På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Vuxenlärare

Vuxenlärare

Utbildning

Du som har en lärar- eller förskollärarexamen har möjlighet att ansöka om en legitimation hos Skolverket. Du kan ansöka om legitimation med svensk eller utländsk examen och det finns möjlighet att komplettera din legitimation med fler behörigheter än det som din examen ger dig.

Arbetsplats

Lärare som undervisar vuxna kan arbeta på Komvux, på Folkhögskolor, Yrkeshögskolor, på Högskolor/Universitet och på Studieförbund samt hos privata utbildningsanordnare.

Med undervisning på komvux arbetar det vanligtvis gymnasielärare och SFI-lärare

Informationsfilm

Så funkar Komvux

Länktips

Visa mer
Visa mindre

44 Lediga jobb

Vi söker en lärare/pedagog i Matematik och Naturkunskap!

Arbetsgivare / Ort: Malmfältens Folkhögskola / Kiruna
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Folkhögskolelärare

Om jobbet

Vill du jobba som lärare där du kan lägga fokus på undervisning och att skapa goda relationer med dina kursdeltagare? Då kan denna lärartjänst vara något för dig. Malmfältens folkhögskola söker dig som har folkhögskolelärarexamen, lärarexamen för grundskolans senare år eller gymnasielärarexamen.

På skolan kommer du ingå i ett arbetslag som består av lärare vid skolans Allmän kurs. Allmän kurs är Folkhögskolans behörighetsgivande inriktning där vi möter unga vuxna och vuxna studerande med olika bakgrunder och livsmål. Den vänder sig främst till personer som saknar grundskole- eller gymnasieutbildning och är ett alternativ till Kommunal vuxenutbildning.

Till tjänsten söker vi dig som har ett engagemang och intresse i att få våra studerande att lära och utvecklas framåt. Vi önskar att du är utvecklingsinriktad och har en förmåga att se helheter.

Vi tänker att den goda relationen skapar grund för utveckling och en lärandeprocess som hos individer kan se olika ut. Med det tänker vi att du är en person som är tålmodig och hanterar de utmaningar som sker i vardagen med en insikt i att ditt bemötande påverkar våra studerandes lärande och utveckling. Vår utgångspunkt för lärande och utveckling är ett möte mellan människor i en trygg miljö, vilket vi skapar tillsammans med deltagarna.

Vid Allmän kurs kommer du att arbeta med relativt små deltagargrupper. Det möjliggör en hög grad av individanpassning och flexibilitet. Söker du variera din undervisning så att den passar de deltagare du jobbar med men samtidigt har förmågan att behålla den röda tråden – då tror vi att detta är jobbet för just dig. Välkommen med din ansökan!

Anställning: Heltid 100 %. Undervisning kommer främst ske inom gymnasieämnena Matematik 1, Matematik 2 samt Naturkunskap 1a1 och Naturkunskap 1a2. Tjänsten kan innehålla undervisning i Matematik på grundskolenivå (åk7-9).

Tillsvidaretjänsten inleds med 6 månaders provanställning.

Tillträde: Enligt överenskommelse, dock senast 2021-08-16

Ansökan: Sista ansökningsdag 2021-05-12

Skicka din ansökan till:

Malmfältens folkhögskola

Campingvägen 3

981 35 Kiruna

eller via e-post: [email protected]

Arbetsgivare
Malmfältens Folkhögskola
Campingvägen 3
98135 Kiruna
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Eslövs folkhögskola söker lärare i matematik

Arbetsgivare / Ort: Ideella Fören Eslövs Folkhögskola Med Registrera / ESLÖV
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet


Eslövs folkhögskola – folkhögskolan som utmanar

Sedan 1897 har Eslövs folkhögskola varit en källa till kunskap för hela samhället. Skolans huvudman är en garantiförening som är politiskt och religiöst obunden och som utser skolans styrelse. I folkhögskolans pedagogiska tradition finns en öppenhet som i mer än ett sekel lockat till sig människor med alla typer av bakgrunder, erfarenheter och livsåskådningar.

Om dig

Du brinner för att arbeta med människor, tillsammans med människor. Som lärare på Eslövs folkhögskola möter du en mångfald av kursdeltagare med olika erfarenheter, behov och utmaningar. I ditt arbete präglas du därför av ett öppet sinne och en stor kreativitet. Du är entusiastisk, nyfiken och engagerad i ditt arbete. Du tycker om att samarbeta över gränser och ser med glädje på att utveckla nya tillvägagångssätt.

Din bakgrund

Du har en pedagogisk högskoleutbildning, gärna folkhögskolelärarutbildning eller annan lärarutbildning. Oavsett har du goda kunskaper inom ämnet matematik. Erfarenhet av pedagogiskt arbete med vuxna är meriterande.

Då en stor del av tjänsten innefattar undervisning på vår allmänna kurs med extra stöd är det också viktigt att du är duktig på att möta människor med utmaningar, både studiemässiga och socialt. Stor vikt läggs därför vid personlig lämplighet.

Dina arbetsuppgifter

Att undervisa matematik på motsvarande grund- och gymnasienivå på vår allmänna kurs och vår allmänna kurs med extra stöd. I ditt arbete som lärare på folkhögskola är du mån om att möta dina kursdeltagare utifrån deras förutsättningar och du värderar skapandet av goda relationer med såväl deltagare som kollegor. I dina arbetsuppgifter ingår också att tillsammans med övriga lärare utveckla rutiner och arbetssätt för verksamheten. Mentorskap för en klass samt undervisning i andra ämnen kan också bli aktuellt.

Till grund för ditt arbete ligger alltid folkhögskolans intressen och dess grundläggande värderingar och mål. Att arbeta på folkhögskola innebär att arbeta tillsammans med kollegor från skolans samtliga verksamheter.

Övrigt

Anställningsvillkor: Tillsvidareanställning 100 % ferietjänst

Lön: Månadslön enligt gällande kollektivavtal

Arbetsplats: Eslövs folkhögskola, Sturegatan 14, Eslöv

Sök jobbet senast 2021-05-12 via mail [email protected] , vi intervjuar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningstid

Vi avsäger oss alla marknadsföringstjänster i denna rekrytering.

Arbetsgivare
Ideella Fören Eslövs Folkhögskola Med Registrera
STUREGATAN 14
24131 ESLÖV
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Lärare Folkhögskola

Arbetsgivare / Ort: Fridhems Folkhögskola / Malmö
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 13 maj (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-04-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vem är vi?

Folkhögskolan är en egen enhet i Malmö som drivs av Skurups och Fridhems folkhögskolor. Vi har ca 400 deltagare och har allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå, speldesignutbildningar, scenkonststudio samt Kulturprojektlinje. Vi har även SFI-undervisning samt arbetsmarknadskurser.

Om kursen

Höstterminen 2021 startar vi en ny kurs som heter Pedagogisk tekniker och teknisk pedagog. Detta är en yrkesprofilerande kurs för personer som har stor vana av att ta itu med tekniska problem i vardagen, och som vill jobba med teknisk support eller liknande uppgifter.

Utbildningen är en termin och ges dagtid på heltid i Malmö. Kursen äger rum på Folkhögskolan Skurup och Fridhem i Malmö, som ligger mellan Möllevången och Rosengård.

Tanken är att jobba branschnära med arbetsgivare i Skåne. Vi vill ge våra deltagare möjlighet att utvecklas både i sin tekniska förståelse och sin förmåga att förklara för andra hur man använder digitala verktyg och apparater och själv gör enklare felsökningar.

I kursen varvas lektioner med praktiska moment och besök av gästlärare som arbetar med teknisk support på olika sätt. Vissa moment kan genomföras på distans via digitala medier.

Under kursens gång får deltagarna lära sig att förklara teknik enkelt och förståeligt, arbeta effektivt och hur man själv snabbt lär sig hantera och navigera i nya system.

Folkhögskolan är en unik utbildningsform som bygger på folkbildning, vilket innebär att fokus ligger på individens behov och gruppens gemensamma lärande, och att deltagarna och gruppen har stort inflytande över kursens innehåll och upplägg.

Att kursen är “yrkesprofilerande” innebär att kursen riktar sig till deltagare med förkunskaper som de skaffat sig på egen hand, och att dessa kunskaper och färdigheter kartläggs under kursen och utvecklas vidare till en yrkesprofil som passar många olika uppdrag och tjänster. Detta är ett nytt koncept som nu testas för första gången på kursen Pedagogisk tekniker och teknisk pedagog. Metoder för kartläggning och inventering tar kursansvarig fram tillsammans med vårt nystartade Kunskaps- och designlabb.

Om tjänsten

Vi söker nu en huvudlärare för utbildningen. Dina arbetsuppgifter går ut på att starta upp utbildningen, sköta deltagarärenden, undervisa, marknadsföra och utveckla kursen. Detta är en lärartjänst på 80% deltid, under det första året i form av visstidsanställning. Vi kan även tänka oss två personer som delar på arbetsuppgifterna.

Vi ser gärna att sökande:

 • Har arbetat på teknisk support, gärna som teamleader eller liknande.
 • Har egen erfarenhet av att arbeta med kundsamtal och helst av att leda team inom en support och alltså förståelse för hur man tränar upp medarbetare samt vad som är viktigt att kunna.
 • Har erfarenhet av att utbilda vuxna. Du har kanske hållit i interna utbildningar på din arbetsplats eller handlett medarbetare, eller så har du annan pedagogisk erfarenhet, ett plus om det är inom teknik.
 • Är lösningsfokuserad och självgående.
 • Är intresserad av goda samtal, kundbemötande och pedagogik. Personen behöver brinna för att lära deltagarna att strukturera sina samtal effektivt.
 • Är intresserad av att utveckla pedagogiska metoder.
 • Är van vid att arbeta digitalt. Personen behöver vara skicklig på att förmedla sin kunskap via till exempel zoom, då vissa moment kan ske digitalt.
 • Har erfarenhet av - eller intresse av att lära sig - att ansvara för en vuxenutbildning på folkhögskola, inklusive uppgifter som antagning, att boka gästlärare och ha dialog med relevanta arbetsgivare inom fältet.

Exempel på konkreta kunskaper som deltagarna ska lära sig:

 1. Hårdvara, fysiska anslutningar och maskinvaruadresser
 2. Operativsystem
 3. Filsystem, filformat, formatering, lagring och komprimering
 4. Installation och inställningar
 5. Backup och återställning
 6. Städa och rensa datorn
 7. Felsökning
 8. Nätverk, uppkoppling, protokoll och fildelning
 9. Kontohantering, inloggning och active directory
 10. Grundläggande säkerhet på internet
 11. E-post och sociala medier
 12. Ljud och bild
 13. Hushållsapparater
 14. Supportverktyg som ärendehanteringssystem, fjärrstyrning)
 15. Introduktion till ITIL:s standardiserade terminologi för IT-tjänster

Exempel på mjuka färdigheter som deltagarna ska utveckla:

 • Bemötande
 • Effektivitet
 • Pedagogik
 • Att tänka och arbeta strukturerat
 • Kunskapsinhämtning och källkritik
 • Att lära sig nya system och program


#jobbjustnu

Arbetsgivare
Fridhems Folkhögskola
Kopparbergsgatan 4a
21444 Malmö
Hemsida: www.skurupfridhem.se
Ansökan
Ansök senast 13 maj (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Utbildare till IT-utbildning

Arbetsgivare / Ort: Önnestads Folkhögskolas Garantiförening / ÖNNESTAD
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 14 maj (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-03-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Folkhögskolelärare

Språk
Krav
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

Vi söker en entusiastisk IT- utbildare till vår nya It-tekniker/ IT support utbildning som startar i augusti 2021.

Önnestads folkhögskola har 320 deltagare och är en arbetsplats för 57 personer. Som utbildare hos oss är du programansvarig och behärskar datorteknik, programmering, webbutveckling, nätverksteknik mm. Du har goda kunskaper inom området och har lätt för att handleda våra deltagare. Du får gärna vara ny på området och du har en teknisk utbildning lägst på gymnasienivå. Du har ett "brinnande" intresse för att lösa olika IT-relaterade problem samt ha förmågan att lära ut till andra. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Som person är du analytiskt lagd och har lätt för att kommunicera med andra människor. Du har också förmågan att uppmuntra och entusiasmera deltagarna. Du ser undervisningen med deltagarnas ögon och strävar efter att ständigt förbättra undervisningen och deltagarnas kunskapsutveckling. Du måste ha goda kontakter med företag och organisationer för att skapa APL platser till våra deltagare. Du är en person som är bra på att samarbeta men tar samtidigt stort eget ansvar. Du är flexibel och gillar att ta initiativ och se möjligheter. Hos oss får du möjligheten att skapa en IT utbildning som står sig stark ute på arbetsmarknaden. Självklart är du utvecklingsbenägen och nyfiken på nya utmaningar. Som utbildare är du lyhörd och ser varje deltagare ur ett individperspektiv och du anpassar ditt arbetssätt därefter. Du värnar för det livslånga lärandet och ser möjligheter samt är bra på att skapa goda relationer till våra deltagare.

Kvalifikationer: Teknikutbildning, kompetens inom programmering, datateknik, nätverksteknik och webbutbildning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden gått ut.

Vid anställning begärs ett polisutdrag.

Goda tågkommunikationer finns till Önnestad som ligger några km från Kristianstad.

Tillsättnings datum kan diskuteras.

Arbetsgivare
Önnestads Folkhögskolas Garantiförening
BYAGATAN 30
29173 ÖNNESTAD
Ansökan
Ansök senast 14 maj (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Lärare till Örebro folkhögskola

Arbetsgivare / Ort: Örebro Folkhögskola / Örebro
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 14 maj (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Örebro folkhögskola är en rörelsedriven folkhögskola med Evangeliska Frikyrkan (EFK), Baptistförsamlingen Immanuel, Örebro samt Filadelfiaförsamlingen, Örebro som huvudmän.

Örebro folkhögskola finns i Vivalla centrum med Allmän kurs för de som saknar full grundskole- eller gymnasieutbildning samt Fritidsledarutbildning, en tvåårig eftergymnasial utbildning. Götabro bibelskolor och kursgård samt Startpunkt med kurser i samarbete med Arbetsförmedlingen, är också delar av Örebro folkhögskola.

Allmän kurs söker nu två lärare för undervisning av deltagare i kurser motsvarande gymnasieskolans år 1 och 2.

Vi söker dig som vill vara med i ett utvecklande och meningsfullt arbete, där vi tillsammans i arbetslagen arbetar för individuella lösningar tillsammans med varje deltagare. Arbetet sker i temapass samt i arbetspass för enbart svenska, engelska eller matematik. Planering sker både med övriga i arbetslaget och med lärare som undervisar i samma ämne.

Vi söker lärare med utbildning i och erfarenhet av ämnena svenska och engelska. Viss procent av tjänsten innehåller även undervisning i So-ämnena eller naturkunskap. Utbildning i och/eller erfarenhet av specialpedagogik är meriterande.

Meriterande är även erfarenhet av arbete med elever/deltagare från olika kulturer och språkbakgrund.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och din förmåga att kommunicera, lyssna och samarbeta med både deltagare och kollegor.

Varmt välkommen med din ansökan till ett engagerande och mycket meningsfullt arbete.

Folkhögskolan rustar deltagarna för livet och förändrar världen – en relation i taget!

Vi söker

100% tillsvidare

100% vikariat med möjlighet till förlängning


Tillträde: 2021-08-09Arbetsgivare
Örebro Folkhögskola
Poesigatan 20
70371 Örebro
Hemsida: orebrofolkhogskola.se
Ansökan
Ansök senast 14 maj (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.