På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Mystery shopper

Mystery shopper

Mystery shopper (som på engelska betyder "en hemlig konsument") är en person som testar hur olika företag behandlar sina kunder, om personalen är trevlig och serviceinriktad och följer reglerna på hur kunder ska bemötas.

Mystery shopper är allt som oftast ett extrajobb, några timmar i veckan eller timmar vid behov. Exempel på arbetstider för en mystery shopper kan t.ex vara en eller två arbetsdagar per månad, 5 till 10 timmar per dag, eller flexibelt schema.

Som Mystery Shopper besöker du exempelvis butiker, restauranger, hotell, fartyg och caféer. Överallt där företagen möter sina kunder kan en mystery shopper dyka upp.

Fördelar med ett arbete som mystery shopper är att som timanställd har du stora möjligheter att bestämma själv när du vill jobba. Därför passar det utmärkt även om du har annan sysselsättning. Eftersom de företag där du är anställd som mystery shopper kan ha stora distrikt, kan det ibland bli frågan om resor med övernattning på annan ort.

Utbildning

Vilken utbildning du behöver för att arbeta som mystery shopper i Sverige är inte reglerat. Det betyder att det är upp till arbetsgivare att bestämma vilken utbildning som behövs. 

Att du har körkort B (för personbil) kan ställas som krav för att få anställning som mystery shopper. Du behöver också kunna uttrycka dig mycket väl i skrift för att kunna beskriva vad du sett hos kunden. Även andra krav kan ställas, t.ex viss tidigare arbetslivserfarenhet, exempelvis minst tre års erfarenhet av försäljning inom ett serviceyrke som butik, proffsbutik, hotell, restaurang, café eller inom liknande verksamhet.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.