På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Folkhögskolelärare

Folkhögskolelärare

Folkhögskolelärare undervisar vuxenstuderande på folkhögskolor eller studieförbund. 

Folkhögskolestudier är en speciell utbildningsform som påverkar lärandet och den personliga utvecklingen. På folkhögskolor utgår lärandet från deltagarnas behov, förkunskaper och erfarenheter. De studerande kan själva vara med och påverka sin utbildning. Samtalet och de studerandes aktivt deltagande i undervisningen är en grundpelare i folkhögskolans pedagogik.

Se gärna information om yrken: StudiehandledareUtbildningsadministratör, Vuxenlärare, Högskolelärare, Waldorflärare och Utbildningsinformatör

Utbildning

Folkhögskollärarexamen kan man få efter studier vid Linköpings universitet. Särskilda förkunskapskrav om akademisk utbildning eller arbetslivserfarenhet finns. Läs om den utbildningen och de kraven Här.

Till ansökan om utbildningen till folkhögskolelärare (som är distansutbildning på halvfart som omfattar 60 högskolepoäng - man läser på halvtid under fyra terminer), bör Intyg (som bekräftar arbetslivserfarenhet) bifogas, som kan laddas ner från den här sidan.

Kontaktinformation till Studievägledningen på Linköpings universitet och mer info om Folkhögskollärarprogrammet finns på old.liu.se/utbildning/program.

Visste du att...?

Den regerande svensk mästare i "minne" kan minnas över 5000 binära tal i en följd. Källa: Svenska Minnesförbundet, minnesforbundet.se.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.