På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Marknadsundersökare

Marknadsundersökare

Marknadsundersökare tar fram underlag för myndigheternas, företagens och organisationens beslut i olika frågor. Metoder kan variera. Exempelvis kan det gå till på följande sätt: som marknadsundersökare kan man under en hel vecka på heltid (40 timmar under en vecka) åka tåg /en viss sträcka - fram och tillbaka/ och på tågen med hjälp av en handdator undersöka/registrera antalet resenärer på sträckan och vilken form av resebevis som används av resenärerna. Underlaget, som marknadsundersökare får fram, är viktiga för företagen/organisationer - i exemplet ovan i fråga om att planera nya tågtabeller. 

Anställningsvillkor
Ofta erbjuds det mer eller mindre ofta återkommande "behovsanställningar", som kan vara från några timmar per vecka - till heltid under korta perioder, och jobbet passar därför perfekt som "extrajobb" för dem som studerar eller har ett eget företag och vill dryga ut kassan.

Personliga egenskaper
Personliga egenskaper som är extraviktiga för att trivas i och lyckas med arbets som marknadsundersökare: en positiv och serviceinriktad person som ha lätt för att ta kontakt med människor. Men måste trivas med att arbeta självständigt och kunna ta egna initiativ.

Länktips
www.europaeischer-referenzrahmen.de/deutsch-sprachzertifikate - info (på tyska) om ett Gemensamt Europeiskt Språkpass.

5 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.