På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Verkställande direktör - VD
Spela filmen

Verkställande direktör - VD

Verkställande direktör brukar även kallas VD. Som företagsledare är du företagets ansikte utåt. Det kan gälla kontakter med kunder, andra företag, myndigheter och massmedier. Du har också ansvar för att övriga medarbetare på företaget får det stöd de behöver och ges möjligheter till utveckling i arbetet.

Utbildning

Det finns ingen speciell utbildning som leder till att man får jobb som VD. Många nuvarande VD är utbildade Civilingenjörer, Civilekonomer eller Statsvetare, men det finns också exempel på att VD har andra utbildningar t.ex kandidatexamen i Ekonomi, i Internationella Relationer eller i Internationella Affärer.

Meriterande för en VD är språkkunskaper och gärna i flera olika språk, helst på högskolenivå.

Att ha gått ledarskapsutbildning eller kurser i arbetsrätt, konflikthantering och coachande ledarskap är en klar fördel om man drömmer om att en dag bli en VD.

Personliga egenskaper

Det krävs en flexibel personlighetstyp som är lyhörd för övrig personal, har lätt för att samarbeta, men som samtidigt kan fatta snabba beslut.

Övrigt

Sju av 10 svenska chefer tros ha sömnproblem som påverkar deras livskvalité och bland annat också deras "chefskap". Det är ett känt faktum att sömnbrist på 1,5 timme per natt försämrar hjärnans förmåga att vara "pigg" och därför också kunna fatta bra beslut - med upp till 30%.

Visa mer
Visa mindre

69 Lediga jobb

VD - Konfidentiellt bolag

Arbetsgivare / Ort: Vem i Småland AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-03-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Verkställande direktör

Om jobbet
Om tjänsten Företaget har en lång historia och tradition inom sin bransch och man producerar, marknadsför och säljer sina högkvalitativa produkter under ett starkt och välkänt varumärke. Bolaget har en uttalad tillväxtambition såväl på den svenska som den internationella marknaden och omsätter idag ca 60 MSEK.     Som VD är din huvudsakliga uppgift att driva utvecklingen av verksamheten samt att leda organisationen mot nya mål. I rollen förväntas du, tillsammans med din säljorganisation, att vidareutveckla affären med befintliga kunder samt även att du lägger stort fokus på att identifierade nya potentiella kunder, samarbetspartners och marknader.     Om dig För att lyckas i rollen har du gedigen erfarenhet av att driva försäljning och affärer med framgång samtidigt som du har en god förmåga att skapa långsiktiga och hållbara relationer såväl internt som externt. Ditt ledarskap präglas av ett inkluderande förhållningssätt där din välutvecklade kommunikativa förmåga får ta plats.     Företaget tar ordet! Vi är ett bolag med en stor stolthet över våra produkter och vi vet att vi levererar produkter med högkvalitet och en fantastisk känsla. Hos oss finns förutsättningarna och vi förlitar oss på att du har riktningen för att vi tillsammans ska göra någonting riktigt bra till ännu bättre.       Bra att veta Företaget är beläget i nordöstra Kronoberg och du rapporterar till styrelsen. Vi tillämpar löpande urval och önskar din ansökan så snart som möjligt via vår hemsida www.vem.se, dock senast den 11 april.     Vem är VEM VEM är ett utvecklingsorienterat konsultföretag som erbjuder högkvalitativa tjänster inom rekrytering och interimslösningar av ledande befattningar.
Arbetsgivare
Vem i Småland AB
Hemsida: http://www.vem.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

VD

Arbetsgivare / Ort: Finnveden Executive AB / Huskvarna
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 May (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-04-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Verkställande direktör

Om jobbet

Axelent Group består av de fyra företagen Axelent AB, Axelent Engineering, Axelent Solutions och Axelent Safe-X. Gemensamt för de fyra bolagen är visionen om att göra industrin konkurrenskraftig, säker och lönsam genom automatisering, säkra lösningar, effektiva rutiner, funktion och kompetens. Axelent AB är det största bolaget inom gruppen och har i sin tur ett 10-tal helägda dotterbolag och ytterligare ett 50-tal agenter runt om i världen. Axelent Group har cirka 350 anställ­da och majoriteten av de anställda finns på huvudkontoret i Hillerstorp, men organisationen finns även i Europa, Asien och USA. Läs mer om oss på www.axelent.se

Vi söker en affärsdriven

VD

Uppdraget

På Axelent Solutions brinner vi för att skapa innovation och produktivitet hos våra kunder.

Många av våra kunder står idag inför stora förändringar inom automation och digitalisering, det kan vara inom produktutveckling, processflöden, effektivisering eller i sin produktion. På Axelent Solutions har vi en bred mix av kompetens och erfarenhet genom hela produktcykeln i såväl digitala tjänster som fysiska produkter. Vi erbjuder lösningar inom PLM och mjukvaruutveckling samt konsulttjänster för produkt- och produktionsutveckling. Som partner till Dassault Systèms erbjuder vi PLM lösningar och programvara för 3D-design, ingenjörskonst, 3D-cad, modellering, simulering, data- och processhantering, som alla underlättar arbetet för våra kunder.

Som VD för Axelent Solutions har du ett totalansvar för verksamheten; försäljning, personal, budget och resultatansvar. Du skapar attraktiva erbjudanden för framtidens kunder då det finns en stor potential till fortsatt utveckling av bolaget. Som VD för Axelent Solutions erbjuds du en omväxlande roll där teknik, kundkontakter, coachning och affärsutveckling ingår i det dagliga arbetet.

Du rapporterar till gruppens koncernchef. Placeringsort är i Huskvarna.

Profil

Vi söker en person som önskar ta nästa steg i sin utveckling. Rollen erbjuder möjligheten för en driven, självgående, strukturerad och affärsinriktad person att realisera bolagets fulla potential. För att lyckas krävs hårt arbete, jordnära personlighet och att du inte är rädd för att kavla upp ärmarna. Du kommer att ges stora möjligheter att påverka bolagets utveckling vilket förutsätter en individ som är energisk, som vill och kan leda, entusiasmera och utveckla personal.

Du har goda ledaregenskaper och vill anta utmaningen att ta Axelent Solutions vidare på sin tillväxtresa. Du främjar öppenhet och förtroende, har fokus på verksamheten och ett starkt affärsmannaskap. Som person är du tydlig och är en god kommunikatör. Du har en helhetssyn och kan skapa en arbetsmiljö som stimulerar samarbete, gemensamt ansvarstagande, utrymme för nyfikenhet och ständiga förbättringar. Du har god samarbetsförmåga och är duktig på att underhålla och utveckla dina relationer såväl inom Axelent Group såväl som med kunder. Du är strukturerad, analytisk och har en positiv grundsyn och agerar prestigelöst.

För att trivas i rollen är du självgående, driven och gillar omväxling samt förstår vikten av att lyssna in och utveckla dina medarbetares kompentens. Vidare ser vi att du som söker denna tjänst har ett tekniskt intresse och brinner för utveckling.

Vi tror att du har en relevant högskoleutbildning och några års erfarenhet av ledande befattning. Du har tidigare haft personal- och resultatansvar, såväl som erfarenhet av försäljning. Du har också god kännedom om teknisk konsultverksamhet.

Kontaktuppgifter och ansökan

I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare
Finnveden Executive AB
56134 Huskvarna
Ansökan
Ansök senast 12 May (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Avdelningschef till Resursavdelningen med fokus på verksamhetsutveckling

Arbetsgivare / Ort: Poolia Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 13 May (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Avdelningschef
  • landsting

Om jobbet
Nu söker vi dig som vill kombinera en tjänst som Avdelningschef och Verksamhetsutvecklare. Du kommer arbeta som Avdelningschef 50% på Resursavdelningen och som Verksamhetsutvecklare 50%. Som avdelningschef inom psykiatriska slutenvården i Karlstad kommer du in i ett spännande utvecklingsarbete där grunden är trygg och meningsfull psykiatrisk heldygnsvård och personcentrerad omvårdnad med fokus på professionellt bemötande. Alla medarbetare är viktiga lagspelare i detta utvecklingsarbete. Välkommen med din intresseanmälan. Om tjänsten Resursavdelningen består av ett flertal kompetenser, kuratorer, arbetsterapeuter, medarbetare med brukarerfarenhet, administratör och servicepersonal. Avdelningen är en resurs för samtliga avdelningar i verksamheten. Verksamhetsutvecklardelens fokus kommer att ligga på det fortsatta utvecklings- och implementeringsarbetet av vårdinnehållet i verksamheten. I avdelningschefens uppdrag ingår att leda, utveckla och följa upp den egna verksamheten, dess personal och ekonomi. Som avdelningschef har du ett nära samarbete med verksamhetens olika professioner och övriga avdelningschefer samt ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Där förväntas du ta ett övergripande ansvar för utveckling av verksamhetsområdet. Den organisatoriska placeringen är direkt under verksamhetschefen. Här erbjuds du ett stimulerande arbete, en individuell introduktion och en mentor som stöd. Du har också tillgång till handledning och ledarskapsutbildningar. Psykiatriska slutenvården består av en psykiatrisk akutmottagning, fem vårdavdelningar, en tillnyktringsenhet samt Beroendecentrum som är ett HVB-hem. Verksamheten är placerad i särskilt anpassade lokaler för målgruppen i Psykiatrihuset, Centralsjukhuset i Karlstad. Vi är cirka 200 medarbetare med olika yrkesprofessioner, läkare, sjuksköterskor, skötare, behandlingsassistenter, behandlingskonsulenter, arbetsterapeuter, kuratorer, verksamhetsutvecklare samt administrativ personal. Tillsammans ger vi specialiserad psykiatrisk vård och behandling, dygnet runt. Vem är du? Vi söker dig med stort intresse för utvecklingsarbete och goda ledaregenskaper med förmågan att ta tillvara medarbetarnas kompetenser och idéer. Du är handlingskraftig och gör aktiva val för att värna om patienternas och verksamhetens bästa. Som avdelningschef är du en viktig del i utvecklingen av den psykiatriska vården och du trivs med att leda i förändring. Du har erfarenhet av att vara ledare, gärna från arbete inom det psykiatriska området. Vi ser också att du har erfarenhet av att ha arbetat med verksamhetsutveckling. Självklart har du lämplig akademisk utbildning. Ditt ledarskap präglas av ett inkluderande och coachande förhållningssätt. Du är fri från prestige och har förmåga att sätta avdelningens verksamhet i ett större sammanhang. Du är lyhörd och skapar delaktighet och har en god förmåga att kommunicera och samarbeta såväl internt som externt. Som person är du utåtriktad och kan engagera och entusiasmera andra. Du har god självkännedom, personlig mognad och empatisk förmåga. Du arbetar strukturerat och resultatinriktat och har god förmåga att prioritera och besluta. Som person är du ansvarstagande med en god inre etisk kompass. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Inför anställning inom psykiatri gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning. Anställningsform: Tidsbegränsat chefsförordnande (4 år) med tillsvidareanställning i grundprofessionen. Tjänstgöringsgrad 100%. Dagtid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Om verksamheten Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik. Läs gärna mer på: www.regionvarmland.se Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se.
Arbetsgivare
Poolia Sverige AB
Hemsida: http://www.poolia.se
Ansökan
Ansök senast 13 May (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Avdelningschefer med coachande ledarstil till Region Värmland

Arbetsgivare / Ort: Poolia Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 13 May (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Avdelningschef
  • landsting

Om jobbet
Nu söker vi två Avdelningschefer till psykatriska slutenvården hos Region Värmland. Som avdelningschef inom psykiatriska slutenvården i Karlstad kommer du in i ett spännande utvecklingsarbete där grunden är trygg och meningsfull psykiatrisk heldygnsvård och personcentrerad omvårdnad med fokus på professionellt bemötande. Alla medarbetare är viktiga lagspelare i detta utvecklingsarbete. Välkommen med din intresseanmälan. Om tjänsten Pyskiatriska slutenvården söker nu två avdelningschefer. Chef till avdelning 43: Avdelning 43 är inriktad på att arbeta med patienter med psykossjukdomar. Chef till avdelning 45: Avdelning 45 är en utslussningsavdelning där uppdraget är att erbjuda omvårdnad till patienter som är i behov av ytterligare vård och planering inför hemgång. I avdelningschefens uppdrag ingår att leda, utveckla och följa upp den egna verksamheten, dess personal och ekonomi. Som avdelningschef har du ett nära samarbete med verksamhetens olika professioner och övriga avdelningschefer samt ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Där förväntas du ta ett övergripande ansvar för utveckling av verksamhetsområdet. Den organisatoriska placeringen är direkt under verksamhetschefen. Här erbjuds du ett stimulerande arbete, en individuell introduktion och en mentor som stöd. Du har också tillgång till handledning och ledarskapsutbildningar. Psykiatriska slutenvården består av en psykiatrisk akutmottagning, fem vårdavdelningar, en tillnyktringsenhet samt Beroendecentrum som är ett HVB-hem. Verksamheten är placerad i särskilt anpassade lokaler för målgruppen i Psykiatrihuset, Centralsjukhuset i Karlstad. Vi är cirka 200 medarbetare med olika yrkesprofessioner, läkare, sjuksköterskor, skötare, behandlingsassistenter, behandlingskonsulenter, arbetsterapeuter, kuratorer, verksamhetsutvecklare samt administrativ personal. Tillsammans ger vi specialiserad psykiatrisk vård och behandling, dygnet runt. Vem är du? Vi söker dig med stort intresse för utvecklingsarbete och goda ledaregenskaper med förmågan att ta tillvara medarbetarnas kompetenser och idéer. Du är handlingskraftig och gör aktiva val för att värna om patienternas och verksamhetens bästa. Som avdelningschef är du en viktig del i utvecklingen av den psykiatriska vården och du trivs med att leda i förändring. Du har erfarenhet av att vara ledare, gärna från arbete inom det psykiatriska området. Självklart har du lämplig akademisk utbildning. Ditt ledarskap präglas av ett inkluderande och coachande förhållningssätt. Du är fri från prestige och har förmåga att sätta avdelningens verksamhet i ett större sammanhang. Du är lyhörd och skapar delaktighet och har en god förmåga att kommunicera och samarbeta såväl internt som externt. Som person är du utåtriktad och kan engagera och entusiasmera andra. Du har god självkännedom, personlig mognad och empatisk förmåga. Du arbetar strukturerat och resultatinriktat och har god förmåga att prioritera och besluta. Som person är du ansvarstagande med en god inre etisk kompass. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Inför anställning inom psykiatri gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning. Anställningsform: Tidsbegränsat chefsförordnande (4 år) med tillsvidareanställning i grundprofessionen. Tjänstgöringsgrad 100%. Dagtid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Om verksamheten Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik. Läs gärna mer på: www.regionvarmland.se Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se.
Arbetsgivare
Poolia Sverige AB
Hemsida: http://www.poolia.se
Ansökan
Ansök senast 13 May (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Chef till kommunens VA-avdelning

Arbetsgivare / Ort: Skövde kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 14 May (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Avdelningschef
  • kommun

Om jobbet
Skulle du vilja leda och utveckla VA-avdelningen inom Skövde kommun och ansvarar för processer, utbyggnad, drift? Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet. Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid. Sektor service ansvarar för måltidsverksamhet, lokalvård och fastighetsskötsel, skötsel av gator, parker och skog, anläggningsarbeten, ledningsnätsarbeten, reparations- och verkstadsarbeten för kommunens maskiner och fordon och drift Skövde flygplats och vissa andra externt efterfrågade tjänster. Vidare ansvarar sektorn för att försörja kommunens verksamheter med lokaler och förvalta de fastigheter där kommunal verksamhet bedrivs för att vara beställarfunktion vid uppdragsgivna entreprenader och för att utveckla och förvalta de taxefinansierade verksamheterna VA (vatten och avlopp) samt eget ägt fibernät. ARBETSUPPGIFTER Som chef för vår VA-avdelning är du en del i sektorns ledningsgrupp. Arbetet kommer innebära att du driver organisatorisk och målinriktat förändringsarbete samt teknisk utveckling för VA-avdelningen i takt med branschutvecklingen, lagkrav och samhällsutveckling inom Skövde kommun. Arbetet kommer inledningsvis kräva både ett strategiskt som operativt perspektiv på ditt ledarskap, men efterhand som du sätter organisationen kommer dina arbetsuppgifter att övergå till mer taktisk och strategisk art. Skövde stadsnät (Fiber) ingår även i VA organisationen. I rollen kommer du att ansvara för en organisation som innehåller ca 25-30 medarbetare med ledningsfunktioner i form av enhetschefer och verksamhetsledare. Du har stöd från stödfunktioner inom såväl ekonomi som kommunikation och HR. Ditt uppdrag kommer att innebära följande ansvarsområden: -Ansvar för kommunens ledningsnät och anläggningar för dricks-, spill- och dagvatten samt fibernät -Strategiska utvecklingsprojekt -Systematisk förnyelseplanering -Drift och underhåll -Beredskapsplanering och civilförsvar -Verksamhet som lyder under myndighetstillsyn; miljö, livsmedel, brand, digitala kommunikationer -Medverkan i samhällsplanering och -utveckling -Dialog med nämnd, kunder och kommuninvånare -Taxefinansierad och särredovisad ekonomi -Personalansvar. Som avdelningschef driver du strukturerat förbättringsarbete inom både din avdelning och inom sektorn. Tjänsten innebär att du har nära samarbete med andra verksamheter inom Skövde kommun såväl som bolag som ingår i koncernen Skövde stadshus och kommunalförbund där Skövde kommun ingår. I tjänsten finns möjligheter till samverkan med VA-organisationer i regionen och även på nationell nivå. KVALIFIKATIONER Vi söker dig med miljö- och samhällsengagemang som har ledarskaps- och teknisk erfarenhet, alternativt en akademisk examen samt därefter flerårig erfarenhet av arbete inom områdena. Då tjänstens art är komplex krävs att du har följande arbetslivserfarenhet: -Chefserfarenhet med fullt ansvar för verksamhet, ekonomi och personal -Arbete med processutveckling och effektivisering -Arbete med kund- och leverantörsrelationer -Projektledning -Du har en god datavana och ser IT som ett självklart verktyg i den digitala utvecklingen. Då rollen innebär att man ansvarar för VA-system och fibernät, ser vi det som meriterande att du har teknisk erfarenhet som bidra till att utveckla tekniken i systemen. Som person ser vi att du har ledaregenskaper som präglas av förmåga att få organisationen och medarbetarna att utvecklas i sin potential. Du gör detta genom en tillitsfull och positiv syn snarare än genom kontroll. För att du ska vara framgångsrik i rollen vill vi att du har modet att fatta beslut, även när det kan kännas svårt samt har kraften och engagemanget att driva mot uppsatta mål. Du har en god förmåga att bygga förtroendefulla relationer såväl med medarbetare, chefer, fackliga parter som med externa parter. Du trivs även med att leda i förbättringsarbete genom att motivera och engagera dina medarbetare. Din syn på ledarskap präglas av din klara uppfattning att medarbetarens perspektiv och kompetens är avgörande för organisationens framgång. VA-chefen rapportera direkt till chefen för sektorservice. ÖVRIGT Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.
Arbetsgivare
Skövde kommun
Ansökan
Ansök senast 14 May (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.