Peditaxiförare

Peditaxiförare

I vissa länder som t ex Indien, Estland  och Storbritannien är det inte ovanligt att få se och även åka en så kallad peditaxi, det är som en cykel med en vagn för två passagerare.

Peditaxi, som också kan kallas för biketaxicykeltaxi är både transportmedel och turistattraktion och peditaxiförare kan samtidigt agera även som guide och/eller tolk för turister som åker peditaxi.

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs, men det kan ställas krav på att man har körkort och har koll på trafikregler. Även speciella tillstånd kan krävas för att få köra turister på detta viset. 

Personliga egenskaper

Man måste vara i god fysisk form för att arbete som peditaxiförare eftersom det är ett ganska fysiskt krävande arbete. Man måste också ha god lokalkännedom och stor servicekänsla. Många verksamma inom det yrket är egenföretagare, men man kan också vara anställd. 

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  646 Lediga jobb som peditaxiförare

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.