På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Kommunikationselektriker

Kommunikationselektriker

Kommunikationselektrikern arbetar i allmänhet i ett elteknikföretag Man kan installerar data- och teleutrustningar, inbrotts- och brandlarm och automatiska låsanordningar och även dra kablar till och sätta in kabel-TV-nät.

Är det till exempel ett kabel-TV-nät som ska sättas in kan kommunikationselektrikern vara med från början och granska så att det går att göra som ritningarna anger. Man drar fram kablarna och sätter upp parabolantenn och fördelare, varifrån signalerna går ut till TV-mottagarna. Man monterar antennuttag i lokalen och kopplar samman nätet. Till sist ställer man in antennen och kontrollerar att allt fungerar som det ska.

Personliga egenskaper

Tycker du att det är spännande med den moderna kommunikationstekniken med mobiltelefoner, satellit-TV och datanät? Är du händig och noggrann och har normalt färgseende? Då kanske du är intresserad av att bli kommunikationselektriker?

Länktips

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

LEDANDE MONTÖR/SYSTEMUTFORMNING

Arbetsgivare / Ort: Infra Group Nordic AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 14 October (19 dagar kvar)
Publicerad: 2020-04-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Kommunikationselektriker

Om jobbet
Vill du arbeta i ett företag som jobbar i teknikens framkant samtidigt som man levererar stor samhällsnytta? Då är Infra Group Nordic något för dig. Är du en driven montör och har stort intresse för försvarsindustrin? Söker du dessutom ett utvecklande arbete i ett snabbväxande företag med omväxlande arbetsuppgifter där du har stor möjlighet att vara med och påverka din egen utveckling? Är svaret ja så är vi nog rätt för varandra. Skicka din ansökan genom att klicka på länken nedan! Du arbetar idag som Elektriker, Fartygselektriker, Fordonselektriker eller Ledande Montör. Du har förmodligen utfört installationsarbeten på fartyg eller båtar under några år och har förståelse för datakommunikation via servrar och sensorer. Som ledande montör hos oss arbetar du nära konstruktörerna och är inblandad i utformning och systemlösningar. Vill du utvecklas inom systemdesign finns det stora möjligheter till det på sikt. Vårt huvudkontor finns i Rosersberg, men arbetet kommer i huvudsak ske i södra Stockholm. Krav: - Minst 2 års erfarenhet av installationsarbeten på fartyg, båtar eller annat fordon. - Erfarenhet från montering av system på militära båtar och fartyg. - Svensk medborgare - Körkort för bil - Godkänd säkerhetskontroll - Förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Meriterande: - Behärska radio och radiosystem - Erfarenhet av protokollen NMEA 0183, NMEA 2000, Ethernet och Cambus - Installation av 24/48/230V-system i fordon, containrar och båtar - Kunskaper inom MS Word och Excell. Vem är du? Du är en prestigelös lagspelare som inser att alla lagdelar är viktiga för att lyckas. Du har en positiv grundinställning, är effektiv, noggrann samt bidrar gärna till förbättringar i vårt arbetssätt. Erbjudande Hos Infra Group Nordic erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet. Du får en unik möjlighet att vidareutveckla din kunskap och erfarenhet då kompetensutveckling är en viktig del av vår verksamhet. Vi tror att människor som får utvecklas både inom sina specialistområden och på det personliga planet trivs och presterar bra på jobbet, därför erbjuder vi många olika sorters utbildningar. Tillsammans formar vi din framtid! Du erbjuds en mycket viktig roll inom en snabbväxande och välmående koncern. Du får en stor frihet att själv påverka innehållet i rollen, där egna insatsen innebär en stor inverkan på koncernens resultat. Vi söker dig som bryr dig om dina medarbetare och dina kunder och du behandlar alla med respekt oavsett deras könstillhörighet, sexuell läggning eller etniska ursprung. Att söka en anställning inom Infra Group Nordic innebär att du identifierar dig med våra värderingar - Utveckling, Teamkänsla, Stolthet & Passion.
Arbetsgivare
Infra Group Nordic AB
Hemsida: http://www.infragroupnordic.com
Ansökan
Ansök senast 14 October (19 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.