Läxhjälpare
Spela filmen

Läxhjälpare

Som läxhjälpare hjälper du andra elever och studenter med läxor. Din uppgift kan se lite olika ut beroende på vilket företag eller organisation som du arbetar inom. Oftast handlar det om att stödja barn och vuxna att själva komma vidare med sina studier genom att lyssna och förklara och tillsammans lösa problem. 

Som läxhjälpare hjälper du andra att nå sin fulla potential, hjälpa till att förbättra studieresultaten och därmed betygen. 

Att arbeta som läxhjälpare är ofta ett extrajobb vid sidan av dina egna studier. Du kan också arbete ideellt för olika hjälporganisationer.

Utbildning

Oftast krävs ingen särskild utbildning.

Olika företag kan ha olika kravprofiler. Oftast är åldersgränsen minst 18 år samt att du ska vara studerande, helst på någon eftergymnasial utbildning på högskolenivå eller inom yrkeshögskolan.

Beroende på i vilket ämne och på vilken nivå du ska arbeta som läxhjälpare, kan en viss nivå på ämneskunskaper vara relevant.

Personliga egenskaper

Det kan vara bra att ha en pedagogisk förmåga samt förmåga att organisera och planera. Du bör som person vara engagerad och intresserad av att lära ut.

Arbetsplats

Man kan arbeta med läxhjälp både i skolor och även i privat regi, man hjälper då oftast till med läxläsning hemma hos personer.

Visa mer
Visa mindre

853 Lediga jobb som läxhjälpare

VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.