På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

HR-business partner

HR-business partner

En HR-business partner kan arbeta som Head of talent transformation, som ser till att människors kompetens omsätts i praktiken (maj 2017).

Utbildning

Det finns ingen speciell utbildning som leder till att man får jobb som HR-business partner. Många nuvarande yrkesverksamma svenska HR-business partners är utbildade Civilingenjörer, Civilekonomer eller Statsvetare men det finns också exempel på att de har andra utbildningar t.ex kandidatexamen i Ekonomi, i personal frågor eller andra utbildningar från högskola/universitet.

Svenska Arbetsrättsliga lagar

De som inom kommuner och på olika företag och organisationer jobbar med personalfrågor använder sig i första hand av LAS, arbetstidslagen, semesterlagen, lagar om tjänstledighet, arbetsmiljölagen och MBL. Mer info finns på framtid.se/information/arbetsrattsliga-lagar

Lilla ordboken

MBL - Lag (1976:580) om medbestämmande i arbetslivet, som reglerar den kollektiva arbetsrätten, vars namn syftar på lagens målsättning om att främja arbetstagarsidans medbestämmande över arbetsvillkor och företagsledning.
Källa: Riksdagen.se

Visste du att...?

... "Tappa" personal kostar företaget/organisationen både tid och pengar. I snitt 542700 kr per nyanställning/år (nov 2017). Det tar ca 1,5 år för en ny medarbetare att nå sin fulla kapacitet.
Källa: vision.se

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.