På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Budbilsförare
Spela filmen

Budbilsförare

Budbilsförare kör vanligtvis personbilar, skåpbilar eller lätta lastbilar. Föraren hämtar och levererar varan samt hanterar de papper som ska följa med varan. De bör ha god lokalkännedom så att de vet vilka vägar man ska välja för att ta sig fram snabbt.

Budbil anlitas oftast när ett företag vill ha en transport utförd snabbt och med kort varsel. Transporterna sker från dörr till dörr. Vanliga kunder är till exempel byggnadsfirmor, tidningsföretag, reklambyråer och godstransportföretag.

Budbilsförare transporterar diverse föremål, allt från kuvert till stora paket, kylvaror och pallgods. En del budföretag arbetar även med tekniska kurirer, som gör datainstallationer.

Budbilsföraren kan få sina körningar av en beställningscentral som föraren står i kontakt med via kommunikationsradio eller mobiltelefon. Om bilen är utrustad med datakommunikation, får man sina uppdrag via en skrivare i bilen.

De flesta körningar sker under tidspress men det kan också gälla mera regelbundna körningar.

Utbildning

De flesta budfirmor anordnar internutbildning för sina förare. För att bli anställd som budbilsförare måste du ha minst B-körkort för personbil. C-körkort är en stor merit.

Framtidsutsikter

Det har på kort tid vuxit upp många budfirmor och konkurrensen är hård. I större städer finns också cykelbud som konkurrerar om en del av uppdragen. Behovet av korta närtransporter väntas dock öka.

Personliga egenskaper

Det är viktigt att man som budbilsförare är ansvarsfull och lösningsfokuserad. Man måste vara trevlig och serviceinriktad även i stressande och oväntade situationer.

Visste du att...?

... på de större svenska vägarna, som ägs av Vägverket, finns det ca 1 600 trafik- och övervakningskameror utplacerade.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

142 Lediga jobb

Vi söker budbilsförare vid behov!

Arbetsgivare / Ort: Jönköpings Bud och Express AB / JÖNKÖPING
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
  • Svenska
Meriterande
  • Engelska

Om jobbet

Jönköpings Bud och Express AB startades 2015 och servar idag sina budkunder med effektiva, och bra chaufförer. Du som söker är en positiv, arbetsam och mycket flexibel kvinna eller man med ett vårdat yttre och med ett leende som smittar av sig till resten av dina kollegor. Vi söker budbilsförare med B-kort att sätta in vid behov.


Vi har just mycket att göra och behöver fylla på med extrapersonal, så därför bör du som söker ha någon sorts form av sidoverksamhet då timmarna hos oss kan variera kraftigt.

Du som söker ska också ha tillgång till egen bil då vi utgår från Stigamos industriområde, samt Torsvik. Har du vana från yrket är detta en stor merit då vi servar våra kunder både med raka transporter samt lättare distribution. Tjej eller kille, det spelar ingen roll utan det är din inställning och arbetskapacitet som är den avgörande rollen för att få jobba hos oss samt en mycket stor flexibel anpassning till jobbet då inringning kan ske på dygnets alla timmar.


Då det ibland är snabba kast inom denna branschen så är det ett krav att du bor inom Jönköpings kommun för att snabbare kunna ta dig till oss.

Så därför undanbeder vi oss ansökningar från resten av landet då det helt enkelt inte är aktuellt.¨


Vi tar emot din ansökning via e-post och kommer att kalla dem vi finner intressanta till löpande intervju. Maila din ansökan till: [email protected]


Vi är anslutna till Transports kollektivavtal och erbjuder naturligtvis lön efter avtal.

Välkommen in med din ansökan samt minst 2 referenser.

Arbetsgivare
Jönköpings Bud och Express AB
Transportvägen 6
55592 JÖNKÖPING
Hemsida: http://www.jkpgbudochexpress.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Chaufför 75%

Arbetsgivare / Ort: Steinbrenner Nyberg & Ehlers Bageri AB / Mölndal
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Steinbrenner & Nyberg är ett företag med anor från 1898, då företaget Ehlers Bageri startade. Ehlers Bageri är idag en del av Steinbrenner & Nyberg och är det äldsta bageriet i Göteborg. Verksamheten drivs och ägs idag av Urban Nyberg, Angela Steinbrenner & Håkan Steinbrenner. Såväl Urban som Angela är tidigare medlemmar i Sveriges Kocklandslag. Verksamheten bedriver idag egen produktion av allt från knäckebröd till praliner med betoning på nyttigheter och njutningar. Försäljningen sker genom 10 egna enheter men även till ledande hotell och restauranger.

Arbetsuppgifter:

Distribution av bröd och tårtor till våra 10 egna butiker samt övriga kunder som t.ex. hotell och företag. Ansvarig för service, renhållning, underhåll och besiktning av företagets brödbilar. Säkerställa att vårt lager är uppdaterat och iordning, ansvarig för att leveranser, mottagning och avstämning sker korrekt. Kunna utföra enklare reparationer och underhållsarbeten samt vara behjälplig i vår packavdelning. Det är viktigt med fokus på kvalitet och effektivitet i uppdragets alla delar.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen behöver du vara stresstålig och ha god planerings- och organisationsförmåga. Du är en lösningsorienterad person som alltid försöker ha en positiv inställning till din omgivning. Du är utöver detta även självständig, flexibel och målmedveten. Du är också en person som tycker det är kul med fart och fläkt, tycker om att köra bil samt har en hög känsla för kvalitet och service. Skulle du dessutom vara lite tekniskt lagd är detta ett stort plus.

Tjänsten förutsätter att du har B-körkort samt att du kan kommunicerar väl på svenska i både tal och skrift.

Tjänsten är på deltid 75% och kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så skicka in din ansökan redan idag:

Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Lön

Enligt avtal Hotell och Restaurang

Körkort

B körkort fordras.

Truckkort önskvärt men inget krav.

Varaktighet

Tillsvidare

Deltid 75%

Provanställning 6 månader

Tillträde enligt överenskommelse

Krav

  • B körkortArbetsgivare
Steinbrenner Nyberg & Ehlers Bageri AB
Alfagatan 22
43149 Mölndal
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Bilförare / Budförare

Arbetsgivare / Ort: Makalösa Blommor Int AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Blomsterbutik söker efter budförare.

Man måste vara punktlig och kunna planera bra. De flesta bud är tidsbegränsade. Ibland kan vara stressig.

Arbetsgivare
Makalösa Blommor Int AB
Sveavägen 102
11350 Stockholm
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Budbilschaufför sökes på heltid!

Arbetsgivare / Ort: Studentconsulting Sweden AB (Publ)
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Budbilsförare

Om jobbet
Har du bra lokalkännedom? Har du B-körkort och god vana av att köra bil? I så fall har vi tjänsten för dig! Vi söker just nu en budbilschaufför som vill arbeta heltid hos vår kund. Arbetet består av att distribuera och hämta in gods samt transportera till och från kunder runt om i Göteborgsområdet med omnejd. Uppdraget är på heltid måndag-fredag kl 07-16. Tjänsten är beräknad att starta i Oktober. Det är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att vara anställd hos StudentConsulting och uthyrd till vår kund. Din profil För att vara lämplig för tjänsten har du B-körkort. Det är meriterande om du tidigare har arbetat som budbilschaufför eller har vana av att till exempel köra skåpbil. Vidare är det oerhört viktigt att du är flexibel och pålitlig som person. Vi ser gärna att du är serviceinriktad, noggrann och kvalitetsmedveten med ett fokus på säkerhet. Du skall även ha god körvana. Krav: - B-körkort - God vana av att köra bil - Bra lokalkännedom - Fysiskt stark och inte rädd för att ta i (Då det kan förekomma en del tunga lyft) -Ostraffad i belastningsregistret Låter detta som en tjänst för dig? Välkommen med din ansökan! Urval sker löpande så sök redan idag! Om företaget Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se
Arbetsgivare
Studentconsulting Sweden AB (Publ)
Hemsida: www.studentconsulting.com
Ansökan
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

DHL Express Örebro söker C-korts kurir

Arbetsgivare / Ort: Dhl Express (Sweden) AB / Örebro
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Meriterande
  • Budtransporter

Språk
Krav
  • Svenska
  • Engelska

Om jobbet

DHL Express är världens ledande leverantör av internationella expresstransporter och nu söker vi dig som vill vara med och måla världen gul.

För oss på DHL Express är medarbetarna kärnan i verksamheten. Det är våra medarbetare som skiljer oss på den Internationella Express marknaden och det är därför som det allt är vårt mål att dra till oss och behålla de bästa talangerna. Vi erbjuder utmaning och möjlighet till personlig och yrkesmässig utveckling. Vi uppmärksammar den skillnad du medför i vår verksamhet, och tillsammans delar vi stoltheten i våra Internationella Express tjänster. Bli en i vårt team!

Vid Örebro flygplats är vi cirka 110 kollegor som varje dag hanterar vi tusentals paket paket till och från hela världen och varje paket är tidskritiskt. Hos oss har vi en vision att alla ska komma till arbetet med ett leende och lämna med ett leende tack vare att vi arbetar som ett team mot samma mål ”As One”.

Vi söker nu en kurir på heltid för tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning med start omgående enligt överrenskommelse. Varierande arbetstider enligt schemaläggning 4-5 dagar/veckan mellan 06:30-20:00

Vi erbjuder dig

Ett roligt jobb med grymma kollegor som alltid ställer upp – As One!

Hos oss får du möjlighet till personlig och yrkesmässig utveckling. Bland annat genom ett av marknadens bästa utbildningsprogram för att du ska bli en Certifierad internationell specialist. Du får även en gedigen introduktion så att du får alla förutsättningar att lyckas

Vi har självklart kollektivavtal, friskvårdsbidrag och frukt på jobbet.

Arbetsbeskrivning

I rollen som kurir ansvarar du för att köra ut och hämta paket hos kunderna i ditt område samt säkerställa all dokumentation. Din främsta uppgifter är att möta våra kunder, det är därför viktigt att du förstår att arbetet som kurir är mer än bara ett chaufförsjobb – framförallt handlar det om att bygga relationer. Du känner stolthet över ditt jobb, din uniform och bilen du kör - du ska vara en ambassadör för DHL Express i alla sammanhang.

Du kommer att ha mycket kontakt med våra kunder så är det viktigt att du kan kommunicera väl på både svenska och engelska, såväl i tal som i skrift. En stor del av tjänsten handlar om att sortera, packa, lossa och lasta paket, vilket innebär att tunga lyft förekommer. Du arbetar även tätt ihop med kollegor och trafikledning för att säkerställa bästa kundservice, som person bör du därför ha en genuin känsla för service och kvalitet samt vara en lagspelare med känsla för teamwork.

Absoluta krav för anställning

• Körkort B i minst 2 år

• Körkort C inkl. digitalt förarkort samt YKB

• Svenska och engelska, i tal och skrift

• Gymnasieutbildning eller likvärdigt

• Godkänt utdrag ur Polisens belastningsregister

• Godkänd säkerhetsprövning då du kommer att arbeta inom säkerhetsklassat område


Har du truckkort samt tidigare vana av att arbeta som kurir/budbilsförare och/eller inom ett serviceyrke så ser vi det som meriterande.

VEM ÄR DU?

Förutom att du är väldigt serviceminded så har du också en god förståelse för instruktioner och processer samt en god fysik och koordinationsförmåga. Du är även flexibel, initiativrik, engagerad och prestigelös.

Ytterligare information

Har du frågor; kontakta Ellinor Karlsson, Supervisor, [email protected], Rickard Ross, Supervisor, [email protected]

Passar du in på ovanstående profil och vill ha ett roligt jobb, tveka inte att ansöka redan idag.

Sista ansökningsdag är 2021-09-26

Urval och intervjuer sker löpande så sök snarast då tjänsterna kan komma tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Arbetsgivare
Dhl Express (Sweden) AB
Flygfältsvägen 10
70594 Örebro
Ansökan
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.