På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Pizzabud

Pizzabud

Pizzabud levererar pizzor från restauranger/pizzerior hem till kunden eller till arbetsplatser, festlokaler och till andra destinationer, allt enligt kundernas önskemål.

Pizzabud kan leverera med hjälp av olika transportmedel/fordon: ofta med hjälp av en personbil, men även på moped, cykel och även gåendes (om avståndet är inte allt för stort).

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs men eftersom leveranser sker ofta med bil, krävs det körkort B*** (för personbil). Och eftersom det är ett utpräglat serviceyrke, behöver man vara en trevlig och flexibel person, som har tålamod, förståelse för kundernas olika behov och önskemål och som också har lösningsfokuserat förhållningssätt (ex. om man ej kommer in i trappuppgången - för att kod som kunden uppgav ej fungerar; måste man hitta en lösning för att ändå försöka leverera pizza till kunden; dvs även om kunden gör fel, är det pizzabudens uppgift att försöka in i det sista ändå "göra sitt jobb" och det med ett leende på läpparna).

Temadag som kan hänföras till det här yrket:
1 januari - den internationella Pizzadagen.

Lilla ordboken
Ackordslön - en rörlig ersättning som bestäms av hur mycket arbete den anställde har utfört, exempelvis så kan "ackord" baseras på det antal "enheter" som producerades under en månad.

Länktips

 

5 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.