På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Automationsmontör
Spela filmen

Automationsmontör

Automationsmontörer arbetar bland annat som instrumentmontörer. En automationsmontör kan också arbeta på enheten för lågspänningssystem, där till arbetsuppgifter kan till exempel höra till att sätta ihop strömförsörjnings- och motorstyrsystem för fartyg, manöverskåp och kopplingsboxar.

Arbetsuppgifter som en automationsmontör kan ha är att koppla ihop el- och automationsskåp till tillverkningsmaskiner, arbete med mer komplex finmontering där man monterar komponenter och drar kablage enligt kundanpassade ritningar.

Utbildning

Förutom kunskaper i el-montering, mekanik och/eller PLC programmering behöver en automationsmontör även kunskaper i ritningsläsning.

Bra grundläggande utbildning finns bl a på gymnasiets El- och energiprogrammet, inriktningarna Elteknik eller Automation

Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas inom komvux.

Vidareutbildningar finns inom yrkeshögskolan.

Lärlingsstegen regleras i de fackliga avtal som finns i branschen.

Personliga egenskaper

Du som funderar på att bli en automationsmontör bör helst vara händig och självgående, inte vara rädd för att ta i och ha ett tekniskt intresse.

Arbetsplats

Som utbildad Automationsmontör har du möjlighet att arbeta inom industrin.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

5 Lediga jobb

Automationselektriker

Arbetsgivare / Ort: El & Marinteknik i Stockholm AB / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 3 March (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-01-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Automationselektriker

Om jobbet

Arbeta i en av Sveriges vackraste miljöer, på ett innovativt företag inom långsiktiga såväl som ambulerande uppdrag för skärgårdens marina elförsörjning.

Är du en skicklig problemlösare inom automation, utbildad elektriker och har en god känsla för service? Vi söker en nytänkande automationselektriker för att ytterligare stärka vårt team.


Jobbet vi erbjuder

Som eltekniker på El & Marinteknik AB utför du installationer och reparationer inom industrin och åt den kommersiella yrkessjöfarten i Stockholms skärgård, med fokus på olika sorters automatiklösningar, kundanpassande Gen.sets, integrerade system för larmhantering, el-konverteringar och övervakning. Du utgår från vår verkstad på Djurgårdsvarvet och tar dig med servicebil ut till våra kunder.

Uppdragen varierar och har ofta en komplexitet som kräver systemförståelse och felsökning inom automation. Det kan vara ambulerande jobb då du med kort varsel åker ut till kunder som är i behov av vår hjälp, men även i projekt över längre tid då du ensam eller i team arbetar på uppdrag ute hos kund. Du kommer därmed både samarbeta med våra andra erfarna eltekniker, men också ansvara för självständiga uppdrag vid behov.

Är du rätt person?

Vi söker dig som är trevlig med ett genuint intresse för service och el. Vårt grundkrav är att du är en utbildad elektriker med minst B-körkort. Du behöver ha erfarenhet som industrielektriker eller från andra automationsarbeten och det är meriterande om du har PLC-vana och/eller vana från AutoCAD eller liknande.

​Du är lösningsinriktad och intresserad av att utvecklas i rollen som eltekniker eftersom vi sällan vet vad problemet är innan vi kommer på plats. Du räds inte att ta för dig och du kan fatta snabba beslut när det krävs. Du är initiativrik och trivs i ett högt arbetstempo med varierade uppdrag. Därför är du också flexibel och stresstålig med en god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.

På El & Marinteknik vill vi alltid erbjuda våra kunder bästa möjliga support. Vi söker därför dig som har ett utmärkt servicetänk och är en stjärna på att samtidigt vara både professionell och äkta i ditt kundbemötande. I vår vardag arbetar vi ofta med internationella kunder så du bör behärska svenska och engelska väl i både tal och skrift.

Din ansökan

Om du känner att du kan skriva under på ovan beskrivningar så kan vi erbjuda dig ett arbete i en av Sveriges mest attraktiva miljöer, i en bransch som ständigt utvecklas och där vi har en stark position i framkant, nu och i framtiden.

El & Marinteknik AB erbjuder kunder inom den kommersiella fartygsbranschen och industrin service och helhetslösningar inom området el.

Vi vågar påstå att under våra 12 år som verksamma i branschen har vi utfört det mesta inom marin el. Allt från periodiskt underhåll och kontroller till totalentreprenad i el-konverteringsprojekt. Vi strävar alltid efter en position i framkant och en stor del av vår framgång består av att vi med innovativa lösningar och produkter säkerställer driften och därmed framgången för våra kunder.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare
El & Marinteknik i Stockholm AB
BECKHOLMSVÄGEN 4
11521 STOCKHOLM
Hemsida: www.elmarin.se
Ansökan
Ansök senast 3 March (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Automationstekniker

Arbetsgivare / Ort: Quant Service Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 5 March (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Automationstekniker
  • el

Om jobbet
Om Quant Quant är världsledande inom industriellt underhåll. I över 30 år har vi förverkligat den fulla potentialen av underhåll för våra kunder. Från att inkludera god säkerhetspraxis och bygga rätt underhållskultur, till att optimera underhållskostnader och förbättra anläggningens prestanda – våra medarbetare gör skillnad! Vi brinner för underhåll och är stolta över att se att vi uppnår våra kunders mål på det mest professionella sättet. Vi finns över hela världen inom ca. 400 anläggningar och är ca 2300 anställda. Quant i Åseda servar Spaljisten och ansvarar för förebyggande och avhjälpande underhåll på produktionsutrustningar.  Din roll som automationstekniker Som automationstekniker hos Quant Service kommer du att arbeta med komplexa lösningar/förbättringar/felsökning på Spaljistens maskinpark i Åseda. Du kommer även att jobba för öka driftsäkerheten och tillgängligheten på maskinparken. Ett typiskt uppdrag kan vara att modernisera och effektivisera en produktionsprocess. Vi jobbar med att hjälpa kunderna att bibehålla och effektivisera maskinprestandan på deras anläggningar. Följande utbildning och/eller erfarenhet är önskvärt: • Utbildning eller tekniskt gymnasium och erfarenhet inom yrket • Erfarenhet kring avhjälpande och förebyggande underhåll • Erfarenhet inom processindustrin • Erfarenhet av maskininstallation • Fördjupade kunskaper inom el/ automation • Tidigare erfarenhet inom PLC, drifter och industriellt it • B-körkort • Systemvana från underhållssystem och Excel Vem trivs här? För att trivas hos oss bör du vara en ansvarsfull och självgående person som gärna ser förbättringar och nya möjligheter.  Du är noggrann och brinner för underhåll, liksom ett föredöme när det gäller säkerhet. Din förmåga att kommunicera och presentera på svenska och engelska, i tal och skrift, är viktig.  Vad erbjuder vi? Hos oss kommer du att arbeta i ett ungt bolag som skapar möjligheter tillsammans med våra kunder. Som anställd hos Quant kan vi erbjuda en rad förmåner i form av friskvård, upphandlade erbjudanden och unika försäkringar. Ansökan  Bifoga CV och personligt brev med din ansökan och beskriv varför just Du är rätt för denna roll. Vi behandlar ansökningar löpande under ansökningstiden och ber dig därför skicka ansökan så snart som möjligt.   Om Spaljisten Spaljisten AB, med produktion i Åseda, grundades år 1975. Tack vare våra 140 fantastiska medarbetare levererar vi varje år 2100 fullastade lastbilar med perfekt folierade spånskivor till våra kunder. Sortimentet består idag av både enstycksförpackade folierade produkter och komplexa möbler. Sedan mitten av 1980-talet är Spaljisten en leverantör till IKEA. Spaljisten är FSC® certifierade och har alltid nästa generation och vår närvaro på jorden i åtanke när vi producerar våra produkter. Spaljisten AB ingår i koncernen Surewood Industries AB, en stor träförädlingskoncern där även KG-list AB och Anebyhusgruppen AB ingår.
Arbetsgivare
Quant Service Sweden AB
Hemsida: https://www.quantservice.com/sv/
Ansökan
Ansök senast 5 March (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Paroc söker Automationselektriker till Hällekis

Arbetsgivare / Ort: Premier Service Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 March (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Automationselektriker

Om jobbet
Företagsinformation Genom vår 80-åriga historia har vi fått ett välförtjänt rykte för hög produktprestanda, teknisk expertis och hållbarhet bland proffsbyggare, arkitekter, entreprenörer, återförsäljare och industriella byggentreprenörer. Idag är vi marknadsledande, räknat i marknadsandel, på våra huvudmarknader i Finland, Sverige och Baltikum, inom såväl byggisolering som teknisk isolering. Dessutom har PAROC-produkter starka positioner som utmanare till nuvarande marknadsledare i Polen, Tyskland, Storbritannien, Norge och Ryssland. Våra produkter, som säljs under produktnamnet PAROC och paketeras i våra lättigenkännliga röd- och vitrandiga förpackningar, inkluderar byggnadsisolering för värme-, brand- och ljudisolering av ytterväggar, tak, golv, källare, bjälklag och mellanväggar, samt teknisk isolering för VVS-system, industriella processer, marin och offshore-industrin och industriell tillverkning. År 2018 blev Paroc en del av Owens Corning. Owens Corning utvecklar, tillverkar och marknadsför isolerings-, tak- och glasfiberkompositer. För mer information om Owens Corning, besök www.owenscorning.com. Tjänstebeskrivning Till vår kund Paroc söker vi nu en automationselektriker. Som elektriker arbetar du brett med stor variation inom el-området, inom såväl avhjälpande som förebyggande insatser. Du kommer ha arbetsuppgifter inom bland annat felsökningar, byte av el-komponenter, ombyggnationer, projektdrivna nyinstallationer och programändringar. Du kommer även delta aktivt i investeringsprojekt, arbetet med ständiga förbättringar i vår process och med 5S. Du kommer arbeta i fabriken i Hällekis, arbetet utförs främst på dagtid men skift kan förekomma. Kvalifikationer Vi söker dig som har relevant yrkesteknisk utbildning på gymnasienivå eller motsvarande samt tidigare erfarenhet som elektriker inom automation. Du är väl förtrogen med elsäkerhet, har en god datorvana och behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Som person är du ansvarsfull, noggrann och självgående. Du trivs med att själv driva din och organisationens utveckling framåt. Vi letar efter en lösningsorienterad person med positiv attityd, stort engagemang och som har en hög servicekänsla. Du är driven, flexibel och har lätt för att samarbeta med de olika funktionerna i fabriken. Krav Relevant yrkesteknisk utbildning + erfarenhet Körkort + bil Låter det intressant? Har du frågor, så tveka inte att kontakta konsultchef Jennifer Andersson tel 076-6697470. Din ansökan skickar du in via Premiers hemsida, www.premier.se snarast. Vi jobbar med löpande urval, så skicka gärna din ansökan idag. Med anledning av nya dataskyddsförordningen GDPR, ber vi dig att utesluta de sista fyra siffrorna i ditt personnummer samt eventuella referenskontakter i din ansökan/CV. Välkommen med din ansökan! Om Premier Premier är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag som har varit verksamt sedan 1993. Premier har verksamhet i 7 städer och är idag ca 700 anställda. Vi är en helhetsleverantör vad gäller personal inom försäljning/marknad, ekonomi, industri, lager/logistik, teknik, HR, inköp och administration. Vi erbjuder flexibla bemanningslösningar, vilket gör våra kunder mer konkurrenskraftiga på deras respektive marknad. Vår målsättning är att alltid försöka överträffa våra kunders och medarbetares förväntningar och att erbjuda både våra kunder och sökande bästa möjliga bemötande. Premier ska lämna kvar en känsla av en overkligt bra upplevelse. Helt enkelt.
Arbetsgivare
Premier Service Sverige AB
Hemsida: http://www.premier.se
Ansökan
Ansök senast 7 March (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Underhållsingenjör med Automationsinriktning till KM7 Gruvöns bruk

Arbetsgivare / Ort: Billerudkorsnäs Sweden AB / Grums
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 14 March (12 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Automationstekniker
  • el

Om jobbet

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en Underhållsingenjör med inriktning automation till sektionen PS KM7. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid.

Som underhållsingenjör på kartongmaskinen ingår flera spännande arbetsuppgifter, - du följer upp avvikelser och implementerar åtgärder

- arbetar proaktivt med planering av förebyggande insatser

- skapa och upprätthålla en långsiktig plan för underhållsarbete inom sektionen.

- du stöttar med expertkompetens genom att inhämta information från leverantörer eller dokumentation och överför informationen på ett naturligt sätt till vår verksamhet.

Du är aktiv i din roll och vidtar tillsammans med andra rätt åtgärder för högsta möjliga tillgänglighet.

En del av dina arbetsuppgifter är att arbeta med systematiskt förbättringsarbete inom automationsområdet för ökad driftsäkerhet. Grundorsaksanalyser och implementering av åtgärder samt framtagning och utveckling av FU planer och reservdelsbedömningar.

Vi erbjuder en arbetsplats på en kartongmaskin med den absolut senaste tekniken, högt tempo och stora möjligheter att påverka.

Kvalifikationer

Vi söker dig med El eller automationsingenjörsutbildning, alternativt på annat sätt eller genom annan utbildning förvärvat motsvarande kunskaper. Vi ser gärna att du har erfarenhet av automationsunderhåll inom industrin. Du bör också ha goda kunskaper om elsäkerhet. Kunskaper inom pneumatik och hydraulik är också meriterande (styrning, felsökning mm).

Som person är du tekniskt intresserad, flexibel, ansvarstagande och drivande. Du ska vara bekväm med att arbeta både självständihgt och i grupp.

Personliga egenskaper

Som delaktig i vårt långsiktiga arbete med underhåll ser vi att du är en strukturerad person som tycker om att planera och organisera ditt arbete mot uppsatta mål. Att leverera resultat är något som är självklart för dig och du gillar att utmanas i att tänka i nya banor. Du drivs av att hitta lösningar på svåra problem och tycker om att leda ett projektteam för att nå dit.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta

David Djuvfeldt, Sektionschef PS KM7, tfn 0555-412 90

Arbetsgivare
Billerudkorsnäs Sweden AB
Storjohanns Väg 4
66433 Grums
Hemsida: https://www.billerudkorsnas.se
Ansökan
Ansök senast 14 March (12 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Sommarjobb Tekniker inom el och automation Sundsvall

Arbetsgivare / Ort: SCA Logistics AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 15 March (13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
SCA Forest Products AB SCA söker sommarvikarier!  Är du skogstokig? Nu söker vi sommarvikarier till SCA Underhåll. Hos oss får du växa med skogens kraft - varmt välkommen med din ansökan! Din nästa utmaning   I rollen som el- och automationstekniker jobbar du främst med planerade underhållsinsatser inom ett brett teknikområde. Arbetet sker i nära samverkan med driftorganisationen samt med övriga underhållsorganisationen. SCA Underhåll ansvarar för underhållsarbeten vid SCAs industrier. Eftersom SCA Underhåll jobbar mot dessa olika industrier kommer din arbetsdag att bli varierad och händelserik. I befattningen kan beredskap och skiftgång förekomma. Vem är du?  Vi söker dig som har fyllt 18 år,  är driven, serviceinriktad och nyfiken på att lära nytt. För att lyckas i den här rollen tror vi att du har en gymnasieutbildning med inriktning mot el och/eller automation, alternativt har motsvarande erfarenhet. Vi tror att du är förtroendeingivande och är bra på att samarbeta. Eftersom du kommer ha kontakt med både externa och interna parter vill vi också att du ska kunna kommunicera i såväl tal som skrift. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet där vi värdesätter god samarbetsförmåga och ett strukturerat arbetssätt. För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.  För att din ansökan ska ses som giltig är det viktigt att du bifogar dina gymnasiebetyg när du söker jobbet, alternativt betyg från en högre utbildning.   Vad erbjuder vi dig?  Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.  Så vill du vara med och skapa en hållbar framtid? Sök sommarjobb hos oss!  Vill du veta mer? Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:  Stefan Lidin, Underhållsledare, 060-19 40 11, [email protected] Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta:  Maria Nyberg, Rekryteringschef, HR, 060-19 33 76, [email protected] Fackliga företrädare: Roger Boström, Pappers för Östrand, 060-16 40 66. Jan Öberg, Pappers för Ortviken, 060-19 42 55. Sista ansökningsdag: 2021-03-15 Om SCA  Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar. Skogsbolaget SCA hade 2020 ca 4 000 anställda och en försäljning på 18,4 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall. För mer information, besök www.sca.com
Arbetsgivare
SCA Logistics AB
Ansökan
Ansök senast 15 March (13 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.