På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Reklamutdelare

Reklamutdelare

Reklamutdelare kallas ofta för tidningsdistributörer (därför att de ofta även delar ut gratisdistribuerade lokaltidningar).
Det är ett självständigt jobb som kräver att man har hög arbetsmoral.
God lokalkännedom i det geografiska område där man delar ut relkamblad och tidningar, är en stor fördel, därför att det gör det möjligt att lättare och snabbare utföra jobbet.
Man delar ofta ut reklam nära sin bostad; detta pga man känner bättre till det område + att man behöver inte lägga tid och pengar på att ta sig "till arbetsplatsen", då arbetsplatsen ligger i direkt anslutning till ens bostad. Dock förekommer det också exempel när man delar ut reklam i ett annat geografiskt område, längre bort från där man bor.

Personliga egenskaper

Noggrann och ansvarsfull person som tar sitt jobb på allvar. Jobbet är fysiskt krävande och måste utföras även "i ur och skur", så man måste tåla alla väder och kunna jobba när det är mycket kallt eller varmt ute, när det blåser, regnar eller snöar.

Arbetstider

Ofta flexibla inom vissa ramar, ex. kan man själv förlägga sin arbetstiv under ett par kvällar i veckan eller under valfri tid under en helg, lördag/söndag.
Arbetsgivaren önskar ofta att reklambladen är utdelade så fort som möjligt men senast till "ett visst klockslag". Dock kan man inte börjar dela ut reklam och tidningar innan man själv har fått dem och sedan kan det bli mycket ont om tid innan "dead-line" för utdelningen. Det är därför fördelaktigt om man är snabb och effektiv samt har tillgång till "transportmedel", som t.ex kan cykla, åka moped eller bil /vid behov/.

Utbildning

Detta yrke är i Sverige icke-reglerat, vilket betyder att det står arbetsgivaren/uppdragsgivaren fritt att ställa krav på utbildning. Ofta krävs det ingen speciell utbildning, men arbetsgivare/uppdragsgivare kan kräva "gymnasiekompetens" och även körkort (i så fall klass B, för personbil).

Lilla ordboken

Ackordslön - en rörlig ersättning som bestäms av hur mycket arbete den anställde har utfört, exempelvis så kan "ackord" baseras på det antal "enheter" som producerades under en månad.

Länktips

  • Riksorganisationen GAPF – Glöm aldrig Pela och Fadime är en sekulär och ideell förening som arbetar mot hedersvåld
  • sammanställning av postnr ändringar från 4 mars 2019 - postnord.se

7 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.