På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

HR-partner

HR-partner

Cheferna på företag och inom organisationer behöver stöd med olika personalfrågor, från rekrytering och utveckling till villkorsfrågor och avveckling. Och det är på det område som man som HR-partner bidrar med sin kompetens.

Om du arbetar som HR-partner har du som uppdrag att implementera, driva och följa upp HR-processer i verksamheten. Det innebär att utifrån verksamhetens behov vara en konsultativ/rådgivande partner och ge stöd till chefer och ledningsgrupper i att ständigt förbättra och utveckla såväl organisationens som medarbetarnas prestationer.

För att lyckas som HR-partner krävs såväl kreativ som analytisk förmåga och ibland nytänkande, då arbetsuppgifterna kan vara komplicerade. Du behöver också ha god förmåga att prioritera.

Rekommenderad bakgrund: Personalvetarutbildning alternativt beteendevetenskaplig utbildning på högskolenivå om 180 högskoelpoäng (motsvarar 3 års studier på högskolenivå på heltid).

Erfarenhet: Ca 3-4 år inom yrkesområdet HR.

Karriär

En person med HR-kompetens kan arbeta som Head of talent transformation, som ser till att människors kompetens omsätts i praktiken (maj 2017).

Yrkesporträtt

Möt Catharina, som jobbar som personalkonsult på Järfälla kommun.

Lilla ordboken

HR - är en förkortning som står för det engelska uttrycket "human resourses" (på svenska mänskliga resurser).

Visste du att...?

... "Tappa" personal kostar företaget/organisationen både tid och pengar. I snitt 542700 kr per nyanställning/år (nov 2017). Det tar ca 1,5 år för en ny medarbetare att nå sin fulla kapacitet.
Källa: https://vision.se.

Länktips

14 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.