Folkhögskolelärare

Folkhögskolelärare

Anser du att solidaritet, hållbar utveckling och kultur är mycket viktiga frågor? Blir du inspirerad av att se människor växa? Är du en kreativ person med intresse för skapande? I så fall kan folkhögskollärare vara rätt yrke för dig!
På folkhögskolor utgår lärandet från deltagarnas behov, förkunskaper och erfarenheter. De studerande kan själva vara med och påverka sin utbildning. Samtalet och de studerandes aktivt deltagande i undervisningen är en grundpelare i folkhögskolans pedagogik.

Lilla ordboken
FSO - en förkortning för Folkhögskolornas serviceorganisation.

Utbildning

Folkhögskollärarexamen kan du få efter studier vid Linköpings universitet. Särskilda förkunskapskrav om akademisk utbildning eller arbetslivserfarenhet finns.

Det är en distansutbildning som omfattar 60 hp och som du läser på heltid under två terminer eller på halvtid under fyra terminer. Folkhögskollärarutbildning på Linköpings universitet startar både på heltid och på halvtid varje termin (uppgift från mars 2022).

För dig som sedan innan har en annan lärarexamen men jobbar som Folkhögskollärare, kan möjlighet finnas att uppnå Folkhögskollärarexamen genom att läsa en 15 hp-kurs Folkhögskolan som särskild utbildningsform och didaktisk verkstad.

Arbetsplats

Folkhögskolelärare undervisar vuxenstuderande på folkhögskolor eller studieförbund.

Visste du att...?

... den regerande svensk mästare i minne kan minnas över 5.000 binära tal i en följd.
Källa: minnesforbundet.se

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.