På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Grundskollärare
Spela filmen

Grundskollärare

Som grundskollärare arbetar du i grundskolan med den ämnesinriktning och de åldersgrupper du valt i din utbildning. I de lägre årskurserna kan du undervisa i nästan alla ämnen för samma grupp elever, men färre ämnen i de högre årskurserna.  Oftast arbetar du i ett arbetslag med en grupp grundskollärare som tillsammans ansvarar för ett antal elever. I arbetslaget ingår ofta också förskollärare och fritidspedagoger. 

Läroplanen anger målen för elevernas kunskaper och deras sociala och personliga utveckling. Sedan är det upp till läraren/lärarlaget att tillsammans med eleverna stå för innehållet i undervisningen. I arbetslaget kan man diskutera ämnesintegrering och projektstudier men också extra stöd till elever som behöver det. Du undervisar, svarar på frågor och ger eleverna tips och stöd.

I grundskollärarens arbetsuppgifter ingår också att tillsammans med andra vuxna i skolan och med barnen skapa en trivsam miljö, till exempel på skolgården och i matsalen. Du kan ha särskilt ansvar för en grupp elever som till exempel mentor eller studiehandledare. Då har du ansvar för att följa och stödja de elevernas studieutveckling och du har utvecklingssamtal varje termin med eleven och vårdnadshavare. 

Utbildning

För att bli grundskollärare utbildar du dig på universitet eller högskola till grundlärare. Grundlärarprogrammets tre valbara inriktningar är grundlärare med inriktning mot fritidshem, grundlärare med inriktning mot förskoleklass och grundskolans åk 1–3 samt grundlärare med inriktning mot grundskolan åk 4–6. Första året läser alla en gemensam utbildningsvetenskaplig kärna, vilket är generella lärarkunskaper som till exempel betygssättning och bedömning. Efter det följer verksamhetsförlagd utbildning (VFU) ute på en skola.

Se även information på Skolverkets hemsida om vilka behörighetskrav som ställs på personal på svenska skolor, förskolor och fritidshem.

Framtidsutsikter

Under de kommande åren kommer antalet barn i grundskolans tidigare år att öka. En sjättedel av de arbetande lärarna inom grundskolans tidigare år är äldre än 60 år och väntas gå i pension inom de närmaste åren.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

986 Lediga jobb

Grundskolelärare till introduktionsprogrammen, Vägga Gymnasieskola

Arbetsgivare / Ort: Karlshamns kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Lärare i grundskolan
  • årskurs 7-9

Om jobbet
Tjänsten är en visstidsanställning, heltid,  under höstterminen 2021 med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse. På Vägga gymnasieskola finns för närvarande strax över 1000 elever och 150 anställda. Skolan erbjuder de flesta nationella program samt introduktionsprogrammen och gymnasiesärskola. Gymnasieskolan är indelad i fyra skolenheter med en ansvarig rektor för varje enhet.      Utbildningsförvaltningen har ca 1200 medarbetare och ansvarar för förskola, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, uppdragsutbildning samt SFI.      Arbetsuppgifter Du kommer att undervisa och handleda våra elever till största del i en mindre undervisningsgrupp. Du kommer också att fungera som mentor och ingå i ett programarbetslag tillsammans med andra kollegor. Vi ser dig som en viktig och drivande kraft för att med eleverna i fokus och i samarbete med kollegor utveckla såväl programmet som ämnet. Kvalifikationer Vi söker legitimerad grundskollärare. Du har utpräglad samarbetsförmåga, kan ta egna initiativ och har vilja och förmåga att möta och ge varje studerande stöd i sitt lärande utifrån sin kunskapsnivå. Du är en drivande person som trivs med utmaningar och har ett stort intresse för förnyelse och utveckling. En merit är utbildning  och erfarenhet inom MPF. Som lärare ser du möjligheter med att arbeta med IKT som ett naturligt verktyg i lärandet och undervisningen. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet. Övrigt Ange löneanspråk i ansökan. Registerutdrag ska visas upp inför anställning i Karlshamns kommuns gymnasieskola eftersom arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn under 18 år. Tjänsten tillsätts under förutsättningar att erforderliga beslut fattas. För mer information kontakta Anja Vikström. rektor, 0454-57 42 31 Sara Sandström, samordnare, 0454-57 41 20 Cecilia Haglund, Lärarförbundet, 0454-57 41 73 Niclas Wahlgren, Lärarnas Riksförbund, [email protected] Sista ansökningsdag 2021-09-19
Arbetsgivare
Karlshamns kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Lärare åk 4-6 Gnarps skola

Arbetsgivare / Ort: Nordanstigs kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-31
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Lärare i grundskolan
  • årskurs 4-6

Om jobbet
Nordanstig Naturligtvis- Här förverkligar du dina livsdrömmar Nordanstigs kommun ligger i norra Hälsingland nära Sveriges mittpunkt mellan Hudiksvall och Sundsvall. Kommunen sträcker sig från kusten med sandstränder, fiskelägen och natursköna öar, till inlandets stora skogar med känsla av vildmark och möjlighet till både fiske och alpin skidåkning. Vi har prisvärda boenden både på landsbygden och i våra många små samhällen. Vårt rika kultur- och föreningsliv engagerar många av våra cirka 9500 invånare. Om oss Gnarps skola ligger i centrala Gnarp. Vi har klasser från förskoleklass till årskurs 6 samt ett fritidshem. I skolan finns även ett integrerat folk- och skolbibliotek. Våra strategier är ledarskap, tillgänglig lärmiljö och heldagslärande. Vi arbetar aktivt med skolutveckling och kollegialt lärande för ökad måluppfyllelse.   Ditt uppdrag Vi söker lärare till mellanstadiet. Som lärare på Gnarps skola ingår du i ett arbetslag och tillsammans planerar, genomför och utvärderar ni verksamheten. Om du har intresse och erfarenhet av att leda kollegor i utvecklingsarbete inom ledarskap, tillgänglighet och heldagslärande finns det möjlighet till ett försteläraruppdrag. Dina kvalifikationer Vi söker dig som är utbildad legitimerade lärare. Meriterande Kunskaper i heldagslärande är meriterande. Personliga egenskaper Vi ser att du som söker arbetar för goda relationer med såväl elever som vårdnadshavare samt att du är flexibel, öppen och har god samarbetsförmåga. Du är kreativ och kan engagera och motivera eleverna till lärande och du bidrar med nya pedagogiska idéer i arbetslaget och på skolan. Övrigt Vid eventuell intervju medtas belastningsregister. Inom Nordanstigs kommun erbjuds 1500:- i friskvårdsbidrag. Urval och kontakt sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan! Varmt välkommen med din ansökan! Vid rekrytering gör Nordanstigs kommun ett medvetet val gällande var vi vill  exponera vår annons. Vi vill ej bli kontaktade av annonssäljare eller rekryteringsföretag.  
Arbetsgivare
Nordanstigs kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Legitimerad lärare sv/eng år 4-6 till trevliga Åsa Gårdsskola

Arbetsgivare / Ort: Kungsbacka kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-31
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss? Älskar du barn lika mycket som oss? Drivs du av att bekräfta barn och se dem lyckas med sina mål? Söker du ett kreativt och meningsskapande jobb? Vi söker nu en kollega till oss på Åsa Gårds pedagogiska enhet. Rollen som lärare sv/eng på mellanåren hos oss I denna roll bidrar du till en dela-kultur där vi tillsammans ansvarar, inspirerar, samarbetar och stödjer varandra. Vi söker en legitimerad lärare i svenska och engelska och gärna i ytterligare ämne/ämnen som skall arbeta i arbetslag Norr (årskurserna 4-6) ihop med kollegor. Tjänsten innebär främst arbete i årskurs 6 där du också blir mentor tillsammans med tre kollegor men också undervisning i årskurs 5 i engelska. Årskurs 6 har kommande läsår drygt 50 elever fördelade i tre klasser med mycket samarbete. Din profil Vi strävar efter att hitta en person med rätt kombination av personlighet och kompetens. Rätt person för det här jobbet trivs i en verksamhet med ständigt förändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Rätt person för det här jobbet är genuint intresserad av att skapa, underhålla och vårda goda relationer med såväl kollegor som elever och vårdnadshavare.   Du planerar och organiserar ditt arbete effektiv och du strävar efter ett arbetsklimat som karaktäriseras av öppenhet och prestigelöshet. Det är en självklarhet för dig att alltid ha elevens bästa för ögonen. Vi söker dig som är legitimerad lärare i svenska och engelska och gärna även i ytterligare ämne eller ämnen. Det är meriterande om du har goda IKT-kunskaper och kunskaper om framgångsrik lärmiljö och arbete med elever inom NPF. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Mer om oss på Åsa Gård På Åsa Gårds pedagogiska enhet har vi ambitionen att lärandet går som en röd tråd från förskolan upp till skolår 9. Vi har en helhetssyn på lärandet, vilket syns i våra "tre ben" som fokuserar på det sociala samspelet, lärandeprocesser och ämneskunskaper. Varje barn skall ges förutsättningar att utvecklas utifrån de egna förutsättningarna. Enheten skall präglas av ett lärande som ligger i tiden och siktar på framtiden. Vi tränar barnen att utvecklas till självständiga och ansvarskännande individer. Läs gärna mer om oss på vår hemsida, här: https://www.kungsbacka.se/Grundskolor/Asa-Gardsskola/ Vårt erbjudande och övrig information Vi erbjuder en visstidsanställning läsåret 21/22 med tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringsgraden kan diskuteras men är i utgångsläget heltid. Hos oss får du utvecklas i din profession tillsammans med kollegor och kommer arbeta utifrån vår arbetsplatskultur som präglas av att vi välkomnar, samarbetar, levererar och tänker nytt! Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss är du välkommen att kontakta oss eller läs mer på vår hemsida här: https://www.kungsbacka.se/Kommun-och-politik/Sa-har-ar-det-att-jobba-hos-oss/ Intresserad? Kul! Välkommen med din ansökan senast 19 september 2021. Om oss på förvaltningen Förskola & Grundskola Förskola & Grundskola är förvaltningen där allt börjar med dig. Med fokus på individ och flexibla lösningar attraherar vi professionella och engagerade människor till vår verksamhet. I våra förskolor och grundskolor pågår det varje dag undervisning som syftar till att barn och elever ska prestera utifrån sin fulla kapacitet på sin resa emot framtiden. Arbetet präglas av tillitsbaserad styrning där vi strävar efter att göra varandra bra och skapa goda förutsättningar för alla att lyckas. Verksamheten är indelad i tre geografiskt pedagogiska områden som omfattat omsorg och utbildning för barn och elever 1-16 år. Vi har en utvecklad central stödorganisation som skapar goda förutsättningar för rektors pedagogiska ledarskap. I Förskola & Grundskola arbetar cirka 2600 medarbetare som oavsett uppdrag har fokus på barns och elevers lärande, det är dem vi alla är till för. Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.
Arbetsgivare
Kungsbacka kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Paradisskolan söker lärare till English Speaking School

Arbetsgivare / Ort: Trollhättans kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Lärare i grundskolan
  • årskurs 4-6

Om jobbet
Vi är stolta över Trollhättans Stads över 5 000 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Vi drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft. Här finns en spännande utveckling där du kan vara med och göra vår stad ännu bättre. Beskrivning Till Paradisskolan söker vi en engagerad och legitimerad lärare till åk 5-6 för det här läsåret. Ditt uppdrag kommer att vara som undervisande lärare i English Speaking School. Du kommer att ansvara för undervisningen i en åldersblandad klass, som består av elever i åk 5 och 6. English Speaking School består också av klasserna 1-2 samt 3-4. Samverkan er emellan kommer vara viktigt. Vi har en mångfald bland eleverna, vilket vi ser som berikande för oss alla. Hos oss möter du engagerade pedagoger som erbjuder en varierad undervisning där elevernas intressen, erfarenheter och kunskaper är utgångspunkten. Du bedriver en modern och kreativ undervisning och hittar strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen. På Paradisskolan arbetar vi utifrån visionen ”Tillsammans möter vi framtiden” som innebär att: - Vi vet att alla vill lyckas. - Vi tar gemensamt ansvar för att skapa framgång. - Vi möter varandra med nyfikenhet och respekt för våra olikheter. - Vi provar olika metoder så att alla når sitt bästa jag. Kvalifikationer Du är legitimerad lärare för årskurserna du skall undervisa i. Du är mycket trygg i att kommunicera på engelska, både i undervisningssituationer och i kontakt med vårdnadshavare. Vi ser att du har god pedagogisk förmåga, är positiv, utåtriktad och har en förmåga att skapa trygghet. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv, har en positiv elevsyn som innebär att du vet att varje elev presterar så gott den kan, utifrån sina förutsättningar, och att det är din uppgift som lärare att möta varje elevs behov. Du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du har goda IKT-kunskaper och en god förmåga att möta den variation som du möter i klassrummet. Intervjuer kommer att ske löpande under rekryteringen. Anställningsinformation Utdrag ur Belastningsregistret är obligatoriskt vid arbete med barn. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons! Trollhättan är en stark och attraktiv kommun som ska bli större. I dag har vi passerat 59 000 invånare och vi har siktet inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi med att skapa förutsättningar för detta. Vi är över 5 000 medarbetare och våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare - nu och i framtiden. Vi ser mångfald som en styrka som berikar vår verksamhet och välkomnar sökande med olika bakgrund. Trollhättans Stad tillämpar rökfri arbetstid.
Arbetsgivare
Trollhättans kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Modersmålslärare i Kurdiska/Kurdiska Sorani 25%

Arbetsgivare / Ort: Botkyrka kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 11 dagar - upp till 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Modersmålslärare i grundskolan

Om jobbet
Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. Utbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola, gymnasium och särskola. Vi har drygt 3 200 medarbetare vid 45 förskolor, 22 grundskolor och fyra gymnasieskolor. Här finns ett stort engagemang för att alla barn och elever ska få undervisning av hög kvalitet, möjlighet att utvecklas och att nå sin fulla potential. I Botkyrka ser vi att framgång i skolan är nyckeln till ett gott liv och den starkaste skyddsfaktorn för framtiden. Beskrivning Språkcentrum i Botkyrka kommun är en skolenhet som ansvarar för modersmålsundervisning och studiehandledning på 26 kommunala grund- och gymnasieskolor samt friskolor. Språkcentrum ansvarar även för mottagningen av nyanlända elever. Vi har i uppdrag att bevara och främja flerspråkighet. Vi strävar efter att stå i framkant med ett interkulturellt förhållningssätt för att våra elever ska utveckla sig till modiga, energiska, ansvarsfulla och öppna medborgare. Arbetsuppgifter Som modersmålslärare ansvar du för att planera, genomföra och utveckla undervisningen efter varje elevs förutsättningar. Du kommer också att utvärdera och utveckla verksamhetens pedagogiska arbete. Arbetet sker både självständigt och i arbetslag. I din anställning kan det även förekomma studiehandledning. Du bedriver undervisning på olika skolor i kommunen och du kommer att ha tillgång till tekniska verktyg för att underlätta för ditt pedagogiska arbete. Du ansvarar också för din egen schemaläggning, arbetstid och rapportering i olika system. Du kommer att tillhöra ett arbetslag där vi jobbar med olika utvecklingsområden. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är: - Bedriva undervisning i Spanska - Sätta betyg och omdömen - Ha kontakt med föräldrar, andra lärare och skolor Kvalifikationer Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet att undervisa modersmål i Kurdiska/Kurdiska Sorani alternativt behörighet validerade av Högskoleverket. Vi ser gärna att du är intresserad av språkutveckling, och förutsätter att du har goda kunskaper i svenska och om det svenska skolsystemet. Du ska kunna bedriva undervisning självständigt och utifrån styrdokument, jobba strukturerat, sätta betyg och göra bedömningar samt ha god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Det är självklart för dig att arbeta med IKT och att du är intresserad av den digitala utvecklingen som du använder i ditt arbete. Villkor Om oss Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Förmåner Du som medarbetare är det viktigaste vi har för att vi ska kunna utföra vårt uppdrag. Vi erbjuder därför en rad förmåner utöver den individuella lönen - för ett hållbart arbetsliv. Läs mer här: https://www.botkyrka.se/jobb-och-vuxenutbildning/att-arbeta-pa-botkyrka-kommun/jobba-tillsammans-med-oss/villkor-och-formaner Botkyrka kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering för att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och därmed motverka diskriminering. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Botkyrka kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.