På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Säljare på Systembolaget
Spela filmen

Säljare på Systembolaget

Säljare på Systembolaget är en särskild säljare. Det specieIIa med detta säIjaryrket är att måIet är inte att säIja så mycket som möjIigt med största möjIiga vinst, utan att endast ge god service åt aIImänheten.

Systembolagets butiker har begränsade öppettider och personalen i butikerna är skyldiga att genomföra ålderskontroll på de som handlar, för att minderåriga inte ska kunna få köpa alkoholhaltiga drycker.

Det svenska sättet att sälja alkohol på gör att färre råkar illa ut. Enligt experter på området dricker svenskarna ca 30 procent mindre jämfört med vad de skulle ha gjort om alkohol såldes i matbutiker.

Utbildning

Det finns inte några strikta generella krav på vilken utbildning som krävs för att få lov att jobba som Säljare på Systembolaget. Det är i första hand åldern, du måste vara 20 år eller äldre i kombination med god fysik då tunga lyft förekommer och personliga egenskaper som serviceinriktad, flexibel och ordningssam.

Temadag - 22 Januari - Vinets dag.

Visste du att... ?

  • År 1977 var det för första gånger mer vin än starksprit (brännvin) som såldes i Sverige. Idag (uppgift från juni 2017) dricker svenskarna ca 30 liter vin per år och person.
  • Svenskarnas alkoholdrickande minskade under 2018 (i ren sprit) med 2 %.
  • Årets Svenska Mästare i nyskrivna snapsvisor 2018 är Caj Gustafsson från Simrishamn (Skåne) med visan ”Snöpligt”. Källa: https://spritmuseum.se

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.