På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Pizzabud

Pizzabud

Pizzabud levererar pizzor från restauranger och pizzerior hem till kunden eller till arbetsplatser, festlokaler och till andra destinationer, allt enligt kundernas önskemål.

Pizzabudet leverera med hjälp av olika transportmedel, vanligast med hjälp av en personbil, men även moped, cykel och gåendes (om avståndet är inte allt för stort).

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs men eftersom leveranser sker ofta med bil, krävs det körkort B*** (för personbil). Eftersom det är ett utpräglat serviceyrke, behöver du vara en trevlig och flexibel person som har tålamod, förståelse för kundernas olika behov och önskemål och som också har lösningsfokuserat förhållningssätt. Ett exempel är om du inte kommer in i trappuppgången - för att koden som kunden uppgav inte fungerar, då måste du hitta en lösning för att ändå försöka leverera pizzorna till kunden.  

Temadag kopplad till det här yrket:
1 januari - den internationella Pizzadagen.

Lilla ordboken

  • Pizza bianco (eller pizza bianca) - kallas en pizza som tillagas utan tomatsås. Istället använder man t.ex crème fraiche, ricotta, kronärtskockskräm. Toppingen på pizza bianco kan bestå av t.ex löjrom, grönkål, mozzarella eller parmesanost.
  • Ackordslön - en rörlig ersättning som bestäms av hur mycket arbete den anställde har utfört, exempelvis så kan "ackord" baseras på det antal "enheter" som producerades under en månad.

Länktips

 

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.