Sherryambassadör
Spela filmen

Sherryambassadör

Sherry är en alkoholhaltig dryck. Som Sherryambassadör är du en sorts influencer, som har i uppdrag att marknadsföra just sherry och olika drinkar och maträtter som innehåller sherry.

Sherryambassadörernas viktigaste uppgifter är att upprätthålla sherryentusiasternas intresse för sherry samt öka antal entusiaster världen över, vilket de försöker göra genom att anordna olika evenemang för att öka kunskapen om sherry med dess olika sorter och varianter och göra den drycken mer känd och populär. Bland annat anordnas det internationella prestigefyllda drinktävlingar där sherry spelar huvudrollen. Övriga evenemang är exempelvis sherryprövningar.

Utbildning

Vägen till yrket som sherryambassadör ligger via inbjudan från Spanska staten att delta i en speciell utbildning där man lär sig om sherrys historia, om sherrys olika sorters unika egenskaper samt vilka maträtter olika sorters sherry passar till.

Visste du att... ?

... 1977 var det för första gånger mer vin än starksprit som såldes i Sverige. Idag dricker svenskarna ca 30 liter vin per år och person.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.