På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Cykelbud
Spela filmen

Cykelbud

Cykelbud transporterar lättare paket eller dokument ofta under tidspress. På senare tid har även matleveranser, som utförs av cykelbud, blivit allt vanligare.

Arbetet kräver att man har bra lokalkännedom, god fysisk kondition och servicekänsla. Cykelbud transporterar lättare paket, dokument till exempel ritningar från och till olika kunder. De kan också utföra andra ärenden åt kunderna som till exempel att gå till posten eller banken eller att hämta lunchmat. Kunder är till exempel reklam- och annonsbyråer, advokatfirmor och medieföretag.

Under arbetspasset står man i kontakt med sin budfirma med en kommunikationsradio eller via mobiltelefon, som blir allt vanligare.

Många cykelbudfirmor samarbetar med bilbud för att även kunna transportera större paket åt sina kunder. Det finns också kombinerade budfirmor med både cykel- och bilbud.

Utbildning

Som nyanställt cykelbud får man en introduktionsutbildning på företaget. För att bli anställd ska man ha fyllt 18 år. Gymnasiekompetens är meriterande.

Framtidsutsikter

Personalomsättningen bland cykelbud är relativt hög. Nyrekrytering sker regelbundet. På kort sikt ökar verksamheten ytterligare något eftersom allt fler företag efterfrågar miljövänliga transporter.

Arbetsplats

De flesta cykelbud är anställda på en budfirma. Man kan också arbeta som egen åkare för en firma.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

Cykelbud

Arbetsgivare / Ort: Mr Butler Transport AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 12 November (3 månader 8 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-26
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet
Mr Butler är ett snabbt växande företag som erbjuder transportlösningar. Vi kommer inom kort börja köra med våra eldrivna cargobikes inom Göteborg och söker därmed drivna personer som vill bli en del av teamet. Som person är du pigg och glad. Du är i god form och hittar riktigt bra i vackra Göteborg. Du är tävlingsinriktad skicklig på planering, orientering med positiv attityd. Du gillar att jobba utomhus, vädret är inget bekymmer för dig. Du älskar att navigera på stadens gator och samtidigt bidra med din positiva energi, positiva attityd och professionella bemötande. Du är en stjärna på service och medveten om hur du bidrar till riktigt nöjda kunder! Vi söker dig som: - är noggrann och kan passa givna tider - är van med att cykla - har god kondition och gillar högt tempo - har positiv attityd och är mycket serviceminded Anställningsformen börjar med provanställning.
Arbetsgivare
Mr Butler Transport AB
Hemsida: http://www.mrbutler.se
Ansökan
Ansök senast 12 November (3 månader 8 dagar kvar)

Ansök här
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.