Städspecialist
Spela filmen

Städspecialist

Exempel på specialiseringar är städning av operationsrum på ett sjukhus, städning/sanering efter brand eller i lokaler där brott har begåtts, efter utsläpp av farliga kemikalier eller i en lokal där en person legat död under en längre tid.

Det är långt ifrån alla som kan jobba som städspecialister. Man måste tåla starka obehagliga lukter och orka se en del mindre behagliga saker som t.ex kroppsvätskor.

Städning av operationsrum skiljer sig från många andra städjobb - det är extremt noga med att alla städrutiner följs till punkt och pricka, eftersom både personalens och patienternas säkerhet och ibland även liv står på spel. Vid andra former av specialstäd måste man vara mycket noga med egen säkerhet, för att inte bli skadad eller smittad.

Utbildning

Det finns städkurser som Arbetsförmedlingen anordnar eller köper plats på hos privata utbildningsanordnare.

I vissa fall kan man bli upplärd på en arbetsplats. Arbetsgivare kan också stå för kostnader för utbildning hos en privat utbildningsanordnare.

Ett annat sätt är att gå som lärling hos en verksam specialstädare.

Personliga egenskaper

Nyfikenhet, noggrannhet, viljan att lära sig, högt säkerhetstänk och pålitlighet är de egenskaper som krävs för att man ska lyckas och trivas i yrkesrollen som specialstädare.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  1948 Lediga jobb som städspecialist

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.