På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Automationsmontör
Spela filmen

Automationsmontör

Automationsmontörer arbetar bland annat som instrumentmontörer. En automationsmontör kan också arbeta på enheten för lågspänningssystem, där till arbetsuppgifter kan till exempel höra till att sätta ihop strömförsörjnings- och motorstyrsystem för fartyg, manöverskåp och kopplingsboxar.

Arbetsuppgifter som en automationsmontör kan ha är att koppla ihop el- och automationsskåp till tillverkningsmaskiner, arbete med mer komplex finmontering där man monterar komponenter och drar kablage enligt kundanpassade ritningar.

Utbildning

Förutom kunskaper i el-montering, mekanik och/eller PLC programmering behöver en automationsmontör även kunskaper i ritningsläsning.

Bra grundläggande utbildning finns bl a på gymnasiets El- och energiprogrammet, inriktningarna Elteknik eller Automation

Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas inom komvux.

Vidareutbildningar finns inom yrkeshögskolan.

Lärlingsstegen regleras i de fackliga avtal som finns i branschen.

Personliga egenskaper

Du som funderar på att bli en automationsmontör bör helst vara händig och självgående, inte vara rädd för att ta i och ha ett tekniskt intresse.

Arbetsplats

Som utbildad Automationsmontör har du möjlighet att arbeta inom industrin.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

158 Lediga jobb

Automationstekniker

Arbetsgivare / Ort: Roxtec International AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)
Publicerad: 2022-01-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Automationstekniker
 • maskin

Om jobbet
Roxtec är världsledande inom utveckling och tillverkning av modulbaserade tätningslösningar för kabel- och rörgenomföringar. Vårt flexibla system används inom allt från energibranschen till varvsindustrin för att skydda liv och tillgångar från riskfaktorer som brand, gas och vatten. Roxtec är en snabbväxande koncern som servar kunder på mer än 80 marknader. Läs mer på www.roxtec.com. Skulle du vilja vara en del av en flexibel organisation som är världsledande inom tätningslösningar för kabel- och rörgenomföringar? Vill du ingå i ett starkt och engagerat team med mängder av möjligheter och intressanta utmaningar? Vill du vara med och påverka och driva utvecklingen inom produktion och logistik? Då bör du fortsätta läsa. Roxtec är ett företag i stark tillväxt, vilket kan innebära stora utvecklingsmöjligheter för dig i framtiden. Arbetsuppgifter Som automationstekniker på Roxtec arbetar du huvudsakligen med vidareutveckling och förbättringsarbete på befintlig utrustning samt i viss mån felsökning och reparationer. Du kommer även att arbeta i projektform med nyutveckling av Roxtecs maskinpark tillsammans med våra maskinkonstruktörer och produktionstekniker. Flexibel automation är en viktig del i vår strategi för framtiden och något vi kommer att fortsätta att satsa på. Rollen som automationstekniker ingår i Operations Engineering, som rymmer funktionerna underhåll, produktionsteknik och maskinkonstruktion och vars huvudsakliga uppgifter är att driva förbättrings- och utvecklingsarbetet i produktions- och logistikfunktionerna. Kvalifikationer Vi söker dig som är tekniskt kunnig och har god förståelse för industriell produktion. Du är en kompetent PLC-programmerare, men har även vana av praktiskt arbete såsom skåpsbyggande, installationsarbete och felsökning i komplexa maskiner. Vi tror att du har en automationsutbildning (minst på gymnasienivå) samt några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är meriterande om du har utbildning/erfarenhet inom robotprogrammering. Som person är du nyfiken, strukturerad och framför allt ser du lösningar där andra ser problem. Att lyssna in omgivningens input och förutsättningar är självklart för dig innan du agerar, men du är också beredd att agera när lösningen är tillräckligt bra. Du är självgående och har en god förmåga att driva ditt eget arbete, samtidigt som du är kommunikativ och har en god samarbetsförmåga. Förtroende, snabbhet och enkelhet är viktiga ledord för oss på Roxtec och dessa bör kännas naturliga även för dig. Anställningen Anställningen är tillsvidare och på dagtid. Ansökan Har du frågor kring tjänsten? Kontakta gärna Johan Åberg, Global Operation Engineering Manager, +46 733 31 31 05, eller Linda Sporron, HR Business Partner, +46 733 31 32 34. Urval och intervjuer sker löpande, så du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-01-30.
Arbetsgivare
Roxtec International AB
Ansökan
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Elektriker med erfarenhet inom automation

Arbetsgivare / Ort: Lernia Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-12-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Automationselektriker

Om jobbet
Hydro är ett fullt integrerat aluminiumföretag med 35 000 anställda i 40 länder på alla kontinenter med huvudkontor i Oslo, Norge. Hydro har aktiviteter inom alla marknadssegment för aluminium, med försäljning och handelsaktiviteter i hela värdekedjan och med mer än 30 000 kunder. Med över 100 års erfarenhet och produktion av förnybar energi, teknologi och innovation stärker Hydro kundernas och samhällets livskraft genom att utforma en hållbar framtid via innovativa aluminiumlösningar. Hydro Extrusion Sweden AB är den svenska profilverksamheten inom Hydro med cirka 2,5 miljarder SEK i omsättning och cirka 800 anställda. Vi är marknadsledande inom strängpressning, ytbehandling och bearbetning av aluminiumprofiler i Sverige. Våra kunder finns över hela Europa inom alla branscher: hem & kontor, bygg, industri, elektronik, transport, automotive med mera. Vi har produktion i Vetlanda och Finspång. Vill du vara en del av en spännande och dynamisk arbetsgrupp och ha roligt på jobbet? Då ska du söka den här tjänsten som Automationselektriker som Hydro nu ska anställa! Arbetsuppgifter: Underhållsavdelning ansvarar för underhåll och utveckling av fabrikens maskinparker- både elektriskt och mekaniskt. Arbetet kännetecknas av flexibilitet och noggrannhet. Du kommer att arbeta med samtliga förekommande elarbeten inom industri, främst med service, reparation och underhåll av vår produktionsutrustning. Arbetsuppgifterna innebär bland annat: Förebyggande och akut underhåll, felsökning, förbättringsarbete, dokumentation El-cad. Vår automationselektriker deltar i olika projektgrupper. Beredskapsarbete med support kvällar och helger ingår som en del i arbetet efter genomgången internutbildning. Formell kompetens: Vi söker dig som har: - En el-teknisk utbildning på gymnasial nivå eller motsvarande. - Erfarenhet inom automatiserad processindustri avseende avhjälpande underhåll och förebyggande underhåll. - Utbildning inom Allen-Bradleys styrsystem, kunskap och erfarenhet av industriautomation och styr- och reglerteknik är meriterande. - Kunskaper i engelska i tal och skrift. - B-körkort Personliga egenskaper: Du är som person positiv, ansvarstagande och har en stark känsla för service. Du är initiativrik och kreativ utan att ge avkall på din noggrannhet. Dina uppdragsgivare och interna kunder kommer att variera och därmed värdesätter vi egenskaper som god samarbetsförmåga och lyhördhet. Anställningsform: Tillsvidareanställning/Heltid/Finspång Forma framtiden med oss! Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid! Läs mer på lernia.se.
Arbetsgivare
Lernia Bemanning AB
Ansökan
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Automations El-installatör/skåpsbyggare

Arbetsgivare / Ort: Automationsteknik i Hässleholm AB / HÄSSLEHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-11-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Då vår organisation växer i södra Sverige söker vi fler medarbetare till vår anläggning i Hässleholm. Du kommer att ingå i en grupp som består av både erfarna medarbetare och de som är nyare i sina yrkesroller. Du ska ha lätt för att organisera och leda ditt och eventuellt dina kollegor i ert dagliga arbete. Eftersom det ofta är högt tempo och korta installationstider, så är det viktig att det flyter på. Arbetet kommer ske både på företaget och ute hos våra kunder.

Bakgrund

Vi söker både dig som är nyare i din roll eller har flera års erfarenhet av el och automations branschen.

Du ska ha en dokumenterad erfarenhet inom området.


Personliga egenskaper

Du trivs med att arbeta målstyrt och självständigt, samtidigt som du är en lagspelare som gärna samverkar med dina kollegor. Du är trygg i dig själv och orädd för nya utmaningar. Vidare är du uthållig och tålmodig; att ta hand om kunden och att bygga långsiktiga relationer är en självklarhet för dig. Du kommer att bidra med arbetsvilja och arbetsglädje, och din drivkraft är att generera goda försäljningsresultat tillsammans med dina kollegor.


Ansökan skickas till [email protected]

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Gruppchef

[email protected]

010-472 02 79

Kontakt från externa

rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Mer info

Arbetsgivare
Automationsteknik i Hässleholm AB
BÄCKHAGSVÄGEN 1
28133 HÄSSLEHOLM
Ansökan
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Automationstekniker till Kiruna Underjordsgruva

Arbetsgivare / Ort: Luossavaara-Kiirunavaara AB / KIRUNA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-12-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av mer än 4 500 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 34 miljarder kronor år 2020. www.lkab.com.

Om tjänsten

Automation tillhör sektionen Norra Gruva Infrastruktur, NGM. Arbetsplatsens uppdrag sträcker sig över ett brett område, från infrastruktur till automation. Vi fungerar som ett stöd för arbetsplatser under jord gällande styrsystem för gruvmaskiner, styrd ventilation och vattenuppfordring (pumpkedjan).

Du kommer arbeta främst med underhåll och utveckling av kommunikations- och styrsystem för fjärrlastare, men även skutknackare, laddbilar, borriggar, WLAN och inpasseringssystem ingår i arbetsuppgifterna.

En förutsättning för att klara arbetsplatsens uppdrag är kompetens inom alla områden och därmed kommer kompetensutveckling att vara en prioriterad fråga hos oss.

Skiftform: K3 (Förmiddag, Eftermiddag, Inarbetad vecka)


Dina kvalifikationer

• Godkänd gymnasieutbildning. Gärna inom el/tele eller styr – och reglerteknik.

• Vi ser gärna att du har god datorvana och erfarenheter från arbete med infrastruktur, automation eller elteknik.

• Körkort B är ett krav.


Vi erbjuder

Vår unika värld kräver medarbetare med unika kunskaper. Oavsett roll så hjälps vi åt och stöttar varandra – över avdelningar och gränser – genom hela företaget. För oss är det viktigt att du vill vara med och bidra till den varma och inkluderande kultur som bygger våra framgångar. Vi drivs alla av ett starkt engagemang och vill skapa värde för våra kunder. Vi gillar utmaningar och välkomnar nya idéer. Vi bygger förtroende genom att ta ansvar och hos oss går säkerheten alltid först. Därför är våra värderingar Engagerad, Nytänkande och Ansvar som tillsammans blir ENA. Förutom att du blir en del av vår breda verksamhet med mycket lärande i vardagen och många utvecklingsmöjligheter – erbjuder vi alla medarbetare ett attraktivt utbud av förmåner.


Övrig information

På LKAB värderar och eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning inom avdelningarna.

Du ansöker genom att klicka på länken högst upp på sidan. Bifoga ett personligt brev och ditt CV. Intervjuer och urval sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, så vänta inte med din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig!


För mer information om tjänsten:

Produktionschef Roger Englund 0980-53512

För mer information om rekryteringsprocessen:

HR-Koordinator Amanda Liikamaa 010-144 1357 eller [email protected]


Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder all kontakt från mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Arbetsgivare
Luossavaara-Kiirunavaara AB
Kiirunavaaravägen 1
98131 KIRUNA
Ansökan
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Automationsingenjör till Nordomatic

Arbetsgivare / Ort: OnePartnerGroup Jönköping AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)
Publicerad: 2022-01-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Automationstekniker
 • elektronik

Om jobbet
Vill du bidra och verka i en framtidsbransch där megatrender som IoT, hållbarhet, energibesparing och digitalisering är vardag?

Nordomatic är Sveriges största oberoende specialist inom klimatsmart fastighetsautomation. Vi söker nu en automationsingenjör, gärna med erfarenhet från vår bransch, som vill vara med och bidra till utvecklingen av vår verksamhet i Jönköping.


Om företaget
Nordomatic är ett specialiserat tillväxt- och kunskapsföretag som hjälper fastighetsägare att med modern teknik sänka energiförbrukning och driftskostnader. Bolagets vision är att bli Global Impact Leader of Smart Buildings och vägen dit skall gå via organisk tillväxt såväl som genom förvärv. Idag har Nordomatic verksamhet i de skandinaviska länderna.    
Nordomatic ägs sedan augusti 2020 huvudsakligen av Trill Impact som är ett tillväxtorienterat private equity-bolag med starkt fokus på hållbarhet. Detta innebär bland annat en målsättning om att samtliga bolag som Trill Impact investerar i ska bli förebilder inom hållbarhet och göra väsentliga och mätbara förbättringar inom FN:s globala hållbarhetsmål. Du kan läsa mer om dessa mål på https://www.un.org/sustainabledevelopment/.

Arbetsbeskrivning
Som automationsingenjör kommer du att arbeta med PLC/DUC-programmering, avprovning, driftsättning och injustering av automationssystem i olika fastigheter, allt från flerbostadshus till tekniskt avancerade industrier. Vidare kommer konstruktion och projektering ingå i dina arbetsuppgifter. Du kommer, i vissa fall, att ta en projektledande position genom att ansvara för tekniken samt att kundens uppsatta förväntningar gällande kvalitet, miljö och ekonomi uppnås.

Vi erbjuder
 • en intressant teknisk roll och en arbetsmiljö fylld av tekniska utmaningar,
 • arbetsglädje och möjlighet till personlig utveckling inom Nordomatic
 • ett innovativt samt marknadsledande företag inom en framtidsbransch där energibesparingar är vår vardag.

Hos oss hjälps vi åt, har korta beslutsvägar och en stark teamkänsla med ett gemensamt mål att lyckas tillsammans.

Erfarenhet som krävs
För att vara framgångsrik i denna roll behöver du ha några års erfarenhet av PLC-programmering, gärna från flera olika automationssystem. Du har gymnasieutbildning med inriktning mot el/automation eller motsvarande och en god förståelse runt VVS processer. Eftergymnasial utbildning är meriterande och kan väga upp för kortare arbetserfarenhet.
 
Personliga egenskaper som vi värdesätter
 • En strukturerad och lösningsorienterad person.
 • Du är noggrann och tycker det är spännande att ta dig an nya utmaningar och projekt.
 • Du är gillar att jobba i team men kan även driva dig själv med eget ansvar.
 • Vidare är du kvalitetsmedveten och avslutar alltid dina arbetsuppgifter på bästa möjliga sätt.

Övrigt
I den här rekryteringen samarbetar Nordomatic med OnePartnerGroup och du kommer att bli anställd direkt av Nordomatic. Sista ansökningsdag är den 30 januari men vi arbetar med löpande urval så tveka inte att visa intresse för tjänsten redan idag. Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Mikael Rydholm på 036-440 90 18 alt. [email protected]
Arbetsgivare
OnePartnerGroup Jönköping AB
Hemsida: www.nordomatic.se
Ansökan
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.