På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Ledsagare

Ledsagare

Ledsagning är till för att personer med funktionsnedsättning ska kunna ägna sig åt fritids- och kulturaktiviteter. I arbetet ingår ingen omvårdnad, men ledsagaren bistår med den hjälp som kan behövas i samband med ledsagningen och som inte kan vänta.

Ledsagaren följer med en person med funktionsnedsättning på aktiviteter utanför hemmet. Det kan till exempel handla om att följa med på promenad i parken, biobesök, teaterföreställning, bowling, aktiviteter i badhuset, sportevenemang  eller att gå på stan.

En speciell gren inom ledsagning är sport-ledsagning, när ledsagare hjälper idrottsutövaren med funktionsnedsättning att kunna utöva sin idrott, genom att ledsaga denne till rätt plats och att hitta eller hålla i de idrottsredskap som behövs.

Arbetstiden styrs av brukarens behov och önskemål samt antalet timmar som är beviljade.

Ledsagare har tystnadsplikt.

Utbildning

Man kan utbilda sig till Personlig assistent eller till Undersköterska, men man kan också lära sig av en mer erfaren kollega eller genom att den ledsagade ger instuktioner om hur denne får hjälp på bästa sättet.

För att få anställning som ledsagare kan krav som gymnasiekompetens, B-körkort och/eller tidigare erfarenhet från något vårdyrke ställas.

Socialtjänsten försöker alltid matcha ledsagaren och personen med funktionsnedsättning så gott det går. Om du anmäler ditt intresse att bli ledsagare och det tar en tid tills socialtjänsten kontaktar dig, kan det bero på att det för tillfället inte finns behov av ledsagare med just din profil.

Grundläggande kunskaper får du på gymnasiets Vård- och omsorgsprogrammet eller Barn- och fritidsprogrammet.

Passande utbildning finns även inom yrkeshögskolan.

Personliga egenskaper

Egenskaper som är viktiga för att passa och trivas i rollen som ledsagare är att man är ansvarsfull, gärna har en vårdutbildning eller erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning. Framför allt är det viktigt att du har tid och engagemang för uppdraget.

Arbetsplats

De flesta ledsagare arbetar med ledsagning på deltid och under kortare perioder, som sommarjobb eller extrajobb. Det är få ledsagare som kan försörja sig genom enbart ledsagning.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

33 Lediga jobb

Avlösare/Ledsagare till barn & ungdomar

Arbetsgivare / Ort: Freja Assistanstjänst AB / Vällingby
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2020-11-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Ledsagare

Färdigheter
Meriterande
 • Barn med särskilda behov

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Freja Assistanstjänst AB är ett företag som tillhandahåller ledsagare, avlösare och personliga assistenter till funktionshindrade barn, ungdomar och vuxna, Vi erbjuder även boendestöd. Freja Assistanstjänst bygger på delaktighet, kunskap samt ansvar. Vi söker speciellt en man som avlösare till en tonårig förnärvarande !!

Du är intresserad av att arbeta med människor, är självständig och initiativrik, har sunt förnuft och ett gott humör. Du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar med funktionsnedsättningar, och /eller har utbildning inom området.Studerar du till socionom, sociala omsorgsprogrammet eller pedagogik och söker arbete kvällar/helger? Då kan detta vara ett lämpligt extra arbete för dig! Eller om du har deltidsarbete.


Arbetstiden är förlagd på eftermiddagar, kvällar och helger. Arbetstimmarna är mellan 5-22 timmar i månaden beroende på uppdrag. Du får fler uppdrag om du har mer tid att arbeta.


Arbetsuppgifterna utförs i Hässelby/Vällingby, Bromma samt Kista/Rinkeby det är därför är en merit att du bor i närområdet.


Det är viktigt att du ser jobbet som långsiktigt, minst 4 månader, då det tar tid att lära känna varandra och bygga upp en trygg relation.


Vi arbetar fortlöpande med rekryteringen vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista publiceringsdag, så skicka in din ansökan så fort som möjligt.


Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.Ledsagarservice: Att ledsaga hjälptagaren till olika aktiviteter utifrån deras intresse och förmåga. Arbetet är upplagd på eftermiddagar och helger samt vardagar. Arbetsschemat är utifrån hjälptagarens behov.


Avlösarservice: Att avlasta föräldrar i det vardagliga omvårdnaden av barn. Arbetstiden är upplagd utifrån föräldrars behov och förutsättning.Avlastningen sker i barnets hem eller i närmiljön.

Arbetsgivare
Freja Assistanstjänst AB
Siktgatan 2
16250 Vällingby
Hemsida: http://www.frejaab.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Kvinnlig ledsagare sökes till 14-årig tjej i Söderort

Arbetsgivare / Ort: Ei Care AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 6 December (3 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Om oss

EI Care har visionen att bedriva en ny form av omsorg som vi kallar för emotionell intelligent omsorg. Konceptet handlar om ett bemötande som genomsyras av empati, medkänsla och närvaro. Våra verksamheter riktar sig mot personer med mentala funktionsnedsättningar, t.ex. autism, utvecklingsstörning och Downs syndrom. Gå gärna in och läs om oss på www.eicare.se

Om dig

Är du en trygg person som vill vara med och skapa en meningsfull vardag för andra människor? Brinner du för emotionell omsorg? I så fall kan du vara rätt person för jobbet!

Vi söker just nu en kvinnlig ledsagare till en 14-årig tjej med ADHD och lindrig intellektuell funktionsnedsättning. Uppdraget omfattar 10 timmar i månaden fördelat på 4-5 tillfällen. Det ska passa dig att arbeta vardagseftermiddagar och helger. Vid ledsagningen kommer du bland annat följa med brukaren på dansaktivitet, besöka shoppingcenter, bada och fika. Vi söker dig som har ett stort tålamod, är strukturerad, lyhörd, pedagogisk och har ett brinnande intresse för människor och emotionell omsorg. Tidigare erfarenhet av arbete med människor inom målgruppen är meriterande. Vid ledsagning hittar du på olika aktiviteter utanför hemmet tillsammans med brukaren. Ledsagarservice är till för att möjliggöra kultur- och fritidsaktiviteter utanför hemmet och för att främja den enskildes sociala liv.

Om anställningsvillkoren

Vid en eventuell anställning kommer vi be om referenser och utdrag från Polisens belastningsregister. Lönen är 130 kr i timmen plus OB-ersättning.

Arbetsgivare
Ei Care AB
Hornsgatan 15
11846 Stockholm
Ansökan
Ansök senast 6 December (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Avlösare sökes till fantasifull 7-åring

Arbetsgivare / Ort: Bambi Ekonomisk Fören
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 December (4 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Ledsagare

Om jobbet
Bambi ekonomisk förening är ett brukarkooperativ som sedan 1992 är specialiserade på verksamheter för barn, ungdomar och vuxna med omfattande funktionsnedsättningar. Idag kan vi erbjuda en unik kombination av tjänster och verksamheter, alla särskilt anpassade för just den här målgruppen. Kooperativet har utvecklats till ett modernt företag som administrerar personlig assistans och driver LSS-verksamheter. Företaget drivs inte primärt utifrån vinstintresse utan för att vi vill kunna erbjuda personligt utformat stöd och service till människor med omfattande funktionsnedsättningar och ett givande arbete och goda arbetsvillkor för våra medarbetare. . Hej, Jag är vetgirig tjej som söker en barnkär avlösare för första gången. Tillsammans med min familj bor jag i Bredäng och vi är beviljade 10 timmar stöd per månad. Eftersom insatsen är ny för oss önskar vi att vår blivande avlösare är flexibel och att vi långsamt kommer igång. Till en början kommer vi inte använda alla timmar. Tanken är att vi främst träffas lite kortare pass under helger, men kanske någon tidig vardagseftermiddag ibland också, för att göra någon aktivitet i hem och närmiljö. Då jag har en NPF diagnos är det viktigt att du är en lugn och mjuk person med tålamod samt förmågan att läsa av mina behov. Det är meriterande om du har erfarenhet sedan tidigare och ett lågaffektivt bemötande. Du får gärna, precis som jag, vara busig och ha humor. Det bästa jag vet är mina gosedjur och jag älskar såklart riktiga djur också, jag gillar även att rita och pyssla. Utomhus är jag gärna aktiv och åka inlines är en av favoritaktiviteterna eller att besöka en rolig lekpark. Är du en busig och lyhörd person? Välkommen med din ansökan! Som avlösare inom Bambi förväntas man kunna ta initiativ till pedagogiska samt stimulerande aktiviteter. Avlösarservice syftar till att avlasta anhöriga kring omvårdnaden av barnet med funktionsnedsättning och möjliggöra återhämtning.  Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av yrket men det är ett plus om du har erfarenhet av barn eller människor med funktionsnedsättningar.  Som medarbetare på Bambi får du möjlighet till regelbunden kompetensutveckling och handledning då vi vill att du är trygg i din arbetsroll.    Lön: Individuell lönesättning. Timlön/månadslön. Kollektivavtal finns: KFO-Kommunal. Du kommer även erbjudas introduktion, friskvård, handledning och kontinuerlig kompetensutveckling.  Tillträde: Enligt överenskommelse. Vi kallar löpande till intervju och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. För att bli anställd som avlösare måste du ha ett giltigt utdrag ur belastningsregistret. Polisens handläggningstid kan vara upp till två veckor - beställ ditt registerutdrag så snart som möjligt. https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/  
Arbetsgivare
Bambi Ekonomisk Fören
Hemsida: http://bambi.se
Ansökan
Ansök senast 7 December (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Ledsagare till 11-årig pojke i Älta

Arbetsgivare / Ort: Care Allomsorg AB
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 9 December (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Ledsagare

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Care Allomsorg arbetar främst med funktionshindrade barn och ungdomar men även med vuxna och äldre. Vi arbetar med avlösning, ledsagning och personlig assistans i Stockholms stad, Järfälla kommun och Nacka kommun. Vi arbetar även med en liten hemtjänst på Södermalm, samt boendestöd i Stockholms stad.

Vi söker dig som är intresserad av att jobba med barn och ungdomar med speciella behov. Eftersom avlösaren/ledsagaren fungerar som en ”förlängd arm” i det sociala livet är det viktigt att behärska det svenska språket. Vi på Care Allomsorg eftersträvar kontinuitet och önskar därför endast ansökningar från personer som avser har en långsiktig ambition med sin anställning. Vi ser gärna att du arbetar minst 12 månader.

Vi söker en ledsagare till en 11-årig pojke som har diagnosen autistiskt syndrom. Han är en glad och snäll pojke som tycker om fysiska aktiviteter som att bada, dansa och JumpYard. Hans största intresse är att åka eller titta på kollektivtrafik. Du som ledsagare ska vara pigg, fysisk och lättsam som person.

Anställningen är en timanställning på 12 timmar i månaden. Tillträde snarast. Familjen bor i Älta.

Arbetsgivare
Care Allomsorg AB
Hemsida: www.careallomsorg.se
Ansökan
Ansök senast 9 December (6 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Uppdragstagare

Arbetsgivare / Ort: Laxå kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 9 December (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Laxå kommun är en trevlig liten kommun belägen i södra Örebro län. Hos oss arbetar 450 personer fördelade på våra fem nämnder - kommunstyrelsen, social- och omsorgsnämnden, barn- och utbildningsnämnden, Sydnärkes miljönämnd samt kulturnämnden. Vi arbetar efter vår värdegrund där ledorden är respektfullhet, lyhördhet, framåtanda och positivitet. Är det något du kan skriva under på? I så fall - fortsätt läsa! Önskar du ta dig an ett mycket viktigt uppdrag som kontaktperson eller ledsagare? Vi har idag flera barn och vuxna som behöver stöd eller hjälp från andra personer. Uppdragen är tydliga och fyller en viktig funktion för den det berör. Är Du intresserad av att göra en viktig insats för en medmänniska kan du anmäla ditt intresse för de förtroendefulla uppdragen i Laxå kommun som beskrivs nedan. Kontaktperson Kontaktperson är en medmänniska vars uppgift är att ge stöd till en person med funktionsvariation som saknar gemenskap med andra i t.ex. arbetslivet eller på fritiden. Syftet med en kontaktperson är att erbjuda en social kontakt som kan ersätta eller komplettera kontakten med anhöriga och/eller vänner och på så vis bryta den eventuella isolering som kan vara en följd av en funktionsvariation. Ledsagare Insatsen ledsagarservice ges för att möjliggöra en aktiv fritid utanför hemmet genom att ge stöd till och från samt under kultur- och fritidsaktiviteter. Ledsagarservice är en insats främst för vardagliga sammanhang i närområdet. Aktiviteterna planeras utifrån personens önskemål. Det krävs ingen utbildning för att bli kontaktperson eller ledsagare, men du ska vara trygg, vara engagerad och ha ett intresse för andra människor. Kontaktmannaskapet eller ledsagarservicen är ett arvoderat uppdrag, inte en anställning. Inom ramen för uppdragen utgår även omkostnadsersättning för att täcka sina eventuella utlägg i samband med utförandet av uppdraget. Det innebär att man förutom gör en mycket viktig insats även blir ekonomiskt kompenserad. Brukaren står för sina egna utgifter. Vi har i vår kommun människor som behöver stöd och som kan vara i behov av insatser utifrån flera olika lagar. De lagrum vi utgår ifrån är framförallt Socialtjänstlagen samt LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Krav Du ska vara över 18 år Utdrag ur polis- och socialregister krävs I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Arbetsgivare
Laxå kommun
Ansökan
Ansök senast 9 December (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Kvinnlig ledsagare sökes till 19-årig tjej i Västerort

Arbetsgivare / Ort: Ei Care AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 10 December (7 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Om oss

EI Care har visionen att bedriva en ny form av omsorg som vi kallar för emotionell intelligent omsorg. Konceptet handlar om ett bemötande som genomsyras av empati, medkänsla och närvaro. Våra verksamheter riktar sig mot personer med mentala funktionsnedsättningar, t.ex. autism, utvecklingsstörning och Downs syndrom. Gå gärna in och läs om oss på www.eicare.se

Om dig

Är du en trygg person som vill vara med och skapa en meningsfull vardag för andra människor? Brinner du för emotionell omsorg? I så fall kan du vara rätt person för jobbet!

Vi söker just nu en kvinnlig ledsagare i åldern 20-26 år till en tjej på 19 år med autism och ADHD. Vid ledsagningen kommer ni bland annat simma, träna på gym och promenera tillsammans. Uppdraget omfattar 6 timmar i månaden fördelat på 2-3 tillfällen som utförs under helgen eller vardagseftermiddagar. Vi söker dig som har ett stort tålamod, är strukturerad, lyhörd, pedagogisk och har ett brinnande intresse för människor och emotionell omsorg. Tidigare erfarenhet av arbete med människor inom målgruppen är meriterande samt om du kan stödtecken. Vid ledsagning hittar du på olika aktiviteter utanför hemmet tillsammans med brukaren. Ledsagarservice är till för att möjliggöra kultur- och fritidsaktiviteter utanför hemmet och för att främja den enskildes sociala liv.

Om anställningsvillkoren

Vid en eventuell anställning kommer vi be om referenser och utdrag från Polisens belastningsregister. Lönen är 130 kr i timmen plus OB-ersättning.

Arbetsgivare
Ei Care AB
Hornsgatan 15
11846 Stockholm
Ansökan
Ansök senast 10 December (7 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Avlösningsuppdrag vardagskväll i Spånga

Arbetsgivare / Ort: Frösunda Omsorg AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 11 December (8 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Ledsagare

Om jobbet
Frösunda Omsorg är ett av landets ledande privata omsorgsbolag. Vår vision är att vara drivande i utvecklingen mot nya spelregler i omsorgen så att alla våra kunder får en självklar plats i samhället. Frösunda har ca 2 500 kunder och 6 400 anställda inom personlig assistans, äldreomsorg, funktionsnedsättning och individ och familj med verksamhet över hela Sverige. Frösunda ägs sedan 2018 av det helsvenska företaget Brado AB. Läs mer om vårt arbete för att förändra branschen och kunna erbjuda en ny omsorg som på allvar ställer sig på kundens sida på www.frosunda.se Frösunda söker nu ledsagare till flera uppdrag i Stockholms kommun. Omfattning och innehåll i uppdragen varierar. Vi har kunder som är i behov av stöd med träning, bad samt stöd vid sociala aktiviteter. Dom flesta av våra brukare är yngre och föredrar därför någon i samma ålder. Detta är ett extra arbete. Vi söker mestadels yngre människor då kunderna oftast är minderåriga och söker en ledsagare med liknande intressen. Vi önskar att du som söker är flexibel och att du har ett genuint intresse av att hjälpa dina medmänniskor till en meningsfull vardag. Har du erfarenhet av arbete inom vård och omsorg så är det ett plus men inget krav. Vissa uppdrag omfattar enbart några timmar och det är därför bra om du själv bor i kommunen. Att vara ledsagare är ett perfekt uppdrag att kombinera med studier eller deltidstjänstgöring. Det går även bra att kombinera flera ledsagaruppdrag. Att tala det svenska språket väl är viktigt då uppdragen till stor del innefattar kommunikation. Rökfri arbetstid. Vi har just nu ett uppdrag i Spånga, 1-2 pass/månad. 3 timmar/tillfälle Uppdraget är till en 11-årig pojke som är autistisk och man passar honom i hemmiljö när Modern är iväg på aktivitet. Utdrag ur belastningsregistret krävs för anställning. Låter detta intressant och du tror att du skulle trivas i jobbet som assistent hos vår kund? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan som ska innehålla ett personligt brev och ett CV. Ansökningarna bearbetas löpande. Frösunda tillämpar individuell lönesättning efter kollektivavtal.
Arbetsgivare
Frösunda Omsorg AB
Hemsida: http://www.frosunda.se
Ansökan
Ansök senast 11 December (8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Kvinnlig ledsagare sökes till 18-årig tjej i Söderort

Arbetsgivare / Ort: Ei Care AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 12 December (9 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Om oss

EI Care har visionen att bedriva en ny form av omsorg som vi kallar för emotionell intelligent omsorg. Konceptet handlar om ett bemötande som genomsyras av empati, medkänsla och närvaro. Våra verksamheter riktar sig mot personer med mentala funktionsnedsättningar, t.ex. autism, utvecklingsstörning och Downs syndrom. Gå gärna in och läs om oss på www.eicare.se

Om dig

Är du en trygg person som vill vara med och skapa en meningsfull vardag för andra människor? Brinner du för emotionell omsorg? I så fall kan du vara rätt person för jobbet!

Vi söker just nu en kvinnlig ledsagare till en 18-årig tjej med autism, lindrig intellektuell funktionsnedsättning och ADHD. Uppdraget omfattar 10 timmar i månaden fördelat på 2 tillfällen som utförs under helger. Vi söker dig som har ett stort tålamod, är strukturerad, lyhörd, pedagogisk och har ett brinnande intresse för människor och emotionell omsorg. Tidigare erfarenhet av arbete med människor inom målgruppen är meriterande. Vid ledsagning hittar du på olika aktiviteter utanför hemmet tillsammans med brukaren. Ledsagarservice är till för att möjliggöra kultur- och fritidsaktiviteter utanför hemmet och för att främja den enskildes sociala liv.

Om anställningsvillkoren

Vid en eventuell anställning kommer vi be om referenser och utdrag från Polisens belastningsregister. Lönen är 130 kr i timmen plus OB-ersättning.

Arbetsgivare
Ei Care AB
Hornsgatan 15
11846 Stockholm
Ansökan
Ansök senast 12 December (9 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Ledsagare till äldre kvinna i Uppsala

Arbetsgivare / Ort: Olivia Personlig Assistans AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 14 December (11 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
På Olivia Personlig Assistans arbetar vi tillsammans för alla människors rätt till att leva livet fullt ut. Nu söker vi ytterligare en kollega till vårt team, är det du? Om tjänsten Vi söker nu en kvinnlig ledsagare till en äldre kvinna i Uppsala. Kvinnan är synskadad och har nedsatt hörsel. Hon vill bl.a. komma ut på promenader och få frisk luft och motion. Om dig Vi ser gärna att du är en kvinna 50+, social, aktiv, plikttrogen, inkännande och tycker om att hjälpa människor. Stor merit om du har varit i kontakt med tecken som stöd sen tidigare men inget krav. Det är ett krav att du behärskar det svenska språket i tal och skrift. Omfattning: ca 32 timmar/mån till en början. Kan utökas vid senare tillfälle. Dagtid vardagar ca 3-4 timmar per tillfälle. Arbetstillfällena sker enligt överenskommelse mellan dig och kunden. Tillträde: Enligt överenskommelse, helst per omgående. Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning. Övriga ersättningar i enlighet med kollektivavtal. Om rekryteringsprocessen Vi utgår ifrån vår värdegrund - kunskap, känsla, närhet och tillgänglighet. Det betyder att vi som arbetar på Olivia Personlig Assistans har en humanistisk människosyn och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt till vårt arbete. I vår rekryteringsprocess innebär det att vi värdesätter dessa egenskaper hos dig. Vi är övertygade om att du som söker tjänsten också delar vår vision 'Vi ger våra kunder möjligheten att leva livet fullt ut. Tillsammans skapar vi framtidens omsorg som bidrar till utveckling och mångfald i välfärden.' - För anställning krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten. - Blir det aktuellt med anställning vill vi att du uppvisar ett utdrag ur polisens belastningsregister - vilket du enkelt kan beställa här (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/) Om kollektivavtal och förmåner hos Olivia Personlig Assistans Som medarbetare omfattas du av kollektivavtal och självklart är du försäkrad på och till/från arbetet om något oförutsett skulle inträffa. Förutom friskvårdsbidrag och en rad andra förmåner annordnar vi aktiviteter som riktar sig både till dig som anställd och till kunden du arbetar med.
Arbetsgivare
Olivia Personlig Assistans AB
Hemsida: https://www.oliviapersonligassistans.se/
Ansökan
Ansök senast 14 December (11 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Familjehem och jourhem

Arbetsgivare / Ort: Vännäs kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 15 December (12 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Som medarbetare i Vännäs kommun spelar du en viktig roll och gör skillnad för medborgarna. Med värdeorden nytänkande, välkomnande och livfullt som grund bygger vi välfärden tillsammans. Välkommen med din ansökan! Beskrivning familjehem Som familjehem tar du hand om ett barn eller en ungdom i ditt hem och har tid och engagemang för uppdrag som familjehem. För att vara familjehem krävs det inga specialkunskaper, utan det som krävs är trygghet, struktur samt mycket glädje och hjärta. Familjehemmet kan se olika ut, ni kan vara en eller två vuxna med eller utan barn, från alla kulturer och sammanhang. För att bli godkänd som familjehem kommer ni att genomgå en familjehemsutredning. Kraven för att påbörja en familjehemsutredning är bland annat: • Att ni har känslomässigt utrymme för att ta emot en ny familjemedlem. • Att ni har utdrag ur polisens brott-och misstankeregister, kronofogden, socialregistret och Försäkringskassan. • Att det finns ett ledigt rum. • Att ni behärskar det svenska språket. Personlig lämplighet är avgörande för uppdraget och det är meriterande om det finns erfarenhet av liknande uppdrag. När du är familjehem, så tar du emot ett barn som är i behov av extra stöd och omsorg i ert hem. Er nya familjemedlem kommer att delta i hemmets vardag, där familjehemmet ska fungera som en god förebild för den placerade och stå för omvårdnad, engagemang och trygghet. Den placerade ska ha möjlighet att delta i familjens egna aktiviteter och familjeliv. En del barn eller ungdomar behöver bo i familjehem under en kortare tid medan andra barn växer upp i sitt familjehem tills de är redo för ett eget boende. Ersättningen består två delar i form av arvode och omkostnadsersättning, enligt Sveriges kommuner och Landstings rekommendationer. Uppdrag som familjehem innebär inte en anställning i Vännäs Kommun. Handläggning av ansökningar sker löpande. Beskrivning jourhem Jourhem innebär att man tar emot ett barn eller en ung person under en begränsad tid, ofta i väntan på familjehem. Jourhem tar emot barn i ett akut läge och barnet kan flytta in bara med några timmars varsel. Under tiden barnet bor i jourhem utreder socialtjänsten barnets behov och situation.  
Arbetsgivare
Vännäs kommun
Ansökan
Ansök senast 15 December (12 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Kontaktperson och kontaktfamilj

Arbetsgivare / Ort: Vännäs kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 15 December (12 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Som medarbetare i Vännäs kommun spelar du en viktig roll och gör skillnad för medborgarna. Med värdeorden nytänkande, välkomnande och livfullt som grund bygger vi välfärden tillsammans. Välkommen med din ansökan! Beskrivning kontaktperson Som kontaktperson träffar du regelbundet ett barn eller en vuxen. Hur ofta och hur länge beror på den enskildes behov, men det kan röra sig om några dagar i veckan eller i månaden. Uppdraget handlar om att ge stöd utifrån behovet. Det är viktigt att du lyssnar till den enskildes synpunkter och önskemål. Du behöver dessutom ha kontakt med socialtjänsten och ibland när uppdraget är för ett barn med dess föräldrar. Som kontaktperson har du tystnadsplikt. Beskrivning Kontaktfamilj  Som kontaktfamilj tar du regelbundet emot ett barn i ditt hem utifrån att barnet kan behöva personligt stöd, trygghet och få komma till en ny miljö eller att barnets föräldrar behöver hjälp att ta sitt föräldraansvar. Hur ofta och hur länge barnet bor hos dig beror på barnets behov men det kan röra sig om några dagar och nätter i månaden. Uppdraget handlar om att ge barnet stöd utifrån dess enskilda behov, till exempel ge barnet ett nytt nätverk eller rutiner alternativt bryta en negativ utveckling hos barnet. I det kan ingå att ge barnet stöd med till exempel läxläsning och fritidssysselsättningar. Det är viktigt att du lyssnar till barnets synpunkter och önskemål. Du behöver dessutom ha kontakt med socialtjänsten och ibland med barnets föräldrar. Som kontaktfamilj har du tystnadsplikt.    Kvalifikationer Det finns inga specifika krav på dig som vill bli kontaktperson och kontaktfamilj. Vid en ansökan kommer en utredning på dig att göras och en bedömning om du/din familj är lämplig. I utredningen tittar socialtjänsten bland annat på  - din/ din familjs livssituation, personliga förutsättningar och egenskaper - uppgifter från socialtjänstens register - uppgifter från Polisens misstanke- och belastningsregister.  Om du/din familj bedöms lämplig för något av uppdragen kontaktar socialtjänsten dig när det finns en person som du passar för.  Ersättning i form av arvode Du har också rätt till ersättning för uppdraget. En del av ersättningen är för de faktiska kostnaderna du har för uppdraget och den andra delen är ett fast arvode. Det är kommunen som fattar beslut om storleken på ersättningen. 
Arbetsgivare
Vännäs kommun
Ansökan
Ansök senast 15 December (12 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Ledsagare till Lundby

Arbetsgivare / Ort: Göteborgs kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 22 December (19 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Ledsagare

Om jobbet
Lundby är en snabbt växande stadsdel. Här byggs mycket nytt och stadsdelen får en allt tydligare citykaraktär. Våra drygt 54 000 invånare har oftast bara några minuter in till centrala Göteborg tack vare utmärkta kommunikationer. Förvaltningens 1 600 medarbetare arbetar tillsammans för att möta invånarnas behov av service. Vårt mål är att skapa en sammanhållen stadsdel, där människor har goda och rättvisa levnadsvillkor och upplever delaktighet. ARBETSUPPGIFTER Vill du ha ett extraarbete och är tillgänglig för ett uppdrag på ca 4-8 timmar / vecka? Nu söker vi ledsagare till ett par ungdomar som vill komma iväg på aktiviteter utan sina föräldrar. Även andra uppdrag kan komma ifråga för rätt person. Ledsagning är en verksamhet som riktar sig till personer med fysiska/psykiska funktionsnedsättningar och som behöver stöd för att kunna förflytta sig och röra sig ute i samhället. Att arbeta som ledsagare innebär att man stöttar den enskilde att ha kontakter med andra och att delta i samhällslivet. Som ledsagare arbetar man nära sin/sina brukare och det är viktigt att alltid ha ett professionellt förhållningssätt. Uppdraget kan se olika ut beroende på brukarens behov och situation. De lagar som reglerar ledsagningen är LSS och Socialtjänstlagen. Arbetet som ledsagare innebär, generellt sett, att följa med en brukare på aktiviteter utanför hemmet och det kan handla om att göra ärenden, följa med på fritidsaktiviteter etc. Du är anställd på en timanställning. Du gör upp med brukaren eller dess företrädare / anhörig vilka dagar som stödet ska utföras. Du arbetar utifrån ett uppdrag från socialsekreterare och dokumenterar insatsen enligt riktlinjer för social dokumentation. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är ansvarsfull och trygg. För det ena uppdraget krävs kunskap i teckenspråk. Du skall ha förmåga att anpassa ditt bemötande och kommunikation till den enskildes behov. Att du har ett professionellt förhållningssätt samt värdesätter ett gott samarbete ser vi som självklart. Du är en person med förmåga att sätta tydliga gränser och kunna reflektera kring varför situationer uppstår och utifrån det hitta lösningar. Du behöver ha erfarenhet och intresse för att hantera även svåra situationer och beteenden och förmåga att skapa en tillitsfull och trygg relation med den du ska stödja. Du skall ha en för verksamheten lämplig utbildning på lägst gymnasienivå, tex. Omvårdnadsprogrammet eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete med personer med funktionshinder är ett krav. För att säkerställa en god matchning med brukare letar vi efter en ung vuxen - yngre medelålder, och gärna en man, och som kan inspirera och motivera till en aktiv fritid. ÖVRIGT Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. I Göteborgs Stad tillämpas rökfri arbetstid. När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vi undanber oss vänligen med bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs Stad har upphandlade avtal.
Arbetsgivare
Göteborgs kommun
Ansökan
Ansök senast 22 December (19 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Ledsagare sökes till Sthlm

Arbetsgivare / Ort: Frösunda Omsorg AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 24 December (21 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Ledsagare

Om jobbet
Frösunda Omsorg är ett av landets ledande privata omsorgsbolag. Vår vision är att vara drivande i utvecklingen mot nya spelregler i omsorgen så att alla våra kunder får en självklar plats i samhället. Frösunda har ca 2 500 kunder och 6 400 anställda inom personlig assistans, äldreomsorg, funktionsnedsättning och individ och familj med verksamhet över hela Sverige. Frösunda ägs sedan 2018 av det helsvenska företaget Brado AB. Läs mer om vårt arbete för att förändra branschen och kunna erbjuda en ny omsorg som på allvar ställer sig på kundens sida på www.frosunda.se Frösunda söker nu ledsagare till flera uppdrag i Stockholms kommun. Omfattning och innehåll i uppdragen varierar. Vi har kunder som är i behov av stöd med träning, bad samt stöd vid sociala aktiviteter. Dom flesta av våra brukare är yngre och föredrar därför någon i samma ålder. Detta är ett extra arbete. Vi söker mestadels yngre människor då kunderna oftast är minderåriga och söker en ledsagare med liknande intressen. Vi önskar att du som söker är flexibel och att du har ett genuint intresse av att hjälpa dina medmänniskor till en meningsfull vardag. Har du erfarenhet av arbete inom vård och omsorg så är det ett plus men inget krav. Vissa uppdrag omfattar enbart några timmar och det är därför bra om du själv bor i kommunen. Att vara ledsagare är ett perfekt uppdrag att kombinera med studier eller deltidstjänstgöring. Det går även bra att kombinera flera ledsagaruppdrag. Att tala det svenska språket väl är viktigt då uppdragen till stor del innefattar kommunikation. Rökfri arbetstid. Vi har just nu ett uppdrag på Södermalm några timmar i veckan, korta pass 2-3 timmar/tillfälle. Utdrag ur belastningsregistret krävs för anställning. Låter detta intressant och du tror att du skulle trivas i jobbet som assistent hos vår kund? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan som ska innehålla ett personligt brev och ett CV. Ansökningarna bearbetas löpande. Frösunda tillämpar individuell lönesättning efter kollektivavtal.
Arbetsgivare
Frösunda Omsorg AB
Hemsida: http://www.frosunda.se
Ansökan
Ansök senast 24 December (21 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Kontaktperson med intresse för improvisation

Arbetsgivare / Ort: BTL Inredningar AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 December (28 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vi söker en kontaktperson till en 26-årig kille med högfungerande autism. Arbetet utförs i brukarens hem på Södermalm. Du ska även följa med på någon aktivitet när brukaren önskar sällskap.


Främsta arbetsuppgift är att delta i en aktivitet som bland annat kräver att du har ett visst intresse för att spela teater. Inte på någon avancerad nivå men du skall känna engagemang trots att temat ofta är barnsligt och kan upplevas tjatigt. Detta är mycket viktigt för denna brukare. Du kommer också få spela en del dataspel som brukaren gillar.


Ett absolut krav är att du kan flytande svenska och att du är i ungefär samma ålder som brukaren, d v s inte äldre än ca 30 år.

Det är bra om du har tidigare erfarenhet av vad autism innebär men det är inget absolut krav. Det är viktigare att du är lyhörd och beredd på att se på världen utifrån andra perspektiv än de vanligaste. Här finns möjlighet till inblick i ett spännande och annorlunda tänkande.


Låter det intressant är du välkommen med din ansökan.

Arbetsgivare
BTL Inredningar AB
Adlerbethsgatan 25
11255 Stockholm
Ansökan
Ansök senast 31 December (28 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Vill du jobba extra som ledsagare, avlösare eller kontaktperson?

Arbetsgivare / Ort: Lunds kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 December (28 dagar kvar)
Publicerad: 2020-10-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. Om oss Arbetsuppgifter Ledsagning (timanställning) Som ledsagare möjliggör du att den enskilde deltar i samhällslivet samt bryter den isolering som ofta blir följden av ett funktionshinder. Detta minskar genom att den enskilde exempelvis kan få hjälp av ledsagare för att ta sig till och från vänner eller för att delta i kultur, föreningsliv. Avlösning (timanställning) Du som avlösare kommer hem till familjen och tar tillfälligt hand om den enskilde för att på så sätt avlasta de anhöriga. Insatsen utförs framförallt i brukarens hem eller i dess närhet. Kontaktperson (uppdrag) Att ha uppdrag som kontaktperson innebär att du ska vara en medmänniska som kan underlätta och ge stöd till den enskilde att leva ett självständigt liv genom att minska social isoleringen och att stimulera till en aktiv fritid samt ge råd i vardagssituationer. Du bidrar till att bryta den isolering och utanförskap som personer med funktionsnedsättning ofta upplever. Du ska arbeta utifrån den enskildes behov och intressen och följa upprättad genomförandeplan. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. Vi söker dig som Vi söker dig som är lyhörd och uppmärksam i kontakten med andra människor samtidigt som du har förmågan att förhålla dig professionellt utifrån ditt uppdrag. I uppdraget arbetar du ensam med brukaren, därför är det viktigt att du är trygg i din roll. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Ingen erfarenhet krävs Vi ser gärna att du har kunskaper inom autismspektrum.
Arbetsgivare
Lunds kommun
Ansökan
Ansök senast 31 December (28 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Aktiv och lekfull avlösare sökes till 6- årig pojke i Hägersten/Liljehol...

Arbetsgivare / Ort: Bonzi Personligt Stöd AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 22 January (1 månad 19 dagar kvar)
Publicerad: 2020-08-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Om tjänsten Vi söker nu en avlösare till en 6-årig pojke som bor i Hägersten/Liljeholmen, ca 3 timmar varannan lördag eller söndag. Att arbeta som avlösare innebär att du arbetar med ett barn i hemmet eller i närområdet för att tillfälligt avlasta vårdnadshavare. Pojken är social och energisk och tycker om att leka i parken och skogen samt spela fotboll, dataspel och leka med lego. Han älskar djur och har mycket fantasi. Då pojken har diagnosen ADHD och är mycket aktiv behöver han en avlösare som är lekfull, aktiv och kan hänga med i hans tempo. Om dig Som person är det viktigt att du är pålitlig, flexibel och själv gillar att vara aktiv, främst utomhus. Det är även viktigt att du är ansvarsfull och kan arbeta självständigt. Det är meriterande om du har erfarenhet eller en utbildning med inriktning mot barn, vård- och omsorg eller pedagogik. Men har du framförallt viljan, engagemanget och är ute efter ett långsiktigt uppdrag, tveka inte att söka! Omfattning: 6 timmar per månad. Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning. Övriga ersättningar i enlighet med kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten tillsätts så snart rätt person dyker upp! Om oss Bonzi personligt stöd är ett företag som administrerar personlig assistans, boendestöd ledsagar- och avlösarservice. Vårt kontor finns i Skarpnäck. Vår värdegrund bygger på en humanistisk bas som speglar vår tro på människors förmåga att utvecklas i grupp och som individ. Friskvård ligger oss varmt om hjärtat, vilket vi på olika sätt sprider till såväl våra kunder som vår personal. Vi har kollektivavtal, pensionsavsättning och självklart är du försäkrad på och till/från arbetet. För att arbeta med barn under 18 år krävs ett utdrag ur belastningsregistret, vilket kan vara bra att du beställer inför intervjun. https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/
Arbetsgivare
Bonzi Personligt Stöd AB
Ansökan
Ansök senast 22 January (1 månad 19 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Särskild kvalificerad kontaktperson till Ungdomsenheten

Arbetsgivare / Ort: Tierps kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 January (1 månad 28 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Ledsagare

Om jobbet
Tierps kommun har valt att satsa på hemmaplanslösningar som på ett flexibelt sätt ska bemöta behoven hos kommunens medborgare på bästa sätt. Ungdomsenheten söker nu ett antal särskilt kvalificerade kontaktpersoner. Målgruppen är unga vuxna mellan 13-21 år som exempelvis har problem med kriminalitet, missbruk, psykosocial problematik, neuropsykiatriska diagnoser, psykisk ohälsa eller andra nedbrytande beteenden. Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt. Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro. Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.tierp.se ARBETSUPPGIFTER Dina arbetsuppgifter kan variera men utgår från uppdragsgivaren och ungdomens behov. Ditt huvudsakliga uppdrag är att arbeta nära och tillsammans med ungdomen för att denne ska nå sina mål. Tillsammans utformas uppdraget utifrån varje individs specifika behov. Ditt stöd kan behövas för att få skolgången att fungera eller för att skapa en värdefull fritid. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som drivs av ett starkt engagemang för ungdomar! Som person är du strukturerad, ansvarstagande, lösningsinriktad och flexibel. De två sistnämnda är av största vikt då vi skräddarsyr efter varje individs behov. Arbetet ställer höga krav på ett gott bemötande och förmåga att skapa trygga professionella relationer. Samtidigt ha förmågan att stå kvar och hantera konflikter på ett lösningsfokuserat sätt samt härbärgera ungdomarnas olika känslolägen. För att lyckas i denna roll tror vi du behöver ha erfarenhet av tidigare arbete med ungdomar. B-körkort krävs. Vid erbjudande av tjänst krävs utdrag ur belastningsregistret. Vid intresse tveka inte att höra av dig så kan vi beskriva detta stimulerande arbete mer utförligt! ÖVRIGT Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Arbetsgivare
Tierps kommun
Ansökan
Ansök senast 31 January (1 månad 28 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Sportig ledsagare sökes till 18-årig kille i Nacka!

Arbetsgivare / Ort: Bonzi Personligt Stöd AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 January (1 månad 28 dagar kvar)
Publicerad: 2020-08-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Om tjänsten Vi söker nu en ledsagare till en 18-årig kille boende i Nacka för ett uppdrag på 20 timmar i månaden. Att arbeta som ledsagare innebär att du följer med kunden på olika aktiviteter utanför hemmet och stöttar till en aktiv och självständig fritid. Då killen gillar att vara aktiv och ägna sig åt fysiska aktiviteter är uppdraget att följa med på exempelvis gym eller gå ut och springa/cykla. Killen har en synskada varpå det är viktigt att du är bra på att vara förutseende och skapa trygghet. Om dig Som person är det viktigt att du är pålitlig, flexibel och själv gillar att vara aktiv. Det är även viktigt att du är ansvarsfull och kan arbeta självständigt. Det är meriterande om du har erfarenhet eller en utbildning med inriktning mot vård- och omsorg eller pedagogik. Men har du framförallt viljan, engagemanget och är ute efter ett långsiktigt uppdrag, tveka inte att söka! Denna kund önskar en kille som ledsagare, gärna med ett eget träningsintresse, men vi har andra uppdrag som alla kan söka till. Omfattning: 20 timmar per månad, främst fördelat på vardagseftermiddagar och helger. Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning. Övriga ersättningar i enlighet med kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten tillsätts så snart rätt person dyker upp! Om oss Bonzi personligt stöd är ett företag som administrerar personlig assistans, boendestöd ledsagar- och avlösarservice. Vårt kontor finns i Skarpnäck. Vår värdegrund bygger på en humanistisk bas som speglar vår tro på människors förmåga att utvecklas i grupp och som individ. Friskvård ligger oss varmt om hjärtat, vilket vi på olika sätt sprider till såväl våra kunder som vår personal. Vi har kollektivavtal, pensionsavsättning och självklart är du försäkrad på och till/från arbetet.
Arbetsgivare
Bonzi Personligt Stöd AB
Ansökan
Ansök senast 31 January (1 månad 28 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Hår- och modeintresserad ledsagare sökes till 20-årig tjej i Nacka!

Arbetsgivare / Ort: Bonzi Personligt Stöd AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 10 February (2 månader 7 dagar kvar)
Publicerad: 2020-08-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Om tjänsten Vi söker nu en ledsagare till en 20-årig tjej boende i Nacka för ett uppdrag på 24 timmar i månaden. Att arbeta som ledsagare innebär att du följer med kunden på olika aktiviteter utanför hemmet och stöttar till en aktiv och självständig fritid. Du ska kunna möta upp och avsluta passet vid hemmet i Nacka. Tjejen pluggar till frisör och är intresserad av mode och hår, ett intresse hon gärna delar med sin ledsagare. Uppdraget innebär även att stötta till en självständig vardag, bland annat med att ta sig till olika aktiviteter med kollektivtrafiken. Om dig Som person är det viktigt att du är pålitlig, flexibel och bra på att motivera. Det är även viktigt att du är ansvarsfull och kan arbeta självständigt. Det är meriterande om du har erfarenhet eller en utbildning med inriktning mot vård- och omsorg eller pedagogik. Men har du framförallt viljan, engagemanget och är ute efter ett långsiktigt uppdrag, tveka inte att söka! Denna kund önskar en tjej som ledsagare, gärna med ett eget intresse för hår och mode, men vi har andra uppdrag som alla kan söka till. Omfattning: 24 timmar per månad, främst fördelat på vardagseftermiddagar och helger. Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning. Övriga ersättningar i enlighet med kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten tillsätts så snart rätt person dyker upp! Om oss Bonzi personligt stöd är ett företag som administrerar personlig assistans, boendestöd ledsagar- och avlösarservice. Vårt kontor finns i Skarpnäck. Vår värdegrund bygger på en humanistisk bas som speglar vår tro på människors förmåga att utvecklas i grupp och som individ. Friskvård ligger oss varmt om hjärtat, vilket vi på olika sätt sprider till såväl våra kunder som vår personal. Vi har kollektivavtal, pensionsavsättning och självklart är du försäkrad på och till/från arbetet.
Arbetsgivare
Bonzi Personligt Stöd AB
Ansökan
Ansök senast 10 February (2 månader 7 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Kontaktperson inom LSS

Arbetsgivare / Ort: Robertsfors kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 14 February (2 månader 11 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Robertsfors kommun hittar du mellan städerna Umeå och Skellefteå.Den lilla kommunens fördel är närhet mellan människor och nära till beslutsfattare.Robertsfors har dessutom bekvämt pendlingsavstånd till grannkommunernas växande arbetsmarknader och är en del av Umeåregionen. Är du nyfiken på arbetet som deltidsbrandman? Läs mer om det på http://blideltidsbrandman.nu/ Beskrivning Uppdragstagare till ett givande och engagerande uppdrag!   Vi söker dig som kan tänka dig att bidra med en del av din tid till att skapa förutsättningar för en medmänniska att få en aktiv fritid. Vi söker dig som tycker om att promenera, fika och delta i fritids- och kulturaktiviteter. Vi söker helt enkelt dig som kan tänka dig att ta del av de aktiviteter som erbjuds i möjligheternas kommun tillsammans med en enskild som i övrigt har ett begränsat nätverk. Uppdraget innebär att vara kontaktperson åt personer som tillhör LSS. Arbetsuppgifter En kontaktperson inom LSS har till uppgift att vara en medmänniska till en person medfunktionsnedsättning, en kompis som ska främja sociala kontakter och hjälp till fritidsaktiviteter. Som kontaktperson träffar man en ungdom eller en vuxen en eller flera gånger per vecka utifrån dennes behov och intressen. Uppdragens omfattning är vanligtvis en träff per vecka om 2 timmar per träff. Kvalifikationer Det krävs inga särskilda kvalifikationer för ett uppdrag som kontaktperson. Betydelsefullt är att du tycker om, har tid och intresse för andra människor. Att du kan ta initiativ till aktiviteter och samtidigt vara lyhörd för behov och önskemål. Innan du får uppdraget så kommer du träffa LSS-handläggare för att få information om innehållet i uppdraget. Det är också viktigt med kontinuitet och att en tillitsfull relation skapas, därför är det angeläget att du som anmäler intresse kan tänka dig att ha uppdraget under en tid. Villkor Uppdragsanställning med arvode per månad, enligt Sveriges kommuner och landstings rekommendationer. Utdrag från Polismyndighetens belastningsregister. B-körkort och tillgång till egen bil. Robertsfors kommun gör inför varje rekrytering ett aktivt val av annonsplats och eventuellt rekryteringsstöd. Vi kontaktar själva de vi väljer att annonsera hos. Därför undanber vi oss alla erbjudanden om köp av annonsplats eller rekryteringsstöd. Vi ber om respekt för detta.
Arbetsgivare
Robertsfors kommun
Ansökan
Ansök senast 14 February (2 månader 11 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Det meningsfulla extraarbetet

Arbetsgivare / Ort: Bonzi Personligt Stöd AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 26 February (2 månader 23 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Om tjänsten Vi söker just nu personer som vill stötta barn och ungdomar till en rikare fritid. Det kan vara allt från att utforska närområdet till aktiviteter som bowling, en tur till badhuset, gå på bio eller tillsammans fördjupa sig i ett intresse. De flesta utav våra kunder finns i Nacka kommun och i söderort så med fördel bor du i närområdet. Arbetet sker företrädsvis på em/kväll och helger. Om dig Vi ser gärna att du har erfarenhet av barn som har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Du är pålitlig, empatisk och lyhörd. Van att jobba självständigt. Meriterande med utbildning eller pågående utbildning inom barn- och fritid eller vård- och omsorg. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Omfattning: 5-30h / månad Tillträde: Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning. Övriga ersättningar i enlighet med kollektivavtal. Om oss Bonzi personligt stöd är ett företag som administrerar personlig assistans, boendestöd ledsagar- och avlösarservice. Vårt kontor finns i Skarpnäck. Vår värdegrund bygger på en humanistisk bas som speglar vår tro på människors förmåga att utvecklas i grupp och som individ. Friskvård ligger oss varmt om hjärtat, vilket vi på olika sätt sprider till såväl våra kunder som vår personal. Vi har kollektivavtal och självklart är du försäkrad på och till/från arbetet. Vi ser fram emot din ansökan.
Arbetsgivare
Bonzi Personligt Stöd AB
Ansökan
Ansök senast 26 February (2 månader 23 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Kontaktperson, ledsagare, avlösare och stödfamilj

Arbetsgivare / Ort: Hässleholms kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / max 10 dagar
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 28 February (2 månader 25 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Omsorgsförvaltningen, Funktionsnedsättning stöd och service söker kontaktpersoner, avlösare, ledsagare och stödfamiljer åt barn/ungdom upp till 21 årsålder. Det här erbjuder vi dig! Att vara kontaktperson innebär att man gör en insats för brukare som behöver en fritidskompis att göra roliga saker med. Som kontaktperson har man ett uppdrag och får ett arvode och omkostnadsersättning. Uppdragets storlek kan variera beroende på antalet timmar brukaren är beviljad, 10 timmar per månad eller 20 timmar per månad. Arvode & omkostnad för 10 tim/mån är = 1137kr/mån. Arvode & omkostnad för 20 tim/mån = 2275kr/mån. Att vara avlösare i hemmet innebär att man tar hand om barnet/ungdomen i deras eget hem så föräldrarna kan gå på tex föräldramöte, umgås med annat syskon etc. Här utgår timlön. Att vara ledsagare innebär att du följer med till och från aktiviteter och utflykter utifrån brukarens önskemål. Din uppgift blir att ge stöd i olika fritidsaktiviteter. Det finns ingen schemalagd arbetstid utan timmarna fördelas oftast på kvällstid och helger. Timlön utgår. Uppdragets storlek kan variera beroende på antalet timmar brukaren är beviljad. Att vara stödfamilj innebär att man ger en annan familj avlastning genom att ta emot deras barn eller ungdom i ens eget hem. Hemma hos stödfamiljen brukar barnet, ungdomen, göra vardagliga saker tillsammans med familjen. Samtidigt övar sig barnet, ungdomen, på sociala situationer, får miljöombyte och ett större socialt kontaktnät. Det är viktigt att man har tid, intresse och utrymme för ett barn, att man tycker om andra människor och att ens egna livssituation är stabil. Stödfamiljen kan bo på landet eller centralt. Erfarenhet eller utbildning krävs vanligen inte. Stödfamiljen får ersättning per dygn när barnet, ungdomen, vistas hos dem, för extra matkostnader och andra utgifter. Ersättningen räknas ut efter barnets, ungdomens, ålder och behov. Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår https://www.hassleholm.se/download/18.34bd16841562b9afcb75180/1481530551429/PopulärutgÃ¥va medarbetar- och ledarpolicy.pdf   Övrigt Du ska vara över 18 år och du ska lämna in ett utdrag ur belastningsregistret vid anställning. Kontakta Ditte för mer information angående avlösare, ledsagare och stödfamilj. Kontakta Paula för mer information angående kontaktperson. Om oss Omsorgsförvaltningens uppdrag är att ge omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård. Förvaltningen har cirka 1700 tillsvidareanställda medarbetare och omsätter drygt en miljard kronor. Vi är stolta över våra medarbetare och arbetar efter vår vision ”Hässleholms kommun erbjuder Sveriges bästa vård och omsorg utförd av de stoltaste medarbetarna”. Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus. Välkommen att bli en av oss!
Arbetsgivare
Hässleholms kommun
Ansökan
Ansök senast 28 February (2 månader 25 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

EI Care ledsagning och avlösarservice

Arbetsgivare / Ort: Ei Care AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 1 March (2 månader 26 dagar kvar)
Publicerad: 2020-10-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Ledsagare

Om jobbet

EI Care har visionen att bedriva en ny form av omsorg som vi kallar för emotionell intelligent omsorg. Konceptet handlar om ett bemötande som genomsyras av empati, medkänsla och närvaro. Våra verksamheter riktar sig mot personer med mentala funktionsnedsättningar, t.ex. autism, utvecklingsstörning och Downs syndrom. Gå gärna in och läs om oss på www.eicare.se

Om dig

Är du en trygg person som vill vara med och skapa en meningsfull vardag för andra människor? Brinner du för emotionell omsorg? I så fall kan du vara rätt person för jobbet!

På EI Care söker vi fortlöpande nya ledsagare och avlösare inom åldrarna 18 - 50 år som vill ha ett meningsfullt extra arbete. Det ska passa dig att arbeta inom hela Stockholms kommun på eftermiddagar, kvällar eller helger totalt ca 8 – 20 timmar i månaden. Vi söker dig som har ett stort tålamod, är lyhörd och har ett brinnande intresse för människor och emotionell omsorg. Tidigare erfarenhet av arbete med människor inom målgruppen är meriterande.

Dina arbetsuppgifter

Vid ledsagning hittar du på olika aktiviteter utanför hemmet tillsammans med brukaren t.ex. dans, idrott, museibesök, teater, bio, promenader, bad och fika. Ledsagarservice är till för att möjliggöra kultur- och fritidsaktiviteter utanför hemmet och för att främja den enskildes sociala liv.

Avlösarservice i hemmet innebär att du kommer hem till brukaren och tillsammans hittar ni på aktiviteter i hemmiljön t.ex. spelar spel, pysslar, bakar, lyssnar på musik eller samtalar och umgås i största allmänhet. Syftet med avlösarservice är att ge brukarens anhöriga möjlighet till avlastning.

Om anställningsvillkoren

Vid en eventuell anställning kommer vi be om referenser och utdrag ifrån Polisens belastningsregister. Lönen är 130 kr i timmen plus OB-ersättning.

Arbetsgivare
Ei Care AB
Hornsgatan 15
11846 Stockholm
Hemsida: http://www.eicare.se
Ansökan
Ansök senast 1 March (2 månader 26 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Mogen avlösare sökes till 12-årig flicka i söderort!

Arbetsgivare / Ort: Bonzi Personligt Stöd AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 6 March (3 månader 3 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Om tjänsten Vi söker nu en avlösare till en 12-årig flicka boende i söderort. Uppdraget avser 5 timmar tre helgdagar i månaden. Att arbeta som avlösare innebär att du arbetar med ett barn i hemmet eller i närområdet för att tillfälligt avlasta vårdnadshavare. Flickan tycker om att leka ute och då gärna fysiska aktiviteter som att spela basket eller andra boll-lekar, klättra och leka på lekplatser. Hon gillar även att dansa, måla, läsa böcker eller bygga med klossar. Flickan har diagnosen downs syndrom och kommunicerar både via tal och TAKK. Om dig Flickan behöver en person som är engagerad, närvarande och lekfull. Det är även viktigt att du är mogen, trygg och att du kan sätta gränser när det behövs. Den här flickan önskar en tjej som avlösare som hon kan bygga en långvarig relation med. Det är meriterande om du har erfarenhet eller en utbildning med inriktning mot barn, vård- och omsorg eller pedagogik. Om du har det vi söker och är ute efter ett långsiktigt uppdrag, tveka inte att söka! Omfattning: 15 timmar per månad. Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning. Övriga ersättningar i enlighet med kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten tillsätts så snart rätt person dyker upp! Om oss Bonzi personligt stöd är ett företag som administrerar personlig assistans, boendestöd ledsagar- och avlösarservice. Vårt kontor finns i Skarpnäck. Vår värdegrund bygger på en humanistisk bas som speglar vår tro på människors förmåga att utvecklas i grupp och som individ. Friskvård ligger oss varmt om hjärtat, vilket vi på olika sätt sprider till såväl våra kunder som vår personal. Vi har kollektivavtal, pensionsavsättning och självklart är du försäkrad på och till/från arbetet. För att arbeta med barn under 18 år krävs ett utdrag ur belastningsregistret, vilket kan vara bra att du beställer inför intervjun. https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/
Arbetsgivare
Bonzi Personligt Stöd AB
Ansökan
Ansök senast 6 March (3 månader 3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Trygg och aktiv avlösare sökes till 7-årig pojke i Söderort!

Arbetsgivare / Ort: Bonzi Personligt Stöd AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 10 March (3 månader 7 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Om tjänsten Jag söker en glad och snäll avlösare som vill umgås med mig på helger. Jag gillar att gå ut och leka i parken, i skogen, ha en picknick eller något annat skoj som vi båda uppskattar. Jag trivs bäst med personer som verkligen gillar barn, är här och nu och som kan ge mig massor av beröm när jag gör bra saker. Jag gillar skoj och bus och gillar när andra har lika kul som jag har." Eftersom pojken har måttlig autism och generell språkstörning är han i behov av anpassningar i bemötandet samt att man möter honom på hans språkliga nivå. Det är t.ex. viktigt att visa med kroppsspråk och bilder istället för att prata långa meningar samt att undvika att säga nej hela tiden. Det är även viktigt att kunna läsa av honom för att förebygga utbrott samt att ha ett lågaffektivt bemötande. Om dig Vi vill att du som söker har ett genuint intresse av att arbeta med ett barn med autism samt att du är ute efter ett långsiktigt uppdrag med siktet inställt på att bygga upp trygghet och tillit för pojken. Du behöver vara kreativ för att hitta vägar till att ert samarbete ska fungera bra. Det är även uppskattat om du är en lekfull person som gillar skoj och bus. Det är meriterande om du har erfarenhet eller en utbildning med inriktning mot barn, vård- och omsorg eller pedagogik. Men har du framförallt viljan, engagemanget och är ute efter ett långsiktigt uppdrag, tveka inte att söka! Omfattning: 10 timmar per månad främst fördelat på helger. Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning. Övriga ersättningar i enlighet med kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten tillsätts så snart rätt person dyker upp! Om oss Bonzi personligt stöd är ett företag som administrerar personlig assistans, boendestöd ledsagar- och avlösarservice. Vårt kontor finns i Skarpnäck. Vår värdegrund bygger på en humanistisk bas som speglar vår tro på människors förmåga att utvecklas i grupp och som individ. Friskvård ligger oss varmt om hjärtat, vilket vi på olika sätt sprider till såväl våra kunder som vår personal. Vi har kollektivavtal, pensionsavsättning och självklart är du försäkrad på och till/från arbetet. För att arbeta med barn under 18 år krävs ett utdrag ur belastningsregistret, vilket kan vara bra att du beställer inför intervjun. https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/
Arbetsgivare
Bonzi Personligt Stöd AB
Ansökan
Ansök senast 10 March (3 månader 7 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Ledsagare till man i Sollentuna

Arbetsgivare / Ort: Kura Omsorg i Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 14 March (3 månader 11 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Söker du extrajobb vid sidan av studier eller kanske annat jobb? Vi söker just nu dig som vill arbeta som ledsagare. Nu söker vi en ledsagare till en man som är bosatt i Sollentuna. Kunden är rullstolsburen och använder kommunikationsbok. Jobbet innefattar att ledsaga; som att gå på utställningar, museer, auktioner, restaurang och kanske träna på gym. Han kommer behöva hjälp under dessa aktiviteter för att så enkelt som möjligt få en trevlig aktivitet. Du kommer att arbeta 10 timmar per vecka och arbetet är förlagt lördagar och söndagar mellan kl. 12-17. Vi ser gärna manliga sökande med mycket god svenska i tal och skrift. Avslutningsvis ser vi att du är tålmodig, har en positiv inställning till arbetsuppgifterna samt är intresserad av att få vara med och bidra till att ge kunden ett bra liv. Start av uppdraget planeras efter överenskommelse.
Arbetsgivare
Kura Omsorg i Sverige AB
Hemsida: https://kuraomsorg.se
Ansökan
Ansök senast 14 March (3 månader 11 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Avlösare sökes i Vaxhom

Arbetsgivare / Ort: Nordström Assistans AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 18 March (3 månader 15 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vi på Nordström Assistans är övertygade att med rätt hjälp och förutsättningar kan man nå mer. Vi vill förändra, förbättra och skapa vägen till en bättre tillvaro. Vi har funnits sedan 1998 och erbjuder idag ledsagning och avlösarservice i delar av Sverige som utgår från regionalkontoren i Stockholm och Malmö. Vår framgång vilar på våra medarbetare och vi söker dig som vill vara en del av vårt team! Ersättning utbetalas i form av timlön. Om inget annat avtalas tillkommer 12% semesterersättning. Vi följer kollektivavtal mellan Kommunal/Vårdföretagarna. Jag en glad och energifylld kille som är 7 år och jag behöver någon som kan vara med mig några timmar i veckan. Du får gärna gilla sport då det är något jag gillar att hålla på. Spelar ingen roll vilka sporter men jag tränar gymnastik, innebandy, ibland fotboll. Men jag tycker också väldigt mycket om att leka och bygga lego. Du som söker ska helst vara kille och gärna ha lite erfarenhet av barn med ADHD och autism. Tjänsten är på 16 timmar i månaden.
Arbetsgivare
Nordström Assistans AB
Hemsida: http://www.nordstromassistans.se
Ansökan
Ansök senast 18 March (3 månader 15 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Avlösare sökes till lekfull 10-årig flicka i Fisksätra

Arbetsgivare / Ort: Bonzi Personligt Stöd AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 18 March (3 månader 15 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Om tjänsten Vi söker nu en avlösare till en 10-årig flicka boende i Fisksätra. Uppdraget avser 10-20 timmar i månaden fördelat på helger. Att arbeta som avlösare innebär att du arbetar med ett barn i hemmet eller i närområdet för att tillfälligt avlasta vårdnadshavare. Flickan tycker om att leka hemma, lägga pussel eller spela spel. Under avlösningen kan ni även gå ut och leka i parken. Flickan har diagnoserna autism, ADHD och måttlig intellektuell funktionsnedsättning. Om dig Flickan behöver en person som är engagerad, lyhörd och lekfull. Det är även viktigt att du är trygg i dig själv och kan avleda eller hjälpa flickan att skifta fokus när det behövs. Har du kunskap om autism så är det bra. Det är meriterande om du har erfarenhet eller en utbildning med inriktning mot barn, vård- och omsorg eller pedagogik. Just denna kund söker en tjej som avlösare men vi har även andra uppdrag som alla kan söka till! Om du har det vi söker och är ute efter ett långsiktigt uppdrag, tveka inte att söka! Omfattning: 10-20 timmar per månad. Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning. Övriga ersättningar i enlighet med kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten tillsätts så snart rätt person dyker upp! Om oss Bonzi personligt stöd är ett företag som administrerar personlig assistans, boendestöd ledsagar- och avlösarservice. Vårt kontor finns i Skarpnäck. Vår värdegrund bygger på en humanistisk bas som speglar vår tro på människors förmåga att utvecklas i grupp och som individ. Friskvård ligger oss varmt om hjärtat, vilket vi på olika sätt sprider till såväl våra kunder som vår personal. Vi har kollektivavtal, pensionsavsättning och självklart är du försäkrad på och till/från arbetet. För att arbeta med barn under 18 år krävs ett utdrag ur belastningsregistret, vilket kan vara bra att du beställer inför intervjun. https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/
Arbetsgivare
Bonzi Personligt Stöd AB
Ansökan
Ansök senast 18 March (3 månader 15 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Golfintresserad ledsagare sökes till 18 årig kille i Nacka!

Arbetsgivare / Ort: Bonzi Personligt Stöd AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 18 March (3 månader 15 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Om tjänsten Vi söker nu en ledsagare till en 18-årig kille boende i Nacka för ett uppdrag på 13 timmar i månaden. Att arbeta som ledsagare innebär att du följer med kunden på olika aktiviteter utanför hemmet och stöttar till en aktiv och självständig fritid. Då killens största intresse är att spela golf, vilket han vill göra under ledsagningen, är det av stor vikt att du har ett eget intresse av golf. Andra tänkbara aktiviteter kan vara att spela racketsporter eller gå på bio. Ledsagningen kan ske både på en vardagseftermiddag eller en helg. Killen är även intresserad av tv/dataspel och tillbringar mycket tid hemma. Om dig Som person är det viktigt att du är pålitlig, flexibel och själv gillar att spela golf och t.ex. racketsporter. Du behöver vara duktig på att ta initiativ och motivera till aktiviteter. Det är även viktigt att du är ansvarsfull och kan arbeta självständigt. Det är meriterande om du har erfarenhet eller en utbildning med inriktning mot vård- och omsorg eller pedagogik. Men har du framförallt viljan, engagemanget och är ute efter ett långsiktigt uppdrag, tveka inte att söka! Omfattning: 13 timmar per månad, främst fördelat på vardagseftermiddagar och helger. Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning. Övriga ersättningar i enlighet med kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten tillsätts så snart rätt person dyker upp! Om oss Bonzi personligt stöd är ett företag som administrerar personlig assistans, boendestöd ledsagar- och avlösarservice. Vårt kontor finns i Skarpnäck. Vår värdegrund bygger på en humanistisk bas som speglar vår tro på människors förmåga att utvecklas i grupp och som individ. Friskvård ligger oss varmt om hjärtat, vilket vi på olika sätt sprider till såväl våra kunder som vår personal. Vi har kollektivavtal, pensionsavsättning och självklart är du försäkrad på och till/från arbetet.
Arbetsgivare
Bonzi Personligt Stöd AB
Ansökan
Ansök senast 18 March (3 månader 15 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Avlösare med erfarenhet av lågaffektivt bemötande sökes till 10 årig kil...

Arbetsgivare / Ort: Bonzi Personligt Stöd AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 1 May (4 månader 28 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Om tjänsten Vi söker nu en avlösare till en 10-årig pojke boende i söderort. Uppdraget avser 14 timmar i månaden fördelat på vardagskvällar och/eller helger. Att arbeta som avlösare innebär att du arbetar med ett barn i hemmet eller i närområdet för att tillfälligt avlasta vårdnadshavare. Pojken är kreativ och tycker om att pyssla, bygga kojor i skogen, fika, dansa och lyssna på musik. Pojken har en diagnos inom autismspektrum och har ibland svårt att reglera sina känslor. Han behöver motiveras till aktiviteter och hjälp att känna av när det blir för mycket intryck. Pojken är snabb och aktiv och behöver en avlösare som kan möta honom där och som är tydlig och kan ta snabba beslut. Om dig Du behöver vara en person som kan leda men även vara flexibel och lyhörd inför vad som fungerar för stunden. Du behöver kunna behålla lugnet vid känsloyttringar och vara en trygg person. Det är viktigt att du kan vara vänlig och bestämd. Har du dessutom humor så är det ett extra plus. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenheter av autism och lågaffektivt bemötande. Det är meriterande om du har erfarenhet eller en utbildning med inriktning mot barn, vård- och omsorg eller pedagogik. Om du har det vi söker och är ute efter ett långsiktigt uppdrag, tveka inte att söka! Omfattning: 14 timmar per månad. Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning. Övriga ersättningar i enlighet med kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten tillsätts så snart rätt person dyker upp! Om oss Bonzi personligt stöd är ett företag som administrerar personlig assistans, boendestöd ledsagar- och avlösarservice. Vårt kontor finns i Skarpnäck. Vår värdegrund bygger på en humanistisk bas som speglar vår tro på människors förmåga att utvecklas i grupp och som individ. Friskvård ligger oss varmt om hjärtat, vilket vi på olika sätt sprider till såväl våra kunder som vår personal. Vi har kollektivavtal, pensionsavsättning och självklart är du försäkrad på och till/från arbetet. För att arbeta med barn under 18 år krävs ett utdrag ur belastningsregistret, vilket kan vara bra att du beställer inför intervjun. https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/
Arbetsgivare
Bonzi Personligt Stöd AB
Ansökan
Ansök senast 1 May (4 månader 28 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Finsktalande avlösare till 5-årig pojke på södermalm!

Arbetsgivare / Ort: Bonzi Personligt Stöd AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 13 May (5 månader 10 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Om tjänsten Vi söker nu en avlösare till en 5-årig pojke som bor på Södermalm, tiden kommer att vara förlagd på vardag em och ibland helg 2-3h/pass. Att arbeta som avlösare innebär att du arbetar med ett barn i hemmet eller i närområdet för att tillfälligt avlasta vårdnadshavare. Pojkens största intresse är tåg både att leka med leksakståg och att åka riktiga. Han gillar även att måla, sjunga och leka lekar som kurragömma både inomhus och utomhus. Utomhus är han även väldigt glad i lekaparker. Om dig Gärna finsktalande då pojken blandar svenska och finska i sitt språk. Som person är det viktigt att du är pålitlig, lyhörd, flexibel och tydlig. Det är även viktigt att du är ansvarsfull och kan arbeta självständigt. Det är meriterande om du har erfarenhet eller en utbildning med inriktning mot barn, vård- och omsorg eller pedagogik. Men har du framförallt viljan, engagemanget och är ute efter ett långsiktigt uppdrag, tveka inte att söka! Omfattning: 16h timmar per månad Tillträde: Intervjuer sker löpande och tjänsten tillsätts så snart rätt person dyker upp! Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning. Övriga ersättningar i enlighet med kollektivavtal. Om oss Bonzi personligt stöd är ett företag som administrerar personlig assistans, boendestöd ledsagar- och avlösarservice. Vårt kontor finns i Skarpnäck. Vår värdegrund bygger på en humanistisk bas som speglar vår tro på människors förmåga att utvecklas i grupp och som individ. Friskvård ligger oss varmt om hjärtat, vilket vi på olika sätt sprider till såväl våra kunder som vår personal. Vi har kollektivavtal, pensionsavsättning och självklart är du försäkrad på och till/från arbetet. För att arbeta med barn under 18 år krävs ett utdrag ur belastningsregistret, vilket kan vara bra att du beställer inför intervjun. https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/
Arbetsgivare
Bonzi Personligt Stöd AB
Ansökan
Ansök senast 13 May (5 månader 10 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Äventyrlig, mountainbike/motorcykelkunnig ledsagare sökes till kille i S...

Arbetsgivare / Ort: Bonzi Personligt Stöd AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 13 May (5 månader 10 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Om tjänsten Vi söker nu en ledsagare till en 16-årig kille boende i söderort. Uppdraget avser 20 timmar i månaden fördelat flexibelt på såväl vardag som helg. Att arbeta som ledsagare innebär att stötta en person till en självständig och meningsfull fritid. Det innebär oftast att göra aktiviteter tillsammans med den enskilde varför den personliga kemin är extra viktig. I det här uppdraget efterfrågas en person som vill utöva intresset mountainbike i skogen och/eller motorcykelsporterna trial och endouro tillsammans. Det krävs att du är kunnig och erfaren inom dessa sporter, har licens och egen utrustning. Om dig För den här tjänsten är det viktigt att du delar killens intresse och att du samtidigt har ett socialt engagemang och en personlig lämplighet att stötta en person som har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Som person är det viktigt att du är lugn och kan vara lyhörd och flexibel i ditt bemötande. För att passa den här killen är du även en person med lite skinn på näsan och som har humor. Är du även djurvän och kanske har en hund är det ett extra plus. Det är meriterande om du har erfarenhet eller en utbildning med inriktning mot barn, vård- och omsorg eller pedagogik. Om du har det vi söker och är ute efter ett långsiktigt uppdrag, tveka inte att söka! Omfattning: 20 timmar per månad. Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning. Övriga ersättningar i enlighet med kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten tillsätts så snart rätt person dyker upp! Om oss Bonzi personligt stöd är ett företag som administrerar personlig assistans, boendestöd ledsagar- och avlösarservice. Vårt kontor finns i Skarpnäck. Vår värdegrund bygger på en humanistisk bas som speglar vår tro på människors förmåga att utvecklas i grupp och som individ. Friskvård ligger oss varmt om hjärtat, vilket vi på olika sätt sprider till såväl våra kunder som vår personal. Vi har kollektivavtal, pensionsavsättning och självklart är du försäkrad på och till/från arbetet. För att arbeta med barn under 18 år krävs ett utdrag ur belastningsregistret, vilket kan vara bra att du beställer inför intervjun. https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/
Arbetsgivare
Bonzi Personligt Stöd AB
Ansökan
Ansök senast 13 May (5 månader 10 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

20-årig tjej i Nacka söker en mode- och hårintresserad tjej med erfarenh...

Arbetsgivare / Ort: Bonzi Personligt Stöd AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 14 May (5 månader 11 dagar kvar)
Publicerad: 2020-11-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Om tjänsten Vi söker nu en ledsagare till en 20-årig tjej boende i Nacka för ett uppdrag på 24 timmar i månaden. Att arbeta som ledsagare innebär att du följer med kunden på olika aktiviteter utanför hemmet och stöttar till en aktiv och självständig fritid. Du ska kunna möta upp och avsluta passet vid hemmet i Nacka. Tjejen pluggar till frisör och är intresserad av mode och hår, ett intresse hon gärna delar med sin ledsagare. Uppdraget innebär även att stötta till en självständig vardag, bland annat med att ta sig till olika aktiviteter med kollektivtrafiken. Det kan även bli aktuellt med stöd i form av boendestöd. Du ska då kunna stötta till självständighet gällande hushållssysslor och annat man behöver klara för att sköta ett hushåll på egen hand. Om dig Som person är det viktigt att du är pålitlig, flexibel och bra på att motivera. Du ska kunna arbeta på ett kreativt sätt för att stötta till självständighet i vardagen. Det är även viktigt att du är ansvarsfull och kan arbeta självständigt. Vi vill att du har yrkeserfarenhet inom liknande arbetsområden. Det är meriterande om du har en utbildning med inriktning mot vård- och omsorg eller pedagogik. Har du viljan, engagemanget, erfarenheten och är ute efter ett långsiktigt uppdrag, tveka inte att söka! Denna kund önskar en tjej som ledsagare, ett plus om du har ett eget intresse för hår och mode och om du har egen bil och körkort. Omfattning: 24 timmar per månad, främst fördelat på vardagseftermiddagar och helger. Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning. Övriga ersättningar i enlighet med kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten tillsätts så snart rätt person dyker upp! Om oss Bonzi personligt stöd är ett företag som administrerar personlig assistans, boendestöd ledsagar- och avlösarservice. Vårt kontor finns i Skarpnäck. Vår värdegrund bygger på en humanistisk bas som speglar vår tro på människors förmåga att utvecklas i grupp och som individ. Friskvård ligger oss varmt om hjärtat, vilket vi på olika sätt sprider till såväl våra kunder som vår personal. Vi har kollektivavtal, pensionsavsättning och självklart är du försäkrad på och till/från arbetet.
Arbetsgivare
Bonzi Personligt Stöd AB
Ansökan
Ansök senast 14 May (5 månader 11 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.