På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Isolerare
Spela filmen

Isolerare

Isolering behövs bland annat för att spara energi, minska bullernivåer och skydda mot brand och olyckor.

Isolerare arbetar inom VVS (värme, ventilation och sanitet) med att isolera och bekläda rör, ventilationskanaler, värmepannor och cisterner mm för att höja säkerheten och minska energiförluster och buller.

Isoleringsplåtslagaren är specialistutbildad för arbeten inom pappers- och petrokemisk industri enligt standardiserade regler för yrket. De isolerar och bereder materialet, klär in rör, pannor, rökgaskanaler och fogar cisterntak med mera. Oftast kläs isoleringen med ett hölje av plåt som skydd. Höljet ska inte bara täcka isoleringen utan ska också vara snyggt och funktionellt.

För att kunna forma plåten på rätt sätt måste man ha kunskaper i plåtutbredning och geometri. Det innebär att man måste kunna överföra en tredimensionell detalj till en plan bild och därefter klippa till plåten och ge den sin slutgiltiga form.

Isolera måste man göra av säkerhetsskäl på grund av brandrisk, mycket heta kanaler och rör. Ledningar och rör som transporterar brand- och explosionsfarligt innehåll isoleras för att minska olycksrisken. Isolering görs också av hygienskäl, för att exempelvis förebygga den vattenburna sjukdomen legionella. Isoleringen är även mycket viktig för att minska kondens och energiförluster.

Isoleringsmontörer jobbar ibland ensamma och ibland i arbetslag. Jobbet behöver ofta utföras i trånga utrymmen i obekväma arbetsställningar. Arbetsmiljön kan vara både bullrig och dammig.

Utbildning

Utbildning finns på gymnasieskolans VVS- och fastighetsprogrammet

Passande utbildning kan också finnas inom komvux eller yrkeshögskolan.

Personliga egenskaper

Det är ett hantverk som kräver både kunskap och kreativitet.

Arbetsplats

VVS-isoleraren isolerar rör för värme, kyla och ventilationskanaler vid nybyggnation och ombyggnation av hus. Arbetet utförs i alla typer av fastigheter där människor vistas, exempelvis bostäder och arbetsplatser. VVS-isoleraren jobbar ofta på en byggarbetsplats tillsammans med andra yrkesgrupper, bland annat VVS-montörer. VVS-isoleraren arbetar med sten- eller glasullsisolering, cellgummi och med skyddshöljen av plast.

Visa mer
Visa mindre

8 Lediga jobb

Isoleringsmontör

Arbetsgivare / Ort: Agillo AB / Västra Frölunda
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
  • Svenska
  • Engelska

Om jobbet

Vill du lära dig ett nytt jobb eller har du kanske redan erfarenhet av att arbeta med Teknisk Isolering? Vi söker nu engagerade och duktiga medarbetare till ett företag som är specialiserade inom ventiliationsisolering, brandtätning, rörisolering och stomisolering.

Arbetet innebär stort ansvar men också frihet och utrymme för dig att växa i din yrkesroll. Då de jobbar i hela Sverige måste du vara beredd på att resa i jobbet.

Vi söker dig som inte är rädd för fysiskt tunga arbeten eller trånga utrymmen. Som ny hos företaget kommer du att få den introduktion och utbildning du behöver. Ingen tidigare erfarenhet av arbetet är nödvändig, efter avslutad lärlings-period kommer du fortsatt löpande bli uppdaterad i nya tekniker, material och arbetssätt.

Krav

  • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
  • Behärskar engelska
  • Innehar minst B-körkort

Meriterande

  • Heta arbeten
  • Fallskyddsutbildning
  • Liftkort

Det är meriterande om du har tidigare erfarenheter av byggarbeten eller liknande.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan och vill tipsa om att söka så snart som möjligt då intervjuer sker löpande. Bifoga CV och kort beskrivning av dig själv. Ange din ansökan med ”isoleringsmontör”.

Om Agillo

Agillo AB är ett auktoriserat bemanningsföretag som är särskilt inriktade på personaluthyrning och rekrytering inom arbetsområdena produktion, kontor, ekonomi, produktion, lager, bygg och anläggning.

Arbetsgivare
Agillo AB
August Barks Gata 25 B
42132 Västra Frölunda
Hemsida: http://agillo.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Isoleringsmontör

Arbetsgivare / Ort: Procella Ventilation AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 29 oktober (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Isoleringsmontör

Om jobbet

Vi söker en isoleringsmontör inom nyproduktion och/eller service med erfarenhet från branschen. Vi vill att du är serviceinriktad och tycker om kundkontakt. Du måste kunna arbeta självständigt men också vara en del i ett arbetsteam där allas insatser är viktiga. Du får gärna vara en problemlösare och vän av ny teknik samt ha erfarenhet av montage av ventilationsanläggningar. Erfarenhet av injustering och/eller OVK är meriterande.

I tjänsten ingår att läsa och förstå ritningar, skriva dagbok med ändringar och tilläggsarbeten, se möjligheter och förslå förbättringar, följa upp och återrapportera, planera det egna arbetet, upprätta och genomföra beställningar av material samt arbeta med kvalitetssystem.

Vi vill att du behärskar svenska i såväl tal som skrift.

Procella Ventilation utför alla typer av ventilation. Vi erbjuder också rådgivning, konstruktion, projektledning, installation, service samt underhåll.

Procella Ventilation är ett dotterbolag till Svensk Röranalys och koncernen omsätter i dagsläget kring 90 MSEK och har ett 80-tal anställda. Vi har kontor på Fyrverkarbacken 36 i Stockholm men hela storstockholmsområdet är vårt arbetsfält

Arbetsgivare
Procella Ventilation AB
12614 Stockholm
Hemsida: www.procellavent.se
Ansökan
Ansök senast 29 oktober (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Isolerare/chaufför sökes

Arbetsgivare / Ort: ISAB Isoleringsspecialisten AB / OSKARSHAMN
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 15 november (19 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
ISAB har sprutisolerat vindar med lösull sedan 1979. Vi har hela tiden använt oss av PAROC stenull (lösull) som vårt huvudsakliga isoleringsmaterial men erbjuder även lösull av glas (Knauf) och träfiber (Ekofiber och Termoträ) för att kunna erbjuda den optimala lösningen för alla våra kunder. Samtliga lösullsmaterial som vi erbjuder är typgodkända eller CE-märkta. De kan med fördel användas vid isolering av plana bjälklag, snedtakskonstruktioner, mellanbjälklag, golvbjälklag samt väggar. Vi arbetar med både nybyggnation och tilläggsisolering av äldre fastigheter. Våra jobb kontrolleras av SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut). Vi är certifierade enligt Behörig Lösull och är medlemmar i lösullsentreprenörerna. Vi samarbetar med PAROC, Knauf, Ekofiber och Termoträ. Vi har under våra dryga 30 år i branschen knutit många kontakter med byggare runt om i södra Sverige och levererar idag lösull åt fler än 500 återkommande kunder. Läs mer om ISAB på vår hemsida. http://www.isabisolering.se/ Vi söker nu en isolerare och chaufför i samma person. Tonvikten i arbetet ligger på isolering och i mindre utsträckning chaufför. Du kommer att arbeta med att isolera samt transportera material till de olika arbetsplatserna ute hos kund. Utbildning/Erfarenhet/Krav Minst C-kort. YKB är inte ett krav då det är egna leveranser/transporter som ingår i arbetet.
Arbetsgivare
ISAB Isoleringsspecialisten AB
Väderumsvägen 1
57225 OSKARSHAMN
Tel: 0491-10520
E-post: [email protected]
Ansökan
Ansök senast 15 november (19 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Isolering av vvs och ventilation

Arbetsgivare / Ort: RS Isolering AB / Riala
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 23 november (27 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vi behöver isolerare både för vvs och ventilation. vill att ni har någon erfarenhet av detta. Körkort är också viktigt eftersom vi har jobb både i roslagen och stockholm.

Arbetsgivare
RS Isolering AB
Sättravägen 164
76113 Riala
Ansökan
Ansök senast 23 november (27 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Montör av byggnadstekniskt brandskydd till Södertörns Brandtjänst

Arbetsgivare / Ort: Tillväxt Botkyrka AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 25 mars (4 månader 26 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Isoleringsmontör

Om jobbet
Södertörns Brandtjänst har i över 50 år arbetat för att leverera kvalitativa tjänster inom brandskydd & brandprevention. Våra uppdrag består av service & montage av befintliga fastigheter samt i nybyggnationer åt företag och fastighetsägare. Södertörns Brandtjänst växer och efterfrågan på våra tjänster ökar vilket betyder att vi söker fler kollegor. Just nu söker vi en Montör som kan arbeta både självständigt & i grupp. Du kommer bli en av 6 montörer på företaget. Vi erbjuder dig en trygg och stabil arbetsplats där din kompetens värderas högt. Självklart är du omsluten av kollektivavtal, har friskvårdsbidrag. Som Montör hos oss kommer du: - Arbeta ute på byggen runt om i Stockholmsområdet, främst nyproduktion - Arbeta med sedvanliga arbetsuppgifter för montering av byggnadstekniskt brandskydd efter ritning - Brandtätning - Brandskyddsmålning - Isolering - Utföra egenkontroller samt dokumentera ditt arbete - Arbeta i trånga utrymmen och obekväma arbetsställningar vilket kräver god flexibilitet och uthållighet OBS! En del av våra arbeten sker i fastigheter som är säkerhetsklassade. För att arbeta i dessa områden får du inte vara straffad pga vissa typer av brott. Därför är det viktigt att du är öppen med vad som kan stå i ditt register. Krav: - Några års arbetslivserfarenhet - Kan hantera ett mycket fysiskt arbete - B- Körkort - Svenska i tal & skrift Vi söker dig som: Ansvarstagande - Vi är ett litet företag som tror på frihet under ansvar och att man ska både ge & ta Noggrann & ordningsam - eftersom det är grundläggande för att kunna genomföra ett bra jobb och upprätthålla den kvalité vi önskar leverera till våra kunder Meriterande om du: - Erfarenhet från branschen eller liknande arbetsuppgifter Övrigt: Start: Omgående Arbetstider: 7 - 16 Placering: Du kommer att utgå hemifrån eller från våra lokaler i Tumba, men framförallt arbeta ute på byggen i stort sätt hela tiden. Anställningsform: Heltid tillsvidare, vi tillämpar 6 månaders provanställning Ansökan: Skicka din ansökan här! (https://jobb.tillvaxtbotkyrka.com/jobs/preview/03ca2485-4d54-40c8-8c61-e3626b94d77a) Urvalet sker löpande och dina svar på ansökningsfrågorna ligger till grund för bedömning av din ansökan.
Arbetsgivare
Tillväxt Botkyrka AB
Hemsida: http://www.tillvaxtbotkyrka.se
Ansökan
Ansök senast 25 mars (4 månader 26 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.