På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Företagsledare

Företagsledare

En Företagsledare kan leda ett mindre eller större företag. I ett större företag finns en styrelse som sätter upp mål och riktlinjer som det är företagsledarens uppgift att följa. I ett mindre företag kanske du planerar verksamheten själv. Du ska som företagsledare utveckla verksamheten, vara initiativtagare och genomföra förändringar. Att vara visionär och strateg är viktigt för en företagsledare. Visioner, mål och strategisk handlingsplan utvecklar du med stöd av styrelsen. 

Utbildning

En företagsledare har ofta någon form av eftergymnasial utbildning, vanligtvis från högskola/universitet men även andra utbildningar förekommer, t.ex från en Yrkeshögskola.

Visste du att...?

... Sju av 10 svenska chefer  (nov 2017) tros ha sömnproblem som påverkar deras livskvalité och bland annat också deras "chefsskap". Det är ett känt faktum att sömnbrist på 1,5 timme per natt försämrar hjärnans förmåga att vara "pigg" och därför också kunna fatta bra beslut - med upp till 30%.

Lilla ordboken

POL - en förkortning som står för kunskaps- och arbetsmarknadsområde "Personal, Organisation och Ledarskap".

Länktips

  • ipf.se - Institutet för Personal- och Företagsutveckling
  • tillvaxtverket.se - Tillväxtverket, en statlig myndighet under Näringsdepartementet, har regeringens uppdrag att främja hållbar näringslivsutveckling och regional tillväxt
  • www.1177.se - allmän info om Företagshälsovård
  • e-resident.gov.ee - Estonia (Estland) is the first country to offer e-Residency, a government-issued digital ID available to anyone in the world
  • akademssr.se/opinion/vara-podcasts/chefspodden
Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.