HR-partner
Spela filmen

HR-partner

Cheferna på företag och inom organisationer behöver stöd med olika personalfrågor, från rekrytering och utveckling till villkorsfrågor och avveckling. Och det är på det område som man som HR-partner bidrar med sin kompetens.

Om du arbetar som HR-partner har du som uppdrag att implementera, driva och följa upp HR-processer i verksamheten. Det innebär att utifrån verksamhetens behov vara en konsultativ / rådgivande partner och ge stöd till chefer och ledningsgrupper i att ständigt förbättra och utveckla såväl organisationens som medarbetarnas prestationer.

En person med HR-kompetens kan arbeta som Head of talent transformation, som ser till att människors kompetens omsätts i praktiken.

Utbildning

Personalvetarutbildning alternativt beteendevetenskaplig utbildning på högskolenivå om 180 högskolepoäng (motsvarar 3 års studier på högskolenivå på heltid).

Erfarenhet kan krävas som att få jobb inom detta yrke, exempelvis cirka 3-4 år inom yrkesområdet HR.

Personliga egenskaper

För att lyckas som HR-partner krävs såväl kreativ som analytisk förmåga och ibland nytänkande, då arbetsuppgifterna kan vara komplicerade. Du behöver också ha god förmåga att prioritera.

Visste du att...?

..."tappa" personal kostar företaget/organisationen både tid och pengar. I snitt 542700 kr per nyanställning/år. Det tar ca 1,5 år för en ny medarbetare att nå sin fulla kapacitet.
Källa: vision.se.

Visa mer
Visa mindre

471 Lediga jobb

VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.