På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Isolerare
Spela filmen

Isolerare

Isolering behövs bland annat för att spara energi, minska bullernivåer och skydda mot brand och olyckor.

Isolerare arbetar inom VVS (värme, ventilation och sanitet) med att isolera och bekläda rör, ventilationskanaler, värmepannor och cisterner mm för att höja säkerheten och minska energiförluster och buller.

Isoleringsplåtslagaren är specialistutbildad för arbeten inom pappers- och petrokemisk industri enligt standardiserade regler för yrket. De isolerar och bereder materialet, klär in rör, pannor, rökgaskanaler och fogar cisterntak med mera. Oftast kläs isoleringen med ett hölje av plåt som skydd. Höljet ska inte bara täcka isoleringen utan ska också vara snyggt och funktionellt.

För att kunna forma plåten på rätt sätt måste man ha kunskaper i plåtutbredning och geometri. Det innebär att man måste kunna överföra en tredimensionell detalj till en plan bild och därefter klippa till plåten och ge den sin slutgiltiga form.

Isolera måste man göra av säkerhetsskäl på grund av brandrisk, mycket heta kanaler och rör. Ledningar och rör som transporterar brand- och explosionsfarligt innehåll isoleras för att minska olycksrisken. Isolering görs också av hygienskäl, för att exempelvis förebygga den vattenburna sjukdomen legionella. Isoleringen är även mycket viktig för att minska kondens och energiförluster.

Isoleringsmontörer jobbar ibland ensamma och ibland i arbetslag. Jobbet behöver ofta utföras i trånga utrymmen i obekväma arbetsställningar. Arbetsmiljön kan vara både bullrig och dammig.

Utbildning

Utbildning finns på gymnasieskolans VVS- och fastighetsprogrammet

Passande utbildning kan också finnas inom komvux eller yrkeshögskolan.

Personliga egenskaper

Det är ett hantverk som kräver både kunskap och kreativitet.

Arbetsplats

VVS-isoleraren isolerar rör för värme, kyla och ventilationskanaler vid nybyggnation och ombyggnation av hus. Arbetet utförs i alla typer av fastigheter där människor vistas, exempelvis bostäder och arbetsplatser. VVS-isoleraren jobbar ofta på en byggarbetsplats tillsammans med andra yrkesgrupper, bland annat VVS-montörer. VVS-isoleraren arbetar med sten- eller glasullsisolering, cellgummi och med skyddshöljen av plast.

Visa mer
Visa mindre

2 Lediga jobb

Yt- och isoleringsarbetare

Arbetsgivare / Ort: Uniflex Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Isoleringsmontör

Om jobbet
Jobbeskrivning I mer än 40 år har Beerenberg tillhandahållit tjänster som skyddar våra kunders värderingar - i ett brett spektrum av branscher i Norge och internationellt. Genom att anta ny teknik kommer vi att fortsätta utveckla hållbara lösningar inom olja & gas, landbaserad industri, byggande och transport. Koncernen omsätter cirka 2 miljarder norska kronor per år och har 1 200 anställda. Vårt huvudkontor ligger i Kokstad. Läs mer på Beerenberg.com. Ytbehandlare och isolatorer Är du praktisk och vill utvecklas till ett spännande företag? Beerenberg Services AS letar nu efter yt- och isoleringsarbetare. Beerenberg är ett växande företag med solida partners och en bra arbetsmiljö. Hos oss är HSE och kvalitet avgörande. Vi identifierar oss med vår vision - Beyond Expectations - och våra värderingar; inkluderande, innovativt och ansvarsfullt. I Beerenberg får du en spännande, varierad och utmanande arbetsdag. Vill du gå med i laget? Personliga egenskaper Kvalifikationer för ytbehandlare: • Minst 2 års relevant erfarenhet av ytbehandling • Norskt yrkesbevis i ytbehandling eller NORSOK-platstest M-501 • Erfarenhet av o UHT (ultrahögt tryck) o Passivt brandskydd o Sandblästring Dessutom är det en fördel om du har • Fallskyddskurs med praktisk träning • GSK (grundläggande säkerhetskurs) • Hälsointyg för petroleumsindustrin • Tillgångsteknik inom Soft-certifiering Kvalifikationer för isolatorer: • Minst 2 års relevant erfarenhet av isoleringsämnet • Norskt yrkesbevis eller ett godkänt test på plats inom isolering Du måste ha god kommunikationsförmåga på skandinaviska och engelska. Som person måste du vara pålitlig, självständig och ha en hög grad av yrkesstolthet - samt identifiera dig med våra värderingar om att vara inkluderande, innovativ och ansvarig. På Beerenberg fokuserar vi på tvärvetenskap, så det kommer att väga positivt om du har erfarenhet och kompetens inom flera av disciplinerna yta, byggnadsställning och isolering. För rätt kandidater erbjuder Beerenberg Möjlighet att arbeta i spännande projekt, både on- och offshore • En bra och inkluderande arbetsmiljö • Fokusera på medarbetarnas engagemang • Kompetensutveckling och karriärmöjligheter Är du redo att ta en chans och har en önskan att bli Beerenberger? Då ser vi fram emot att få ditt CV och din ansökan. Ansökningsdag är så snabb som möjligt. Relevanta kandidater kontaktas kontinuerligt. För frågor, kontakta Tobias Larsen på telefon +47 416 53 112. Skicka CV och ansökan till [email protected]
Arbetsgivare
Uniflex Sverige AB
Hemsida: http://www.uniflex.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Isoleringsmontör

Arbetsgivare / Ort: AMD Vent AB / Norsborg
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Meriterande
  • Ryska

Om jobbet

Företaget söker isolerare för arbete på företagets olika objekt. Sedvanliga arbetsuppgifter förekommer. Du ska vara noggrann och serviceinriktad. Engelska och ryska hade varit en merit då vi sammarbetar med många rysk-talande. Vi söker dig som vill utvecklas inom företaget och jobba med oss under en längre period. Vi arbetar som en helhet och vill ha långvariga relationer både med kunderna så som anställda.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
AMD Vent AB
Tingsvägen 11
14556 Norsborg
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.