Creative director - CD
Spela filmen

Creative director - CD

Om du arbetar som Creative Director (CD) har du det övergripande kreativa och strategiska ansvaret för en produktion. Rollen kan i vissa sammanhang liknas med VD-rollen, eftersom creative director leder arbetet och ansvarar för verksamheten. 

Utbildning

En creative director kan ha varierande bakgrund, men det är vanligt att ha någon form av utbildning inriktad mot grafisk formgivning, i kombination med utbildning inom ledarskap.

Utbildning inom grafisk formgivning finns på flera nivåer och inom olika skolformer, bl a  universitet och högskolor, yrkeshögskola och fristående kommunikationsskolor. 

Grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans program.

Arbetsplats

Creative director kan arbeta inom en rad olika branscher som den grafiska, film, musik, dataspel, mode, reklam, media och även inom programvarubranschen. Teamet närmast creative director består ofta av en art director och en copywriter.  

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.