På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Efterbearbetare inom pappersindustrin
Spela filmen

Efterbearbetare inom pappersindustrin

Tidningspapper, finpapper, wellpapp, kartong och mjukpapper, alla har de olika egenskaper och format. Som efterbearbetare bearbetar man papperet på olika sätt så att det får rätt format och kvalitet. När själva papperet är tillverkat ska det efterbearbetas. Efterbearbetare är en sammanfattande benämning för flera olika yrken vid ett pappersbruk. Alla dessa yrken är en kombination av att styra och övervaka olika processer eller maskiner.

I vissa fall jobbar man i ett kontrollrum där man bevakar processen via datorskärmar men man är också ute i anläggningen och kontrollerar och justerar när något fel uppstått. De flesta arbeten i efterbearbetningen utförs dock vid respektive maskin för skärning, arkning och inpackning eller i transporter med traverser och truckar.

Till efterbearbetningen hör också processer som ytbelägger papperet med aluminiumfolie och/eller plastfilm alternativt laminerar kartongen. Sådan produktion kan vara integrerad i en pappersindustri eller utgöra en egen industri. Som efterbearbetare ingår man ofta i ett arbetslag och det är därför viktigt att kunna samarbeta. Man måste också veta hur processen och de olika maskinerna fungerar för att snabbt kunna åtgärda ett fel som uppstår. Fel på produkterna eller produktionsstopp kan vara mycket kostsamt.

Utbildning

Utbildning till processoperatör finns på gymnasieskolans Industritekniska program, inriktning processteknik. På grund av en mer avancerad teknisk utveckling blir det allt vanligare att även eftergymnasial utbildning efterfrågas vid rekryteringar. Lämpliga utbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Visste du att...?

... ordet industri kommer från latinets "industria" och kan översättas till svenska ungefär som "flit" eller "sysselsättning". I dagens betydelsen menas det med "Industriell tillverkning" att produkter framställs i en stor skala genom att råvaror förädlas på fabriker.

Visa mer
Visa mindre

24 Lediga jobb

Ledigt jobb som Produktionstekniker!

Arbetsgivare / Ort: Manpower AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vi söker dig som har erfarenhet av att hantera flertal processer såsom manuell- och processgradning, värmebehandling, CNC- och manuell hening och detaljrengöring. Du kommer att bli en viktig del i teamet med fokus på förbättring och processhantering. Sök tjänsten idag! Arbetsuppgifter Som Produktionstekniker ansvarar du och hanterar flertal processer såsom manuell- och processgradning, värmebehandling, CNC- och manuell hening och detaljrengöring. Du är en viktig del i teamet med fokus på förbättringar och eget ansvar. Till hjälp i processhanteringen används både manuella och CNC-styrda maskiner och arbetet utförs i regel under mikroskop. Du är van vid att självständigt planera, strukturera och kontrollera ditt arbete. Arbetstiden är förlagd på dagtid och uppdraget pågår från oktober fram till årsskiftet. Bakgrund Vi söker dig som har tidigare erfarenhet inom Produktionsteknik, Verkstadsteknik, Detaljkontroll, Mätteknik och manuell maskinbearbetning. Som person är du självgående med mycket god samarbetsförmåga och det är viktigt att du tar ansvar och strukturerar ditt arbete noggrant. Vidare ser vi att du innehar en god planeringsförmåga och drivs av att arbeta målinriktat. Goda kunskaper i svenska och engelska är en förutsättning eftersom muntlig och skriftlig kommunikation med våra partners sker på både svenska och engelska, samt en stor del av dokumentationen. Om Jefferson Wells Jefferson Wells är specialister på kompetensförsörjning av chefer och specialister. Vi är ett av få bolag som samarbetar med företag, myndigheter och organisationer inom privat och offentlig sektor i hela Sverige. Våra konsultchefer har gedigen kunskap inom just ditt område. Som konsult hos oss är din karriär och utveckling alltid i fokus. Vår verksamhet bygger på att våra anställda trivs och utvecklas. Vi erbjuder en trygg anställning med allt vad det innebär: månadslön, kollektivavtal, försäkringar m.m. Läs mer om hur det är att vara konsult på Jefferson Wells: https://www.jeffersonwells.se/sv/karriar/konsult-pa-jefferson-wells. Ansökan Du kommer att vara anställd av Jefferson Wells och arbeta som konsult hos vår kund. Uppdraget kommer att pågå från oktober fram till årsskiftet. Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV via länken. Har du frågor eller funderingar kring tjänsten kontakta Sophie Jörnelius på [email protected] Vi tar inte emot ansökningar via mail. Vid tekniska frågor kring din ansökan vänligen kontakta Manpowers webbsupport på 020- 26 51 00. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vi ser fram emot din ansökan!
Arbetsgivare
Manpower AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Processingenjör/-tekniker till Voith Paper i Högsjö

Arbetsgivare / Ort: Voith Paper Fabrics Högsjö AB / Högsjö
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Engelska
 • Svenska

Om jobbet

Till fabriken i Högsjö söker vi en engagerad Processingenjör/-tekniker som i nära samarbete med produktionsteamet ska ansvara för att driva förbättringsarbete i produktionen. Tillsammans med dina kollegor kommer du att vara en viktig del i att säkerställa fabrikens framtida konkurrenskraft och kvalitativa produkter till våra kunder.

Dina arbetsuppgifter

Inom ditt produktionsområde kommer du att ansvara för:

 • Leda och medverka i förbättrings- och effektiviseringsprojekt inom produktion
 • Arbeta med verktyg som Lean och SMED
 • Huvudansvarig för avvikelsehantering och analys av produktionsdata
 • Dokumentera och analysera processförändringar för att säkerställa optimala arbetsinstruktioner och maskinprocesser inom ditt ansvarsområde
 • Sköta produktspecifikationer och delta i produktutveckling

Vem söker vi?

Vi söker dig som:

 • har erfarenhet av att arbeta med förbättringsarbete i en liknande roll inom tillverkande industri
 • har relevant teknisk utbildning kombinerat med vidareutbildning inom Lean och förbättringsarbete
 • är en duktig förändringsledare
 • trivs med att arbeta med ständiga förbättringar
 • behärskar MS Office väl
 • är duktig på analys av produktionsdata
 • har en god förmåga att förvandla slutsatser till användbar information eller metoder
 • behärskar svenska och engelska i tal och skrift
 • har erfarenhet av att driva projekt och arbeta tvärfunktionellt är meriterande


Vi lägger stor vikt vid din personlighet.

Voith erbjuder ett utmanande arbete med stor frihet under ansvar i en framgångsrik internationell koncern.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

Frågor kan besvaras av rekryterande chef Pia Dela Nord, tel. 070-644 4950

Arbetsgivare
Voith Paper Fabrics Högsjö AB
Bruksvägen 6
64362 Högsjö
Hemsida: https://voith.com/swe-sv/307.htm?city=H%C3%B6gsj%C3%B6
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Titta hit Processtekniker

Arbetsgivare / Ort: Poolia Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 september (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Processtekniker
 • tillverkningsindustri

Om jobbet
Vi behöver nu anställa en tekniker som ska vara med och utveckla och jobba med LightLabs produktionslina. LightLab är ett företag med platt organisation, korta beslutsvägar och prestigelös atmosfär. Vi vill ge dig en spännande tjänst med entreprenörskap, frihet under ansvar och möjlighet att utvecklas med företaget i en dynamisk kultur. Tjänsten är en rekrytering till LightLab och inte ett Konsultuppdrag hos Poolia. Om tjänsten Det här är drömjobbet för en processtekniker som är intresserad av att lära sig mer och att få möjligheten att få växa med ett bolag som har framtiden för sig. Här får du möjligheten att vara med och utveckla produktionen och arbeta i deras nya produktionslina. Du kommer ha ett nära samarbete med utvecklingsingenjörer- och produktionsingenjörer men framförallt övriga processtekniker. Dina arbetsuppgifter i huvudsak Arbete kommer innebära traditionella processteknikers uppgifter så som: • Utföra och övervaka processer/processteg i produktionen • Avrapportering och dokumentation av processteg i produktionen • Utföra förebyggande och avhjälpande underhåll • Rapportera samt delta i utredning av avvikelser • Aktivt bidra och delta med kontinuerligt förbättringsarbete inom produktionen Vem är du? Vi letar efter någon som skulle tycka att det vore extra roligt att få göra denna resa tillsammans med LightLab. Arbetet kräver att du är tekniskt intresserad, självgående och samtidigt noggrann och inte främmande för delvis repetitiva arbetsuppgifter. Då alla instruktioner är på engelska är det viktig att du förstår och känner dig bekväm med det engelska språket. Vi ser gärna att du: • Har erfarenhet av Produktionsarbete gärna inom Finmekanik, elektronik eller kemi • arbetat med processdokumentation, tex processbeskrivningar och batch records • Deltagit i processutveckling • Talar och skriver svenska och engelska • Gilla att ta egna initiativ • Tycker om förändring och skapa struktur • Energisk och social Om verksamheten LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Deras banbrytande chip-teknik röner stort intresse hos ett flertal stora globala tillverkare av bland annat vitvaror. Utvecklingen av chiptekniken, tillverkningsprocessen och produkten befinner sig i en intensiv och spännande fas. Arbetet spänner över ett stort antal discipliner. Läs mer på Lightlabs hemsida www.lightlab.se.
Arbetsgivare
Poolia Sverige AB
Hemsida: http://www.poolia.se
Ansökan
Ansök senast 19 september (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Titta hit Processtekniker

Arbetsgivare / Ort: Poolia Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 september (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-31
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Processtekniker
 • tillverkningsindustri

Om jobbet
Vi behöver nu anställa en tekniker som ska vara med och utveckla och jobba med LightLabs produktionslina. LightLab är ett företag med platt organisation, korta beslutsvägar och prestigelös atmosfär. Vi vill ge dig en spännande tjänst med entreprenörskap, frihet under ansvar och möjlighet att utvecklas med företaget i en dynamisk kultur. Tjänsten är en rekrytering till LightLab och inte ett Konsultuppdrag hos Poolia. Om tjänsten Det här är drömjobbet för en processtekniker som är intresserad av att lära sig mer och att få möjligheten att få växa med ett bolag som har framtiden för sig. Här får du möjligheten att vara med och utveckla produktionen och arbeta i deras nya produktionslina. Du kommer ha ett nära samarbete med utvecklingsingenjörer- och produktionsingenjörer men framförallt övriga processtekniker. Dina arbetsuppgifter i huvudsak Arbete kommer innebära traditionella processteknikers uppgifter så som: • Utföra och övervaka processer/processteg i produktionen • Avrapportering och dokumentation av processteg i produktionen • Utföra förebyggande och avhjälpande underhåll • Rapportera samt delta i utredning av avvikelser • Aktivt bidra och delta med kontinuerligt förbättringsarbete inom produktionen Vem är du? Vi letar efter någon som skulle tycka att det vore extra roligt att få göra denna resa tillsammans med LightLab. Arbetet kräver att du är tekniskt intresserad, självgående och samtidigt noggrann och inte främmande för delvis repetitiva arbetsuppgifter. Då alla instruktioner är på engelska är det viktig att du förstår och känner dig bekväm med det engelska språket. Vi ser gärna att du: • Har erfarenhet av Produktionsarbete gärna inom Finmekanik, elektronik eller kemi • arbetat med processdokumentation, tex processbeskrivningar och batch records • Deltagit i processutveckling • Talar och skriver svenska och engelska • Gilla att ta egna initiativ • Tycker om förändring och skapa struktur • Energisk och social Om verksamheten LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Deras banbrytande chip-teknik röner stort intresse hos ett flertal stora globala tillverkare av bland annat vitvaror. Utvecklingen av chiptekniken, tillverkningsprocessen och produkten befinner sig i en intensiv och spännande fas. Arbetet spänner över ett stort antal discipliner. Läs mer på Lightlabs hemsida www.lightlab.se.
Arbetsgivare
Poolia Sverige AB
Hemsida: http://www.poolia.se
Ansökan
Ansök senast 19 september (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

OssDsign rekryterar Processoperatör

Arbetsgivare / Ort: Poolia Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 september (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-31
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Processtekniker
 • tillverkningsindustri

Om jobbet
OssDsign söker en Processoperatör som vill vara delaktig i att förbättra tusentals patienters liv. Som Processoperatör blir du en viktig del av organisationen och kommer att arbeta främst tillverkande men även laborativt. Vill du få möjligheten att vara med och utvecklas tillsammans med OssDsign och ingå i ett engagerat och kompetent arbetslag där patienten är i fokus, då kan detta vara tjänsten för dig! OssDsign utvecklar och tillverkar regenerativa implantat för förbättrad läkning av bendefekter. Genom sin egen teknologi tillverkar och säljer de patientspecifika lösningar för behandling av skalldefekter och ansiktsrekonstruktion. Om tjänsten Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innefatta • Tillverkning av implantat • Tillverkning av rå-material • Utföra analyser och tester på produkter och material • Ankomstkontroll av produkter och komponenter • Utföra underhåll samt rengöring av lokaler och maskiner • Sterilisering • Slutpackning och skeppning av produkter Du kommer att ha ett brett arbetsfält och därför ha ett tätt samarbete med såväl produktionsingenjörer, utvecklingsingenjörer samt CAD-designers. Vem är du? OssDsign tror på frihet under ansvar och förväntar sig därför att du med engagemang och ambition växer in i och utvecklar dig inom ditt område. Det kommer krävas stort driv och att du är beredd att ta kommando över de delar där du är ansvarig. Vi ser att du som söker har en gymnasial utbildning med teknisk inriktning samt erfarenhet från GMP och medicinteknisk verksamhet, antingen från produktion eller labb. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift. Vidare är du en van datoranvändare och har god förståelse för system. Som person är du ansvarsfull och noggrann, du har mycket god förmåga att förstå och följa instruktioner på ett korrekt vis samt ett öga för detaljer. Du är en lagspelare som värderar lojalitet och samarbete för att få arbetet gjort på bästa sätt. Om verksamheten OssDsign är ett svenskt medicintekniskt företag som utvecklar och tillverkar regenerativa implantat för förbättrad läkning av bendefekter. Genom att förse neuro- och plastikkirurger med innovativa implantat, förbättrar OssDsign möjligheterna för patienter med allvarliga kranie- och ansiktsdefekter över hela världen. Genom att kombinera klinisk kunskap med egen teknologi, tillverkar och säljer OssDsign ett växande utbud av patientspecifika lösningar för behandling av skalldefekter och ansiktsrekonstruktion. OssDsigns teknologi är resultatet av samarbete mellan kliniska forskare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm och materialvetare på Ångströmlaboratoriet vid Uppsala Universitet. OssDsign ägs till största delen av Karolinska Development och SEB Venture Capital.
Arbetsgivare
Poolia Sverige AB
Hemsida: http://www.poolia.se
Ansökan
Ansök senast 19 september (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.