På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Automationsmontör
Spela filmen

Automationsmontör

Automationsmontörer arbetar bland annat som instrumentmontörer. En automationsmontör kan också arbeta på enheten för lågspänningssystem, där till arbetsuppgifter kan till exempel höra till att sätta ihop strömförsörjnings- och motorstyrsystem för fartyg, manöverskåp och kopplingsboxar.

Arbetsuppgifter som en automationsmontör kan ha är att koppla ihop el- och automationsskåp till tillverkningsmaskiner, arbete med mer komplex finmontering där man monterar komponenter och drar kablage enligt kundanpassade ritningar.

Utbildning

Förutom kunskaper i el-montering, mekanik och/eller PLC programmering behöver en automationsmontör även kunskaper i ritningsläsning.

Bra grundläggande utbildning finns bl a på gymnasiets El- och energiprogrammet, inriktningarna Elteknik eller Automation

Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas inom komvux.

Vidareutbildningar finns inom yrkeshögskolan.

Lärlingsstegen regleras i de fackliga avtal som finns i branschen.

Personliga egenskaper

Du som funderar på att bli en automationsmontör bör helst vara händig och självgående, inte vara rädd för att ta i och ha ett tekniskt intresse.

Arbetsplats

Som utbildad Automationsmontör har du möjlighet att arbeta inom industrin.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Automationsmontör

Arbetsgivare / Ort: Plejd AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 15 October (21 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-15
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet
Är du en maker i själen som älskar teknik och prototyping? Gillar du saker som trycker och pyser? Känner du rysningar av välbehag när du tittar på prydligt uppmärkt kablage? Som automationsmontör hos Plejd har du ett fantastiskt mångfacetterat arbete som spänner sig över många kunskapsområden (elektronik, mekanik och pneumatik). Du blir ständigt utmanad att hitta nya lösningar och alternativ. OM PLEJD: Plejd är ett innovativt svenskt teknikbolag som utvecklar produkter och tjänster för smart belysning och hemautomation. Plejd är ett inhouse fullstack-företag som har prototyp-verkstad/produktion, massproduktion av elektronik och ingenjörer, utvecklare och produktionskompetens i ett hus. Bolaget brinner för att göra elektrikerns vardag enklare genom att utveckla produkter och tjänster som utnyttjar den nya tekniken på rätt sätt. Under 2017 tog bolaget en stark position som en ledande aktör inom belysningsautomation i Sverige. Vi har en ung och kreativ arbetsplats med tyngdpunkt på frihet under ansvar i vårt vardagliga jobb. Vi erbjuder en kreativ arbetsplats för den som gillar att ständigt utmanas och lära sig nya saker. Det du inte kan lär vi dig. Det viktigaste är att du är orädd inför att lära dig nya saker. ARBETSBESKRIVNING: Ett axplock av de uppgifter som träder i din roll hos oss; - Montering av varierande automationsutrustning enligt ritningar/CAD (elektronik, mekanik & pneumatik). - Problemsöka maskiner och fundera kring nyanpassningar. - Prototyparbeten med redskap såsom; 3D-printer, laserskärare, vakuumformare och du har en hel verkstad till förfogande - Montage och felsökning av elektrisk utrustning samt koppling enligt kretsschema. - Montage av pneumatisk utrustning. - Service och reparationer av våra maskiner hos leverantörer inom Sverige. Arbetet ställer stora krav på såväl kommunikationsförmåga som koordinerande färdigheter. Du är inte den passiva typen och väntar inte på att att andra ska lösa dina problem, men självfallet jobbar vi som ett team med många hjälpsamma kollegor. VI SÖKER DIG SOM: Vi söker dig som identifierar sig som en maker. En som älskar att bygga men också inte är rädd för felsökning och att gräva på djupet i problem som uppstår. Du skall gärna uppskatta att arbeta metodiskt och strukturerat. Du har god kännedom inom grundläggande elektroteknik och mekanik. Att ha någon enklare erfarenhet kring elektriska och mekaniska CAD verktyg (Fusion360, Solidworks eller dylikt) är meriterande. Det är ett krav att du behärskar både svenska och engelska på flytande nivå, i både tal och skrift. Uppdraget är med start omgående och arbetet är förlagt inom normala kontorstider. Låter tjänsten intressant? Skicka in din ansökan redan idag, intervjuer och urval sker löpande och tjänsten tillsätts så snart vi hittat rätt kandidat.
Arbetsgivare
Plejd AB
Hemsida: http://plejd.com
Ansökan
Ansök senast 15 October (21 dagar kvar)

Ansök här
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.