Voi hunter

Voi hunter

Vill du ha ett flexibelt jobb där du bestämmer dina egna arbetstider? Då kan jobbet som Voi Hunter, eller Lime hunter, vara rätt för dig!

Som Voi Hunter jobbar du när du vill och tjänar pengar för varje el-skoter som du hämtar och laddar.

Det blir allt vanligare att människor skaffar abonnemang för att kunna använda el-skotrar för att ta sig fram på ett smidigt och miljövänligt sätt, ofta i stadsmiljö. Via en mobil app kan du hitta en ledig el-skoter. Via appen betalar du en viss avgift för varje minut eller sträcka du kör med el-skotern.

Arbetsuppgifter för Voi Hunters och Lime hunters består i att hämta, ladda och sedan placera ut el-skotrarna igen. Du får betalt per upphittad och laddad el-skoter.

Även om det är ett fritt jobb kräver det att man går upp tidigt för att hinna placera ut fordonen innan användarna skall använda fordonen för att ta sig till jobb och skola.

Det blir svårt att klara av jobbet utan bil så antingen får man jobba i par där minst en person har B-körkort och tillgång till bil eller så kanske man kan lösa det på annat sätt.

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs, men du måste vara 18 år fyllda. B-körkort är i princip en förutsättning för att du skall klara av jobbet och kunna åka och hämta de el-skotrar som står utspridda på olika platser.

Personliga egenskaper

Det blir många tunga lyft och man behöver ha viss fysisk styrka för att orka lasta in skotrarna sedan placera ut dem.

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.