På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Folkhögskolelärare

Folkhögskolelärare

På folkhögskolor utgår lärandet från deltagarnas behov, förkunskaper och erfarenheter. De studerande kan själva vara med och påverka sin utbildning. Samtalet och de studerandes aktivt deltagande i undervisningen är en grundpelare i folkhögskolans pedagogik.

Utbildning

Folkhögskollärarexamen kan du få efter studier vid Linköpings universitet. Särskilda förkunskapskrav om akademisk utbildning eller arbetslivserfarenhet finns.

Det är en distansutbildning som omfattar 60 hp och som du läser på halvtid under fyra terminer.

Arbetsplats

Folkhögskolelärare undervisar vuxenstuderande på folkhögskolor eller studieförbund.

Visste du att...?

... den regerande svensk mästare i minne kan minnas över 5 000 binära tal i en följd.
Källa: minnesforbundet.se.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

5 Lediga jobb

Lärare inom personlig assistans

Arbetsgivare / Ort: REGION UPPSALA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 20 September (1 dag kvar)
Publicerad: 2020-09-07
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Folkhögskolelärare

Om jobbet
Wiks folkhögskola Kultur och bildning är Region Uppsalas kulturförvaltning och består av enheterna Konstenheten, Kulturutveckling, Strategiska enheten, Verksamhetsstöd, Wiks folhögskola med filialen Uppsala folkhögskola samt Wiks slott.Kulturnämnden är förvaltningens politiska styrelse. Målen för Region Uppsalas kulturpolitik är ett rikt konstliv av hög kvalitet, en ökad kulturell delaktighet och en attraktiv livsmiljö. Vår verksamhet Folkbildningens uppdrag består i att bidra till att stärka och utveckla demokratin, göra det möjligt för människor att påverka sin livssituation och delta i samhällsutvecklingen, utjämna utbildningsklyftor och höja utbildningsnivån i samhället samt bidra till att bredda intresset för och öka delaktigheten i kulturlivet. Wiks folkhögskola, med filialen Uppsala folkhögskola, anordnar allmänna kurser som ger gymnasiekompetens, kortkursverksamhet, tolkutbildningar samt en för Wiks folkhögskola en ettårig utbildning inom personlig assistans. Utbildningen inom personlig assistans är en nystartad yrkesutbildning. Vi har många sökande till kursen och kommer att utöka antalet kursplatser. Vi behöver därför rekrytera fler pedagoger. Ditt uppdrag Du arbetar tillsammans med övriga pedagoger och administrativ personal för att ge våra deltagare en utbildning som rustar dem för yrkesrollen som personlig assistent. Utbildningen är en heltidsutbildning som varvar lärarledda lektioner med självstudier. Utbildningen innehåller olika delkurser och bidrar till kunskap och kompetens i arbetet med personer med funktionsvariation och äldre. I utbildningen ingår också upp till sex veckors praktik. Dina kvalifikationer Du har minst två års erfarenhet av undervisning inom vuxenutbildning i vårdämnen. Erfarenhet av undervisning i yrkessvenska, yrkeserfarenhet av arbete som personlig assistent eller inom vård och omsorg i övrigt är meriterande. Vårt erbjudande Anställningen är en visstidsanställning på 50 % - 100 % beroende av dina kompetensområden. Utbildningen pågår 14 september 2020 till 21 maj 2021. Tillträde sker enligt överenskommelse. Om möjligt gärna under september månad. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/). Vill du veta mer? Om du vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rektor Kristin Spolander på telefonnummer 018-617 23 84. Vill du jobba med oss? Välkommen med din ansökan via länken nedan senast den 20 september. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt! Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Arbetsgivare
REGION UPPSALA
Ansökan
Ansök senast 20 September (1 dag kvar)

Ansök här

Lärare till motivationskurs på folkhögskola, Linköping

Arbetsgivare / Ort: Liljeholmens Folkhögskola / Linköping
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 20 September (1 dag kvar)
Publicerad: 2020-09-02
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet

Liljeholmens folkhögskola är en av 150 folkhögskolor i Sverige. Vi har kurser/utbildningar i allmänna ämnen, musik, konst, diakoni och bibel. Huvudskolan finns i Rimforsa med en filial i Linköping.

Vi söker dig som är lärare, fritidsledare eller med annan bakgrund. Du gillar människor och kommer med energi, glädje och inspiration. Du bör ha ett stort mått av social kompetens, förmåga att organisera/planera tiden tillsammans med deltagarna och trivas i samvaron med unga vuxna.

Du kommer att arbeta med en grupp deltagare som är arbetssökande och som saknar gymnasieexamen. Kursen syftar till att stimulera deltagarna till fortsatta studier. Det är Arbetsförmedlingen som anvisar deltagare till kursen och den heter Studiemotiverande folkhögskolekurs, förkortas SMF.

På filialen i Skäggetorp finns också annan personal såsom lärare på allmän kurs, kursföreståndare, administratör, som blir dina kollegor.

Kursen syftar till att motivera deltagarna till fortsatta studier.

Innehållet på kursen kan variera beroende på behoven hos kursdeltagarna. Träning i studieteknik med inriktning på samhällskunskap, svenska, engelska och matematik är i fokus men också andra aktiviteter som får tillbaka lusten och glädjen i att studera.


För ytterligare information kontakta

Mattias Hjertton, bitr rektor, 0705-47 67 34, [email protected]

Daniel Bjurhamn, rektor, 0739-155 255 [email protected]

Facklig företrädare (Förbundet Folkhögskollärarna) Jonas Ottosson [email protected]


Välkommen med din ansökan löpande till [email protected]


Bifoga sedvanliga handlingar och gärna två referenspersoner.


www.liljeholmen.nu

Arbetsgivare
Liljeholmens Folkhögskola
Skäggetorps Centrum 1B 6 TR
58642 Linköping
Hemsida: http://www.liljeholmen.nu
Ansökan
Ansök senast 20 September (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Lärare i fysik och matematik

Arbetsgivare / Ort: Önnestads Folkhögskolas Garantiförening / ÖNNESTAD
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 20 September (1 dag kvar)
Publicerad: 2020-08-25
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Meriterande
  • Lärarexamen-grundskolans senare år och gymnasiet

Om jobbet

Önnestads folkhögskola är en av Sveriges största folkhögskolor med drygt 300 deltagare. Skolan ligger i en gammal vacker parkmiljö i Önnestad, 7 minuter väster om Kristianstad, och har ett brett utbud av utbildningar.

www.onnestadsfolkhogskola.se


Vi söker dig som

- är folkhögskollärare eller gymnasielärare i fysik och matematik. Andra naturvetenskapliga ämnen är meriterande.

- vill vara med att driva och utveckla allmän kurs och naturvetenskapligt basår.

- har ett stort intresse för människor och folkbildning, gärna genom egen erfarenhet av folkhögskola. Du bör ha erfarenhet av undervisning av vuxna.


Som person

- ser du det ser det positiva i varje person och är övertygad om att alla har möjligheter att utvecklas.

- du har god pedagogiskt insikt, är aktiv i deltagarens

kunskapsutveckling samt ha stor förmåga till att skapa goda relationer.

- du är flexibel, har god förmåga att samverka och strukturera en verksamhet med skiftande behov. Du tar egna initiativ som bidrar till verksamhetens utveckling.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Tjänsten kommer innebära att du arbetar som lärare på allmän kurs, undervisning med tillhörande för- och efterarbete, kollegial samplanering, sambedömning och utveckling av verksamheten. Allmän kurs innebär studier på grundläggande- och gymnasienivå för vuxna. Vårt naturvetenskapliga basår innebär studier i naturvetenskapliga ämnen på gymnasienivå med syfte att få behörighet till högre studier. Omfattningen av tjänsten är ca 80% beroende på din bakgrund och kompetens. Tjänsten är tillsvidare med tillträde snarast. Arbetsplatsen tillämpar lönetrappa och provanställning.

Arbetsgivare
Önnestads Folkhögskolas Garantiförening
BYAGATAN 30
29173 ÖNNESTAD
Hemsida: http://www.onnestadsfolkhogskola.se
Ansökan
Ansök senast 20 September (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Eslövs folkhögskola söker lärare i beteendevetenskapliga ämnen!

Arbetsgivare / Ort: Ideella Fören Eslövs Folkhögskola Med Registrera / ESLÖV
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 30 September (11 dagar kvar)
Publicerad: 2020-08-31
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet

Om dig

Du brinner för att arbeta med människor, tillsammans med människor. Som lärare på Eslövs folkhögskola möter du en mångfald av kursdeltagare med olika erfarenheter, behov och utmaningar. I ditt arbete präglas du därför av ett öppet sinne och en stor kreativitet. Du är entusiastisk, nyfiken och engagerad i ditt arbete. Du tycker om att samarbeta över gränser och ser med glädje på att utveckla nya tillvägagångssätt. Din bakgrund Vi vill att du har en pedagogisk högskoleexamen, tex lärarutbildning, eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Stor vikt läggs också vid personlig lämplighet.

Dina arbetsuppgifter

Till grund för ditt arbete ligger alltid folkhögskolans intressen och dess grundläggande värderingar och mål. Att arbeta på folkhögskola innebär att arbeta tillsammans med kollegor från skolans samtliga verksamheter

Dina ansvarsområden:

• Undervisning i kursen ”Etik, moral och mänskliga rättigheter” på vår YH-utbildning till behandlingspedagog

• Undervisning i ämnet psykologi på folkhögskolans allmänna kurs samt på skolans högskoleförberedande beteendevetenskapliga utbildning.

Kvalifikationer:

Du har en högskoleexamen, gärna lärarutbildning eller annan utbildning inom samhällsvetenskap/beteendevetenskap. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med vuxenutbildning och/eller erfarenheter inom socialt arbete.


Ansökningar behandlas löpande.

#jobbjustnu

Arbetsgivare
Ideella Fören Eslövs Folkhögskola Med Registrera
STUREGATAN 14
24131 ESLÖV
Hemsida: www.eslovsfhsk.se
Ansökan
Ansök senast 30 September (11 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Lärare, Klarälvdalens folkhögskola

Arbetsgivare / Ort: REGION VÄRMLAND
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 1 October (12 dagar kvar)
Publicerad: 2020-08-31
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Folkhögskolelärare

Om jobbet

Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.

Region Värmlands arbete utgår alltid från vår värdegrund: För alla i Värmland. Vi är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Region Värmland är en regional utvecklingsorganisation där vi skapar förutsättningar för en jämställd hållbar tillväxt i vår region.

Det är självklart för alla medarbetare på Region Värmland att bemöta alla respektfullt, motverka diskriminering och arbeta integrerat med jämställdhets - och jämlikhetsfrågor. Vi värdesätter mångfald och arbetar för att vår arbetsplats kännetecknas av ett öppet och tillåtande klimat där varje medarbetares individuella förutsättningar och kompetens tas tillvara.

Region Värmland arbetar aktivt och strategiskt med jämställdhetsfrågor och vi eftersträvar en jämn könsfördelning på alla nivåer, Vi ser därför gärna sökanden av alla kön.

Klarälvdalens folkhögskola inriktar sig på natur, turism och friluftsliv, vård och omsorg allmän kurs och möjlighet att läsa collegeåret. Klarälvdalens folkhögskola strävar efter att vara en skola i framkant, både gällande det pedagogiska förhållningssättet och den tekniska utrustningen. Folkhögskolan ligger i en naturnära miljö vid Klarälvens strand i Stöllet men även i Hagfors, Sunne och Södra Viken.

Lärare, Klarälvdalens folkhögskola

Arbetsuppgifter

Klarälvdalens folkhögskola söker en lärare till en ny kurs, Skogsguide. Kursen är en del i projektet Skogsliv som har erhållit projektstöd från Europeiska Landsbygdsfonden och medel från Leader genom växtlust Värmland. Kursen berör allt från den skogsfinska historien till den moderna Finnskogskulturen. Som lärare på kursen ska du planera kursinnehåll och vara kursansvarig. Tjänsten innebär många resor till Finnskogsområden. Projektanställning 2021-02-01 - 2021-10-31.

Övrig information

Inför eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Kvalifikationer

Du bör ha pedagogisk kompetens, kunskap om allt från den skogsfinska historien till den moderna Finnskogskulturen. Erfarenhet och kontakter inom området är meriterande.  Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och kommer att utvärdera detta särskilt under rekryteringsprocessen. Körkort B är ett krav, Du bör ha vana av att arbeta i Office program.

Ansökan

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Facklig företrädare nås via växeln 010-831 50 00

Arbetsgivare
REGION VÄRMLAND
Hemsida: https://www.regionvarmland.se/
Ansökan
Ansök senast 1 October (12 dagar kvar)

Ansök här
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.