På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Diskare
Spela filmen

Diskare

Arbetsplatser är restauranger, hotell, skolmatsalar, sjukhus, caféer, personalrestauranger och andra ställen där det serveras mat.

Diskare jobbar med diskplock och diskar ofta med hjälp av stora restaurang-diskmaskiner, men även diskning för hand kan förekomma. Ofta kombinerar man arbetsuppgifter som diskare med andra arbetsuppgifter som t.ex: transportera och fylla på lagret vid stora leveranser samt hjälpa till med möblering, daglig städ och med storstädningar. Det innebär att en god fysik krävs för att kunna arbeta som diskare.
Eftersom matställena såsom restauranger och caféer har öppet i princip alla dagar under året kan arbetstider vara förlagda både på dagtid, kvällar (inklusive mycket sena kvällar) och helger.

Se gärna information om flera yrken: förslagsvis i första hand om yrken Frukostvärd/frukostvärdinna, Köksbiträde och Storköksbiträde, Bagare, Konditor, Chokladmästare, Cafébiträde och Färdigmatlagare.

Utbildning

Ingen speciell tidigare utbildning krävs. Utbildning till diskare sker oftast på en arbetsplats. Tidigare erfarenhet av något serviceyrke är meriterande när man söker jobb som diskare. Körkort kan krävas, bland annat att man kanske slutar sina pass mitt i natten när kollektivtrafik har redan slutat gå. Annan anledning till varför körkort kan krävas är för att man kan behöva hjälpa tilI med inköp och Ieveranser vid behov.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.