Evenemangspersonal

Evenemangspersonal

Evenemangspersonal har omväxlande arbetsuppgifter, allt från välkomna besökare, visa vägen, svara på frågor, dirigera bilar till och från parkeringsplatser, registrera utställare, spinna sockervadd, servera mat och hålla rent och fräscht både inom- och utomhus.

Det kan också handla om att stå i kassa, kontrollera biljetter till att flytta på diverse föremål som bord, tält och utrustning av olika slag, hantera hoppborg, ställa upp och montera ner tält och bära skyltar. Evenemangspersonal arbetar på festivaler, kulturkalas, konserter och olika evenemang.

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs men arbetsgivare kan välja att endast anställa personer som har fyllt 18 år och är studerande på gymnasiet. Vidare kan andra krav ställas, som att du har B-körkort och att du talar engelska obehindrat samt även andra språk, som exempelvis tyska och danska.

Evenemangspersonal börjar ofta som volontär. Som en i gänget blir du en viktig del i olika evenemang. Du gör en meningsfull insats samtidigt som du får nya kunskaper, erfarenheter och referenser som du senare kan använda för att få anställning.

Personliga egenskaper

För att trivas i yrkesrollen som evenemangspersonal behöver du vara bra på att samarbeta och ha många kontakter med många olika människor under ett och samma arbetspass. Det är hela tiden gästernas upplevelse och trivsel som ska vara i fokus. 

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.