På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Agilitylärare
Spela filmen

Agilitylärare

Agilitylärare måste ha bra kunskaper om hundar, deras beteende, om hur man tränar hundar och kunna även på rätt sätt bemöta hundägarna.

Som lärare har man ansvar för alla de olika delarna i utbildningens genomförande. Utbildningen ska följa gällande regler och bestämmelser.

Några punkter som ingår i agilitylärares uppdrag är att planera tillsammans med arrangören när och var agilitykursen ska hållas, specificera vilka hinder och utrustning, bestämma vem som tillhandahåller studiematerial till deltagarna, stämma av att deltagarna får den information de behöver inför utbildningsstart.

Efter kursen måste agilityläraren bedöma deltagarnas insatser under kursen, läsa och bedöma slutproven, läsa och bedöma deltagarnas kursplaner inför examinationspraktiken, läsa och bedöma deltagarnas utvärderingar efter avslutad kurs.

Om man bedömer att en komplettering krävs tar agilityläraren kontakt med deltagaren för att försöka komma överens om hur kompletteringen ska göras. Sedan skickar agilityläraren den undertecknade redovisningsblanketten till Svenska Brukshundklubben.

Utbildning

Grundläggande utbildning finns på gymnasiets Naturbruksprogrammet, inriktning Djur.

Passande utbildning kan finnas hos privata utbildningsanordnare.

    Visa mer
    Visa mindre

    MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

    Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
    Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.