På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Reklamutdelare

Reklamutdelare

Reklamutdelare kallas ofta för tidningsdistributörer (därför att de ofta även delar ut gratisdistribuerade lokaltidningar). Det är ett självständigt jobb som kräver att du har hög arbetsmoral.

Det är en fördel om du har god lokalkännedom i det geografiska område där du delar ut relkamblad och tidningar, därför att det gör det möjligt att lättare och snabbare utföra jobbet.

Reklamutdelare arbetar ofta nära sin bostad, detta pga känner bättre till det område, men ibland arbetar reklamutdelare med att dela ut reklam i ett större geografiskt område. 

Jobbet är fysiskt krävande och måste utföras i ur och skur, så du måste tåla alla väder och kunna jobba när det är mycket kallt eller varmt ute, när det blåser, regnar eller snöar.

Arbetstiderna som reklamutdelare är ofta flexibla inom vissa ramar, ex. kan du själv förlägga sin arbetstiv under ett par kvällar i veckan eller under valfri tid under en helg, lördag/söndag.

Arbetsgivaren önskar ofta att reklambladen är utdelade så fort som möjligt men senast till ett visst klockslag. Det är en fördel om du är snabb och effektiv samt har tillgång till eget transportmedel, som t.ex cykel, moped eller bil vid behov.

Utbildning

Detta yrke är i Sverige icke-reglerat, vilket betyder att det står arbetsgivaren/uppdragsgivaren fritt att ställa krav på utbildning. Ofta krävs det ingen speciell utbildning, men arbetsgivare/uppdragsgivare kan kräva "gymnasiekompetens" och även körkort (i så fall klass B, för personbil).

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.