På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Evenemangspersonal

Evenemangspersonal

Evenemangspersonal har omväxlande arbetsuppgifter, allt från välkomna gäster/turister/besökare, visa vägen, svara på frågor, dirigera bilar till och från parkeringsplatser, registrera utställare, spinna sockervadd, servera mat och hålla rent och fräscht både inom- och utomhus.

Det kan också handla om att stå i kassa, kontrollera biljetter till att flytta på diverse föremål som bord, tält och utrustning av olika slag, hantera hoppborg, ställa upp och montera ner tält och bära skyltar. Evenemangspersonal arbetar på festivaler, kulturkalas, konserter och olika evenemang.

För att trivas i yrkesrollen som evenemangspersonal behöver du vara bra på att samarbeta och ha många kontakter med många olika människor under ett och samma arbetspass. Det är hela tiden gästernas upplevelse och trivsel som ska vara i fokus. 

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs men arbetsgivare kan välja att endast anställa personer som har fyllt 18 år och är studerande på gymnasiet. Vidare kan andra krav ställas, som att du har körkort och att du talar engelska och även andra språk, som exempelvis tyska och danska.

Evenemangspersonal / publikvärd börjar ofta som volontär. Som en i gänget blir du en viktig del i olika evenemang. Du gör en meningsfull insats samtidigt som du får nya kunskaper, erfarenheter och referenser som du senare kan använda för att få anställning.

Länktips

  • littfest.se - Sveriges största litteraturfestival som arrangeras i Umeå sedan år 2007
  • whiteguide.se - Sveriges bästa restauranger och caféer
  • teamgoteborg.com - Volontärsverksamhet (bli Evenemangärd) 
Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.