Kennelägare

Kennelägare

Kennelägare föder upp och säljer hundvalpar. Det är en rolig, men ganska så krävande sysselsättning. För den oerfarne finns det mycket att lära sig, bland annat alla de regler och lagar som gäller för hunduppfödning i Sverige, till exempel att det krävs ett friskintyg från en veterinär när hundvalpar ska levereras till sina nya familjer och det intyget får ej vara äldre än max en vecka gammalt.

Utbildning

Ingen formell utbildning krävs. Man kan skaffa sig kunskaper genom självstudier och erfarenhet. Det är dock fördelaktigt att på gymnasiet ha gått på Naturbruksprogrammet, inriktning Djur eller på Vård- och omsorgsprogrammet.

Motsvarande utbildning kan finnas Komvux eller på Folkhögskolan.

Arbetsplats

Kennelägare är en egenföretagare / entreprenör inom hunduppfödningsbranschen.

Det är svårt att få lönsamhet i företaget, och speciellt svårt ekonomiskt är om man har en liten kennelverksamhet. Det är därför oftast en deltidssysselsättning att vara en kennelägare.

Tillstånd för verksamhet med hund >>

Visste du att...?

... man ska borsta tänderna på sina hundar - helst varje dag, men i alla fall tre gånger i veckan, det är viktigt att undvika tandsten och tandlossning.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.