmontör, lödning, elektronik, kablage, montage, montör, elektroniska komponenter, teknik, el, IPC620, Stockholm, heltid
Arbetsgivare
Bravura Sverige AB
Hemsida: www.bravura.se
Ansökan
Ansök senast 14 maj (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Montör inom finteknik

Arbetsgivare / Ort: Framtiden i Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 14 maj (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Är du en montör med några års erfarenhet inom elektronik alt. mekanik?

Jag har ett spännande uppdrag till dig i Täby!


Dina arbetsuppgifter

Som montör kommer du att arbeta med kablar och montera elektronik i mindre rack. Den större delen av arbetet kommer att vara montering av finteknik.

Du kommer att montera elektronikkomponenter och följa designteckningar och behöver därför kunna förstå det elektriska flödesschemat.


Om företaget

Företaget utvecklar, tillverkar och marknadsför laserbaserade mönsterritare. De sitter i fräscha lokaler i norra Stockholm.

Mer information om företaget kommer lämnas vid eventuell intervju.


Din profil

För att lyckas och trivas i tjänsten ser vi att du:

• Förstår kretsscheman och kan montera enligt ritningar och instruktioner

• Har lite IT kunskaper inom Word/Excel

• Behärskar svenska och engelska i tal och skrift

Som person är du en problemlösare som gillar att samarbeta. Du är effektiv och drivs av att göra fina jobb.


Villkor

Ort: Täby

Omfattning: Heltid

Om oss

Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.

Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera unga talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

För denna tjänst kommer du vara anställd av oss på Framtiden och arbeta som konsult hos ett av våra kundföretag.


Välkommen med din ansökan!


Arbetsgivare
Framtiden i Sverige AB
Ansökan
Ansök senast 14 maj (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.