På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Styckare
Spela filmen

Styckare

Som styckare arbetar du för hand och kniven är ditt främsta redskap. Det är din uppgift att skilja ut och stycka fram de olika köttdetaljerna, kotlettraden, karrén och skinkan. Du kan vara anställd på ett slakteri, i ett styckningsföretag eller en butik.

Som styckare utgår du från slaktkroppar av svin och nöt. Först grovstyckas slaktkroppen, antingen liggande eller hängande på en krok. Därefter skiljer du köttet från benet, skär ut detaljerna och tar bort fettet.

De flesta arbetsmomenten som styckaren gör utförs manuellt. Vid industristyckning i större skala sker arbetet oftast i arbetslag. Inom laget roterar man mellan arbetsuppgifterna, men styckare kan också vara specialiserade på vissa uppgifter.

I en butik är styckaren oftast själv ansvarig för att stycka ut alla delar och förpacka varorna. I detaljhandeln finns köttmästare. De har efter lång erfarenhet som styckare genomgått mästarutbildning och avlagt mästarprov. Köttmästare kan bli ansvariga för en färskvaru- eller charkavdelning i en butik.

Utbildning

Styckare utbildas inom gymnasieskolans Restaurang och livsmedelsprogram. Möjlighet till lärlingsutbildning kan finnas inom gymnasieskolan och styckare kan avlägga prov för gesällbrev.

Köttmästare i detaljhandeln får under utbildningen kunskaper såväl i varukunskap som ledarskap, marknadsföring och ekonomi och kan också avlägga prov för gesäll- och mästarbrev.

Utbildning inom livsmedelsteknik och livsmedelshantering kan finnas på eftergymnasial nivå. Vidareutbildning med inriktning mot livsmedelsområdet finns även inom högskola och universitet på några orter i landet.

Lilla ordboken

Ragu - en mycket tjock italiensk köttsås som bl a innehåller krossade tomater och andra grönsaker, röd vin, några olika kryddor och där köttet är väldigt mört. Ragu brukar serveras med pasta.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

Styckare till butik

Arbetsgivare / Ort: Expertos Städ- och Fastighetsservice AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 August (25 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-03
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Styckare

Språk
Meriterande
  • Svenska
  • Spanska
  • Engelska

Om jobbet

Om Företaget

Expertos Städ- och Fastighetsservice AB är ett familjeföretag som bedriver städ- och fastighetsservice. I verksamheten ingår även att transportera varor till och från fastigheter, bygg och personal uthyrning.

Om Tjänsten:

Till en av våra kunder belägen söder om Stockholm söker vi styckare. Dina främsta arbetsuppgifter är butiksstyckning, paketering, varupåfyllnad, I arbetsuppgifterna ingår även städning.

Som medarbetare sätter du alltid kunden i fokus och brinner för att ge bra service. Våra butiker är öppna årets alla dagar, så arbete på kvällar och helger är en naturlig del i butiksarbetet.

Tjänsten är ett konsultuppdrag vilket innebär att du blir tillsvidare anställd hos Expertos Städ- och Fastighetsservice AB. Vi erbjuder dig en spännande utmaning och ett stimulerande arbete i ett expansivt familjeföretag.


Din bakgrund:

Du har ett stort intresse för mat och gillar att sälja varor. Som person är du resultatorienterad, har hög servicekänsla och jobbar effektivt Det är ett krav att du har yrkeserfarenhet sedan tidigare av färskvaruhantering och styckning. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och har du arbetat inom detaljhandeln tidigare är det meriterande.


Din ansökan

Vi tillämpar löpande urval vilket gör att vi gärna tar emot din ansökan snarast möjligt. Vi tar endast emot ansökningar via mail:


[email protected]Arbetstid & varaktighet

Heltid

Tillsvidareanställning

Lön

Fast månadslön

Arbetsgivare
Expertos Städ- och Fastighetsservice AB
Ansökan
Ansök senast 31 August (25 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.